Telenor új díjcsomagok: Telenor Hello data

Kijött ma a Telenor egy új, korlátlan mobilnet és hívás csomaggal, négyféle tarifával. A négy lehetőség a benne foglalt percek számában különbözik csak, az 5.990 Ft-os csomagban 50 perc beszélgetés van, a 9.990 Ft-osban 200 perc, további 300 perc újabb ötezer forint, a korlátlan net és beszéd csomag 19.900 Ft. A nem korlátlan csomagoknál minden plusz perc 35 forint.

Ha feltöltőkártyás percdíjon számoljuk a plusz 150 percet a legolcsóbb és a következő csomag között, akkor 2.100 Ft-nyi beszélgetésért kérnek plusz négyezer forintot, a harmadik csomag plusz 450 perce 6.300 forintot ér, amit plusz kilencezer forintért adnak.

További előny a feltöltőkártyánál, hogy akkor se veszik el az egyenleg, ha nem beszélünk egy hónapban annyit és a plusz percekre sem kell 35 forintos büntetőperceket fizetni.

(Cikk: De ki vesz előfizetéses mobilt?)

Véleményem szerint ez előfizetésnek nem jó, kivéve ha a korlátlan mobilnetre van szükséged, akkor vedd meg a legolcsóbb csomagot és beszélj tovább a mostani előfizetéseden. Egyetlen előny benne, hogy nem kell hűséget aláírni, igaz, telefont sem vehetsz hozzá olcsóbban.

Fontos még figyelned rá, hogy a leírás szerint “A Telenor Hello Data tarifacsomagok kizárólag egyéni felhasználásra, a normál felhasználás szabályainak betartása mellett használhatók fel. Nem számít normál felhasználásnak, ha számlázási időszakonként az Előfizető nem kezdeményez legalább egy hanghívást, illetve ha a kezdeményezett hanghívások vagy a hívások átirányítása napi 24 órát meghaladó összidőtartamban történik. A Telenor Hello Data tarifacsomagok nem használhatók gépek közötti kommunikációra (pl. távfelügyelet). A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés.

Vagyis csak mobiltelefonba teheted a kártyát és minden hónapban hívást is kell bonyolítani rajta. Azt mondjuk nem értem, hogy lehet naponta 24 óránál többet átirányítani hívásokat, de ez legyen a Telenor titka. 🙂

Nekem nem hagyott ki a lélegzetem ettől az új díjcsomagtól, annak lehet jó, akinek vagy rengeteg mobilnet kell, vagy az otthoni nete még ennél is drágább és azt akarja lecserélni erre.

Share

46 hozzászólás

 • Garázs
  A Telenor inkább viccnek jó: A céges előfizetésem odaköt. Két hónapja vettem új készüléket. Ha aláírtam volna egy év hűséget, és igénybe veszem a cégnek járó összes készülékárkedvezmény (30 000,- Ft.) felét, akkor csak kb. 5000,- forinttal lett volna drágább, mint a végül hűségidő nélkül megvett, kártyafüggetlen készülékem.
 • headset
  “annak lehet jó, akinek … az otthoni nete még ennél is drágább és azt akarja lecserélni erre.”

  Igen. Talán jó lenne nekem is.

  De ha a SIM-et nem szabad sem modemben, sem pc-ben használni, akkor hogy lehet belőle otthoni net?

 • Meister
  Szökőmásodperces napokon felmondhatják a szerződést. 🙂
 • T
  Hívásvárakoztatással vagy konferenciahívással lehet átlépni a 24 órát.Nyilván azt akarják kiszűrni, hogy ne csinálj belőle visszahívásos VOIP központot. Persze ez nyilván csak a teljesen korlátlan csomagnál érné meg egyáltalán. Anno a Red-nél is egyből mindenféle visszaélések voltak a korlátlansággal. Pl. vannak még kis vezetékes telefonszolgáltatók. Ha ezek hálózatába irányul egy hívás, akkor a szolgáltató ezután pénzt (végződtetési/interconnect díj) kap a hívó fél szolgáltatójától (itt Telenor). Hogyha egy korlátlan előfizetésről egyszerre mondjuk 10 hívást indítok és tartok fenn (hívásvárakoztatással meg lehet oldani, bár óránként újra kell kezdeni), akkor egy nap 240 órányi interconnect díjat is kereshet egy kártyával egy ilyen szolgáltató. 5Ft/perccel (csak becslés) számolva ez 72.000 lenne naponta(!).
  A Vad-Keleten vagyunk kérem szépen, itt a kiskapukat keményen büntetik.
 • Kiszamolo
  headset, ha megfigyeled, azt a hanghíváshoz írja. Igaz, havonta kell róla legalább egyet telefonálnod is.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Otthoni net kiváltására az IQPro vagy az EQ korlátlan adatkártyák jók. Ha egy kell, az IQPro olcsóbb, ha kettő (a másikat családtag vagy barát használhatja és feleztek), az EQ éri meg jobban. Utóbbi 5000 Ft-os belépési díj után 6500 Ft/hó (a két kártyára együtt).
 • Grza

  Például úgy hogy berakod egy mobilba, és megosztod a mobilnetet mint wifi. Amikor elmész viszed magaddal…
 • Olcsó János
  @headset: “De ha a SIM-et nem szabad sem modemben, sem pc-ben használni, akkor hogy lehet belőle otthoni net?”

  Beteszed egy olcsón beszerzett okostelefonba és megosztod wifin.

 • Olcsó János
  Kevés olyan felhasználó van, akiknek havi 2-3 GB kevés, ők bevághatják a dual simes telefonba ezt a kártyát netezni. Ebből nem fog meggazdagodni a Telenor.

  Más kérdés, hogy szerintem a jövő az, hogy minden korlátlan lesz. Jobb flottás csomagok tulajdonképpen már ma is tudják ezt nem extrém felhasználás esetén.

 • Kartel
  5990-ért nem éri meg a telefon, ha csak a korlátlan net a lényeg…
  UPC ad 1 megabitet 3000, vagy 3500-ért. Itt is írta valaki, hogy van félpublikus csomagban korlátlan csak adat sim 4500 Ft körül. Nekem ugyanez most még 6500 Ft, de még köt a hűség.
  Szerintem a szolgáltatók (mindig) az emberi butaságból/nemtörődömségből/lustaságból élnek. Mert csak 5-10% tudatos, és ők sem az élet minden területén, az csak kb. 0,5% lehet.
  Emlékszem, volt idős, aki horror percdíjon beszélt feltöltősön, de nem vált olcsóbbra (19Ft) mert ez bevált és nem beszél sokat. Inkább évente 1x, 2x még feltölti 6000 Ft-al, mert akkor épp sokat kellett beszélnie… Pfff
 • Jóska Pista
  Aktív mobilnet használónak nagyon jó csomag. A lányom a 12 GB-os keretet rendszeresen kimerítette, annak ellenére hogy itthon két szolgáltató is jelen van. Én is 5 GB felett fogyasztok, de csak azért mert visszafogom magam. UPC a csiganettel felejtős, próbáltam, nem jött be.
  Ráadásként irtózom a rabszolgaságtól, mint ördög a tömjéntől, jelenleg is hűség nélküli az összes előfizetésem (tv, mobil, net), hajlandó vagyok többet fizetni, engem a kiszolgálással fogjanak meg, ne kényszerrel.
 • Nimfas Corporation
  Headset : korlátlan netes simek:

  IQPRO flotta kb. 4700Ft/ho (hűségidő nincs, belépési díj nincs)

  EQ flotta: 5000*1.18=5900Ft 2db korlátlan adat sim. (hűségidő nincs, belépési díj 5.000Ft) (Ma olvastam hogy a 570-670Ft adatmegosztó sim ára benne van a nettó 5eFt kártya árában.)

  Nekem most IQ van, de lehet váltok (itthon router + mobilba)

 • Q

  Az IQPro és az EQ melyik hálózatot használják?

