Sitetalk részvényről még egyszer

Írtam egy elemzést a Sitetalk részvényeiről (Sitetalk részvénykibocsátás), hogy a részvények valódi értékét tükrözi a kibocsátáskori 1 eurócentes ár.

Természetesen ez az érdekelteknek nem tetszett, számon is kértek, hogy miért írok ilyet, amikor micsoda növekedés előtt áll a cég és hány ember reményét és meggazdagodási lehetőségét veszem el az ilyen írásaimmal.

Akkor éppen már 40 eurócenten kereskedtek a részvénnyel, mutatták is, milyen gigászi árrobbanás közben van a részvény és mennyire tévedtem, amikor azt írtam, hogy még a kiváltási díjat sem éri meg pluszban rákölteni a részvényre.

Különben is, megjelentek sajtóközlemények, hogy betörnek az amerikai piacra is. (A legtöbben nem tudják, hogy a sajtóközlemény az a cég saját hirdetése, amit cikk formátumban írnak meg. Amikor egy PR cégnél dolgoztam, az volt a cég dolga, hogy ilyen cikkeket írjon a megrendelőknek és azt minél több médiában megjelentesse. Mivel a sajtó, legyen az nyomtatott vagy internetes, anyag- és emberhiányban szenved, örömmel leközli ezeket a cikkeknek álcázott reklámokat. Egy átlagos gazdasági lap cikkeinek 25%-a ilyen sajtóközlemény és további 20-25%-a sajtóközlemény alapján írt cikk. Ezért aztán nem kell nagyon hanyatt esni, ha egy-egy médium lehoz egy ilyen hírt. Ez nem a médium véleménye, hanem a sajtóközleményt megrendelő cég saját magáról alkotott véleménye.)

Megígértették velem, hogy írok egy bűnbánó írást, amikor átlépi az egy eurós árat a részvény.

Azt válaszoltam nekik, hogy azért írtam, amit írtam, mert az a véleményem és akkor sem változott, ha néhányan feltornázták a részvény árát a negyvenszeresére, mert elolvastam a cég legutolsó tőzsdei jelentését és még az ár duplázódását sem láttam reálisnak. (Az árrobbanásba az is belejátszott, hogy az egyik magyar brókercégnél is elkezdtek kereskedni a részvénnyel.)

Ez a beszélgetés után írtam a penny stockokról szóló írást (Ügyeskedés a részvényekkel), hogy minél kevesebben szálljanak be a vásárlásba.

A Sitetalk részvény árán nagyon jól látszik, hogy tényleg nem volt indokolt az ötvenszeres áremelkedés:

sitetalk

Jelenleg hat centen áll a részvény ára és napról-napra tovább csökken. (Itt tudod megnézni.) Érdemes megnézni a forgalom alakulását is (középső grafikon). Márciusban, a csúcs közelében a 75 ezer eurót is elérte a forgalom (az akkori árfolyamon), jelenleg 4 ezer euró körüli a napi forgalom, vagyis 1,2 millió forint. (Az összehasonlítás kedvéért a világpiacon inkább kicsinek számító OTP napi forgalma csak a magyar tőzsdén napi hétmilliárd forint.)

Update: 2015 februárjában már hosszú ideje 0,01 centen és alatta forognak a részvények, napi igen combos 198 euró forgalom mellett.

Nem azért írok erről, hogy én de megmondtam, hanem mert ez az eset az iskolapéldája annak, hogyan lehet felfújni pár hét alatt egy penny stock árát viszonylag kevés pénzből, aztán hogyan zuhan az árfolyam, mint a kő. (Persze semmi nem gátol meg senkit abban, hogy pár hét, vagy hónap után ugyanezt újra eljátssza, ezzel, vagy egy másik részvénnyel. A részvény csúcsán sem volt nagyobb a forgalom, mint napi 23 millió forint, ennyi mozgás eléréséhez ennek ötöde is bőven elég. )

Ezért kell vigyázni az ilyen kis forgalmú és kis értékű részvényekkel. Jó alátámasztja ez az eset, amit a penny stockokról szól írásomban leírtam.

Ez a cikk sem arról szól, hogy ne lenne fényes jövő a Sitetalk előtt és egyszer ne lenne reális a fél, vagy akár egy eurós részvényenkénti ár. Most is. mint először is, csak a részvények árfolyam-mozgásáról írtam, a Sitetalk részvényeit csak a példa kedvéért említettem.

Share

31 hozzászólás

 • maveryck
  Ez is hasonló a tegnapi témához. Mindig be lehet palizni az embereket. (Kicsit) meg is érdemlik. Ez nem kapzsiság, ez butaság.
 • pdw
  @maveryck: szerintem pedig pont kapzsisag. Persze jellemzoen a “buta” emberek a kapzsi, hisz aki okos annak (altalaban) kevesbe van szuksege a gyors penz- (remenye)re.
 • emberes
  Már el is felejtettem az előző cikket, elég érdekes most visszaolvasni a kommenteket. Hol vannak most azok az emberek, akik akkor ennyire védték a dolgot, téged meg támadtak? Belátták, hogy rosszul jártak, vagy ehhez a cikkhez is jönnek, akik még mindig hinni akarnak a dologban? Végül is ez csak egy kis hullámvölgy…
 • Agent
  Azért aki tavaly beszállt és volt esze kiszállni (mert volt kiszállási stratégiája) az durvát kaszált fél év alatt is akár.. A kapzsik és a kevésbé hozzáértő emberek persze elégették a lovét azzal h mai napig tartják a pozijukat.
 • Kiszamolo
  agent Aki meg elvitte a kaszinóba a pénzt és kellően bátor volt ötödjére is pirosra tenni a pénzt, miután négyszer nyert, harmkinckétszeres haszna lett öt perc alatt.
 • jurta
  Korábban valaki felvetette, hogy az átverésekről (tudom, a Sitetalk nem az :-)), amelyekről hatalmas hozzászólás-csata megy az adott cég embereivel, és a naivabb olvasók abban a fázisban nem tudnak dönteni, írhatnál újra valamit akkor, amikor már látszik a kimenetel. (Konkrétan pl. a 2012-es FREN-es cikked alatt már nemcsak sajtóhírek vannak hozzászólásban, hanem idén március elején “Egy feljelentő” belinkelt egy határozatot is, amiben a bűntett gyanúja miatti nyomozást átteszik egyik kapitányságról a másikra.) Ez – hasonlóan eme sitetalkos cikkhez – szerintem is érdekes lenne, és ha mondjuk már bíróság is ítélt, az is kevésbé valószínű, hogy zaklatnának téged az adott csalók.

  Egy-két ilyen lezárult történet után talán jobban hinnének neked a kezdők, amikor a következő egyedülálló lehetőségről írod meg, hogy már megint sehonnan sem kerül pénz a rendszerbe az újabb balekokon kívül.

 • Gyula

  Es hol huzod meg a kiszallasi hatart?
  10x-es nyeresegnel, vagy 20x-osnal, vagy felette?
  Ez nekem elegge orosz rulettnek tunik.
  Raadasul, ha keresni akarsz egy ilyen papiron, akkor MINDIG figyelni kell az arfolyamot, hogy idoben meg tudj szabadulni tole, amikor hirtelen zuhanni kezd.
  Nem mondom, hogy lehetetlen, de ez inkabb spekulacio mint befektetes.
 • Agent
  Én sem azt mondom, hogy mindenki ide tegye a pénzét. De bizony aki mer az nyer. A bitcoin is ilyen volt. Ezek nagyon kockázatos játékok és amennyit nyerni lehet annyit bukni is. Átlagbefektetőknek és nyugdíjas évekre gyűjtögetőknek messze kerülendő pálya. De kis pénzzel lehet “fogadni” akár a roulett vagy a black jack helyett vagy akárcsak VB meccsei helyett 🙂
 • Agent
  Minden részvény befektetés valahol spekuláció, mert nem tudod megmondani, hogy az árfolyam le vagy fel megy. A kockázatokat lehet felmérni. Ez egy nagyon kockázatos papír ennek megfelelően érdemes tartani a portfólióban, akinek ez belefér a kokcázattűrő képességébe.
 • Kiszamolo
  Ezért ez nem befektetés, hanem szerencsejáték. Ezt nem az átlagbefektetőknek, hanem minden valódi befektetőnek kerülni kell. A szerencsejáték-függő meg dönthet, hogy sportfogadást űz, rulettezik, vagy ilyen részvényeket vesz.
 • Gyula

