Raiffeisen Gold 2 és Prime Select csomagok vélemény

A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a végén a Raiffeisen Gold 2-nél maradtam.

A Gold 2 és a Select számlacsomagok egyaránt prémium számlacsomagok, a feltételek teljesülése esetén nincs havi díjuk és a legtöbb tranzakció is díjmentes.

A nullaforintos havi díjhoz 400 ezer forint (Gold 2) vagy egymillió forint (Select) beérkezett összegre van szükség minden hónapban. Alapértelmezetten egy összegben kell ennek érkezni, de év végéig jöhet három részletben is. (Szerintem ezt az akciót folyamatosan hosszabbítgatják már 2016 óta, de inkább kalkulálj az egyösszegű utalással.)

Ha bankon kívülről jön, akkor mindegy, hogy honnan érkezik, bankon belül csak jogi személytől (értsd cégtől) jöhet, de akkor sem kell munkabérnek lennie.

Ha nincs meg ez a beérkező összeg, akkor durva, tízezer forint feletti havi díjra számíthatsz. (12.092 és 17.777 forint)

Az utalás internetbankon keresztül ingyenes, a csoportos beszedés is, az első négy (Gold 2) vagy az összes (Select) pénzfelvétel Raiffeisen automatából szintén ingyenes.

A legolcsóbb bankkártya is ingyenes, ha legalább évi félmillió forint értékben használod, ami azért nem egy nagy kihívás éves viszonylatban. (Ez is akciónak tűnik, amit folyamatosan hosszabbítanak.)

Ha most nyitsz ilyen számlát és vállalod az egyéves hűséget, kapsz még húszezer forintot pluszban.

Ha csak ezeket használod, akár nulla forint is lehet a teljes számlaköltséged.

S akkor jöjjenek a rejtett aknák.

A Gold 2 esetében az értesítő SMS-ekért fizetni kell, de ez sem sok, havi 177 Ft, a Direktnetbe történő belépés esetén való figyelmeztető SMS havi 128 Ft. Ha ilyen oldschool vagy, hogy neked még kell az SMS, akkor fizess érte. (A Selectnél csak a Direktnet esetén kell fizetni havi 128 forintot.)

Az übergagyi, pofátlan, szánalmas és pitiáner lehúzás az, hogy a vásárlási és pénzfelvételi limitmódosításért minden egyes alkalommal 355 Ft-ot kell fizetned, ami mindenhol máshol ingyenes. Ha a pénzfelvételt és az utalást is átállítod, majd vissza, azt 1.420 forintod bánja.

Ennyire filléreskedő lehúzást nem tudom, hogy láttam-e valaha más banknál. (Persze más bank is tud pofátlan lenni.)

Annyira szánalmas, hogy Selecttel akár 30 millió forintot is ki tudok venni a számlámról ingyen a bankkártyával (persze jó sokáig tart ATM-ből), ami a banknak belekerül a tranzakciós adó miatt 180 ezer forintjába, de egy eldugott limitállítási költséggel le akarnak húzni 355 forintra.

Raiffeisen, ez nagyon égő, csak szólok. Ráadásul pont egy szuper-prémium csomagnál.

Mit tegyél, ha nem szeretnéd, hogy magas legyen a napi limited a biztonság miatt, de nem akarsz fizetni a limitállításért?

A megoldás egy Wise kártya. Tartsd alacsonyan a Raiffeisen-es kártyád limitét, amennyiért általában szoktál naponta vásárolni, ha nagyobb összegben akarsz vásárolni, ingyen utalsz a Wise kártyádra és azt használod.

Erre azért is szükséged lesz, mert a pénzt is borzasztó rosszul váltja a Raiffeisen. A vételi-eladási árfolyam között 5% van és ez a devizaárfolyam, pedig még valutának is túl drága lenne. Ezért ne vásárolj vele külföldön vagy az interneten más devizában. (Miközben nagyösszegű váltás esetén pont a Raiffeisen adja a legjobb egyedi árfolyamot, de kis összegnél nagyon rossz a váltás.)

Itt is a Wise (esetleg Revolut) kártya lesz a megoldás, mint második kártya külföldi vásárlásokhoz és utalásokhoz.

Virtuális bankkártya nincs, a limitmódosítás pofátlanul sokba kerül, ezért mindenképp legyen a biztonság miatt egy másik bankkártyád is netes vásárlásokhoz és külföldre. (S az online vásárlás limitét sem lehet külön beállítani, ezzel is le van maradva a bank úgy cirka húsz évet.)

