Nem a Kairos volt az utolsó

Bár még mindig reménykednek a Kairos áldozatai, hogy egyszer tényleg megkapják a hónapok óta elmaradt pénzüket, a beszervezők már régen új piramisjátékokra gyűjtik a szerencsétleneket.

Az egyik ilyen a Questra, illetve a párja, az Atlantic. Mindkettő komoly cég, cégeket vásárolnak fel és 2-300%-os haszonnal továbbadják őket. Valamiért ezt a pénzt nem tartják meg maguknak, hanem neked akarják odaadni, mert ilyen jófejek. Minél többet fektetsz be, annál többet adnak neked, évi 208 és 340% közötti a hozam, heti(!) 6%-nál még soha nem fizettek kevesebbet. Ha szeretnéd látni milyen sok pénzed lesz, csak használd bátran a kalkulátort.

Természetesen ha túl sok pénz jönne össze, az sem zavarja a menedzsmentet, korlátlan mennyiségű pénzt be tudnak fektetni. A Kairos-t sem zavarta, ha több volt a tárhely, mint a fizetős ügyfél (abból egy sem volt), így ez itt sem akadály.

Persze az évi 300%-os haszon itt is csak az aprópénz, ha tényleg akarsz sokat keresni, szervezz be rengeteg embert, minden újabb áldozat pénzéből rengeteget visszaosztanak.

De ha ez nem tetszik, mert kevés az évi 300%, fektess a jövő csodavonatába, vár a Skyway. Egy nemlétező vonatprojektbe fektethetsz be sok pénzt, itt már három év alatt 3.000% a haszon! Ha nem hiszed, használd itt is a kalkulátort.

Persze itt is szervezhetsz be embereket, sok mélységig kapsz a befizetésükből pénzt. De nem is értem, hogy lehet valaki olyan balek, hogy 20-30%-ért embereket szervez be, amikor háromezer(!!!!) százalék haszna lehet három év alatt. Normálisak ezek? Senkit nem szerveznék be, inkább gyúrnék én a nagy jutalékra.

Persze a cég az angliai címén itt is 1.500 céggel osztozkodik egy pici irodaházon, de hát sok jó cég kis helyen is elfér. Ha meg még nem hallottál a húrvasútról, az meg a te hibád. Ha most beszállsz, semmi nem ment meg attól, hogy milliárdos legyél.

Most azt kérdezgeted, hogy mindkét csodacég miért nem fordul a bankokhoz, évi 3%-os kamatú hitelért, vagy miért nem bocsát ki kötvényt évi 5%-os kamatra, esetleg miért nem von be kockázati tőkét 30-40% kamat mellett, miért ad helyette inkább neked évi 300-800% kamatot? Ha ilyet kérdezel, csak az látszik, hogy hitetlen vagy és el fog melletted menni a szerencséd. Már megint. Nem okoskodni kell, meg kérdezni, hanem hinni. Vakon.

Eszem megáll, milyen hülyeségeket kitalálnák és hány ember bedől a századik ilyen átverésnek. Most egy évig ezt fogják bizonygatni, hogy ez most nem átverés, ebbe kell beszállni.

Le kellene már sittelni ezeket a beszervezőembereket 5-10 évre, akkor talán nem lenne újabb és újabb átverés jóformán minden hónapban.

Share

175 hozzászólás

 • ügyvéd
  Működnie kell a természetes szelekciónak. A hüjjééékk igenis haljanak ki….
 • Családfő
  Tessék. Hülye, aki ingatlanba száll most be, félve, hogy elszállnak az árak.

  Betolunk néhány millát a Skyway-be, 3 év múlva meg veszünk egy egész társasházat. Esetleg egy somogyi járást.

  LTP-t meg kössenek az ostobák.

  Egyszerű ez, nem kell a fanyalgás.

