Revolutos csalás

2023-04-17
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Forbesen jelent meg egy cikk egy pénzügyi csalásról, amit Revolut kártyán és talán Apple Payen keresztül követtek el.

Mivel tanulságos, érdemes elolvasni. Hogy hogyan csinálták, nem egyértelmű, a cikkből sem derül ki, de érdemes résen lenni. (update: Valaki most írta a hozzászólásokban, hogy ő is így járt ma, csak ő wise kártyával.)

Ezért kapcsoltam ki már egy jó ideje a Revoluton az automata feltöltés funkciót és érdemes használni a persely/széf funkciót is, hogy ne tudják ellopni az összes pénzed. Tedd át széfbe a pénzed nagy részét és hónap közben folyamatosan tedd vissza az egyenlegedre.

Bankszámlákhoz és megtakarítási számlákhoz soha nem használj olyan jelszót, amit máshol is használsz, mert feltört adatbázisokból származó e-mail cím/jelszó párossal próbálgathatják feltörni a fiókod. Legyen legalább egy gagyi jelszó, amit mindenhol megadsz és egy másik komolyabb, amit csak pénzes helyeken. Ezt is lehet cifrázni, hogy ne minden bankhoz ugyanazt a jelszót használd.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram