Pénzzel hódítani

Annyiszor előjött már a téma a hozzászólásokban, hogy arra gondoltam, ideje lenne írni róla.

Sokan írják, hogy nekik kell a vagyon, mert egyébként nem találnak nőt maguknak. Mert a nők a BMW-re buknak, a saját lakásra és a sok pénzre. Ezért őt nem érdekli, hogy régen hogyan éltek az emberek vagy hogy lesz-e nyugdíja, neki villantani kell és kész.

Barátom, az ég mentsen meg minden olyan nőtől, aki a vagyonodra bukik. Örülj annak, ha nem kellesz egy ilyen nőnek, mert csak hétszázezret keresel és nincs saját lakásod.

Az ilyen nőnek te csak egy kellemetlen, elviselendő valami vagy, amelyik közé és a pénzed közé áll. Az ilyen nő nem téged, hanem csak a pénzedet szereti.

Azt a kérdést kell feltenned magadnak, hogy akkor is szeretne, ha szegény lennék? Mert ha a válasz az, hogy nem, akkor még egyszer: nem téged szeret, hanem a te pénzedet, te csak a kényelmetlen mellékhatás vagy, amit el kell viselnie. Az ilyen nőtől pedig menekülj.

S csak hogy tudd: bár kétségtelenül vannak ilyen nők (s ugyanannyi férfi is egyébként), akiknek a pénzed kell csak, de a nők alapvetően nem ilyenek. Nem valami egysejtű ösztönlények, mint te azt feltételezed. Talán ha nem egybites, szaporodásra tenyésztett biorobotoknak tekintenéd őket, akkor találkoznál a normális fajtájukkal is. Akik társat keresnek, “jóban-rosszban”, akik értelmesek, jó humorúak, akikkel jó leélni egy közös életet.

Ha a pénzeddel akarsz magadnak nőt fogni, akkor azzal fogsz szembesülni, hogy fog jönni valaki, akinek nálad is több pénze van, s mivel az ilyen nő nem hozzád ragaszkodik, hanem a pénzedhez, ezért a személyt bármikor lecseréli, ha a másiknak több a pénze.

(S igaz ez a nőkre is: ha a külsőddel akarsz magadnak férfit fogni, az olyan férfi, akit a darázsderekaddal, a vastagon rúzsozott száddal vagy a mellméreteddel fogtál meg, az néhány év múlva fog keresni egy még darázsderekúbb, még nagyobb mellű nőt, főleg, ha közben te már szültél neki két gyereket és nem úgy nézel ki, mint öt éve.)

Ha lenne eszed, nem hogy a vagyonoddal nem akarnál párt találni, de pont fordítva, elrejtenéd azt, hogy biztos lehess benne, hogy téged szeretnek és nem a pénzed.

Ismerek olyan milliomost, aki mesélte, hogy ismerkedésnél először mindig gyári munkásnak adta ki magát, mert ha egy nőnek így nem kell, akkor neki az a nő nem kell, s erre legjobb mindjárt az elején rájönni.

Egy másik, még házasság előtt álló cégtulajdonos arra panaszkodott, hogy nem mer jó autót sem venni, mert nem akarja, hogy pénzéhes nők találják meg, olyat keres, aki őt szereti és nem a pénzét.

Úgyhogy még egyszer: örülj neki, ha nincs annyi pénzed, hogy azzal fogj társat magadnak.

Update: nem, nem arról szól a cikk, hogy legyél szegény, ha tisztességes nőt akarsz vagy hogy a tisztességes nő szegény embert választ, vagy hogy egy nő ne legyen csinos. A férfi legyen talpraesett, kifejezetten előnyös, ha sikeres anyagilag, s ha nem az, tegyen meg mindent, hogy az legyen, csak ne ezzel akarjon magának társat fogni. A nő is legyen ápolt és csinos, csak ne “úgy”.

Mire figyelj, mielőtt kimondod az igent:

Mielőtt kimondod az igent

 

Share

292 hozzászólás

 • Guille
  Az a durva, hogy ez nem evidencia. Én mindig elképedek, hogy ezt valaki így komolyan gondolja, de ha körbenézünk, biztosan akad pár millió ilyen ember. 🙂
 • Gezemice
  De aki nem társat keres, csak “dugópajtit”, annak jó, ha van BMW + sok pénz, nem? Egyre kevesebb ember vágyik társra, szerintem, főleg a covid után.
 • Kiszamolo
  gezemice, az ilyen ember prostituáltat keres, azt meg könnyebb felszedni az út szélén és mindent összeadva, valószínűleg olcsóbb is.