További negatívum, hogy a számlatörténetedet csak 12 hónapra tudod lekérdezni, így a májusi adóbevallásnál már nem látod a tavalyi év felét. Nyilván annnnnyira sok helyet foglalna a szerveren, hogy elérhesd a régebbi adatokat. (Persze pénzért azért hozzáférsz ahhoz is.) Szintén nem az igazi, hogy nem lehet egyelőre hozzáadni a kártyádat a Google Pay-hez, szemben más bankok kártyáival.

Elméletileg online is tudsz számlát nyitni, a valóságban meg nem. Két nap szenvedés után odáig sikerült eljutni, hogy kifagy a rendszer beolvasás közben. A többi esetben már a személyi igazolványom beolvasásig sem jutott el a rendszer. Úgyhogy inkább vedd úgy, hogy nincs lehetőség online számlanyitásra.

A fiókban aktiváltak nekem egy biztosítást, amit nem is kértem. Szóltam a nőnek, hogy ezt nem kértem és nem is kérem. Szóval figyelj oda, mit is írsz alá.

Összefoglalva, szerintem egy jó számlacsomag, ahol tényleg ingyen van minden, amit a legtöbb esetben használsz. Kiegészítve egy Wise kártyával nagyon jól használható. Ha van ennyi állandó jövedelmed, érdemes megnézned. Költségek Gold2 és Select.

S ha azon gondolkodsz, miért is éri ez meg a banknak, hogy helyetted fizeti a tranzakciós adót? Ha csak egy-két millió forintod van a számlán lekötetlenül, azt a bank jelenleg 6,45%-on tudja kamatoztatni az MNB-nél. Ha sokat keresel és lakáshitelt veszel fel, nyilván sokat, azon is keres a bank és a neked eladott befektetési alapokon is szép haszon van. (Nincs ezekkel semmi baj, ebből élnek a bankok, csak hogy értsd, miért éri meg átvállalni a tranzakciós adót az ügyféltől.)

Nem, ez nem egy fizetett cikk, még mielőtt valamelyik okostojás megjegyzi. Egy fillért sem kaptam érte, azért írtam róla, mert sokaknak jó lehet.

Share

130 hozzászólás

 • kritizator

  “Miklós, most már te is kihúzhatod a Fidesz bűnei közül a tranzakciósadót. ”

  Mért is?

 • Rider
  Limitet ki módosítgat rendszeresen a kártyáján ? Néha persze előfordulhat.
  Költsége… mennyibe is kerül ma 1, azaz egy gombóc fagyi ?
 • defra
  Gaborr: Granit bankot ne ajanlgasd, a NER resze
 • bjozef
  Lakáshitelnél szóba jött, hogy átmegyünk a Rafihoz tokkal vonóval, már meg is volt a számla, kártyák aztán visszadobták mégis a hitelt (amit előbírálatban le okéztak!) meg a csok-ot is, indoklás nélkül!! Überpatáliát csaptunk (főleg az asszony, nem ejtett foglyokat 🙂 nagy kegyesen ingyen visszacsinálhattunk mindent…
  Az appjuk valami übergagyi volt…
  Szóval nem lett belőle semmi, tartom magam ahhoz, hogy olcsó húsnak…
 • Bagett
  Crimson
  2022-05-17 at 23:10

  Majd meg fog szűnni a régi csomag később. Anno a díjnullázónál is ez volt. Jött a díjnullázó plusz vagy 2.0 már nem emlékszem, simán átváltottam volna de korrekt volt az ügyintéző (ismerősöm volt) így lebeszélt róla és igaza volt (volt pár rejtett dolog ami nem volt reklámozva pl. abban már volt tranzakciós illeték). A régi díjnullázó olyan volt mint a kiemelt dolgozói. Minden 0Ft volt.
  Végül eltelt 2-3 év és megszüntették a régi csomagot és áttettek az újba automatikusan. Annyiba korrektebbek voltak mint pl. az OTP aki ha lejár a Junior csomag, valami alap sz*r csomagba raknak aztán csodálkoznak ha bankot vált az ember.

  Mikor átraktak utána találtam meg a kiemelt dolgozói csomagot és váltottam át arra. Ennek már 5 éve.