 • Családfő
  …megnéztem a kalkulátort. Nagyon profi, tényleg nem átverés.
 • Tomi
  Aki ezeknek bedől, nem hogy kárpótlást, szavazati jogot nem adnék.
  De most komolyan! Ezek az emberek szavaznak a jövőnkről, egy vicc 😀
 • ügyvéd
  Mer ugye régen a leghüjjébbeket megette a zoroszlán/farkas/stb. tiszta ügy 😀 Most kicsit bonyolultabb, de ha a hüjjjee elveri a pénzét ilyenekre, szűkülnek azért a túlélési/szaporodási esélyei így ha áttételesen is de működik a szelekció 😀
 • ügyvéd
  Szóval Miklóssal ellentétben én TÁMOGATOM az ilyen nemes “kezdeményezéseket”! 😀
  Az emberiség érdekét szolgálják 😀
 • Lasszo
  Köszi a tippet, minden pénzem egyből belerakom :)))
 • emberes
  Bár külön tetszik, hogy a Questra neve hasonlít a Quaestorra, de a fentiek közül mégis a Skyway a kedvencem. 🙂
 • blaci
  Családfő: LTP-t miért is az ostobák kötnek? Vagy inkább ostoba az akinek fogalma sincs róla? 4 éves ltp-m járt le 1 hónapja. 1,9 millió forintot hozott 5 db 20.000 ft-os szerződés (havi 100.000 ft.)
  12%-os kamat. Ezt nem hallottam valakitől, hanem velem történt…
  A Forbes magazinban jelent meg 1 éven belül egy különszám befektetésekről. A címlapján egy arany 10-es számmal. Mármint 10% kamat. Ezek szerint az most tőzsdei berkekben már király.
  Minek izguljak, dolgozzak egy percet is vele, ha 11%-ot megkapok teljesen kockázatmentesen, folyamatos munka nélkül.
  Azt senki sem gondolja komolyan, hogy 0 munkával lehet hatékonyan tőzsdézni.
  Vicces volt 1 hete. Bowlingoztunk négyen, és négyünknek (egymástól függetlenül kötve) összesen17 LTP szerződésünk volt. Négy ember közül 3 aktívan tőzsdézett korábban. Mind a négyünk több diplomás. Egyikünk autóipari mérnök Németországban. Mind hülyék vagyunk
 • Zabalint
  “Le kellene már sittelni ezeket a beszervezőembereket 5-10 évre, akkor talán nem lenne újabb és újabb átverés jóformán minden hónapban.”

  Akkor akadna más beszervező ember. Amíg “igény” van rá…

 • B.Csaba
  Ironiarol hallottál? Minden hozzászólás azokat cinkeli akik eszement dolgokat tesznek, azaz NEM lpt-znek hanem kairosoznak…
 • blaci
  bocsánat, nem hülyék, hanem ostobák vagyunk 🙂
  egyikünk nagyvárosi kávézót csinál 15 éve, kiadó kocsmája és albérlete is van, tőzsdézett, de “soha többet”. másikunknak mezőgazdasági vállalkozása van, most 45 milliós traktort vettek nagyobb részt persze támogatásból, csórók.
  én szerényen 3 használhatatlan (ez sajnos félig igaz) humán diplomával rendelkezem, és én beszélek itt most 🙂 sosem tőzsdéztem, csak akartam, de talán jobb, hogy nem. nem kell mindent kipróbálni ahhoz, hogy legyen véleményed róla (pl. öngyilkosságot.) főleg nem -hogy témánál maradjunk- a pilótajátékot. nem azt mondom, hogy a tőzsde az, de dolgoznod kell a pénzedért, tehát nem passzív pénz. 12 és 11% kamatot írtam fentebb. ez azért van, mert az előző ltp-m 12 (sőt 14, de inkább lekerekítettem) százalékot hozott, a jelenlegi sajnos csak 11-et fog.
 • kisbankar
  A másik új biznisz – csodálom, hogy itt nem esett szó róla – a kriptovaluták. Onecoin meg mittomén.
  Folyamatosan keresnek meg, hogy fektessek be pénzt (egy éves bérlet), helyettem bányásszák a coin-okat , a cég visszavásárolja, de jobb ha nem adom oda, tőzsdére megy egy év múlva, sokszorosát fogja érni, stb…
  Emlékszem, ugyanez az “üzleti modell” volt 2000-es évek elején, csak ott nem kriptovaluta volt mögötte, hanem webshop.
  Persze abból se lett semmi.
  Mondjuk aki időben beszáll és nem túl kapzsi, lehet egy kört szerencsésen megfog és nyerővel száll ki (még nem dől be az egész), de ilyenek nemigen lesznek úgy sem.
 • ügyvéd

  Semmi humorérzéked! Családfő VICCEEEEELLLTTTTTT!!!

