Revolut díjak változása

Áprilistól módosulnak a Revolut díjai (természetesen felfelé), de a változás nem jelentős, az átlagos felhasználót nem is nagyon érinti. Itt lehet megnézni az új feltételeket. Változtak a tőzsdei tranzakciók feltételei is, akit érint, az elvileg kap róla külön levelet.

Share

40 hozzászólás

 • Rusty
  Kezdő tőzsdére lépőként szomorúan láttam, hogy a standard csomagban a havi ingyenes tranzakciók száma 3-ról 1-re csökkent.
  Nemrég direkt emiatt “játékpénzzel” szálltam be, most ezt letörte a lelkesedésemet. (Mindamellett, hogy szerintem amúgy is érik már egy korrekció)
 • Cyberbird
  Igyekeznek mindenki a premium+ tierek fele terelni.

  Sajnos most hogy megszunt az IB magyar szamlaszama -hiszen egy magyar leanyvallalatnak miert is lenne magyar szamlaszama- mas alternativak utana kellett neznem. Eddig ingyen utaltam be havonta a befektetesre szant osszeget, most viszont eleg koltseges lenne ha a sajat bankomat hasznalnam.

  Mielott ezt bejelentettek, azt szamoltam, hogy jobban megeri Revolutra befizetni, ott atvaltani USD-re (ezert kifizetni az atvaltasi dijat free tier-en) majd atutalni az USA szamlajara az IB-nek ingyen.

  Ezekutan sajnos ujratervezes lesz, bar a premium csomag meg mindig olcsobb, ha egy evre elore fizetem ki…

 • IB User
  Transferwise?
 • Danhadnagy
  van tippetek, hogyan lehet paypalról kilapátolni az eurót? csak forint számlát hajlandó csatolni a profilhoz, az paypalos átváltáson kb. 2,5%-ot bukok.
 • Alfa
  Revolut-nál a max utalási díj az IBKR német HUF számlájára 2000 Ft volt. 1-2 millát utalsz már nem olyan sok, tized százalék vagy kevesebb. De azért persze átváltottam dolcsira és úgy küldtem ki (januárban ingyen, most meg fél dolcsiért).
  Az új táblázat szerint 0.25% mondjuk 2000 USD-t utalni az amcsi számlára, és 0.05% 10000 dolcsira. Mindkét esetben azt jelenti hogy levesznek 5 dolcsira.
  Ezért nem fogok havi fix 2000-et kifizetni. Inkább összevárok 5 számjegyű dollár összeget és úgy utalom.
  De az is lehet hogy pár hónap múlva már menni fog Transferwise-al, vagy az IBKR-nek lesz SEPA övezetbe tartozó számlája, amire lehet jól utalni.
 • Alfa

  reddit.com/r/investing/comments/f44li2/funding_an_ib_account_from_transferwise/
 • CSOK károsult
  Mióta magyar zsebbel nézve is szűkösre szabták az ingyenes havi pénzváltás limitet, azóta mi értelme van TW helyett Revoval vacakolni? Tényleg aprópénz a különbség millás összegnél is, cserébe a TW nem szopat random zárolásokkal, meg nem egy sok kérdőjeles pénzkazán, ami bármikor bedőlhet.

  Persze aki játszópénzzel használja tőzsdézni, az más, de az eredeti fizetős, olcsón pénzváltós funkciója már lassan értelmetlenné válik.

 • kutya
  sajnos ugy tunik, hogy sehogy, mi is eppen ezert nem hasznaljuk a paypalt euros eladasra, botranyosan rossz arfolyamon valtanak, es nem lehet kikerulni. Ha esetleg rajossz, akkor mindenkepp ird meg 🙂
 • KXaXa
  Revolut-al óvatosan. Megvenni ingyen tudod a részvényt, de most emelték a custody fee-t 12*-re.

  Tételezzük fel, hogy befektetsz 1-2M-t. Az mondjuk a mostani időszakban duplázódik. És máris ott tartasz, hogy több ezer Ft-ot fizetsz ki erre ÉVENTE!

  Degiro vagy IB sokkal jobb ebből a szempontból. Ott megveszed és majd, amikor 20 év múlva eladod akkor vonnak legközelebb díjat tőled (ok Degirón van éves díj, de csak 2,5€/tőzsde).