  Raiffeisennél vagyok kb. 14-15 éve, ez alatt végig 0Ft-os csomagban voltam/vagyok.

 • Petike
  Nekem is Gold 2.0 van már évek óta. Verhetetlen. Azért ha a Gránit havi 1000 Ft-ot felszámít, onnantól kezdve már pariban sincs.

  @defra: és? Attól hogy neked ez nem tetszik, más miért ne ajánlhatná? Jó demokrata módon megtiltod?

 • Programozó
  “mert egy junior fejlesztő is simán keres nettó 400 ezret, és onnantól kezdve gyakorlatilag ingyen van a bankolás”

  Pont ezért nem megy a fejembe, hogy abban a szakmában, ahol nettó 400-2000e forintot lehet megkeresni _alkalmazottként_, ott miért matekoznék ennyit havi 2 cappuccino árán. Amit headset is leírt fentebb, hogy majd így utalok vissza értékpapírszámláról, meg úgy kérem az SMS-t, meg majd 300-ezresével veszem fel a húszmillás önerőt ATM-ből, mert úgy ingyen van belőle az első 1.2 millió, Jesszus, hát ne vicceljetek már.

  Ne vedd magadra, mert úgy általában arról a jelenségről beszélek, hogy az emberek óradíjban elpattintják a százszorosát az ilyen mikrooptimalizációkra, mint amennyit az egész mutatvánnyal megspórolnak.

 • Kovács Géza
  Mind a 2 számlánál jó akár az ingyenes Cetelem megtakarítási számla is, amiről ingyen lehet utalni a bankszámlára. A jóváíráshoz megfelel. Ahogy előttem már írták a Revolut feltöltés vásárlásnak számít. Kis odafigyeléssel megoldható így az ingyenes bankkártya is.
  A deviza számla ingyenes, a kártyának van díja. Revolut/Wise segítségével pedig megoldható a váltás is, költséghatékonyan.
  Az appjuk valóban messze van a tökéletestől.
 • Miki
  CIB online valaki másnak is? Évek óta nem kapható és mielőtt az értékesítése megszűnt nagyon szerettek volna másra rábeszélni, de szerencsére nem hagytam magam. 700 valami havidíj ingyen utalás, csoportos beszedés. Remélem nem szüntetik meg..
 • Mr.RTFM
  Online szamlanyitas: Felesegem most nyitott Gold 2-t online kb 1.5 hete es minden flottul ment, szoval lehet nalad is van valami hiba, lehet hogy te korabban probaltad es azota javitottak.

  Google Pay: helyette androidra a RaiPay van, de nincs vele tapasztalatom csak ApplePay-t hasznalok.

  Pár napig próbáltam. Tartsam az igazolványt a webkamerába, de nagyon vigyázzak, hogy a négy sarka jó helyen legyen. Természetesen mission impossible.

  De nem is erre való egy webkamera,

  Úgyhogy egy relatív drága telefonon folytattam, ugyanez a játék, naaaaaaaaaaaagyon vigyázzak, hogy az igazolvány négy sarka pontosan illeszkedjen.

  Eleve a hátsó kamerát használtam, a legjobb minőségűt. Kivittem nappali fénybe, ne csillogjon bele a lámpa vagy ne legyen túl sötét.

  Egyszer sem volt jó. Aztán egyszer jó lett, akkor meg feldolgozás, kérjük várjon fél órán keresztül, amikor meguntam és kinyomtam.

  Bementem a bankba és mondták, hogy hát igen, egy rakás hulladék.

  Máshol lefotózom az igazolványomat vagy beszkennelem és azt töltöm fel. Nem pedig szerencsétlenkedni kell egy webkamera vagy mobil lencséje előtt. Ha becsillan valami fény, már nem lesz jó akkor se, ha sikerült pontosan illeszteni az általuk kijelölt területre.

  Nem véletlenül csinálják így más bankoknál.

  Érdemes lett volna kipróbálniuk, mielőtt bevezetik.

 • Lord Simpleton
  teljesen OFF: hol lehet most Gábor84 és a többi kedves kommentelő, akik gyanúsan a választások előtt jelentek meg a semmiből? Vagy kéne valami Oroszországot, esetleg belpolitikai cikket kitenni, hogy újra megtiszteljenek minket ezek a jeles gazdasági szakemberek?
 • terpesz
  miert ne lenne jo a hitelkartya? Sokkal tobb kedvezmeny jar ra (kapok cashbacket, amazon kupont, stb), nincs semmilyen havi vagy egyeb dija, ha a megfelelot valasztod, es sokkal komolyabb vedelem vonatkozik rajuk internetes vasarlasnal, konnyu visszaszerezni a penzt, ha atvernek. Volt mar ilyenre szuksegem.

