Revolut feltöltés készpénz-felvétel

A hozzászólásokban jött fel témának, hogy január 20-ától az Erste hitelkártyákon vásárlás helyett készpénz-felvétel lett a Revolut feltöltés. Ezzel egy újabb kiskaput csuktak be, azonban hónap közben és állítólag előzetes tájékoztatás nélkül.

Ha eddig ezt csináltad, érdemes ránézned az egyenlegedre, ne érjen kellemetlen meglepetés számlazáráskor. A készpénz-felvétel nem csak drága, de drágán is kamatozik. Az sem kizáró ok, hogy egyébként egy forintra van lehúzva a készpénz-felvételi limit a kártyádon.

Ha neked más hitelkártyád van, ránézhetnél az egyenlegedre, minek minősül a Revolut feltöltésed és megírhatnád a hozzászólásokban.

A hozzászólások alapján további problémás kártya:

KH Visa betéti kártyával feltöltés premium forint bankszámláról – 20/02/04 – Fióki készpénzfelvétel. K&H Mastercard vásárlás, K&H Visa készpénzfelvétel.

Share

127 hozzászólás

 • Eva
  en tegnap toltottem fel, Raiffeisen bank- vasarlas, ez egy altalanositott hir, remhir. De ahogy nezem van az Erste, es a KH…. ok talan felszamoltak valamit. nem tudom. nekem idaig sehol sem szamoltak fel- kulfoldi banakkartyakrol sem.
 • Urgal
  Mai napi feltoltes kartyarol, eleg lehidalo :{
  K&H
  BANKSZLA
  Fiòki kpfelv
  20/02/06 21:25
  35.000 HUF
  Revolut***** revolut.com GB
 • Rk
  Jan 27i feltöltés már új mcc kóddal, de vásárlásként könyvelve. K&H MasterCard hitelkártya.
 • brumicica
  MKB Lufthansa Miles and More credit: vásárlás, febr. 7
 • daermon
  2020.02.06 Erste Mastercard betéti kártya -> Revolut vásárlás
 • Robi
  Sajnos a Transfervise is így működik az Ersténél. “Készpénzfelvétel POS-n”
 • Rk
  Akinek fiók kp felvételt számolt el a bankja, menjen be, kérdezze meg, mikor melyik fiokban vette fel a pénzt. Én nem hagynám magam.
 • Balázs
  Unicredit mastercard debit vásárlás, megnyugodtam.
 • Sebes Zoltán
  Tegyen panaszt mindenki akit az Erste meg szivatott. Én fogok írni a pénzügyi felügyeletnek is panaszt. Ez egyértelműen csalás és mellé tisztességtelen piaci magatartás. Az ilyen bankokat szét kellene birsagolni. Én folyamatosan reklamálni szoktam sajnos mert folyamatosan próbálkoznak át verni. Mindig utólag ki fizetik amivel meg lopnak.
 • Dani
  Megjött a lekönyvelés K&H-nál.
  Ahogy fentebb is írták, fióki kp.felvételnek írták sms-ben ami talán a legdrágább KP felvételi forma, de a Netbankban vásárlásnak minősült és nem számoltak fel semmit. Szóval akkor egyelőre úgy néz ki,h marad ingyenes de érdemes tovább figyelni.
 • ErstesUf
  Erste VISA hitelkártyával TopUp töltöttem fel február elején, és a bank könyvelése POS vásárlás lett, A TopUp tranzakcióról kapott SMS megtévesztő, mert abban “Vásárlás” szerepel.

  Offtopic:
  Igy az Erste bank SMS-e megtévesztő ebben is, hasonlóan a külföldi kártyás vásárlásoknál kapott forintra átszámított tájékoztató SMS-eiben, amik nem a majdani könyvelési árfolyam szerinti (valóságközeli) árfolyamon tájékoztat, hanem valami kedvezőbbel, ami persze csak 3-4 nap múlva a könyveléskor látszik. Pl. Horvátországban ezzel jól megszivattam magam, mert EUR kp beváltással jobban jártam volna (a 2019-ben HR-ben bevezetett banki jutalékkal is, amivel 150 EUR beváltás felett már jobb volt a váltás az utcai váltóirodákhoz képest).

 • obsitos
  K&H Bank,World Mastercard credit,2020.02.06.,könyvelve kártyás vásárlásként,de kértem állásfoglalást a banktól,a következő választ kaptam:
  “Ebben az ügyben nem tudunk segíteni.
  Az, hogy a bankkártyás tranzakciót milyen merchant category code (MCC) számmal küldi el a revolut (azaz a másik pénzintézet) teljesen független tőlünk.
  Ön egy másik pénzintézet szolgáltatásait vesz igénybe. Az ottani beállítások érvényesek.
  Mi is olvastuk/hallottuk a napokban, de azt tudjuk tanácsolni, használja helyette a K&H Bank azonos szolgáltatásait.”
 • toody
  Gránit Bank platinum debit kártya (MasterCard): vásárlás
 • promontor
  Tipikus lekoptató válasz és persze nem is igaz. Az tény, hogy a probléma mostani megjelenésének oka az, hogy a Revolut megváltoztatta az MCC kódot (6012-ről és a 4829-re), de az, hogy ők nem tehetnének semmit, az nem igaz: nem kellene készpénzfelvételnek tekinteni a 4829-es kódot. Rajtuk kívül a legtöbb magyar bank nem teszi, azoknál továbbra is vásárlás.