  De az ilyen ember szánalmas.

 • Sven
  Én magam kevésbé mozgok az éjszakai életben, de ezen szerény tapasztalatom is azt mutatja hogy egy-egy helyen tucatjával vannak ezek a macák, akik a parkolót nézik illetve a rád öltött cuccok alapján kategorizálnak és választják ki áldozatukat és hivatják meg magukat egy italra, a többi meg majd eldől.
 • glezmen
  Alapvetoen igaz, hogy ha a nonek a penzed kell, akkor ne foglalkozz vele. Sajna sok ilyen van, ezekkel szobaallni sem erdemes, kiveve ha csak egy gyors menetre kell 😀
  En anno a randizos idoszakomban pl ezert sem motorral mentem elso randira, hanem az oreg kicsi citroennel. Na jo, egy kivetel volt, mikor eppen karosszeriasnal volt az auto, de akkor pont olyannal randiztam aki amugy utalja a motorosokat. A mai napig is (tobb mint negy eve vagyunk egyutt :D). Igaz, akkor is sima utcai ruhaban talalkoztunk.

  Viszont az is ertheto, hogy a noknek miert vonzobb az a ferfi aki ha nem is gazdag, de van egy normalis egzisztenciaja. Aki 35-40 eves korara nem tudott egy normalis, onallo eletet megteremteni maganak, az sokat elarul a sajat kepessegeirol, szemelyisegerol is. Aki ennyi idosen naprol napra el szegenyen, az valoszinuleg kesobb sem fog elorebb jutni.

 • egyetemidocens
  Az ilyen szemléletű nőknek nem elsősorban a pénz kell, hanem az, hogy a ffi költsön rá. Nem érdekli, hogy miből. Ha milliárdos is a pali, de nem költ rá, nem viszi ide-oda, nem kap ajándékokat simán lelép egy olyannal, aki akár hitelből, de költ rá rendesen. A vagyonos de visszafogottabb pasikat inkább ilyen 30hoz közeledve kezdik jobban megbecsülni (a hozzáállás marad, csak rájön hogy már kezd kifele menni a korból és ennek megfelelően változtatnia kell, mert nincs már annyi dobása).
 • Che

  Igen, csak van aki alkalmiban gondolkodik, mas meg tartos berletben
 • Norb
  Szerintem az egy jó taktika, ha az első randis vacsoránál külön fizetnek a felek (amit előre tisztáznak). Aztán esetleg ha tovább is eljut a dolog, akkor lehet szó meghívásról. Ha tényleg erős, független személyekről beszélünk (mindkét nem esetében) akkor el kell tudni engedni ezt a “férfinak kell fizetni mert úgy illik” dolgot. A nehézség annyi a dologban, hogy ilyenkor alkalmazkodni tudni kell a másikhoz, ha a vagyoni helyzet különböző, márpedig sokszor az.
 • GolMin
  Ugyanakkor szerintem, ha egy férfi tud bánni a pénzzel, az nagyon szexi és vonzó.
  Ha előre halad, és építi magát, az anyagi biztonságot határozottan, önbizalommal.
  A fogyasztói társadalommal szembe menve, nagyon minimalista életet élek.
  Tehát nem az a fontos, vonzó, hogy szórja a pénzt külsőségekre, felélve a jövőjét, jövőnket, sőt.
  De legyenek pénzügyi céljai, gondoljon a család anyagi biztonságára, ez igazán férfias, egy egyszerű élettel, de biztonságban. Egy ilyen férfi kincs.
 • smartdrive
  ez nem fekete-fehér. ha szegény lennél, az jelenthetné azt is, hogy inkompetens vagy, az pedig már legitim módon taszítja a másikat (nem is kell nőnek lenni ehhez, a bénákat senki se szereti)

  szóval a kérdést helyesen úgy kell feltenni: szeretnél-e akkor is, ha a kompetenciám nem hozna ennyi pénzt

  eleve, a szegénységet hagyjuk, mások szegénységét senki nem akarja a nyakába venni. beszéljünk átlagról