  Mi szol ellene? Hogy ha nem fizeted be idoben, akkor nagy a koltseg. Tanulsag: be kell fizetni mindig idoben 🙂

 • Körtefa

  Tehát levontak egy, a banknak szabályzat alapján jogosan járó éves kártyadíjat, és a sírás nem vezetett eredményre, hogy ne vegyék figyelembe a saját szabályzatukat, ezért kaptatok kb. 5000 Ft éves kártyadíjat, ha jól értem. Majd bosszúból megbüntettétek a bankot 1200000 Ft-ra. Engedd meg, hogy gratuláljak, viszont kérdés, miért nem százszor vagy ezerszer tettétek meg? Ne aprózzuk el, ha már sértődős óvodások vagyunk, akkor rendesen csináljuk. Gondolom, ha tudnátok melyik a kocsija az ügyintézőnek, aki visszaírt a banktól, még a kerekét is kiszúrnátok, biztos ami biztos.

 • Eenergetikus
  Jelentéktelen Hangya és -nb-

  Velem a Díjnullázó kapcsán csinálta ezt a Ráfázol Bank. Azt írták nagy betűkkel hogy megszűnik, válasszak mást. Lejjebb meg aprócska betűkkel hogy adott év április 19. után már nem igényelhető. Nem váltottam, azóta is Díjnullázó vagyok.
  Viszont nemrég megsúgta valaki hogy a folyószámla hitel limitemhez ne nyúljak, mert akkor automatikusan átraknak valami kedvezőtlen csomagba.

  A Rafi köcsifej módon bánik az ügyfeleivel (bár az alapján amit a többiről hallok erős a mezőny) amin csak enyhíteni tud egy-egy fehér ember módra viselkedni tudó alkalmazottjuk.

 • Peter G
  Sziasztok,

  Segitseget szeretnek kerni hasonlo temaban. A KBC Ireland meg fogja szuntetni a current accountomat, mert a Bank of Ireland atveszi a szamlakat, kiveve ezt a tipust.

  Gyakorlatilag ez ingyen volt es jelenleg nem tudok uj EUR szamlat nyitni, ha nem vagyok allampolgar, kb sehol.

  Tudtok valamilyen olcso EUR szamlat valamelyik magyar banknal?

  Amire hasznalnam: utalas Wise-ra (ahonnan magyar szamlara utalnam forintban, valtozo, nagyjabol 500.000 – 1.000.000 havonta), utalas EUR alapu allampapir szamlara (1-2 ezer EUR / ho). A beerkezo osszeg 4-5.000 EUR / ho.

  Vagy probaljam meg Wise-ra utaltatni az osszegeket? Bar nem tudom, hogy onnan siman lehet e alampapir szamlara utalni.

  Elore is nagyon koszonom!

 • Utilsman
  Nekem kb. ugyanez van a K&H-nál durván 2 éve. Ugyanezt tudja, mi ebben az újdonság? 🙂
 • Crimson

  Azért, mert a Díjnullázónál automatikusan átraktak, abból még nem következik, hogy a Goldnál is ugyanez fog történni. Persze a jövőben még megléphetik ezt. Már több éve kivezették a Goldot, és eredetileg én is arra számítottam, hogy egyszer csak áttesznek majd a Gold 2.0-ba, úgyhogy meg is lepett, hogy nem ez történt.

 • Andrew
  Rafis devizaszámla margójára: párszáz forintért át lehet állítatni a bankkártyát, hogy a devizaszámláról költs a forint helyett. Így külföldi utazásnál a rafis csoda árfolyamok helyett közvetlenül költheted az amúgy ingyenes devizaszámláról a pénzt. kb 1000 forint az odavissza állítás utazás előtt/után. Mivel az IB számláról egyébként ingyen lehet havonta 1-et utalni, így nálam arra jött ki a matek, hogy IB számlán átváltom, rafis usd számlára kiutalom a dollárt, kártyát átállíttat az usd számlára és akkor lehet költeni a dollárt.
  Azt nem találtam már csak ki, hogy lehet jó áron USD kp-hoz jutni. Bankfiókban a dollár számlámról USD kp-t 0,5%+0,6%-ért adnak ami nem olyan jó.
  Külföldön USD-s ATM-ből kivenni pénzt fixen 10.74€. ~1000$ felett jó lehet, de akkor meg bejön a kártya limit állítási probléma :D.
 • Petrence
  “Ha csak egy-két millió forintod van a számlán lekötetlenül, azt a bank jelenleg 6,45%-on tudja kamatoztatni az MNB-nél.”