 • naa
  Amióta a fő hitelkártyámnál kápének számít a Revolut feltöltés (ja meg a Covid óta), én is kevesebbet használom, bár a másik hitelkártyámmal még tölthető és összességében szeretem. A havi 5 ingyenes kápéfelvétel limitálása teljesen érthető, lehet, ha van, aki a 75ezer ingyenes kápéfelvételt 5-nél több részletben venné fel, ott sztem jogos a díj… Postaköltség is érthető
  Egy diáknak továbbra is tökéletes ez a kártya, fiatalkorúnak a Junior.

  Más: A Curve-vel kapcsolatban valaki itt régebben felvilágosított, hogy az ATM limit nem havi, hanem napi limit és neki felemelték az ingyenes csomagban egy elég magas napi összegre, amivel ingyen ki tud venni vagy 4 milliót havonta. Nos, én is írtam nekik, hogy megemelhetnék, de a vásárlás limitet emelték meg (értelmetlenül magasra, évi >1 millió GBP-re, a napi 2000 limit miatt a felét se lehet elérni, a napi ATM maradt 200 GBP. Így se rossz azért.

 • Alfa
  : nincs valami bankkártya PayPalhoz?
  Igenyelsz egyet, aztán revolut topup (feltöltés).
 • Alfa
  : “Mióta magyar zsebbel nézve is szűkösre szabták az ingyenes havi pénzváltás limitet, azóta mi értelme van TW helyett Revoval vacakolni?”

  Az új díjakat még nem néztem, de eddig a Revolut az ingyenes pénzváltás limit _felett_ is kedvezőbben váltott mint a TW. Tavaly még kvázi ingyen váltottam át €10K+-t…
  A TW képességei és a UX egy hulladék a Revoluthoz képest.
  IBKR deposit simán megy Revolut-al, TW-vel nem.
  Mi értelme TW-vél vacakolni???

 • Alfa
  :
  Aki Revolut-on tőzsdézik, annak jópár órát még tanulással kellene töltenie…
  Aztán gyorsan menekülni onnan.
  OK, értem, csak játékpénz – végül is belefér.
  De ez olyan mint a póker, játékpénzzel nem lehet komolyan csinálni és megtanulni…
 • naa
  Sajnos most hogy megszunt az IB magyar szamlaszama
  “IBKR deposit simán megy Revoluttal, TW-vel nem”

  Nem is tudtam, hogy megszűnt, nekem mutatja, a HUF beutalás lehetőségét, bár mostanában nem használtam. Ezek szerint az nemzetközi utalás lenne?
  Amúgy IB kártyáról nincs még hír? Mióta van Revolut és Curve, jó dolog lehetne.

  Revolut:
  A Revolutról indított forintutalásoknál úgy látom az én nevemet és egy HUF számlaszámot tüntet már fel, ugye, ami a saját forintszámlám a Revolutnál? A nevem legalábbis ott van mellette a kivonaton. Ez akkor lehet érdekes, ha valahol könyvelik, amit utalok.

 • Óriásgyík
  “Amióta a fő hitelkártyámnál kápének számít a Revolut feltöltés”

  Rakd be curve alá és a kártyádon máris internetes vásárlásként szerepel. Állampapírt is lehet így venni amit anno direktben nem lehetett (K&H-s hitelkártyával legalábbis)

 • BTM
  A Revolut értékpapír szolgáltatása hogyan működik a Brexit (2020.12.31.) óta a gyakorlatban? Van valami lényeges változás? A biztonság kedvéért lezártam náluk az értékpapír számlámat még novemberben. Előre is köszönöm!
 • Cyberbird
  igen, sajnos az mar egy nemet jp morganes szamla, es nekem a rafinal 4400 forint volt atutalni 500k-t ra. (Ami eddig a magyar szamla miatt 0 huf volt)

  Transferwiseal ugyanez ~2700 forint.

  Revoluttal eddig csak a 350k feletti atvaltas dijat kellett kifizetni, beutalni ingyen tudtam volna, igy ez lett volna az idealis opcio. Azota nem neztem, hogy mennyibe kerulne. Majd kiszamolom, hogy hogy eri meg.