 • Adrián
  Aki így keres nőt, annak valószínűleg a saját értékrendjeit is érdemes megvizsgálnia, és sokat elárul arról is, hogyan gondolkozhat a nőkről – csak egyetérteni tudok a “ha nem így tekintenél a nőkre” résszel. Sokan nem társat keresnek, hanem egy dísztárgyat, amit lehet mutogatni az ismerősömnek: nézd milyen pénzes pasit fogtam, nézd milyen jó bőr a nőm, stb. Rájátszik erre a társadalmi nyomás is: aki x évesen szingli, nincs gyereke, az a társadalom szégyene “jaj mi lesz vele társ nélkül, vége a világnak”. Ha nő vagy, ezt még erősebben kapod a környezetedtől, hátha nem stresszelnek eléggé a saját problémáid az életben. Ezért gyorsan keresni kell egy párt, kerüljön bármibe… A legjobb, amit tehetsz magaddal, hogy nem keresed mások elismerését és a velük való versenyt, és nem úgy választasz párt, hogy az mások _látszólagos_ elvárásainak feleljen meg.
 • Szegedi lány
  Nekem nő ismerősök zöme korrekt módon keres, nem bunkó, jófej. Magam sem vagyok rogyasig csóró, mindezt saját erőből. Tehát ha lenne tinderem, akkor vsz az első lenne, racionális alapon, a gyári munkást a kösz nem kell oldalra húzni. Gyakorlati élmény: nem érti, amit szeretsz, h mi miért dühít, h miért lettél értelmiségi, nem ért belőled ezer dolgot. Nem szeretne majd arra a kiállításra, arra a szindarabra, arra a tudományos előadásra eljönni veled. Nem szereti a könyveid, nem érti őket, nincs kedvenc könyve. Más a fb preferenciaja, nem érti mi az a ted. Ezer ilyen. Lehet feszülni, h sznoberia, nem akarom, h menet közben meggyűlöljön, esetleg rohadék legyen, m elkezdi érezni, h nem egy körben mozogtok. S végül, de nem utolsó sorban: nem szeretném, h a pénzemet költse. Nem szeretek shoppingolni, nem szeretek költeni. Viszont sok pasi van, aki igen, akár az enyémet. Thx, but nő thx.

  Akiről szó van, tudtommal érettségije sem volt, csak sikeres vállalkozása. Tehát valószínűleg nem olvastátok volna együtt esténként a Háború és békét a heti színház után.

  Tehát olyan nagyot nem hazudott, ha nem lett volna sikeres vállalkozása, akkor tényleg gyári munkás lett volna.

  S nyilván okkal csinálta, leszűrve az addigi tapasztalatait.

  S nem akarom mentegetni, mert hazudni tényleg nem szép, csak leírtam, hogy akinek tényleg van pénze, annak pont az ellenkező a problémája.

 • Къырымтатар
  Ez a “vagyon kell, hogy nőm legyen” valami nagyon keményvonalas incel duma lehet.
  Az ilyen embereknek akkor sem lesz barátnőjük, ha megnyerik az ötös lottót.
  Alapvetően nem hátrány, ha jól állsz anyagilag, adhat egyfajta plusz önbizalmat, ami a párkeresésénél jól jöhet, továbbá egy nőnek is nyilván megnyugtatóbb, ha a párja egy jól kereső informatikus, nem pedig egy munkanélküli életművész. Tehát, hogy úgy mondjam, pénzzel van rá esély, hogy könnyebben találsz párt, ez igaz lehet, de az a gondolat, hogyha esélyed sincs a nőknél, és veszel egy BMW-t, akkor majd hirtelen tapadnak rád, az egy téveszme. Vagy maximum olyanok fognak tapadni rád emiatt, akiket Miklós említett.
  Én pl. nem igazán ismerek olyan nőt, aki a pénzre hajt (lehet, hogy jó környéken lakom?), nyilván tudok 1-2-ről, aki az átlagnál jobban vágyik a luxusra, de ez a kisebbség.
 • NN
  Alapvetöen igaz, de a nők (föleg a bak nők 🙂 ) védelmében: Te is egy ágrolszakadt, szerencsétlen, önsajnalo munkanélkülit szeretnél tarsadnak? Ha valaki többek között – hangsulyozoattan: többek között! – azt is megnézi, hogy mid van, milyen eredményeid vannak, mondjuk 30 évesen az életben, letettél-e mar valamit az asztalra, lehet ez persze egy kocsi (nem apuctiol kapott, hanem amiért megdolgoztal s nem luxus, tehat valami lathato dolog) de akar két jol megirt könyv, tucatnyi slager, szamtalan kinevelt gimis osztaly vagy mit tudom én mi, akkor a nö az aktualis pénzallapodtol függetlenül fog téged valasztani. Mellesleg csak akkor van jogalapja valogatni, ha ö is letett valamit az asztalra, s itt nem feltétlen arra gondolok, hogy ö a 400 méteres nöi futas olimpiai bajnoka. (De egy ilyen nö miért is valasszon egy munkanélküli alkeszt? S igen, a cikk nem erröl szol vettem, csak kiegészitem.
 • komiszkölök
  Persze, majd ha eleg penzem lesz, sikerül becsajoznom. Majd, ha elegge kigyurtam magam. Majd ha meglesz a diplomäm. Majd ha megveszem a lakäst. Nem önbecsapäs ez?
  A viläg tele van csoro pasikkal, akiknek van pärjuk. Lehet hogy valamit rosszul csinälsz 😉
 • Csinolina
  Ismerek olyan milliomost, aki mesélte, hogy ismerkedésnél először mindig gyári munkásnak adta ki magát, mert ha egy nőnek így nem kell, akkor neki az a nő nem kell, s erre legjobb mindjárt az elején rájönni.“