  Ez hogy is van? Én azt hittem, a folyószámlán lévő pénzt a banknak kötelessége likviden tartani.

 • Sasfiók
  400k feletti hipiszupi IT bérrel párezer forinton fillértb.szni… :O

  Gránit bankot nem ajánlanám, ha egy kicsit is megborul a pénzügyi rendszer egy petákot sem tartanék náluk.

 • T

  Mindig megjelenik egy ilyen ostoba tahó, a kérdés csak az, hogy mikor. Ezúttal gyors voltál 🙂
  Mivel te sem érted, hogy 100 forint miatt miért érdemes méltányosságot gyakorolni egy olyan ügyfélnél, aki évente sok-sok millió forintot tárol és mozgat meg egy kiemelt ügyfeleknek kitalált számlán, biztosan szívesen alkalmazna a bank ügyfélszolgálati tevékenységét ellátó nyíregyházi alvállalkozó. Így legalább látnál végre egy várost is közelről 🙂

 • Szabolcs (másik)
  Szabolcs
  2022-05-17 at 13:36
  Okoska törp
  2022-05-17 at 13:04
  nem úgy nézik, mint sok más bank, tényleg korrektek. Ha vmiért csúszik, vagy átlép mésik ciklusba a befizetés, akkor azt 1-2 alkalommal kérdés nélkül elfogadják, utána is egyezkedhetsz, ha ideiglenes. Munkanélkülinek nem jó, valóban.
  Nálunk volt, hogy előrehozták az év végi fizut, és én is megijedtem, de a kapcsolattartó megnyugtatott, hogy nem gond, ilyenkor nem automatikus. 2-3 ciklust együtt néznek, vagy vmi ilyesmi.
  5-8 éve volt, lehet, hogy azóta változott, de akkor még így ment.

  Hát nem, nekem folyamatos munkaviszony melletti munkahelyváltás, rendszeres havi bérutalás mellett sikerült beleszaladni a tizensokezres havidíjba 1x, mert olyan hülyén jött ki a (cégenként ugye eltérő) fizetésnap-konstelláció. Megreklamáltam, osztályvezetői szinten 1 napon belül válaszolva elhajtottak, hogy márpedig ez van az apróbetűben…

 • Olajbogyó

  CIB online itt is. Engem is győzködtek párszor, persze azóta se szűnt meg. Remélem nem is fog – gyanítom hogy nem sokan lehetünk már benne, talán ezért nem foglalkoznak vele hogy megszüntessék -)
 • Skankhunt42
  Az csunya baleset lenne…xd
 • testemen a jel

  “Attól hogy neked ez nem tetszik, más miért ne ajánlhatná? Jó demokrata módon megtiltod?”

  Attól, hogy neked nem tetszik, miért ne írhatná le a véleményét? Jó nyilas módjára családostul kiirtod?

 • Jelentéktelen Hangya
  “ 400k feletti hipiszupi IT bérrel párezer forinton fillértb.szni”

  Részemről ma már évi 80-100e forintnyi tranzakciós adót fizet helyettem a Rafi (régebben persze kevesebbet).

  Még sosem fizettem tranzakciós adót, ingyenesen utalok 10+ éve (előtte Axa volt).

  A hitelkártyából meg visszajön évi 60e (korábban több).

  Nem épp két cappuccino ára szerintem.

 • Nyomd a gazt!
  “Ne vedd magadra, mert úgy általában arról a jelenségről beszélek, hogy az emberek óradíjban elpattintják a százszorosát az ilyen mikrooptimalizációkra, mint amennyit az egész mutatvánnyal megspórolnak”

  Aztan utana megy a csodalkozas mint mernok ismerosomnel amikor 3 utalasert 8-10eFt lehuztak neki es meg csak most kezdett el epitkezni… 300eFt-os limit meg nem a szamlara vonatkozik, ha fizetsz akkor se tudsz tobbet felvenni vele egy nap a rafis alap kartyaval, ahhoz a penztarba kell bemenned elore bejelentve es ott aztan vastagon fog a ceruza kp felvetelre… Erstenel magasabb ez a limit, talan 900eFt, de annyit meg nem mindegyik atm ad ki egyszerre. De pl Erstenel egy 20millas kpfelvetel penztarbol elozo napi bejelentes nelkul ~218eFt, bejelentessel csak ~131eFt… Ezek meg jolkereso IT-skent is szemmel lathato osszegek, foleg hogy a semmire menne el.

 • Röff
  Tudtok valamilyen olcso EUR szamlat valamelyik magyar banknal?

  Baj, ha nem magyar? Ha nem baj akkor fio.sk, ha baj akkor raiffeisen.hu.

 • Tibor
  A limitmódosítási szánalmas húzásuk miatt nekem úgy van beállítva, hogy számlaegyenleg erejéig, aztán majd meg lesznek lepődve, ha valaki lenyúlja, és sokat kell kártéríteni engem. Ami meg még extra gáz, hogy a kp felvételre nem lehet pár száz forintért nagy limitet beállítani, csak max 300e-t. Ha extra limitet akarsz állítani, mert sok pénzt kéne felvenni egyszer, akkor az valami 3 ezer forintba kerül. Rohadt gáz. Ennél rosszabb megoldást egyik bank se tudott még kitalálni. Ja, de, anno a megboldogult Fókusz Takarék, ahol csak személyesen lehetett limitet módosítani. Nyitva meg sosem voltak délután 3 után. Ezért korlátlanra lett állítva. Le is nyúlták róla egyszer az összes pénzt. Azóta se tudom hogy, mert kb sosem használtuk azt s kártyát.
 • TV
  @-nb-:
  “SMS díjakhoz – OK Boomer:
  HA mobilapp-al hitelesítesz, akkor TE felelsz az ellopott összegért. Ha SMS-el, akkor a banknak kell bizonyítani, hogy gondatlan voltál.”

  Szia! Ez hol van leírva? Hogyan lehet utánanézni, hogy az Erste hogyan kezeli ezt? Nagyobb biztonságban érezném magam, ha a felelősség a banknál lenne, ezért le tudnék mondani a push üzenetekről.

 • Bocsi, telefonról írok
  Nekem bevált, és szerintem korrektek, rugalmasak. Nekem egyértelműen elmondtak az elején minden költséget (pl limitmódosítás, ráadásul nem ördögtől való elolvasni a szerződést, amit alairsz, en is igy tettem), és ki tudtam alakítani ugy az életemet, hogy ez ne zavarjon. Ha előre szólsz, hogy nem lesz meg a havi összeg (pl betegszabadság miatt), akkor elengedik a díjat, azt hiszem, évente akar 3-szor is, de ebben nem vagyok biztos, egyszer mindenképp. Mikor kitört a covid és megcsappant a bevételem, jeleztem, és ingyen, pár kattintással és egy aláírással atraktak selectből goldba, ahogy rendeződött a jövedelmem 1 evvel később, gond nélkül vissza tudtam menni selectbe.
  Mellette külföldön revolutot használok. Nekem bevált.
 • tothj
  A K&H -s prémium számlánál a tranzakciós adót utalások után ki kell fizetni, a Raiffeisen-es gold 2.0 -nál meg nem, ha jól értem. Ez azért lényeges különbség, az én banki költségeim nagyrésze a tranzakciós adóból jön (ami persze nem a bank sara).
 • Belavoltam
  Amikor az erstes vigec ram akart sozni a telefonban egy hitelkartyat, akkor az jott ki, hogy en kb. havi 2000 Ft-ot tudnek vele osszeszedni. Ez lett volna az elonye. Viszont csak egyszer hibazz, es irgalmatlanul megvagnak. Nevetseges, egy rossz vicc. Kiszamolo azt mondta abban a 6 reszes tanfolyamban, hogy a hitelkartyas visszateritesekbol meg senki nem gazdagodott meg. A bank pedig hosszu tavon gondolkozik, csak arra var, hogy egyszer megcsussz.
 • Belavoltam
  Nyilvan nem tiltja meg, de egy jobb tarsasagban kineznek, ha a ner bunozok szekeret tolod. Mert ugyan mehetsz a meszaros (o1g) szallodakba is, csak hat az is milyen mar?
 • OZoli
  Unicredit partner aktív zéró, gyakorlatilag díjmentes, 3 évig!!!
 • Mr.RTFM
  @kiszamolo:

  “Pár napig próbáltam. Tartsam az igazolványt a webkamerába, de nagyon vigyázzak, hogy a négy sarka jó helyen legyen. Természetesen mission impossible.
  De nem is erre való egy webkamera, … ” Tobbit nem idezem mert nem fer be a limitbe.