  Persze a KH-nak (és az Erstének) joga van másképp dönteni, mint magyar bankok többségének. Viszont azt javaslom, hogy alaposan olvasd át az ÁSZF-et és a kondíciós listát. Az Ersténél pl. szerintem jó eséllyel meg lehetne támadni ezt a gyakorlatot az ő ÁSZF-jük alapján…

 • Laci
  Magnet Bank
  Vásárlás, mint eddig is.
 • obsitos
  Esetemben a K&H a 4829 kód használata ellenére nem kp felvételként,hanem kártyás vásárlásként könyvelte el a feltöltést, SMS-ben “Hitelkártya vásárlás”,de olvasgatva a hozzászólásokat,vannak,akik megszívták.Lehet,hogy a Visa az oka,valaki írta,hogy Mastercard esetén nem volt gond,én is azt használtam.
  Egyébként a 4829-es kód magyarázata: MONEY ORDERS — WIRE TRANSFER
 • Ákos
  Otp, Bonusz hitelkártya, vásárlás kártyával, 2020.02.10
 • Tm
  Hát ezt beszoptam. Transferwise-ot és Revolut-ot is töltöttem fel a Wizz hitelkártyával, sőt OTP Simple-en keresztül szerencsejátékoztam is. 😀 4500 Ft körül lett ma záráskor a kamatterhelés, és mivel 500 Ft volt az egyenlegem, egyből mínuszba is került, amikor a kamatot beterhelte, így még 4200 Ft túlhívási díj keletkezett, így buktam 9 rugót, én barom. 😀 Viszont töltöttem fel Revoltutot OTP kártyáról is, február 10-i könyveléssel OTP netbankban “Vásárlás kártyával” szerepel. Mit javasoltok? Úgy tűnik OTP-s kártyával továbbra is lehet ingyen töltögetni ezeket a szolgáltatókat. A hitelkártyát meg akkor csak vásárlásra használom a továbbiakban.
 • Johnson
  Most akkor K&H Visa Debit kártyáról töltés esetén levonnak plusz pénz vagy csak kp felvétet írnak, de nem vonnak le?
 • Bandi
  Többen írják, hogy készpénzfelvételt látnak, de nem vont le tőlük semmit a bank. Nekik üzenném, hogy a kamatot majd csak a hónap zárásakor fogják felszámítani nekik. Szerencsére én 111 Ft-tal megúsztam.
 • Dávid
  Sziasztok! Úgy néz ki januártól valami nagyon megkavarodhatott az Erste rendszerében.
  Január 15-én vásároltam egy megbízható külföldi weboldalról a hitelkártyámmal. Tehát nem Revolut feltöltlés volt, hanem egy standard netes vásárlás. 20-án le is könyvelték mint Készpénzfelvétel POS-on, hónapfordulón pedig meg is jelent egy kamatösszeg amit rászámoltak.
  Tegnap este beszéltem az ügyfélszolgálattal telefonon, semmit nem tudtak mondani, szerintük a kereskedő oldalán fel kell hogy legyen tüntetve hogy minek számít nála a vásárlás (ilyet egyébként egyetlen webes kereskedőnél sem láttam).
  Ma megtettem a hivatalos panaszt a kérdéseimmel:
  Mi történt pontosan, hogy készpénz felvételként lett lekönyvelve?
  Illetve hogyan tudom a jövőben elkerülni? Ugyanis a készpénz felvételi limit 1 forintra volt korlátozva, a bank mégis engedte a tranzakciót.
  Valamint kértem őket hogy írják jóvá az összeget
 • szedrik
  A kérdésem az lenne, hogy ez érinti az erste bankártyát ? (nem hitelkártya)
 • szedrik
  Ha jól értem ,akkor ez csak hitelkártyánál van, sima erstés bankártyánál nincs ?
 • RQB
  Most, hogy a külföldi EUR utalásokat is megszabályozták, és csökkent a díja, mi van akkor, ha a Revolut számlára HUF-t utalok? Lehetséges ez?
 • obsitos
  Nem vagyok benne biztos,hogy értem a kérdésedet,de azért nekifutok:ha HUF-ot utalsz,a Revolut számládon lesz forintod.Ha eddig nem volt forintszámlád,létrejön. Feltételezem,nem forint alapú számláról,a Revolut valutaközép árfolyamán konvertálva utalnád.Vagy másról van szó?
 • promontor
  Ha a kérdés arra irányul, hogy magyar forint bankszámláról utalhatsz-e forintot a Revolut számládra, akkor szerintem a válasz az, hogy kérdezd meg a bankodat, illetve nézd meg a kondíciós listát. Sok jóban szerintem nem reménykedhetsz, mert az EU tudtommal csak a SEPA rendszeren belüli euró utalásokat szabályozta, márpedig Te forintot szeretnél utalni, amit a SEPA rendszeren keresztül nem tudsz, csak ha előbb a bankod átváltja a forintodat euróra (de azt az árfolyamot nem fogod nagyon szeretni).
 • ezvan!
  Az erste a hitelkártyás revolut feltöltést készpénzfelvételnek veszi és addig fut a büntető kamat (hitelkártyás készpénzfelvételt ui. büntetik) amíg vissza nem töltöd. Nekem mindez múlt hónapban 5.500 ft-ba került, úgy hogy eseti jelleggel töltöttem fel egy nagyobb összeget kb 210e ft-ot