 • Erika
  blaci, grat! hogyan tudod elkolteni az LTP osszeget?
 • Én is akarok kommentelni...
  blaci:
  Ezen a blogon nem szoktuk kirakni az /irónia on és /irónia off jelöléseket (igaz ez a szarkazmusra is), mert úgy gondoljuk, hogy aki ide jár, az észrevesz ezeket 🙂
  Családfő ebben tévedett: nem vetted észre 🙂

  Minden esetre javaslom iratkozz be azért egy kiszámolós akadémiára, vagy szövegértési tanfolyásra, mert a Fundamentának nincs, és soha nem is volt 12%-os kamata. Ennek a megértésében sokat segíthet számodra is egy akadémia. Folyamatosan indulnak. A következő helyéről és időpontjáról fordulj bátran Miklóshoz 🙂

  Ui.: mielőtt besértődsz, felhívnám a figyelmed hozzászólásomban található 🙂 jelekre és mennyiségükre 🙂

 • AAA
  Van még a csodálatos sen holding, akik fillérekért adnak majd neked új autót benzinutalvánnyal, téli gumival, stb. Majd egyszer… Aztán van pár kriptovalutás csapat, szintén hatalmas ígéretekkel, hogy lám-lám a bitcoin is mekkora biznisz volt annak aki hamar beszállt.

  Annyira jófej cégek, hogy ekkora hasznokhoz odaengedik a lakosságot. Ehhez képest vannak ilyen smucigok is, akik nyomorult évi pár tíz százalékot is megtartanak maguknak és nem engednek oda külsős pénzt:

  index.hu/gazdasag/2016/11/25/renaissance_hedge_fund_tokealap_penzcsinalo_gep/

 • com
  Fuhh, óvatosan a szarkasztikus hangvételű cikkekkel és hozzászólásokkal. Kiszámoló, simán el tudom képzelni, hogy Questra meg Skyway kulcsszóra keresve ezt a cikket találják meg, és azt is simán el tudom képzelni, hogy véresen komolyan veszik minden szavadat. Családfő is jól csőbe húzta blaci-t 😉
 • Nickman

  Örülünk, hogy ilyen jól megy Nektek. Gratulálunk hozzá, de ezt benézted, mert viccnek lett szánva az ltp-s rész.

  Hány éves az ltpd? Ha négy éve vettél volna lakást hitelre(!) ltp fizetés helyett Akkor a 10 millás lakás most 18-at érne. Az hány %?
  Másik, ahhoz, hogy érjen valamit az ltp-d legalább 4-5 darabot kell fizetned egyszerre. Vagy ha nem, mit is érsz 1-1.5 millióval 4 évente? Felújításnak? Az áfa elviszi a hasznod..

 • Családfő

  De hát az 3000%, nem 11! Éééérted!? 😀

  Szóval igen, irónia volt. Bocs, ha emiatt infarktus közeli állapotot idéztem elő. Magam is az “ostobák” élmezőnyébe tartozom 4 futó LTP-vel. 😀

  Ui: A piramisjátékot azért ne keverjük a tőzsdével, mert amíg az utóbbi egy legitim és megfelelő szabályrendszerrel működő kereskedési platform a maga rizikójával, addig a piramisjáték egy, kifejezett az átverésre létrehozott illegális “termék”.

  Attól, hogy igény van valamire (a piramisjátékoknál a pénzügyileg tudatlanabbak és/vagy a kapzsik által), még nem kell hagyni megtörténni. Az állam szabályozó szerepe ilyenkor éppen, hogy fontos, aminek egyik eleme az elrettentés lehet, pl. komolyabb időre lesittelni a szervezőket. Eközben más elemei lehetnek, pl. a megfelelő tájékoztatás, és így tovább.

 • Mr Brightside
  Miklós, az angol cégjegyzék (company house) szerint a Kairos Ltd tegnap kérvényezte annak eltávolítását és törlését onnan, tehát kvázi a Kairos Ltd meg fog szűnni létezni:

  beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history

  Viera aláírásával természetesen.

  Kedves kairos felhasználók, ez már nem a gonosz vloggerek összeesküvése, ez már a kőkemény valóság, innen már nincsen tovább.