 • Q
  Kíváncsi vagyok, válaszként előáll-e a T és a Voda valamilyen ennél is jobb ajánlattal a hűségmentes korlátlan netet illetően. A Voda Tuti megjelenésekor is megtörténtek a reakciók a versenytársak részéről kis késéssel.
 • AAA

  Sok szolgáltató a nyugdíjasokból él, saját nagymamámat nem bírom lebeszélni a nyomorult vonalas telefonról, ahol az előfizetési díj mellé jön egy totál pofátlan 30Ft percdíj (vonalason 2017-ben!!!) és egy 5Ft-os ultrapofátlan kapcsolási díj… Egy hónapban elver erre annyit, amiből az ő szokásai mellett 2 évig ellenne. Tudja ezt a telekom is, amikor közeledik a rabság lejárata (mert persze ilyen remek árak mellett még az is van), jelentkeznek az ügynökeik menetrendszerűen és kimennek házhoz aláíratni vele az újabb rabságot. Persze nekik nyilván busásan megéri, hogy ragaszkodik a megszokott szutyokhoz.
 • Fairy
  A korlátlan netes csomagokban az szokott lenni a probléma, hogy korlátozzák a sávszélességet. Ennél nincs ilyen kitétel?
 • Janos
  @Kartel: Az 1 Mbit elég kevés, ha rendes netezésre használnád, az kb. 120 KByte/s, a Youtubeon egy 480p-s video átlagsásvszél igénye ez.

  (mellesleg így 10GBájt/nap a limit, ha 0-24-be töltesz).

 • Greybeard
  Q
  Az IQpro és az Euroquattro is a Telenor hálózatot használja. Nimfas megadott árait kicsit pontosítom. Legjobb tudomásom szerint ezek a valós értékek:
  IQ: 4362 forint/hó (hűség nincs, belépési díj nincs)
  EQ: 1 SIM 5000 forint/hó, 2 SIM 6500 forint/hó (hűség nincs, belépési díj 5000 forint)

  Magam az IQpro-t használom teljes megelégedéssel. 150/50 Mbps sebesség korlátok nélkül. Mehet torrent, FTP, akármi. Ezt maga a flottakezelő írta meg korábban. A valós sebesség nyilván lefedettség/leterheltség függő. Nekem pl 90/40-el megy folyamatosan egy SIM foglalatos routerben, így kiváltva az elérhető drágább, de csak 20/1 Mbps-es ADSL-t.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  IQPro és az EQ is a Telenort használják.

  Nimfas, szerintem EQ-nál nincs az 5900 Ft havidíjban az adatmegosztó, az plusz 640 Ft havonta.

 • Zander
  A kutatásokból az derül ki, hogy az embereknek elég 1-2 Gb adatcsomag. Persze az senkit sem érdekel, hogy mindez csak a csomagok drágasága miatt lehet. Egy nap alatt könnyedén ellőhető 1 Gb adatforgalom, elég csak zenét/rádiót hallgatni, megnézni pár videót és böngészni fél órát… Röhej, hogy ebből az jön le, hogy kéremszépen, hát ennyi az igény 😀
 • tangerine
  Vagy pl. a torrentezést is szokta némelyik tiltani.
  Érdemes jól utánanézni mielőtt valaki belevág.
 • kissc
  Üdv!

  Nálam ez február óta működik – céges flotta, tovább számlázzák – kb egy ezressel olcsóbban, hasonló néven. Igaz ott csak belföldi mobilnet van benne, de nincs hívás kötelezettség sem.
  Beázott, törött telefon veszélyes hulladékból elő, SIM belevág, PC-re vezetékes tethering – onnan töltést is kap – , vele párhuzamosan wifi hotspot. Most van otthon korlátlan net, olcsóbban és hűség nélkül mint az egyetlen elérhető kábeles (T – kb 8.000.- ). Sebességben 25-30 Mbit-et ad szimmetrikusan – úgy tűnik ez vissza van fogva a maximális 4G-hez képest, vagy a vidéki 800 MHz-en ennyi tud jönni, nem tudom – de ez nekünk bőven elég.

  Összességében nekem egy tökéletes alternatíva olyan helyre ahol van stabil, gyors mobilnet lefedettség, de nem érhető el csak egy vezetékes szolgáltató. Ezen az áron is megérné még.