 • naa
  Kipróbáltam, úgy emlékszem az Erste átlát a Curve-ön és ugyanúgy beterheli a kamatot a Revolut feltöltésre a hitelkártyára. Ugyanígy az Erste a Curve ATM felvételt is készpénzfelvételnek érzékeli, tehát ezek már nem működnek,

  Ha IB-re utalsz, teljesen felesleges átváltani. Abban utalod, amiben akarod, az IB-n megjelenik az adott deviza egyenlegedben, és ha akarod ott átváltod, ha épp másik devizában akarod tartani, devizapiaci pillanatnyi árfolyamon, limitáras megbízással válthatsz, annál jobb nincs, hogy ott váltasz, amikor szeretnél. Szóval nem is kell átváltani a Revoluttal, csak utalni abban a devizában, amiben akarod, szerintem.

 • Szisza88
  @BTM: Igazából semmi változást nem érzékeltem. Továbbra is minden megy a megszokott mederben. Én személy szerint szeretem a Revolutot és eddig nem volt semmi problémám. Néha attesznek néhány volatilisebb papírt kizárólag eladhatonak, de nem gyakran választok olyat.
  Díjemelés nyilván nem esik jól senkinek, de amúgy sem hiszem h a revolut a több 10 milliós befektetők platformja. Szerintem karantenhobbinak szórakoztató és ha még pénzt is keresek vele akkor pláne.
 • mm

  1) xoom – megvette a paypal – 2000 EUR-nál ingyenesen utalsz EUR-t vele EU-s EUR számlára, de alatta is kevesebb a jutalék, mintha átváltanád (főleg, ha nem is akarod)
  2) ha van külföldi EUR számlád (Pl. Belga Transferwise, akkor csinálsz egy másik paypal címet, belga TW címmel, oda átküldöd “personal payment”-ként, vagy ahogy éppen most hívják, jutalékmentesen, aztán onnan küldöd tovább az EUR-os bankszámára
  3) felhívod őket és megdumálod, hogy adják hozzá az EUR-os számládat (nem TW-set, sőt. lehetőleg magyart). Elméletileg van rá lehetőség, de kevés az olyan halandó, akinek ez sikerült
 • Cyberbird
  , igen, csak ugy dragabb utalni jelenleg a forintot a nem forintos szamlara, mintha a forintot atvaltanam, es a dollart utalnam be ACH megbizassal. Ez a problema, eddig nyilvan a forintot utaltam be es ott valtottam.
 • nyman
  ” Erste átlát a Curve-ön”

  Olyannyira, hogy kb. két hete már se a hitel, se a debit Erste kártya nem működik Curve-el.

 • Ágas
  Valakinek tapasztalat ZEN.com-al, esetleg Revolutot leváltani? Elmúlt a szerelem.
 • Ágas
  Amúgy valamelyik illetékes Erstés is olvassa a blogot…
 • BTM
  : Köszönöm! Én is szerettem, és inkább csak szórakozásból játszottam vele. Viszont amikor értesítettek emailben a jogi környezetet érintő változásokról a Brexit kapcsán, akkor kiszálltam. Már nem is emlékszem, hogy milyen paraméter változása miatt (mintha az adózási szabályok változása lett volna) döntöttem a bezárás mellett, túlzott óvatosságból.
 • akarki
  A 3 napos butalsi idorol nem is beszeltel (eddig 15 perc utan jova is irta az IB). Rafi meg konverzios dijat is felszamol kulfoldi huf-rol huf-ra utalas eseten is. MNB-nel ezt hogy/hol kell bejelenteni?
 • Cyberbird
  Pontosan, draga is lett es lassu is igy… Transferwise-on at is lassu egyebkent az ACH transfer, mivel az IB parkoltatja a penzedet addig amig meggyozodik rola, hogy valoban van ra fedezet…
  Igazabol itt nem a Rafival van gondom, bar az is brutalisan draga ~4400 HUF volt 500K huf koltsege. Ugyanez TW-n 2783, ami a 0-hoz kepest meg igy is sok, de egy fokkal turhetobb.
 • Géza
  Sziasztok.
  Még új vagyok az új szolgáltatások terén, bocs ha triviálisat kérdezek. Köszi a válaszokat.
  Szeretnék venni egy autót, amihez ki kell vennem a számlámról a pénzt. Ezt meg tudom tenni a CIB-nél de nem olcsó. Az összeg kb 3,8M hogyan lenne a legjobb ezt elintézni? Vagy ATM felvét, de ott van limit havi 1 ingyenes ha jól tudom 150eFt-ig. E felett gondolom drága. Vagy használjak transferwiset ehhez és ne küzdjek a kp-vel? Ha jól tudom a CIB meg ingyenesen adja a top-up oda is? Vagy már ennek is van költsége? Kicsit elvesztem… köszi ha segítetek a legjobbat megtalálni.
 • naa
  “Amúgy valamelyik illetékes Erstés is olvassa a blogot…”
  És ezért számít kápé felvételnek a Revolut feltöltése hitelkártyáról, vagy ezért nem működik újabban az Erste kártyás fizetés Curve-vel, mert olvassa a blogot? 🙂

