In vino veritas

Szűk három éve írtam a fantasztikus borbefektetésről, némi kételyt fogalmazva meg a befektetés megbízhatóságáról és az elérhető hozamokról:

Az új üzleti lehetőség: borbefektetés

Noha szándékosan nem neveztem meg a céget a cikkben, az mégis kikérte magának a cikket, azonnal egy válaszcsapást fogalmazott meg, ezzel leplezve le a nevét, amit én nem adtam meg a cikkben.

(Nem szoktam soha elolvasni ezeket a válaszcikkeket, mert nem érdekelnek, de gondolom szokás szerint én voltam a hülye, aki mindenben téved és mindent rosszul tud. 🙂 )

Gellért valamiért úgy gondolta, megnézi, hogy áll most a cég a befektetéssel, a limitált számú 300 befektető meggazdagodott-e már a borokból.

A weboldal helyén ez a szöveg fogadta:

“A Bordinasztia Kft. a borral,borbefektetéssel kapcsolatos tevékenységét
az érdektelenség miatt beszüntette. A kft. nem szűnik meg, változatlan székhellyel más néven tevékenykedik tovább!”

Köszönjük Gellértnek, akkor nem kell tovább izgulnunk, hogy nem hagytuk-e ki az évszázad lehetőségét. 🙂

Share

21 hozzászólás

 • SzaboZ
  Kíváncsi lennék, mi lett azokkal akik éltek ezzel a fantasztikus befektetési lehetőséggel….
 • Gábor
  Na és azt ki sejtette, hogy a szemetes befektető cég meg tavaly leégett? 🙂
 • mitel hentes
  Én beszéltem borászokkal, akik értenek a régi borok kezeléséhez, kóstolásához. Ez egy szűk szakma, és olyanok sem mernek belevágni a régi borok tárolásába befektetési céllal, akiknek Budapesten borüzletük van.

  Nem mondom, ha egy francia pincészeted van, akkor nyilván értesz hozzá, és bele is mersz vágni, akkor viszont nincs szükséged ilyen gagyi cég segítségére.

  Ui: a Bordinasztia Kft. végelszámolás alatt van. A hivatalos cégadatok szerint már 2013.11.01 óta. Így nehéz lesz megújult formában, más néven tovább működni…

 • mitel hentes
  Miklós, amikor az önleleplező úriember 2015.04.28-án megírta kioktató levelét, akkor a cége kb. 1,5 éve végelszámolás alatt volt. Ezt a 2015-ös cikkben észre is vette egy kommentelő. És közben idejön, és arcoskodik…

  Ja, és nem alakított más céget ugyanazon a címen. Sem más cégnéven más címen.
  (Egyébként a régi székhely címén – egy gellérthegyi társasházban – komoly cégtemető működik, kb. cég van / volt bejegyezve, fele kényszertörlés alatt vagy felszámolás alatt van!). Üdítő színfolt ezek között a Bordinasztia Kft., amely “csak” végelszámolás alatt van.

 • mitel hentes
  Javítás:

  (Egyébként a régi székhely címén – egy gellérthegyi társasházban – komoly cégtemető működik, kb. 500 db cég van / volt bejegyezve, fele kényszertörlés alatt vagy felszámolás alatt van!). Üdítő színfolt ezek között a Bordinasztia Kft., amely “csak” végelszámolás alatt van.

 • százegy
  Ezek még a csaláshoz is hülyék voltak, pedig ebben az országban jó pár dél-afrikai bányavállalat és Skyway “részvényes” van. Itt, a “zsenik” országában, mindent el lehet adni nagy dumával, Tribuszerné, Bróker Marcsi és társaik mesélhetnének. Ebben az esetben rossz volt a “sztori”, másrészt piramisjátékkal érdekeltté kellett volna tenni az “üzletkötőket”, akik 10 forintos jutalékért simán okoznak másnak 100 forintos kárt.
 • mitel hentes
  Kis guglizással kideríthető, hogy mi köti össze a Bordinasztia Kft-t és a Bordinasztia Sales Kft-t. A két ügyvezető “úr” egy EURO BENEFIT nevű Kft. keretein belül (ne találgass, már felszámolás alatt van) üdülési jogot értékesített. Az ügyfelek nem voltak maradéktalanul elégedettek…

  Ezt a céget felszámolásba vitték, de előtte gondosan átadták a tulajdonlást és az ügyvezetést egy ukrán strómannak.

  Igazi, aranytintával írt ajánlólevél ez minden befektetéshez…

 • pistu
  Egyszerű képlet nincs. Én Tokaji Aszúkat gyűjtök 20 éve. Az jön ki a matekból, hogy kicsivel infláció felett drágulnak ÁTLAGBAN az aszúk, de ettől toronymagasan jobban a natúreszenciák. Tessék szétnézni, mennyi most literje. Tizedennyiért lehetett venni még pár éve. Nyilván azért, mert kuriózum, kevés van belőle, és elképesztően sok élőmunkaerőt és tőkeköltséget “tárol”.

  Van olyan eszenciám, amit 50 ezerért vettem meg, most a pincészet árulja 250-ért. Fél liter.

