Megszűnik a Tesco Mobile

A Tesco ma bejelentette, hogy április 16-tól megszünteti a mobilszolgáltatást, a meglévő ügyfeleket átveszi a Vodafone. Részletek itt.

Ha nem tetszik a Vodafone ajánlata (A Tesco Mobile eddig is a Vodafone hálózatát használta), bármikor elviheted a meglévő számodat másik szolgáltatóhoz.

Feltöltőkártyásokból szerintem a Lidlé a legjobb ajánlat, remélem azt nem akarják megszüntetni. Percdíj 33 Ft/perc, az internet sem drága. Részletek: Blue Mobile.

Két hátránya van csak: elképesztően csózé, ezeréves telefonokat árulnak (Android 2.3(!!!) és 4.1-es darabok, valami múzeumból szerezhették be őket) és nehézkés az ügyintézés. De telefont vehetsz máshol is, a papírmunkát (számhordozás) pedig levélben is meg tudod oldani. (Ja, igen, vigyázz, a telekomos telefonok nem működnek bluemobile-os kártyákkal, hiába ő a szolgáltató.)

Share

14 hozzászólás

 • szocske
  kár érte, az 1000Ft vásárlásonként adott ingyenpercek praktikusak voltak, nekem a tesco esik útba, minden vásárlást ott intéztek…
 • reader
  ” a telekomos telefonok nem működnek bluemobile-os kártyákkal”

  Független telefonon mind működnek? Mintha azt olvastam volna, hogy volt olyan, hogy független telefonnal sem ment. Elképzelhető ez, hogy egy kártya nem kompatibilis egy független telefonnal?

 • Kiszamolo
  Szerintem független telefonnal megy. Maximum egy rosszul függetlenített telefonnal nem ment a kártya.
 • glezmen
  Ez a Blue tenyleg jol nez ki, foleg hogy adatkeret-tullepes eseten csak lassitanak, ugyhogy emiatt fogok venni egy masodik SIMet toluk a telefonba, a Telenor meg feldughatja a fizetos netjet 🙂
 • Handalamandala
  Naná, hogy nem működik Telekommal, két különböző hálózatról beszélünk. 🙂 A Bluemobile egy virtuális szolgáltató a Telekom kebelén belül.
 • andrew-andrew
  Minden gyárilag független telefon megy, a T-mobil-ból “függetlenített” telefonok nem mennek. Imei szám szerint tilt, ha jól tudom.
 • Kiszamolo
  Glezmen, azért az tudd, hogy csak 3G megy és a VOIP tiltott, amiért gyakran nem megy a VIBER sem. Olcsó a net, de fapados is.
 • szocske
  azért nem “naná”, különösen ebben a posztban, mert a tescomobile és a vodafone ment egymással.
 • glezmen
  igen, azt lattam hogy nincs voip/video, de az engem nem zavar
  a telefon nekem nem beszelgetesre kell hanem netre, 3G boven eleg 🙂
 • Alfa
  @kiszamolo: Megy a 4G is, az új csomagok már 4G-sek. Ha mégsem megy, akkor az régi SIM vagy egyéb gubanc miatt van.
  VoIP meg május 1-től nem lesz tiltott sehol sem, az EU szabályozói döntése nyomán.
 • Kiszamolo
  Alfa, nekem nem megy, pedig vadiúj kártya a legújabb csomagban. LTE telefonban. Több telefonban is volt a kártya, sehol nem.

  Nem nagy gáz, mert így is használható.

 • headset
  Lehet, hogy most érdemes Tesco Mobile SIM-et venni.
  2000 Ft-ba kerül, ami lebeszélhető. A Kedvenc csomagban a percdíj visszavonásig 39Ft.

  A cikkben linkelt dokumentum szerint a Vodafone április 6. után 1 hónapra 1GB netet ad és 3 hónapra 1000-1000 Ft belföldi beszélgetést!

 • VegaS
  Amiért nekem volt második kártyanak egy Tescomobile SIM, az egyrészt a vásárlas utáni ingyen percek, de leginkább a mindig meghosszabbított roaming akció, amivel hazai percdíjon lehetett az EU 1-es zónából telefonálni, így a kedvenc tarifában 39 Ft-ért. Ezt viszi tovább a Voda is, szerintem marad is, mert saját ügyfeleiknek most is adják. Aki sokat utazik, annak megéri.
 • Laya
  Csak gyárilag független telefonokkal működik tutira. Ezért a legjobb ha leellenőrzitek egy kölcsön kártyával a készüléket. Az a biztos.
  Garantált sebesség(ek) 0 Mbit/s! WTF?!