 • Átvernek a reklámmal
  Fairy: nincs. Nyilván lesz apró betűs rész extrém felhasználással, de ez szinte senkit nem fog érinteni.

  Érdemes még tudni, hogy ugyan hűség nincs, de van előleg (egy hónap), amit csak a negyedik hónap után adnak vissza. Ha ennél rövidebb ideig kell, akkor van egy kis bukó.

  Az UPC a tavalyi 4000-et 6200-re emelte (jó, adott mellé pár percet), és egy évet is alá kell írni + az 1 Mbit gyakorlatban szinte használhatatlan, aki dolgozni akar, annak nem opció.

  Korlátlan netre azért ez elég jó ajánlat, a flottás nyilván olcsóbb valamennyivel (egyébként az is Telenort használ), de náluk azért a support finoman szólva se erős, szóval rövidebb időtávra megérheti havi ezerrel drágábban közvetlenül a szolgáltatóhoz menni.

 • Garry
  Hogyan lehet belépni ezekbe az IQPro és EQ flottákba ? Ezek is telekomos szolgáltató cégek ?
 • headset
  Köszönöm mindekinek az infókat. 🙂

  Most, hogy folyamatos változások vannak, várok egy kicsit mielőtt másik szolgáltatóhoz veszek hardware-t. (Most Vodafone stick-em van.)

  Hátha jönnek még jobb csomagok.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @Greybeard: EQ egy SIM 5900, két SIM 6500 / hó. Belépés egyszeri 5000 (2 SIM esetén is).
 • ray
  Én már lassan két éve a UPC “csiganetet” használom, havi 3500-ért korlátlan net, a beszélgetésre meg van 50 vagy 100 perc, gyakorlatilag sose lépem túl mert nem telefonálok.

  Anno amikor bejött akkor 4000-ért volt a 2mbites azt lett volna érdemes megkötni de igazából ez az 1mbites korlát is a gyakorlatban kb. 200kbyte/sec-et hoz, őszintén szólva szinte minden elég gyorsan bejön.

  Van hogy egy-egy képre kell várnom hogy buffereljen az elég idegesítő, de ez gyorsan alább hagy ha megnézem hogy 4-5 GB-ot forgalmazok egy hónapban 3500-ért.. Persze azóta emeltek az árakon, többért már én se fogadnám el a lassú netet, így viszont (szerintem) nincs alternatívája.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Garry: EQ -> facebookon “kedvező üzleti flotta”. IQProhoz Prohardveren a Mobil flották topikban érdemes érdeklődni.

  headset: vegyél a stickhez Ebayen függetlenítő kódot 1-2 dollárért.

 • lala
  OFF:
  Elindult a Flip, a Telekom új márkája.
  Net, tv, vezetékes teló egyben egész jó áron van.
 • Zabalint
  Elvben 1-2 giga mobilnet elég, de ebben az is van, hogy az emberek többsége kerüli a videókat, mint a tűzt. Szóval ha a hálózat bírja,nakkor van létjogosultsága a korlátlan csomagnak.
 • szocske
  már épp elgondolkoztam, hogy a telekomos vacak ADSL-t ilyenre kellene cserélni, amikor szembe jött ez a mai hír:
  flip.hu

  Elsőre jónak tűnt, kár, hogy elég szűk lehet a szolgáltatás lefedettségi köre, már 3 címet is ellenőriztem, ahol vevő lennék rá, de egyiken sem érhető el.
  Igaz a 3 közül egy sem budapest…

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @szocske: én 3 budapesti címet néztem, egyiken sem menne. Szerintem a digi által lefedett területeken adják csak.
 • natasa

  Ha NetmániaS vagy NetmániaM csomagod van, kérhetsz hozzá gyorsító opciót. Mobilnettel kiegészítik az ADSL-t. Kb. 3 hete hozták hozzánk a modem helyére a digitális elosztót, 15/5 és 60/10 között van a sebesség terheltségtől függően.
 • Róbert
  Köszönöm, mr. Data!
 • Szocske
  , köszi ennek utananezek. Bár a sebesség a kisebb gond, a magas ár a nagyobb
 • Nimfas Corporation
  Szocske: ha van lehetőséged és telenoros kártyát, csinálj egy sebesség tesztet a lakás azon részén ahol a router van. Na azt a sebességet tudja nálad egy korlátlan IQ vagy EQ sim.