  Mondjuk szerintem ez sincs rendben.. nem számlakivonatokat vár az ember, de azért hogy ne hazudjon rögtön a 2. pillanatban a másik, azt igen..
  Én nem tagadom, hogy valóban elgondolkodnék azon, hogy kell-e nekem egy gyári munkás, hiszen kb. az egész életem hogy értse meg valaki (2 diploma, nyelvtanulás, befektetés tanulása stb.), akinek jó ugyanaz a basic gyári munka az érettségi után évekig?

 • menyus
  Ma már elég sok lány keres nagyon jól értelmes melókból: infósok, kutatók, tervezők, nem holmi büfészakból, meg a testük adta előnyökből. És nekik naggggyon nehéz pasit találniuk. Szóval a mai 30-45 közötti fiúk jól el vannak halmozva lehetőséggel szerintem.

  Amúgy meg az nem baj, ha egy nőnek a mondjuk 10 kritériumból 1 a pénz. Az baj, ha ez a legfőbb döntő érv, de egy fiúnak igenis legyen valamennyi pénze. Ebben abszolút egyetértek André Kostolanyval.
  Pasiknál is egy elég komoly szempont a külső, nem kell álszentet játszani, csak a racionalitás talaján kell maradni, nem kell kábulatba esni.

 • Aszógép
  A nők szemében pénz = biztonság

  Egy átlagos kinézetű férfinak már nem könnyű egy jó nőt összeszednie, főleg nem ha egy meggypiros ladával érkezik az első randira.

  Szóval miért baj az, ha valaki egy bmw-vel akarja javítani az esélyeit?

 • Drága nő
  Node a pénzes pasinak eleve magas fenntartású nő kell. Az meg bizony százezrek havonta, ha nem milla. Mert a napi több órás személyi edzővel végzett edzések, a szolibarna bőr, a mindig tökéletes smink, pilla, haj, mell, fenék..speciális diéta, csodálatos designer ruhák.. ne gondoljuk már, hogy átlagos pasi ezt szponzorálni tudja. A pasinak is van ám igénye, s mit gondolnak, az ingyen van? Már csak a nők védelmére, s elgondolkodva, hogy miért is kell, hogy pénze legyen a pasinak, ha nőt akar. Hát ezért, mert ilyen nőt akar. Drágát.
 • jami
  Ez más vonulat: akarjon. A nő is, pasi is. Tervezzen, legyenek céljai, tegyen erőfeszítést, korrigáljon stb. És igen, ennek, idővel, van valamilyen eredménye is – sokan itt kavarodnak össze, h ja, az eredményt akarják.
  Alapvetően, normál esetben, az ember társat keres, nem is feltétlenül tudva, hogy 1 évre vagy 50-re. Az majd kialakul.

  Amiket írsz, Miklós, azért az sem normális, nem korrekt dolog ferdíteni/csúsztatni, miközben ezzel az a célja, hogy egy tiszta szívű, jó embert találjon.

 • jami
  Nem drága nőt akar, hanem valakit, akit kontrolálhat a pénzével, kelléket, akit ugyanúgy meg tud magának fizetni, mint egy jó kocsit. A csaj pedig csillogást és kirakatot. (Vannak toyboyok is, mielőtt ez is feljönne.) Ezek játszmák, szereplőkkel, nem párkapcsolatok.
 • Csupakosz
  Egyszer egy ismerős lány azt mondta, hogy mindig négy dolgot néz meg egy férfin: a szemét, a kezét, a fenekét meg a cipőjét. Gyorsan megfejtettem az igényeket 😀

  szem = intelligencia
  kéz = ápoltság
  fenék = szex
  cipő = pénz

 • Látnokzsálya
  Azt azért el kell ismerni, hogy kimész az utcára, aztán annyi szexuálisan taszító egyén van, hogy az életkedve is elmegy az embernek.

  Jó tanácsom:
  Nem az a baj, hogy nincs pénze valakinek, hanem hogy szarul néz ki fizikailag, esetleg agyilag nem okés. Itt most nem tinédzserkori pattanásra meg zsíros bőrre, hajra gondolok, meg nem is gyúrásra, hanem hogy a felnőtt ember nem tiszteli a testét, meg nincs minimális vonzereje, ami mondjuk az önbizalmából eredne. Önbizalom alatt itt a problémamegoldó képességet, önállóságot értem, szóval hogy nem szarod össze magad minden hülyeségtől, meg végig mersz menni a Népszínház utcán egyedül, és aki odajön lejmolni, azt két szóval, de nem üvöltözve el tudod hajtani.

  Én azt tapasztaltam, hogy aki rendben van magával, annak nem kell “extra” pénz a csajozáshoz.
  Igaz ehhez előbb meg is kell találni a nők/férfiak felbukkanási helyét, és ez sem egyszerű.

 • Millionaire next door
  Nem a vagyon a lényeg ez esetben, hanem, hogy tudj költeni és legyen látszata. Én azt látom a korosztályomban (20as évek), hogy villantanod kell, különben mást fognak választani helyetted és egyedül maradsz. Elég jelentősnek mondható vagyonom van, saját lakásom, fitt vagyok, sokszor megkaptam, hogy jóképű is. Ellenben nincs kocsim, nem járok fancy helyekre nyaralni évente többször, de ha el is megyek, akkor sem rakom ki közszemlére instagramra meg facebookra. Sokszor lettem kikosarazva elsőre meglepően intelligensnek tűnő hölgyek által, miután az életvitelről beszélgettünk a randin és kiderült, hogy nem szeretek se villantani, se szórni a pénzt, minimalista vagyok.
  Ellenben látom a “sikeres” egyedeket, akik szakadt Audit vezetnek, az utolsó forintjukat is nyaralásra költik, mégis van párjuk, mert van egy szakadt német kocsijuk és közszemlére teszik, hogy ők bizony voltak nyaralni.
 • András
  Van ennek hátulütője is ha szegénynek tetted magad, akkor kizárod a körből az önmagukról gondoskodni tudom normális munkával valahova tartó anyagilag biztos lábakon álló önálló nőket hiszen ezeknek érthető módon nem fog kelleni egy éhenkórász aki még az ebédjét se tudja kifizetni egy étteremben vagy 3 nap Rómában legalább a saját részét.
 • jami

  És a nyakát 🙂
  Nem nyert, a cipőt azért, mennyire tiszta, a nyakat ugyanezért, a kezét 2 dolog miatt, ebből az egyik a körme (=tisztaság).
  A szem is fontos: igen, mennyire értelmes és tartja-e a szemkontaktust vagy folyton elkalandozik a mellvonalra, a járókelő nők akármijére. De ezek nem pipálandó tesztpontok, csak ezekből lehet következtetni. Rosszul is…
 • Pép
  Szélsőséges leegyszerűsítés azt mondani, hogy csak golddigerek és normális nők vannak és az elsőt csak a pénz érdekli, a másodikat csak a személyiség, ráadásul ez időben állandó. A valóságban a kettő között minden van és változik is. De a “legnormálisabb” nő is könnyebben észreveszi a férfit, ha valamivel pozitívan kitűnik a tömegből. Ahogy a “legnormálisabb” férfi is könnyebben észreveszi a nőt, aki ugynaígy kitűnik valamivel a tömegből. Lehet, hogy később csak a személyiségeddel foglalkozik, de ahhoz először meg kell ismerkedni, ahhoz pedig először észre kell venni egymást. Kitűnni nem csak vagyonnal és szépséggel lehet, de azokkal is. A jó hír, hogy amikor ez csak az észrevételhez fontos, akkor elég a látszat is. Működik a push up melltartó is és a kölcsönzött kabrió is. A látszatot persze nevezhetjük hazugságnak, de az igazság szépen tálalásának is.
 • blur7

