Egyszerűsödött az energetikai korszerűsítés ingyenes hitele

2018-01-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A lakóépületek energetikai korszerűsítésére kérhető kamatmentes hitel nem lett túl népszerű, a miértről itt írtam háromnegyed éve:

Ingyen hitel pályázattal? Ne viccelj, van ennél olcsóbb

Jó hírem van, lényegesen egyszerűsítették a hitel igénybevételét, itt tudod elolvasni a változásokat, itt pedig magát az aktuális feltételeket.

Egyik legfontosabb változás, hogy 5 millió forintig nem kell fedezetet adni, ez sokkal olcsóbbá teszi a hitelt. A közjegyzőnél elég egyoldalú nyilatkozat, ez sokkal olcsóbb, illetve most már elfogadhatóak a vállalkozói előlegszámlák is. (Eddig nem szívesen hiteleztek a vállalkozók, remélve, hogy egyszer tényleg megkapják a pénzüket.)

Nem mostani, de nagyon fontos változás az eredeti állapothoz képest, hogy a lakástakarékot is fel lehet használni a legtöbb esetben, így 30% állami támogatással megfejelt ingyen hitel már érdekes lehet magánembereknek és társasházaknak egyaránt, akár napelemre, akár szigetelésre.

"A Hitelprogram keretében lehetőség van arra, hogy a lakás-takarékpénztári számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítások a Kölcsönből fennmaradó rész elő- vagy végtörlesztésére kerüljenek felhasználásra, amennyiben a Projekt megfelel a lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény szerinti lakáscélú felhasználásnak és a Közvetítő kiállította az MFB Zrt.-nél erre a célra rendszeresített igazolást."

Köszönjük Attilának a hírt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram