Programozó kerestetik

Szeretnék az oldalra kalkulátorokat.

Egyrészt annuitás, kamatos kamat, hitelkártya tartozás, stb. kalkulátorokat, illetve deviza, aranyár kalkulátort, ami mondjuk a yahoo adatait használja fel.

Másrészt szeretném igényesebben megcsináltatni az eddigi kalkulátorokat és egy helyre gyűjteni. (Mennyibe kerül az autód valójában, saját lakás vagy bérlés és a hasonlókat.)

A feladat programozás része nem egy nagy kaland (leginkább egy-egy excel függvény használata, vagy egy meglévő excel fájl feldolgozása), inkább a kulturált design, a blogmotorba való beillesztés és a könnyű használhatóság ami kihívás lehet. (Be kell tudnod szervesen illeszteni az oldalba a kalkulátorok linkjeit, amik megnyitva egy ablakban felugorva válnának használhatóvá.)

Természetesen nem ingyen kérem. Vagy ha az neked jobb, beleírjuk linkkel, hogy ki készítette. Mivel várhatóan több tízezren látják-használják majd havonta, komoly reklámértéke lenne.

Írj mailt a kiszamolo kukac gmail pont com-ra, ha lehet referenciákkal és egy nagyjából árelképzeléssel. (Persze tudom, ez a legnehezebb, hiszen a pontos munka nem ismert.)

 

 

Share

34 hozzászólás

 • David

  Kiszámoló, ha már így belejöttél, esetleg készíthetnél egy késedelmi kamat kalkulátort is, ami dátumok, vagy az eltelt napok száma, a számla összege és az alapkamat alapján számol. Analfabétáknak, mint én, nagy segítség lenne!

 • Tamás

  Szerveroldalon excel függvény használata messze nem triviális, főleg, hogy debian szervered van. Elég fapofával szoktam fogadni, amikor a megrendelő felbecsüli az én jövőbeli munkámat és elmondja, szerinte annak milyen erőforrásigénye lesz 🙂 Hát hogyne 🙂

 • B:Csaba

  “A feladat programozás része nem egy nagy kaland”

  Pont emiatt keress egy rendes céget/vállalkozót, aki elmeséli, hogy hogy működik. Ahogy Te a pénzügyekhez értesz, ő fog az IT-hoz 🙂

  A “felugró Excelt szeretnék” jellegű kérések eltérítik (megvezetik!) a megbízott céget. Hagyd meg neki a döntés/kreativitás lehetőségét.

 • B:Csaba

  És ne kérd ingyen! 🙂 Mindenki pénzből él, pont Neked mondom? 🙂

  Te kifizeted neki az x Ft-ot, amelyből ő vesz valahol x Ft-ért reklámhelyet. Az urambátyám marketing soha nem vezetett jóra..

 • coijs

  NAV honlapján van kés pótlék kalkulátor

 • Kiszamolo

  Bcsaba, szerintem nincs igazad, lehet, hogy jobban jár egy ingyen reklámmal 5 évig, mintha egyszer kap x összeget.

  De ha észrevetted, nem kértem ingyen.

 • Gábor

  Az urambátyám megoldásokról van ugyebár a történet David Choe graffitiművészről, akit 2005-ben kért meg Sean Parker, egy kiscég társalapítója és akkori elnöke hogy dekorálja ki frissen kibérelt irodáit. Mivel a cég akkoriban szűkében volt a készpénznek, Parker felajánlotta, hogy a párezer dolláros munkáért részvénnyel fizet. Choe elfogadta az ajánlatot, és kifestette a szobákat; részesedése a Facebookban ma 200 millió dollárt ér. 😀

 • Tamás

  Még egy apró gondolat…. nem új, csak most aktuálissá vált 🙂 Miért gondolod, hogy a látogatóidnak van exceljük vagy excel kompatibilis egyéb pótlékuk? (méregdrága egyszeri, olcsó havi díjért vagy éppen ingyenesen… kinek mi) Az én ismerőseim nem infomatikus részhalmazának sosincs a gépén és ha megkérdem, hogy feltegyem-e, azt sem tudják, hogy mi az.
  Miért nem használod az excel online verióját a számolótáblák közzétételére? Így bármely bönégszőben megjeleníthető, akárhol. Függgetlenül attól, hogy az adott gépen van-e excel(-szerű valami) vagy nincs.
  office.live.com/start/Excel.aspx

 • Péter

  szerintem a letölthető excel fájl jobb lenne, mert abba később is lehet dolgozni, folyamatosan vezetni, stb. és még programozó sem kell.

 • Petike

  Kiszámoló: pontosítsd a fejlécet, nem programozó kell neked, hanem webdesigner/grafikus. Először megörültem neki, de elolvasva a szöveget rájöttem, hogy ez nem az én asztalom.

 • tibor

  Sok excel fuggvenynek, pl cumipmt stb megvan a javascript valtozatban, azt be lehet epiteni valahogy, de grafikus/webdesigner en se vagyok 🙂
  bar a wordpress CSS resze vonatkozna arra is, szoval joesellyel a tablazat hasonloan nezne ki mint az oldal.

  (en voltam aki anno kuldott egy scriptet a lakashitel szamolasra, de az javascript volt)

 • Oscee

  Ha egy excel webeditort szeretnel, ahhoz nagyon melyen a zsebbe kell nyulni, Microsoftnak is eltelt par evbe megcsinalni 🙂 Persze nyilvan sokkal egyszerubben is megoldhato. Az algoritmikus resze tenyleg nem nagy cucc, viszont ilyen alkalmazasnal kb. az a munka legkisebb resze.

  En szivesen besegitenek, ha egy open source JavaScript project lenne, nyilvan nem kene erte se penz se hirdetes. De sajnos designhoz es PHP-hez nem ertek.

 • Oscee

  @tamas libre office ingyen van, ahogy a google docs. Szerintem nem nagy penz evi 25 ezer a Microsoft Office One elofizetesre, de boven meg lehet oldani ingyen is, ha valakinek nincs ra nagy szuksege. Aki meg 2014-ben nem tudja, hogy mi az az excel meg tablazatkezelo, azt nagyon gyorsan be kell iratni egy belepo szintu szamitogep-hasznalati tanfolyamra 🙂

 • Tamás

  @tibor igen, vannak kliensoldali megvalósíások, de azért az mégsem ugyanaz. Amikor Kiszamoló összetesz egy új kalkulátort, akkor azt minden alkalommal át kellene írni js-re. Ez nem túl hatékony, munkaigényes, drága és hibalehetősége van.
  A kész xls táblák linkelését én a fentiek alapján ellenzem, úgyhogy szerintem marad az online excel használata Kiszámoló részére, de akkor – ahogy a @petike is megjegyezte – ez nem programozói munka.

 • Tamás

  @oscee
  Az én észrevételem csupán arra vonatkozott, hogy mért elvárás az, hogy egy átlagos látogató gépén/tabletjén/telefonján irodai programcsomag legyen installálva.

  És 2014-ben igenis nagyon sokan nem tudják, hogy azmiaz. De nem is kell tudnia, ha az otthoni gép csak arra van, hogy apa játsszon rajta, a gyerek mesét nézzen, anya meg facebookozzon. Az online tábla használata pont el is takará a technikai előfeltételeket. Amikor már ott van az ember előtt a kész excel, akkor azt úgyis fogja tudni használni, mert az emberek többsége nem hülye, csak nem informatikus.

  Tudom, hogy rengeteg alternatíva van, egyik jobb a másik rosszabb. Nekem Office 365-öm van, azt is egy kollégával ketten nyomjuk, tehát filléres tétel. Én az online office-t hirdetem, végül is áll a legközelebb a forráshoz, a többi meg olyan, amilyen.

 • Oscee

  @tamas epp ezert irtam, hogy aki 2014-ben nem tudja, annak irany a szamitogep tanfolyam. Ez altalanos iskolas tananyag, lassan majdnem olyan fontos, mint a szorzotabla meg az irastudas (bar lehet, hogy annal is fontosabb, vannak fejletteb videkek, ahol nem kezirassal kezdik az irasoktatast, hanem gepi irassal). Legalapabb irodai munkanak is alapveto feltetele egy irodai szoftvercsomag ismerete.

  Aki meg spreadsheetet akar nezegetni, az hasznaljon spreadsheet programot, nem is ertem, hogy miert merulhet fel problemakent. Egyaltalan nem is kell hozza installalni semmit.