 • Eltévelyedés
  A vonatosban legalább fantázia van, kimondottan igényes. Mondjuk nem tudom melyik bankbetét ( Egy kongói, vagy mongóliai talán?) hoz 19% kamatot, vagy melyik befektetési alap hoz 50%-ot, én már azzal is jól lennék. Ennél azért a kaszinóban is jobbak az esélyeim, igaz, ők nem is ígérnek 3000%-ot.
 • SzaboZ
  Moldova írta egyszer, hogy mi kis ország vagyunk, csak egy csőcselékünk van.
  (A nyilasokból lett kommunistákra értette.)
  MLM-el is hasonló a helyzet; aki tegnapelőtt bukott a DT Diamondson, tegnap a Botanoon, az ma átszellemülten mesél a legújabb “csodaüzletről”.. Delta Capital Investments, és társai.
 • blaci
  Az LTP nem vicc! :)))
  🙂
 • blaci
  – Ok, irónia, gyorsan, reggel futottam át a kommenteket. Megnyugodtam 🙂
  – Nem Fundamentás (még csak az kéne… 🙂 – na, ezzel megint jön az off válaszcunami… 🙂 otp-s.
  – természetesen 4 éves, sőt most köthető 45+3 hónapos is (kiszámoló írt erről), tehát nettó 4 év alatt a kezedben a pénz.
  – mire költöttem? mivel ostoba vagyok, elárulom. van egy kiadó lakásom. eladtam a feleségemnek. az ügyféltérben számolgatták a kezembe a 120.000 Ft híján 7 millió forintot, úgy hogy én és a feleségem is ott voltunk… (eladó és vevő:)
  – szabad felhasználású pénz. adómentes: 12 éve megvan a lakás. illetékmenetes: házastárs lévén. utalásmentes: ha át kellett volna utalnia a feleségemnek a pénzt, közel 100.000 ft lett volna… de megkaptuk kp-ban…
  – amúgy még mesélhetnék, de az már üzletelés lenne kiszámoló blogját felhasználva 🙁 🙂 ha kiszámoló hozzám irányítja az érdeklődőket, fizetek jutalékot 🙂
 • blaci
  Nickman:
  “Örülünk, hogy ilyen jól megy nektek.”
  Ha nem vetted volna észre, ezen a fórumon ilyen emberek kommentelnek, akik ezt írják:
  – 3 kiadó lakásom van
  – 800 ezret keresek
  – most töltöm a szombat évem, mert van 10-20 millió megtakarításom
  – stb. stb.
  Szerintem, én ezen a fórumon nem tartozok a legjobban keresők közé. külön kiszámoló cikket érne meg, mint ahogy érintette (miért nem tudnak félretenni az emberek, megélni kevesebből, …) hogy miért nagy szám, ha egy család 100.000-et félre tud tenni havonta. szerintem ez lenne a normális, legalábbis azoknak akik ide írogatnak, osztják az észt, fejezzék be, ha nem tudnak havi százat félretenni. az szokott dühíteni, amikor kemény autóból kiszáll a mókus, a nagyvállalkozó, de csodálkozik azon, ha valaki félre tud tenni. nagy tévedés, hogy csak a cégbe kell tolni a pénzt. persze, elméletileg a cég hozza a legtöbbet, de ki is kell venni..
 • blaci
  bocs, még 2 dolog, remélem kiszámoló nem törli, mert sokat írok 🙂
  – “4 éve vettem volna lakást”: 14 éve vettem, 8 -at éltünk benne, és 6 éve nem adtam el bagóért (6,8-7 millió ft-ért – megyeszékhelyi téglalakás) = 6 éve “vettem”
  – most eladja a feleségem. 4-4,2 millió forintot keresünk rajta
  – nincs adója (annyiért adja el, amennyiért vette. ez legális? 🙂
  – ez megelőző válasz is egyben arra, ha valaki attól féltene, hogy feleségem lelép a pénzzel 🙂
  – 1,9 M ft + 4,1 M ft = 6 M ft. És ez csak egy csóró vidéki ingatlanbiznisz.
  – bocsánat, az albérlet kiadása is hozott adózva 50.000-et havonta, összesen
  3,6 M ft… nem kellett költenem a lakásra semmit. folyamatosan ki volt adva. ostoba vagyok. (jó tudom, irónia volt, de olyan jó leostobázni magam, mikor tudom, hogy nem vagyok teljesen az 🙂
 • Panasonic
  A lakás adásvétel illetékmentes házastársak között? Erről nem tudtam, és a törvényhelyet sem találom. Segítenél? Előre is köszi.
 • Kopter Geza
  Gyerekek, es mi a helyzet a Kickstarter es tarsain elofordulo penzbeszedesekkel?
  Az meg hagyjan, hogy gyakran olyanra gyujtenek penzt ami evek ota letezik pl. elosztoba integralt USB tolto, de gyakran sima penzlenyulas. Pl. a rakat holtaba halt “selfie dron.” Van sok ranezesre is xar, most meg sokan huppognak h atvertek oket, aztan van sok, amit meg siman megeszik a konkurencia.
  Merek fogadni h a Lily is bukas lesz. Btw a wingsland mar reg kiadta selfie dronjat, a Yuneec a Breeze-t, a DJI meg a Mavic-ot. Ezek mellett a Lily siman foldbe all, nem szamitva a tobbi kinait mint a Hubsan.
  Persze, akinek nincs ralatasa, annak jo otletnek tunhet.
 • studkell
  blaci: Úgy tudom, feleséggel ezt nem lehet játszani, mert egy vagyonközösséget alkottok. Vagy keverem valamivel?
 • Hardy
  @kisbankar: A kriptovaluta nem piramisjáték. A lényegük, hogy olyan fizetési módot nyújtanak, ami teljesen anonim, és nincs szükség hozzá központi szerverekre sem. Ennek megfelelően leginkább a rendszerellenes, privát szférát féltő újbalos mozgalmak, és persze a bűnözők használják őket. Az egyetlen valamennyire komolyan vehető kriptovaluta a bitcoin, amit már egészen sok helyen elfogadnak. Az árfolyama nagyon volatilis, valamint – ahhoz képest, hogy elvileg független a jegybankoktól – keményen ki van téve a szabályozók kénye kedvének (t.i.: ha csak elkezdi lebegtetni az elfogadásának betiltását egy-két nagyobb jegybank, már attól padlót foghat.). Szóval befektetésre semmiképp sem ajánlanám, de attól még nem piramisjáték. A Onecoin más: annyi köze van a kriptovalutákhoz, mint a kairosnak a tárhelyszolgáltatásokhoz. A “kriptovaluta” kifejezés csak a díszlet, a többi meg sima piramisjáték.
 • Kopter Geza
  @ügyvéd
  Okok, h termeszetes szelekcio, de mi lesz a hulyek csaladjaval. Nalunk a fater volt olyan marha h minden vallalkozonak meg rokonnak bedolt es tok szegenysegbe taszitotta a csaladjat. Halala utan 10 evembe telt mig sikerult kiverekednem a pocegodorbol.
  Szoval ez sem olyan egyszeru.
 • Blaci
  Studkell: megkaptuk a pénzt. 2x megkérdeztük, legfelsőbb szinten. Nem is adtak volna oda. Sok mindent nem tudunk amit azt hisszük hogy igen 🙂 én sem, de ezért kell időt felszabadítani, h legyen idő a tudásra. Aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni… Akinek nincs ideje, nem tud, nincs energiája infókat gyűjteni
 • Blaci
  Ja, feleségem nevében benne van az enyém, feltűnhetett volna nekik. Szívesen. (A tipp)
 • ügyvéd
  Geza

