Szünetelni fog a mobilos vonatjegy-vásárlás

A MÁV közleménye szerint december 15-től előre láthatólag bő fél évig nem lehet majd vonatjegyet a mobilegyenleged terhére vásárolni. Ha erre akartad költeni az egyenleged, akkor még most vegyél jegyet akár 15 napos elővételben.

Köszönjük Imrének a hírt. 

Share

20 hozzászólás

 • dinnyesbacsi
  előre a 21. századba! fél év alatt a máv komplett informatikai rendszerét le lehetne cserélni hiba nélkül…
 • AAA
  A legendás állami hatékonyság. Ilyet melyik piaci alapon működő cég engedhetne meg magának?
 • Zabalint
  Egyébként volt olyan, aki ezt használta az OTP felületes bankkártyás fizetés helyett? Milyen előnye van?
 • B.Csaba
  Egyet előre kettőt hátra…vicc

  Tudunk valamit az okokról?

 • Kiszamolo
  Zabalint, az, hogy feltöltöttél pénzt az egyenlegedre, vagy mert muszáj volt, vagy azért, hogy kapj ingyen perceket. Viszont nem akartad 40 forintos percdíjon letelefonálni, akkor vettél belőle vonatjegyet vagy autópálya matricát.
 • jurta
  Nem lehetett semmilyen kedvezményes jegyet venni vele, és csak állomási automatából lehetett átvenni őket, letölteni nem. Emiatt nem is használtam soha, max. a halasztott fizetés lett volna előnye, már akinek ez előny. Nekem rendszeres online jegyvásárlóként sem fog hiányozni.
 • Körtefa
  Kedvezményes jegyet valóban nem lehetett venni, viszont rendes online jegy keletkezett belőle a végén, tehát otthoni nyomtatással is ment, nem csak állomási automatából lehetett átvenni. A 3% online kedvezmény is vonatkozott rá.
 • Panasonic
  Az ertesito sms-ben jogszabalyi valtozassal indokoltak a leallast. Tud errol valami konkretumot valaki?
 • Tamás74
  Otthoni nyomtatás is ment, nem egyszer a vonaton vettem meg vele a jegyet közvetlenül felszállás után, ha majdnem lekéstem, (okos)telefonon rémes lett volna bankkártya adatokkal kínlódni a webes felületen.
  Annak, aki meg csípőből, zsigerből a MÁV-ot szidja, mert az szexi: A Telekom tájékoztató SMS-ében jogszabályi hátteret emleget, az MTI közlemény meg úgy zárul, hogy “A mobilegyenleges vásárlásra várhatóan jövő nyártól lesz újra lehetőség, akkor már a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül.”
  Azt hiszem az utolsó félmondat a lényeg…
 • jurta
  @Körtefa @Tamás74
  Ha nem a PDF-jegy, akkor valami más korlátozás élt rá a bankkártyáshoz képest (a kedvezményes jegyeken túl), arra emlékszem, hogy nagyon versenyképtelenné tette.
 • kridli
  Van valakinek valami tippje, hogy hogyan lehetne valamilyen vásárlásra lehasználni T-s domino egyenleget úgy, hogy nem küldök róla sms-t? Mert amit én tudok az mind SMS küldős.
  A riasztómban van egy domino kártya, azért hogy küldjön sms-t ha riasztás van, meg az is be van rajta állítva, hogy ha arra a kártyára érkezik sms, akkor azt továbbítsa a saját telefonszámomra, de ahhoz hogy másnak sms-t küldjek róla, ahhoz ki kéne vennem a riasztóból és átrakni egy telefonba, de nincs kedvem szerelni mert nehezen hozzáférhető, annyit nem ér, inkább hagyom veszni az egyenleget.
  Köszi.
 • kap

  A számlaigénylés nem volt lehetséges mobiltelefon egyenleg terhére történő fizetésnél, érthető és logikus módon, mivel ilyenkor a számlát a mobilszolgáltató állítja ki.
 • Kiszamolo
  Kridli, töltsd le a Telekom alkalmazást, azzal vásárolj.
 • kridli
  , melyik alkalmazásra gondolsz? Mert a Telekom nevűben én nem találtam mobilvásárlásos lehetőségeket. Van a Telekomnak egy Mobilvásárlás nevű alkalmazása is, de mivel nem kért semmiféle telefonszámot, belépési adatokat vagy hasonló, ugyanakkor engedélyt kért hogy hozzáférhessen az SMS-eimhez és küldhessen is, elég gyanús hogy az meg azzal a telefonszámmal akarna vásárolni, ami a telefonban van.
 • Begbie

  Ez engem is nagyon érdekelne! autómban van olyan sim amin csak gyűlik az egyenleg az évente történő feltöltések miatt.
 • Kiszamolo
  Most nézem, akkor SMS alapú. Akkor keverem a voda appjával, az úgy tűnt, nem SMS alapú, de csak megnéztem, nem használtam, lehet, hogy tévedek.

  Begbie: vegyél autópálya matricát belőle, ha tudsz SMS-t küldeni vele. Vagy hagyd lejárni és kérd vissza a pénzt. //kiszamolo.hu/nem-beszelted-le-a-feltoltokartyadat-sebaj/

 • joosbalazs
  Re: kridli

  Ha belépsz a Telekom honlapján azzal a telefonszámmal, akkor úgy is tudsz az egyenlege terhére vásárolni, hogy hozzá sem nyúlsz a SIM-hez! Csináltam ilyet nem egyszer!

 • Fairy
  Nem, nem lehetne.
  De van egy olyan érzésem, hogy itt nem is informatikai problémáról van szó.
 • Fairy
  “jogszabályi előírások miatt” – ezt hazudják. És azt is mondják, hogy
  “várhatóan 2017 nyarától a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül” – ami messziről bűzlik nekem.
  Állami mobilfizetési rendszer, komolyan? Kémkedni akarnak utánam, vagy valakinek jól kell ezzel járnia, függetlenül attól, hogy nem ért hozzá?
  Tuti jelentős érdekek fűződnek ehhez, ha hozzányúlnak valamihez, ami már működik. A legegyszerűbb eset, ha a “köztes szolgáltató” lehúz egy kis “kényelmi díjra”, mint az autópálya-matricáknál.
  De hogy mi a jó neked, meg a MÁV-nak, az láthatóan senkit sem érdekel.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Fairy: az állami rendszert parkolásra már >2 éve bevezették. “Minden szolgáltatónak parkolásonként 40 forintot kell befizetnie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nek”

  Most erre is ráteszik a kezüket.