  -Felesegemnek mukodott gond nelkul, plusz en az elovalasztason is pontosan igy szavaztam 🙂 Teny, hogy erthetetlen hogy miert nem lehet lefotozni es feltolteni, de hogy lehetetlen kuldetes az eros kifejezes.

  -Elvileg egyebkent teszteltek, legalabbis nekem a bankarom azt mondta, hogy ez honapokig volt tesztelve mielott bevezettek. avagy regebben sokkal szarabb volt 🙂

 • dTam

  Fio Banka Komarno
  Szinte minden ingyenes. Erdemes visszakeresni, volt par honapja cikk a Kiszamolon kulfoldi szamlanyitasrol, a hozzaszolasok kozt leirtam reszletesen a tapasztalataimat, ill masok is.
 • Körtefa

  “Mindig megjelenik egy ilyen ostoba tahó…”

  Tudod mit, szúrd ki az én kerekem is! 😉

 • doboz
  “De pl Erstenel egy 20millas kpfelvetel penztarbol elozo napi bejelentes nelkul ~218eFt, bejelentessel csak ~131eFt… Ezek meg jolkereso IT-skent is szemmel lathato osszegek, foleg hogy a semmire menne el.”

  Teljesen életszerűtlen a példád…ki az az őrült, aki 20M-et kp-ban akarna felvenni, ahelyett hogy átutalná?
  Ha valaki meg nem akarná az utalást elfogadni, csak kp-ban kérne 20 misit, azzal nyilván nem üzletelek…

 • ggg
  OFF
  Breaking: még jobban szétkúrják a Katát (a vállalkozási formára gondolok)
 • Vladislav
  Hát, ha havonta 700-750 eFt-ot (vagy többet) utalsz 5-10 éven át megtakarításra, lakbérre, stb., akkor egész sokat lehet spórolni a tranzakciós adón. Emellett az én hozzáállásom az volt, hogy belekerül az egész egy órámba, referral program miatt pedig az egy óra munkáért kaptam 30 eFt-ot + spórolás a korábbi számla költségein. Az még programozók között se rossz órabér. 🙂
 • Pallos Levente
  Varga: adóemeléseket és megszorításokat nem terveznek … a kata bevezetése nagy siker volt, de meg kell vizsgálni, hogy a kedvezményes adózási lehetőség változatlan formában fennmaradhat-e.

  LOL, szóval megszüntetik.

 • Jani
  nagy szart nezik el. Egyetlen egyszer kimaradt egy beerkezo fizetes arra a szamlara es jott a 12k havi dij azonnal. Aztan a “privatbankarnak” csufolt uriember meg meg engem kuldott el a francba hogy mekkora egy ingyen elo vagyok es az a 12k abszolut nem sok azert a sok extraert amit adnak. Ott akkor vesztettek egy ugyfelet.
 • Jani
  na es akkor mi van? Legalabb tudhatod h sosem fog csodbe menni…. ennyi erovel akkor mar gondolom elkoltoztel kis hazankbol mert Fidesz vezeti. Nem?

  jol van akkor fizesd csak a limitallitast es az sms-eket, meg hogy soha ne kelljen tappenzre es fizetetlen szabira menned mert ha csak 1szer befigyel a 12k akkor mar nem jartal am jobban mint az 1000 Ft-os… a kulfoldon a rafi kartyaval fizetest mar ne is szamoljuk: EUR->USD–> Ft

 • T

  Ez így nem teljesen igaz, szépen lehetett hitelkártyával termelni a pénzt, csak a megfelelő helyen és időben kellett vele foglalkozni. A citibank megboldogult lakossági üzletága páratlanul jó volt, főleg mai szemmel nézve. A hitelkártyás visszatérítéseknek például nem volt korlátja (a hitelkeret sem, tehát túl lehetett tölteni). Akkoriban voltak az Allianz-nak nagyon kedvező, egyhónapos, kártyával fizethető lekötési ajánlatai. Minden hónapban kifizettem hitelkártyával 3×8 millió forintot, ami után szépen jóváírták a 3×160 ezer forintot, ami több volt, mint a havi kamat 🙂
  Sajnos ennek a jó világnak vége és különösen fájdalmas, hogy pont a legtrógerebb Erste (bár a Raiffeisen kétségtelenül szorongatja :)) vette át az ügyfeleket, de még így is havi 10-11 ezer forint a visszatérítés, ami szerintem nem rossz és a Curve-vel kombinálva nem is kell sokat szenvedni vele.