  Fogjatok kezet blacival ! 😀 Vagy lehet ugyanaz a postás járt ? 😀

  IRÓNIA??????? Hm??

 • Blaci
  Pana: ügyvédem se tudta. Nevetett rajtam. De végül meglelte… ,:-) én nevettem.
 • untermensch4
  Geza: Gonosz leszek de jóindulatból. Te evolúciós értelemben előreléptél a génjeid előző generációjához képest és (pénzügyi)kulturálisan is, az átlaghoz képest nagyobb szelekciós nyomás ellenére. Erre nagyon is büszke lehetsz.
 • Márk
  blaci,

  én nem értek hozzá, de van valami amit studkell mond.

  nav.gov.hu/nav/ado/illetek/vagyonmozgasok_illeteke.html

  Nem nagyon tudom értelmezni a visszterhes részre vonatkozó passzust, de szerintem illetékmentes csak az a rész házastársak között, ami a házastársi közös vagyonon “belül” történik, akár ajándékozás, akár adásvétel. Vagyis ha papíron (földhivatali bejegyzésben) történik változás, de a közös vagyon tekintetében nem (pl. házasság alatt megkeresett jövedelemből vett lakás csak az egyik fél nevére került vételkor, most meg megfordítják papíron, de ez nem változtat azon, hogy közös 50-50% valójában). Minden más esetben kell fizetni illetéket, akár közösből kerül külön vagyonba valami, akár fordítva, akár különvagyon kerül különvagyonba.