  Simán ismerek olyan diplomásokat (ráadásul még tehetősek is), akiknek nincs kedvenc könyve. Ez baj.
 • Endre
  Egyetértek azzal, hogy a “pénzzel hódítani” stratégia hibás, és könnyen zsákutcába vezethet, azért nem szabad eltekinteni attól, hogy a szerelemtől eltérően a házasság már alapvetően egy (gazdasági) érdekszövetség, amit – jó esetben – az egymás iránt érzett szeretet is erősít.
  Ebből következően egy valóban “A” kategóriás nő – tehát olyan nő, aki az előnyös külső mellett felsőfokú végzettséggel, magas jövedelemmel és/vagy jelentős vagyonnal, illetve megfelelő értelmi és érzelmi intelligenciával egyaránt rendelkezik – szinte bizonyosan nem fog komolyan szóba állni a melegszívű, humoros, de csóró gyári munkással. Legfeljebb a filmekben.
  Ebből következően pl. gazdag emberként gyári munkásnak beöltözni az első randira épp olyan hibás párkereső stratégia, mint BMW terepjáróval hódítani. Így ugyanis a golddiggerek mellett az “A” kategóriás nőket is remekül el lehet ijeszteni.
 • Adócsaló Vállalkozó

  Remélem, nem haragszol, de aki olyan olvashatatlanul ír,mint te, az nem értelmiségi. Több három műszakba járó gyári munkást ismerek, akinek az írása érthetőbb, és még csak nem is mind mérnök.

 • River
  @Aszógép

  A tesóm “játszós autója” egy meggypiros Lada, első randira mindig azzal ment, nem Mercivel

  Mindössze egyszer nem lett randi, mert a csaj, amikor meglátta, hogy mivel érkezett a tesóm, azt mondta, hogy nem erre számított, úgyhogy sarkon fordult.

  Öcsémet ez nem rettentette el, pont ezért ment a Ladával, hogy kiszűrje azt a fajtát, amelyiknek a pénz mennyiségétől függ az első benyomása. Így is sikerült társat találnia . . .

 • NGergő
  azt gondolom, hogy a “Sokan írják” az egyrészt pár ember, másrészt a hangos hülye tömeg (már bocsánat a sértésért)
  minden ilyenre jut 100 vagy többszáz másik, aki meg nem írja az ellenkezőjét, merthát minek?!
 • Tökmindegy
  “Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák,
  vagy szépek és buták.
  De ha szépek és okosak is egyben,
  nem állnak szóba velem.
  Ki érti ezt? Ki érti ezt? Ki érti ezt?
  Én nem.”
 • Nándi
  Off topic:
  Kiszámoló, olyan témaindító körkép nem várható esetleg hogy EU-n belül hova lenne érdemes költözni?
  Vagy nálatok nem merült fel még most sem?
 • Lux Feri
  Azért a magát munkásnak kiadó milliomos kicsit túlzás!
  Pl. egy diplomás, sikeres nő, jellemzően nem egy munkással akar családott alapítani.

  Tagadhatatlan, hogy egy férfi egzisztenciával vonzóbb. Ez még nem jelenti azt, hogy a pénzéért szeretik. Az anyagi háttér ad egy olyan magabiztosságot, ami vonzza a nőket.
  A tesze-tosza lúzerek nem túl vonzóak.
  Azért egy férfinak 30 éves korára legyen egy normális állása/cége, elfogadható lakása, nem roncs autója.

 • Tökmindegy

  A cipőt nem a pénz miatt … hanem a stílus miatt, meg azért, mennyire tud valaki bánni a tárgyaival. Ha egy férfin méregdrága cipő van, de márkajelzéssel, félretaposva, enyhén koszosan, megkarcolva a bőr és berogyva a lábujjak fellett, az a férfi nem vonzó. Mert nem tud bánni a tárgyaival, nem viseli gondját az apróságoknak, annyira sem becsüli magát, hogy ápolja a lábbelijét, stílustalan stb.
  Míg egy férfi egy márkajelzés nélküli, vékony talpú (esetleg varrott), fűzős cipőben, ami gondozott, tiszta stb. vonzó lehet.
 • Érdeklődő
  Én is ilyen vagyok. 2 diplomám is van, kedvenc könyvem, zeném, filmem, biológusom, focistám, közgazdászom, helyem, ételem, nincs. Sőt, kedvenc diplomám sincs. Túl sokmindent szeretek ahhoz, hogy legyen közülük kedvenc. Mégis mi ezzel a baj? Szerintem inkább baj a kedvenc bármi, mert beszűkült érdeklődésre utal. De ha az a beszűkült érdeklődés hasznos, akkor valójában az sem baj.
 • Къырымтатар

  De a magasan képzett, magas jövedelmű “A” kategóriás nő nem azért nem fog szóba állni a gyári munkással, mert annak kevesebb a vagyona, hanem mert az esetek 98%-ban nemigazán lesz közös témájuk.
  Ez természetesen magánvélemény, de a férfiakban mindig megvan a vágy, hogy folyamatosan lenyűgözzék a nőt, pl. a tudásukkal. Emiatt egy magasan képzett férfi még el tud lenni egy alacsonyabban képzett nővel. De, egy konteó-hívő, 8 általánost végzett kocsmatöltelék milyen tudással nyűgözze le az orvostanhallgató hölgyet?

 • Rubasov nertárs

  “A nők szemében pénz = biztonság

  Egy átlagos kinézetű férfinak már nem könnyű egy jó nőt összeszednie, főleg nem ha egy meggypiros ladával érkezik az első randira.

  Szóval miért baj az, ha valaki egy bmw-vel akarja javítani az esélyeit?”

  1.) De miért kell egy átlagjózsinak álomnő? Ahogy egy budai luxusvilla, úgy egy topcsaj sem jár minden férfinak. Átlagjózsi akkor teszi a legjobbat, ha a hozzá hasonló nők közül válogat.

  2.) Nem baj, ha anyagiakkal akarja kompenzálni a génlottó eredményt, ha tisztában van azzal mit csinál és azért mit kap. De az nem OK, hogy béjemvével próbál csajozni, majd sír, hogy a nőknek csak a pénz kell.

 • NAR
  Egyetértek a mondandóval, de meg kell jegyeznem, hogy a tanács kissé olyan, mint amikor az éhezőnek(!) mondják, hogy “ne sajnáld, hogy nem eszel kaviárt, nem is olyan finom”. A kora-huszonéves fiúknak bizony marhára nem egyszerű a pártalálás, mert a korukbeli lányokra a tízessel idősebb, felépített egzisztenciával rendelkező férfiak is “vadásznak”, akik anyagilag nyilván többnyire előrébb tartanak, fizikailag pedig még nincsenek hátrányban. A társadalmi elvárásokba is belefér, ha a férfi 5-10 évvel idősebb…
 • Franklin
  A kéz=ápoltság, azt még értem, de a másik háromban nem látok semmi összefüggést.

  Furcsa olvasni, hogy szinte szitokszó lett a “gyárimunkás”. A barátaim többsége melós ember és olvasottabb, intelligensebb, mint a környéken magát valakinek képzelő újgazdag macskajancsik. Hála Isten’ egyik sem áll hadilábon a nőkkel (sem a pénzzel) és nem a legalsó polcról válogatnak/unk, ki hosszabb, ki rövidebb távon.