 • mtoma73
  Nekem is gold 2.0 van több éve.
  Nyilván aki átnézte a költségeket, egyből feltűnhetett a limitmódosítás díja, tényleg csóróság, de úgy látom még mindig papapam van a bankban és nem hallják a reakciókat. 🙂
  Bankfiókban szinte csak a nyitáskor voltam, azóta fél évente jön az üzenet, hogy éppen ki a prémium ügyintézőm.
  Hát nem belőlem gazdagodtak meg. 😀
  Egyszer egy másik bankfiókba mentem be elég korán, és a bankkártyával kellett a sorszámhúzó gépnél bejelentkezni. Valami személyes adat módosítás miatt mentem be, és az ott lévő ügyintéző nagy elnézések közepett mondta, hogy sajnos a prémium ügyintéző még nincs bent, de megnyugtattam, hogy nem valami komoly biznisz miatt jöttem, csak adategyeztetés miatt. 🙂
  Nekem a mobilappal sincs bajom, arra amire kell teljesen megfelel.
 • headset

  “A K&H -s prémium számlánál a tranzakciós adót utalások után ki kell fizetni, a Raiffeisen-es gold 2.0 -nál meg nem, ha jól értem.”
  Így van.
 • -nb-

  Nem emlékszem pontosan: akkor bogarásztam végig, amikor a rafi rá akart venni, hogy használjam az androidos appjukat – persze, azon a platformon, ahol nekem semihez nincs hozzáférésem, de minden vacak appnak van, hát hogyne! (jó, ez talán változott azóta). A a hozzáállásom, hogy push üzenet jöhet, de semmi egyéb, de ilyent nem tudnak.
  A dolog lényege, hogy úgy veszik, hogy 2 faktoros a hitelesítés (és komoly jogi / szakértői háttér bizonyítja, hogy igen), emiatt te vagy a felelőtlen, ha baj van.
  Holott csak a telefont kell feltörni, és máris megvan a bankhozzáférés és a hitelesítés is. (Az ÉN véleményem szerint ha egy eszköz eltérítése elég a belépéshez, akkor az csak 1 faktor. DE nekem se jogászom, se szakértőm nincsen).
  Érdeklődj írásban a bankodtól 🙂
 • headset
  Többen említették, hogy néha fizetni kell, ha az ember elszúrja a dolgokat. És nem mindig működik a méltányosság.
  Ez egy ilyen játék. Ha ezt a számlát használja az ember, akkor többnyire a bank fizet. Ha rosszul játszol, a bank nyer. Meg lehet érteni, ha nem mindig engedi el a nyereményét méltányosságból.
  Nem akkora összegek ezek, hogy az ember falnak menjen tőle.
 • Balázs
  Korábban volt Raiffeisen Gold-om nagyon sok éven át, de már akkor borzasztó tré volt az applikációjuk. 🙁

  Én a CIB Eco-t javasolnám, ami -a Bankmonitornál kötve- 2 évig teljesen ingyenes és jutalékmentes a minden is (kivéve a bankautomatán kp befizetést, azért lehúznak, ha bemész összetüsszögni az alkalmazottakat, akkor ingyen van), és az mobilapp sem rossz.

  Nekem most járt le a 2 év, így épp váltok: Unicredit Partner Aktív Zero (szintén Bankmonitoron keresztül), 3 évig ingyenes és jutalékmentes ez is, de csak a Mobilappon keresztül (a webes utalások már nem), viszont ez talán a legjobb applikáció, amivel eddig találkoztam.

  (Van még Gránitom is, ott a kártya limitkezelés/inaktiválás csak pár tapintás, illetve a pénzt lekötni is gyerekjáték (a kamatai pedig messze-messze verik a többit), de napi pénzügyekre nem azt használom, mert nem ingyenes.)