  “csak ugy dragabb utalni jelenleg a forintot a nem forintos szamlara”
  Ezt nem értem: ha van IB forintos számla akárhol, Németországban vagy bármi, akkor a Revoluttal utalsz arra a forintos számlára forintot, ingyen, nem? A Revolutra pedig ingyen töltesz kártyával vagy beutalással. Hol kell itt váltani?

 • Alfa
  @Géza: utalás?
  Mi a francnak készpénz?
  Ha valaki készpénzt kér autóért, az nekem alapból gyanús és nem veszem meg.
 • Alfa
  :
  Kipróbáltam a Zent.
  IBKR deposit nem megy, címzettet sem tudok megadni a JPMorgan számlaszám mellé, nemhogy ügyfélID-t.
  Revolut topup a virtuális MC kártyáról nem ment (???)
  Revolut-ra utalás elvben megy, DE:
  1) minden utalás után befagy az applikáció. (???)
  2) Még nem jött meg a lé (ez monduk nem meglepő)
  3) Tranzakciós history-t alig találtam meg,
  Deviza váltás jónak tűnik, 0.3%-al több eurót kapok ugyanannyi forintért mint Revolut-al.
  Nincs commitment, ezért arra jó, hogy belépsz trial időszakra (avagy 5 euró egy hónap), keresztülzavarsz rajta mondjuk pár tizmilliór, HA működik az átutalás (legalább Revolutra). Persze kisebb darabokban hogy be ne ragadjon.
  Vagy kinézel valami drágább hulladékot Ali-n, Gearbest-en, stb, megveszed és van egy kis cashback.
  De azt nem látom hogy ez megérne havi 5 eurót. Kivéve ha havonta váltogatsz minimum €2000-et.
 • IB User
  “IBKR deposit simán megy Revolut-al, TW-vel nem.”
  Dehogynem. Havonta legalább egyszer utalok TW-vel dollárt IBKR-re. Utoljára max egy hete. Mi nem működik benne?
 • Péter Nagy
  Aki azt gondolja, hogy a Zen-nél ezek a feltételek maradni fognak (amikor Revolut a jelenlegivel is még mindig bőven veszteséges) az álomvilágban él.
 • Alfa
  : lehet hogy rosszul emlékszem és ment, csak több pénzt kértek az utalásért mint a Revolut (aki nullát) és ezért nem tetszett.
 • Ágas
  Kösz info-t. Gondoltam h nehézkes lesz az elején. Szokás szerint a honlapjukon kevés info és minden csodaszép. Valóság kicsit más:-)
 • Ágas
  bocs előző hsz Neked ment
 • Ágas
  Igen. Curve karöltve olvassa a blogot a Revoluttal, ja. Amúgy a hitelkártyàs trükköket gyorsan lezárta az erste és a többiek. Ez már nem a 2000-es évek amikor mindent lehetett a régiekkel. AXA stb.
 • Alfa
  :

  Na, megpusztulok a röhögéstől, de a Zen-ről viccből átutalt 10 Ft csont nélkül (és ingyen) megérkezett az IBKR-hez.
  Payment Reference megadása nélkül, de persze a Deposit notifikációt IB oldalon megcsináltam, és megadtam a Zen account számlaszámát.
  Akkor most mégis lehet ingyen forintot beutalni, eltekintve persze a Zen havidíjától.
 • Àgas
  Aki ennek a blognak aktív résztvevője tudja h a ZEN is, aktív ügyfélszerzésben van. Ilyenkor megéri igénybe venni a szolgáltatásait m “akciós”.
  Ki gondolja h ilyen feltételek lesznek 3 év múlva is,? az nem pénzûgyi blogot követ, hnem elolvassa h melyik állatkertben született kis panda.
 • Cyberbird
  : Revolut is 2000 HUFot ker forintot utalva az IBKR nemetorszagban levo forintos szamlajara, mivel swift 🙁