 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBélaBélaBéla
  Nem ertek hozza es nem tunik konnyen megtanulhato problemanak, tehat nem is foglalkozom vele. Warren Buffett bacsi egy zseni 🙂
 • Myway
  Engem nagyon vonzanak a minőségi, ritka borok. Egyre jobban értek is hozzájuk, el is bizonytalanodtam, amikor még a Magyar Nemzet is közölt egy interjút a Kft. tulajdonosával, hogy ez mennyire egy jó befektetés és íme a jövő. Egyedül az zavart, hogy nem derült ki sem abból a cikkből, sem sehol, hogy a bortrezorban pontosan milyen borok vannak és mikor tekinthetem meg én őket. Továbbá az értékesítés részletei sem voltak tisztázva. Bort és aranyt is csak úgy vagyok hajlandó vásárolni, ha úgy őrzik azt nekem, hogy én magam is bármikor rendszeresen megtekinthetem. A döbbenet, hogy sokan bemondásra megelégszenek azzal, hogy oké, akkor az létezik, amibe fektetnek.
 • Omnisapient
  Én inkább magamba fektetem a jó bort. Jobban járok így, mintha fordítva próbálnám.
 • százegy
  Myway, az a borzalom, hogy ezek a kamucégek fizetett cikkeket jelentethetnek meg az országos médiában úgy, hogy a hitelességét nem ellenőrzik. Az egyszerű ember előtt meg az hitelesíti, hogy az országos médiában is megjelent.
 • SzaboZ
  @pistu: “Van olyan eszenciám, amit 50 ezerért vettem meg, most a pincészet árulja 250-ért. Fél liter.”

  Oké, annyiért árulja, de el is lehet adni annyiért?
  (Magánszemélyként, reális időn belül..)

  @százegy: “Myway, az a borzalom, hogy ezek a kamucégek fizetett cikkeket jelentethetnek meg az országos médiában úgy, hogy a hitelességét nem ellenőrzik.”

  A (rég bebukott) Botanoo is anno a HVG “Fenntartható fejlődés” különszámában jelentetett meg egy két oldalas fizetett hirdetést “A jövő valutája a karbon kredit..” címmel.
  Majd a szeánszokon ennek a fénymásolatát osztogatták (a “hirdetés” szót kitakarva).
  Nagyon sokan ennek hatására szálltak be, és bukták el a pénzüket..

 • blaci
  ezmiez?
  youtube.com/watch?v=n7zT8z15BMk
 • blaci
  na, és itt a reklámvideó:
  youtube.com/watch?v=VE-Qs7k_43s
  “itt vannak már?” :))
  én nem bíznám rá a fazonra a ppnzem. persze másra se 🙂
 • mitel hentes

  2018-01-27 at 08:47
  ezmiez?
  youtube.com/watch?v=n7zT8z15BMk

  Semmitmondás, blöff.
  Gondolom az üdülési jogok értékesítésébe is ezzel a fellengzős mellébeszéléssel vonták be a szerencsétlen ügyfeleket.
  A szemén látszik, hogy hazudik, nem értem ki dől be egy ilyennek?

 • VAG
  Egy ilyen nyaklánc nekem egy kategória a kalapban/sapkában autót vezetőkkel (= jobb minél messzebb lenni tőle).
 • karcsika
  “szokás szerint én voltam a hülye, aki mindenben téved és mindent rosszul tud. )”
  A krypto valutákkal foglalkozhatnál egy kicsit többet.
  Kipukkani nem fog a lufi, max korrigál.
  500 dolláros árfolyamon belenyomtam 10 m huf-ot.
  Jelen pillanatban egy darab BTC-nom sincs.
  Átraktam Ethereumba, Litecoinba. meg Stellar lumennbe.
  Másfél év alatt egy gazdag pöcs lettem:)
  Naponta 100.000 ember akar regisztrálni a Coinbase-re.
  Muszáj foglalkoznod ezzel a dologgal!
 • pistu
  SzaboZ

  Sajnos csak egy palackom van ami a gyűjtemény részét képezi, így nem is akarom eladni.

  Ha megszorulnék, most azonnal tudnék vevőt rá gyűjtő kollegák személyében 150-200k ért ami még így is jó hozam lenne. Egyszerűen évente 20-30k val viszi fel a termelője az árát, ahogy egyre kevesebb palack marad. És akit ez érdekel (fizetőképes kereslet) az tudja is ezt.

 • jozsi11
  ha valaki szeretn ilyen bedolt cegekrol / vallakozasokrol / probalkozosokrol olvasni, mert nem cska magyarorszagon vevok ra az emberek, akkor a behindmlm (.com) lapot melegen tudom ajanlani. Leginkabb a piramisjatek-ra hajazo dolgokra megy ra, de van ott minden. mostansag leginkabb a bitcojn-os atveresek viszik a primet (onecoin, bitconnect ket legutobbi bukos tema)
 • Sötétződ
  :-)))
  Fogadjunk, hogy nem értitek: ez a valóságban akkora, de akkora befektetés, hogy csak a kiválasztottakat engedig bele, a nagytömeget el akarják ijeszteni a felszámolási eljárással, meg a lejárató cikkekkel! Hahó emberek ébresztő, az évszázad üzletéről maradtok le.
  Ja, nem.
  :-)))