  Azert abban megegyezhetunk, hogy egy Telekom reszvenyt venni sokkal alacsonyabb kockazatot rejt magaban, mint egy penny stock-ot…
  Szerintem egy sokeve a rendes tozsdeken szereplo ceg reszvenyeibe fektetni nem akkora kockazat, hogy spekulacionak nevezhetnenk.
 • Zabalint
  A hozzásszólásokhoz spekuláció témában:
  A BÉT-en is vannak, akik nyerni tudtak a szinte állandóan esésben lévő “tolvajrészvényekkel” (pl. Humet/Nutex), mert időnként nagyot tudnak lufizni ezeknek az árfolyamai, de amikor nem hogy zéró, hanem inkább negatív összegű játékról van szó, hiszen a vállalat valós értéke jóval alacsonyabb, vagy akár csökkenő, akkor más, hasonló spekulációt fontolgató emberektől lehet csak elvenni a pénzt, ehhez meg azért szerencse is kell bőven. Ezért nem is nyúlok ilyen papírokhoz, persze vannak a standard kategóriában is olyan papírok, amelyekkel ha nem is nagy összeggel az illikviditás miatt, de kis összegekkel érdemes foglalkozni.
 • Agent
  Szerintem hosszú távon tartani a Telekomot se biztos, hogy jó ötlet, úgy hogy ma már mindenki internet alapú programokkal kommunikál. Mindegy. Természetesen igazad van, ez egy sokkal biztosabb részvény, de ezért is mondtam, hogy ebből lehet 30%-ot tartani egy portfólióban egy penny stockból meg egyet, vagy egyet sem aki nem akar. De egy Telekommal nem fogsz fél év alatt 40x pénzt csinálni. Persze egy normál befektetőnek nem is elvárás ez.
 • Agent
  igazából az ő hozzászólására akartam reflektálni, annyiban, hogy lehet, hogy Braziliában élőben nézik a VB döntőt, mert jókor szálltak ki, vagy benne ragadtak és menekülnek a hitelezőktől…De ne vegyük egyértelműnek, hogy itt mindenki bukott, akárcsak a bitcointnál.
 • Zabalint

  A többségük viszont minden bizonnyal bukott rajta.
 • Péter
  Betaláltak a Holman testvérek? 🙂
 • Kiszamolo
  Azok nem tudom, kicsodák.
 • Hardy
  Holman Endre és Holman Jancsika, a Generál média címen futó gyönyörűség megálmodói. Sajnos ez a project már beleállt a földbe.

 • Hardy
  Óhó, miért moderáltad ki, hogy Jancsika házi őrizetben volt? Itt a forrás is: origo.hu/itthon/20130508-portre-h-endrerol-es-a-general-media-cegcsoportrol.html
 • Stemp

  Hogy jön be itt a képbe Holman Endre
  és a GenerálMédia ?

 • Varga Ervin
  Ő és a csapata fejleszti a nagy semmit a sitetalk-nak Szingapúrban..
 • Hardy
  Akkor újabb adalék a SiteTalk Holman Endrés vonalához:

  index.hu/kultur/2014/07/31/letartoztattak_a_generalmedia_vezetojet/

 • István
  Dan Andersson 2011.okt.22-én még ezzel kábította a tagságot:
  Kinaban most tuztuk ki a datumat az irasbeli egyuttmukodesnek egy KLEO nevu ceggel.
  Ez a ceg egyike annak a 30 cegnek Kinaban, akiknek MLM licence van.
  Na ez egy eleg nagy dolog! Azert is, mert barhol lehet a mukodo cegek szama 2 es 3000 kozott Kinaban, de ezek kozul 30-an rendelkeznek hivatalos engedellyel.
  A ceg, ami az a ceg mogott all, akivel mi a kozos operativ ceget hozzuk letre, a kinai kormany altal birtokolt Direkt Ertekesito Ceg es nagyon eros kapcsolata van a kinai hadsereghez.
  Ez azert nagyon fontos, mert ha ez a megallapodas letrejon, akkor a birtokunkban van valami olyan, amit eddig soha egyetlen nyugati tulajdonu Direkt Ertekesito ceg sem tudott megcsi-nalni.
  Egy nagyon tapasztalt uzletemberrel beszelgettem. Azt mondta: folytatás következik
 • István
  folytatás: ha ezt a megallapodast eletre birjuk hivni, az alairas pillanataban 10 Milliard USD erteket adunk hozza az IPO-s ertekunkhoz.
  En szemelyesen is talalkoztam a KLEO Elnokevel. A KLEO egy nagyon jol prosperalo ceg, jo Veluk a kapcsolatunk. Sokmindenben megallapodtunk de meg nem szerzodtunk le.
  Ehhez jon hozza az a 4 piac amirol mar az elobb beszeltem.
  Igy nagyjabol lathatjatok az iranyt ahova tartunk.
 • Kiszamolo
  Akkor azért 1 cent még a részvény értéke? 🙂
 • István
  folytatás: 500 Millio ember!
  Ennel a letszamnal mar mukodni fog a SiteTalk Deal es a SiteTalk Mall!
  Lesznek elofizeteses szolgaltatasok, termekek.
  Amikor a SiteTalk Creditrol teszek emlitest az embereknek, akkor mint lehetoseg elkepzelhetonek tartom, hogy 5 even belul a Vilag legnagyobb teruleten elfogadott penzermejerol beszelek .
  1-2-3-4 BV atlagbevetelt fogtok generalni a csoportotok minden egyes tagjabol a SiteTalkon vagy a megkeresett SiteTalk Creditekkel minosithetitek fel magatokat uzleti partnerre.
  De ami a legszignifikansabb valtozas lesz 12 honap mulva: meg mindig lesznek csomagjaink, de akkor mar a ceges bevetel toredeke fog a Unaico bevetelbol szarmazni.
  A strategiai fejleszteseket igy kepzeljuk el: a JRO-kat atvaltjuk valamire es nagyjabol fogunk tudni egy datumot mondani a tozsdei bevezetesre.
 • Kiszamolo
  István, másfél éve mást sem hallunk, mint mindjárt jön a kínai áttörés és csilliárdot fog érni minden részvény.
 • István
  Hát igen. A nagy kínia áttörés helyett jött a Nagy Onecoinos áttörés.
  Legnagyobb intézményes partnerek az egyes országok nemzeti nyomozóhivatali lettek.
  Íme egy példa: “Police investigators say that they are keeping an eye on a new virtual currency, OneCoin. The National Bureau of Investigation said it received a request from the National Police Board to probe the legality of the operation. The Bulgarian company behind the crypto currency estimates that nearly 20,000 Finns have invested tens of millions of euros in the scheme.”
 • Romeo
  Na a onecoin egy még nagyobb lehúzás. Az opn beleolvadt az onecoinba, és a “csomagokat” nagyon rosszul váltották állítólag át. Gondolom arra akarják rávenni a korábbi opn-eseket, hogy fizessenek be még valamelyik onecoin “csomagba”, és ott már nem koszos kis 2000 eurókkal megy a játék, a legnagyobb csomagjuk 27500 euro (most emelték ezt is fel).
 • galex
  Az én 5110 db. Site-talk részvényem most 2016-ban kb. 100 €-t ér(ne), ha nem hagytam volna magam rábeszélni, hogy “csak a Budacashba” érdemes betenni! Így most már se pénz, se posztó!
  Ajánlom az örök optimistáknak az MLM cégeket! Engem még egyszer korbáccsal sem tudnak rávenni ilyen hülyeségekre. Megpróbáltam a Wenyardot is, onnan még majdnem sikerült legalább a befizetett összeget kivennem, azt meg a Towah bank nem engedte sem kártyáról, sem átutalással kivenni! Többször írtunk a Towah felügyelő szervének, megállapították, hogy a Towah valóban Londonban van bejegyezve, de ez az üzletága, amivel lehúzzák az embereket, valamilyen istenhátamögötti szigeten, amire már nem terjed ki a felügyeleti tevékenységük. Remélem, most jó tippet adtam a következő csalóknak!
  De én már kiszálltam! He-he…
 • Bree
  Kedves Galex! Én is egy naiv ST “részvénytulajdonos” vagyok…segítségre lenne szükségem, hogy tudnék “kiszállni”, ha van rá mód…a pénz legalább egy részét visszaszerezni. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, ha ezt olvassa. Köszönöm.