  Annyi hogy itt nincs hűségidő és apróbetűs rész. Havi 2-300 GB forgalmat is mértem már, ha valakit rég kibasztak volna ezért én tuti köztük lettem volna.

  Ebay-ről rendeltem egy használt németországi Huawei T-com (független) modem-routert, ebbe direktbe megy bele a sim. Ez van rákötve a már beállított tplink 1043 routerre azt jónapot. Nálam 60/40 Mbit az ADSL 10/0,5 helyett ugyanazon az áron, vagy olcsóbban!

 • dreamer
  OFF
  Él még a kiszámoló flottás dolog? Az Árlistát meg tudtam nézni, küldtem is utána mail a kiszamoloflotta@gmail.com-ra, de eddig nem jött válasz. Vagy más teendőm van ha szeretnék 2 (céges) flottás előfizetést?
  Köszi
  ON
 • Kiszamolo
  dreamer, mindent jól csináltál, ha pár napon belül nem jön válasz, írj és intézkedek.
 • Laci
  “Ha feltöltőkártyás percdíjon számoljuk a plusz 150 percet a legolcsóbb és a következő csomag között, akkor 2.100 Ft-nyi beszélgetésért kérnek plusz négyezer forintot”

  Hol adnak feltöltőkártyás csomagban 14 forintos percdíjat? Ez enyhe ferdítésnek tűnik.

 • Kiszamolo
  Laci, olvasd el a belinkelt cikket és egyből megérted.
 • ZoZi
  Voltam bent a vodánál,ott mondták hogy várjak a váltással,mert hamarosan ( június 6.) után ők is elő rukkolnak vmivel,részleteket nem tudtak a fiókban,de gondolom vmi hasonló csomag lesz ott is,már ami a mobilnetet illeti.
 • Kevin
  OFF
  Sziasztok!
  Én olyan csomagot keresnék hűség nélkül amiben szintén korlátlan net van, és valamennyi perc (ez az 50) nekem bőven elég) viszont, fontos lenne, hogy ha megosztom a telefonomról wifiként a netet, akkor laptoppal tudjam használni értelmesen azt. Ez megoldható a Hello Datanál vagy van esetleg valami más ajánlatotok erre?
 • kun istván
  Én egy hónapban beszélek kb 20 percet küldök 0 sms-t, de a 3Gb netemet van, hogy 2 nap alatt elhasználom. Szóval nekem tökéletes.
 • Ultragreens
  Kipróbálom a Telenor hello data-t de ha lassu lesz a Netem,1hét után lemondom a francba.
 • Ultragreens
  istvan,mennyi a fel/letöltés sebességed?
 • Gergely
  Sziasztok!

  Olvastam a cikket és néhány hozzászólást. Néhány napja előfizettem a Hello Data Start csomagra. Utánanéztem és kérdeztem is, mielőtt döntöttem volna. Szerintem ez egy mérföldkő a magyar mobilpiacon. Eddig használhatatlannak tartottam a mobilnetet, mert nem korlátlan. Néhány válasz a kérdésekre: Szerintem nem lassú. Győrben 80-90 Mbit letöltés 30-40 Mbit feltöltést mértem. Teljesen korlátlan adat és sebesség. Nem monitorozzák az adatot, tehát nyugodtan osztható egy telefonnal hotspotként, ezt bent mondták a Telenornál. Akár számítógéppel is vagy más telefonokkal, tabletekkel. Lehet torrentezni, nem fognak letiltani. (Amúgy én nem torrentezek.) Nincs hűség, de előleg tényleg volt, egy havi díj. Telefonálni szerintem sem éri meg, arra megtartottam a régi flottás előfizetésem. (olcsó Vodafone) Amire használom: böngészés, online navigáció, videotelefonálás, online rádió, TV.