 • Darkosia

  Lehet hogy kiszámolót, vagy épp a kommenteket értettem félre, de valahogy én sehol nem látom leírva, hogy “felugró excel ablak” kéne. Jelenleg excelben vannak a kalkulátorok, és ezeket kéne átdolgozni szépre és hogy linkre kattintva felugorjon új ablakban, de ott már elég (szerintem) ha megvannak a szükséges beviteli mezők, nem kell oda se az excel környezet, se a nem használt függvények használhatósága, se semmi ilyesmi. Mondjuk nekem mindegy, mert nem tudok programozni. 🙂

 • jurta

  @tamas

  “az otthoni gép csak arra van, hogy apa játsszon rajta, a gyerek mesét nézzen, anya meg facebookozzon.”

  Az ilyen gépet én inkább nagyon gyorsan eladnám vagy elajándékoznám, családunk jövőjének megmentése érdekében. 🙂

 • Tamás

  Nem értek veletek egyet, mert a saját szemszögetekből nézitek. Például: “Legalapabb irodai munkanak” – nem irodai munkáról volt szó, lehet, hogy ez meglepő, de nagyon sokan élnek nem irodai munkából. Nagyon sokan élnek olyan módon és olyan munkából, ahol az Excel ismerete nem szüksgéges, urambocsá’ felesleges. Attól, hogy nektek csak diplomás, IT-ready ismerőseitek vannak (főleg ha Ti is ilyen munkakörben dolgoztok), nem ez az általános.

  @darkosia nem személyeskedés, de amit írtál, elég nagy cscsiság 🙂 Ha egy excel táblát “átdolgozok szépre” és megjelenítem, akkor ahhoz már semmi sem kell, csak a beviteli mezők?????? És akkor mégis mi fog működni?

 • hungaroborg

  Annyi ötlet elhangzott itt, hogy Kiszámoló 10 perc “Hogy kell…” guglizással meg tudja csinálni lassan magának is. 😀

 • hungaroborg

  @jurta @tamas

  Azon az otthoni gépen apa biztos mást is szokott csinálni.. 😉

  Bár biztos anya fejtene ki nagyobb ellenállást a facebookmasina eladása ellen.

 • Géza

  @bcsaba “Az urambátyám marketing soha nem vezetett jóra..” ez tévedés. Lehet, hogy sokszor nem vezet jóra, de rengetegszer igen. Ha beleolvasol egy marketing tanácsokkal foglalkozó blogba, tele lesz olyan ötletekkel, hogy hogyan működhetsz együtt más kisvállalkozókkal, jellemzően olyanokkal, akik nem konkurensek, de valahol érintkezik a piacotok.

  A nulladik közelítés, hogy reklámot adsz reklámért (a festő ajánlja a burkolót, és viszont), és aztán jön az, hogy az elvégzett munkán hagyhasd ott a névjegyedet (a múltkor egy felújított fogorvosi rendelőben volt egy kis tábla a váróban, hogy ki végezte a felújítást). Persze általában a reklámérték azért kisebb az elvégzett munkánál, így ez inkább csak némi kedvezményre adhat okot, mintsem hogy maga a reklám legyen a fizetség, de jelen esetben még akár reális is lehet.

  Úgyhogy ne vegyük el helyből Kiszámoló kedvét.

 • Darkosia

  @tamas
  Lehet, mint mondtam nem vagyok programozó. De ezek a kalkulátorok többnyire szoroznak, osztanak, hatványoznak a használója által megadott paraméterek függvényében. Ehhez szerintem nem kell excel környezet, vagy ha igen tényleg nagyon téves elképzeléseim vannak arról, mint lehet leprogramozni. Persze nem csak beviteli mezők kellenek, mögé kell tenni, hogy a beviteli mezőknek megfelelően végződjenek el a műveletek. De annyira nem nagy kunszt bevezetni pár változót, meg kiírni outputnak a megfelelő eredményt 1-2 (meglévő) képlet alapján. Legalábbis én így képzelem, gondolom kiszámoló is erre utalt, hogy nem elsősorban a programozás része a kihívás. De ha nektek a kamatos kamat, avulás, infláció meg egyebek számítása (ami mind alapműveletek használatával történik) csak excellel képzelhető el, ám legyen.

 • Tamás

  Csere-bere marketinget én mindig kihagyom. Olyan vállalkozásom van (volt), aminek véges a kapacitása. Hiába hirdetném 10.000 fős társaság előtt, ha 1%-os találat mellett lenne hirtelen 100 új vevőm, nem is tudnám kiszolgálni. Ha ennek csak negyede keresne meg komolyabb ajánlatkéréssel, akkor is lenne 23 db csalódott ügyfelem és lenne két elégedett. Hát nem túl jó arány. Szóval a keresztmarketing nem univerzális eszköz.

 • Tamás

  @darkosia a megrendelő említette, hogy excellel szeretne dolgozni. És nem, nem szeretném leprogramozni mondjuk PHP-ban azt a 10 függvényt sem, amit az excel-ben Kiszámoló használ. Például belső megtérülést nem is olyan triviális kiszámolni.
  Aztán, ha a Te gondolatmeneted mentén haladnánk és egyedileg programoznánk le minden egyes kalkulátort, az a megrendelőnek rettentő drága lenne, mert minden egyes új kalkulátorát egyedileg kellene megcsinálni és később karban tartani. Ráadásul dupla munka, mert Kiszámoló összeállítja az excelben, hogy mit akar, utána átküldi a programozónak, aki lekódolja megint.
  Mennyivel egyszerűbb egy “kész platformot” használni minderre. Csak nem mindegy, hogy offline vagy online elérésű ez a platform.
  Kiszámoló pont azért írta azt, hogy nem a programozás a kihívás, mert az excel megcsinál mindent.

 • Tamás

  (folyt)
  Ha továbbra is megtartja az excelt, de áttér egy online eszközre, akkor jót teszt a látogatókkal és jót tesz magával is, mert nem kell grafikust ÉS programozót felkérnie, mert csak grafikusra lesz szüksége meg valami “tabbed section” wordpress pluginre.
  Tudod, a programozó és a rendszerszervező két külön állatfaj, még ha rokonok is 🙂

 • V

  igen nekem is egy wordpress plugin jutott eszembe ami meg tud jeleniteni excel sheet-et (mondjuk akar google docs-bol).

 • Szerintem

  En mar tegnap reggel ota varom hogy Miklos a kommentekre reagalva pontositson a speckon. Vagy legalabbis a viziojan.
  Azaz hogy csak a felszint kaparasszam meg: Pl mit ert az alatt hogy “yahoo adatait használja fel” (realtime / idonkent automatikusan frissitett / kezzel frissitett)? Vagy hogy nem-e valami olyasmit akar mint a gugel elso X talalata arra hogy “online lakashitel kalkulator”?

 • Q8

  Tamás mondta: “És nem, nem szeretném leprogramozni mondjuk PHP-ban azt a 10 függvényt sem, amit az excel-ben Kiszámoló használ. Például belső megtérülést nem is olyan triviális kiszámolni.” ..

  nem bizony…kiindulási alapként, nem árt tudni, hogy az excel függvénynek mi az angol megfelelője, (pl BMR –> angolul IRR) utána általában rá lehet találni a neten..és hálistennek vannak lelkes programozók is a földön…
  itt van egy használható php függvény gyüjtemény …. (phpclasses.org/package/892-PHP-Financial-functions-with-the-Excel-function-names-.html )

 • Q8

  ez kimaradt…szóval ha valaki az elején elakadna..
  jegyzetek.biprojekt.hu/angol-excel-fuggvenyek-magyar-megfeleloi

 • torzsmokus

  en.support.wordpress.com/google-docs/#spreadsheets
  ..?

 • Tamás

  Látom, hogy az oldal címsoraiban lévő “ő” és “ű” betű kilóg a sorból. Az oldal forrásában látom, hogy Oswald fontot használsz, de nincs benne a latin-ext subset.
  A Megjelenés/Szerkesztő-ben a Sablon funkciók-ban a font betöltés végére kell biggyeszteni, hogy “&subset=latin,latin-ext” és akkor minden feliratod szép lesz.

 • wias

  Nem felugró viszont működik, alapból számol php-nélkül és mobilon is aránylag használható

  kalkulator.speditrans.hu/

  csak megtekintésre 🙂

 • Kiszamolo

  Ez nagyon király. Ezt be tudjuk aplikálni akár felugró ablakként?