 • Asidotus
  Miklós cikke a klasszikus Blue Pill mese, amivel butítják a népet, rokonok, barátok, Hollywood, mindenki
  De, igenis kell egy normális nőnek, hogy a férfinek legyen egzisztenciája. Mindössze az a kérdés, hogy mi az egzisztencia szintje. Miklós jómódú emberek között mozog, nála más a szint. Neki egy 2 milliós Ford Mondeo még az nem vagyon, pedig sok ember már boldog, ha ilyenje van, és sok nő tökéletesen elvan azzal, ha ilyen autóba teheti be a popsiját, és nem kell busszal mennie. (Meg sem tudná mondani, hogy a mellette álló Suzuki Vitara 10 millióba kerül)
  folyt köv
 • Asidotus
  És, nem csak a “becsajozás” létezik, hanem a kapcsolat hosszútávú fenntartása is. Lehet, hogy amikor fiatal vagy, és csóró, akkor jöttél össze a pároddal, de ha később is csóró maradsz, akkor lesznek gondok a kapcsolat fenntartásával. Sok olyan egyetemista van, akinek semmilye sincs, de azért sejthető róla, hogy jogászként, orvosként, vinni fogja valamire.
  Aztán, ha nem viszi semmire, akkor majd meglátjuk, hogy az asszony meddig marad mellette
 • flashgordon
  Szerintem érthetően írta le , amit leírt. Nem mondom, h nem eshet rosszul ez a fajta nyersesség, de sajnos létezik a jelenség, amit leírt. Túlságosan eltérő értékrend, szocializáció v végzettség hosszú távon probléma lehet.
 • V.A.Laki
  Szerintem a “csajozas” ugyanugy adottsag, mint a zenei erzek, a nyelv vagy a tanctehetseg. Van, akinek megy, ilyenkor mindegy, mennyi a penz, milyen a kinezet, lehet barlangi ork is az illeto. Van, akinek nem megy, megis elvezni a folyamatot, ez a mukoedvelo. Olyan is van, akinek nem megy es ra is feszul, szerintem ilyenkor kar eroltetni. Mikor a frusztraltsag nagy megfejtesekkel parosul, hogy minden no ilyen es ilyen, vagy hogy jokepunek mondanak masok, megis a Belat szeretik, mert X+2 millioja van, ez mar nagyon rossz ut. Ha van egy problemad, nincs szukseged meg egyre, hogy agyilag is belebetegedj. A legrosszabb, mikor friss penzzel “jon a siker”, egy klasszikust idezve ez a “vadasznak kepzeled magad, pedig a kukaban turkalsz” szint.

  Egyszeruen ilyen az elet. Egyszer a pava csajok is elkezdtek szeretni a nagy farktollu csavokat, pedig semmi haszna vagy ertelme nem volt az egesznek.

 • Walhalla
  Erről jut eszembe,ma Viktor és Lőrinc napja van
 • Valaki
  Sajnos en beleestem 2 kisgyerekkel ebbe a hibaba es meg tudom erositeni. Kihuztam a posvanybol, diplomat adtam a kezebe, ruhaja se volt, tele volt adosaggal. Mikor mar minden jo ment, neki is lett biztosabb fizetese, a munkahelyen oszejott egy jobban kereso csavoval. Eljatszotta a huzavonat, hazudozott es akkor lelepett, amikor mar anyagilag biztos volt. A ket gyereket sajnalom a legjobban
 • blur7
  @Érdeklődő:
  Az nem baj, ha sokmindent szeretsz, sőt, az a jó. Akikről én beszélek, azoknak nincsenek gondolataik, na ez baj. (Két diplomám van, sokminden érdekel, nekem is nehezen menne, ha csak egy kedvenc könyvet kellene megneveznem.)
 • Rubasov nertárs

  “Én azt látom a korosztályomban (20as évek), hogy villantanod kell, különben mást fognak választani helyetted és egyedül maradsz.”

  Igen vannak ilyen nők, a kérdés, hogy neked ők kellenek-e? Villantás van egyébként az én korosztolyámban is (35-40), csak itt már az erőn felül több 10 milliós hitelre vett 100+ millás kégli, meg a minimum 20 millás villanyterepjáró a villantás tárgya. Jópár ilyet ismerek. Gazdagnak néz ki, aztán a penészes sajtot rágja egy kis penészes kenyérre, a gyerek otthon kuksol egész nyáron, mert a törlesztők elvisznek mindent. A te döntésed, hogy akarsz-e így élni.

 • Bambababbba
  Leegyszerűsítve gondolkodó embereknek is vannak jó meglátásaik, és nem csak a munkájukban tűnnek ki, amin múlik mondjuk, h felvizesedik-e a falad: ha eltűnik a pénzed, a nő is menni fog. Viták, stb., de alapvetően pénz nélkül nem lát benned perspektívát, és evolúciós szempontból okosabb nem ilyen irányban mennie. Meg nyilván te is beszólsz majd neki 1-2 vitánál, nem lesz kötelék, ami miatt veled maradna. Ezért jó találmány például a CSOK ;). (Virtuális) pénzed is lesz, meg nagy veszteség kilépni a kapcsolatból. Azért rossz találmány, mert azt a pénzt a régi tulaj / kivitelező teszi zsebre, de úgy tűnik, h kaptál sok pénzt. És a hit összeköt az országgal is és a párkapcsolatot is egybe tudja tartani, ha van személyi alkalmazkodóképesség. Amúgy meg néha mindenki utál mindenkit (országot, kivitelezőt, magas árakat, viták során a párodat).

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.