  De meg kellene kérdezni a blog házi jogászát, Barnabást, hogyan is van ez pontosan…

 • Róbert
  Szerintem kár volt az írásodban a szélhámosságot a kockázattal összemosni. A SkyWay kalkulátorában az egy év múlva esedékes “legrosszabb” diszkontot látod, tehát most még nyugodtan írhatsz harmincezer százalékról háromezer helyett (a legkissebb összegnél is tízezer százalék fölött van, most még) . Ez nagyon is arányos a kockázattal, és messze van a szélhámosságok által ígért 250 százaléktol is. Lehet mosolyogni. DE! Nem százalékot; hasznot, hozamot, nyereséget ígér titkos partnerein keresztül, melyet ő fizet ki holnaptol, hanem 1 dollár NÉVÉRTÉKŰ részvényt (pl 1 dollárért 300 darabot), melyet a piac fog beárazni (előreláthatólag 2018ban). Ha az IPO után 90%ot (!) zuhanna az árfolyama a névértékhez képest; akkor lehetne háromezer (!) százalékos novekedéssel a veszteséget realizalmi a mostani árhoz kepest: ). Persze, egyáltalán nem kell esnie … Ezer kilométerre van a “nemletezővonat” 🙂
 • Márk
  Blaci,

  a pénzt megkaptátok a lakáskasszától. Persze, nincs is ezzel semmi baj, nincs nekik közük ahhoz, hogy ez után kell, vagy nem kell a vevőnek illetéket fizetnie, ha a párod volt a kedvezményezett, akkor ő vehet lakást, hogy kitől, az nincs leszabályozva ezek szerint. De illetéket fizetni szerintem a Ti esetetekben kelleni fog, de én örülnék, ha tévedek, és már megyek is új lakástakarékokat kötni… :o)

 • Márk
  blaci,

  bocs, nem azért, hogy kötözködjek, de az otp-nél nincsen max.-a az utalásnak. A legtöbb banknál fiókban 9-10ezer, netbankban 5-6ezer forint a tranzakcios ado felso hatara.
  Mi kerult volna 100.000.- Ft-ba, ha utaltok?

 • ügyvéd

  A 4% illetéket nem ússzátok meg. Vitát ezen nem nyitok, szóval ne kezdd bizonygatni, hogy de mégsem kell. Uff
 • Nickman

  Én leírom Neked akár százszor is, hogy nem vagy ostoba. De azt is, hogy a pénz nem boldogít. És ez meglátszik. Üdv.

 • h-laszlo
  Ó! Már tudom, hogy a fizetésemet mibe fektetem be! Örök hála Kiszámoló 😀

  S hol vannak az ügynökök, akik szerint ezek tuti projektek? Most rám férne egy kiadós szórakozás (rajtuk).

 • Kiszamolo
  H László, én sem értem, hol vannak, ilyenkor már rég itt szoktak zsizsegni, hogy mi semmit nem tudunk és azt is rosszul, kishitűek vagyunk és gyávák és majd meglátjuk, hogy meg fog ebből gazdagodni, mert ez most más, mint az eddigiek.
 • AAA
  Jó egy éve még milyen nagy volt a mellény a kairos hívőkön az akkori cikk alatt, mostanra zakó lett belőle.:) Volt amelyik váltig fogadkozott, hogy ő itt lesz egy év múlva is és majd meglátjuk, stb.
 • EmPeti
  Jaj, hát nem látjátok? Itt az évszázad…nem…az évezred….dehogyis….az egész mindenség legjobb üzlete. És ti ebben is a rosszat keresitek… Nem tudtok örülni semminek.
  Na de komolyan…tényleg nem tudom elhinni, hogy annyi botrány, hírverés és elszegényedett család után még mindig találnak balekot az ilyen baromságokra.
  Miklós, nem te vagy ezek mögött? Jól rászeded az embereket, aztán az Akadémián megtanulhatják, hogyan kerüljék el legközelebb. Dupla haszon. Ne mondd, hogy nem…
 • Nagy Vonalakban
  A nagyszámok törvènye alapján egyszer azèrt egy ilyen üzletnek frankónak kell lennie….oké, kicsi az esélye, de a pókerben is kijöhet a royal flush….
  Szóval egy kis pènzt lehet, hogy bele kellene tolni….:)
 • Jzsf
  @ügyvéd,

  megkérdeztem a jogi fórumban, mert engem is érdekelt a kérdés, de ott is azt mondták, és az interneten is azt találtam, hogy 2014.január 1. óta a házástársak között mindenféle ügylet, legyen az ajándékozás vagy visszterhes vagyonátruházás, érintse az akár a közös akár a különvagyont, mindegyik illetékmentes. Ne nyissunk vitát, csak néhány szóban fejtsd már ki mégis, hogy miért kell illetéket fizetni szerinted.

  Ráadásul az illetéktörvényben még az sem szerepel, ami az adótörvényben igen, hogy a szerződéseket a valódi tartalmuk szerint kell megítélni. Az alapján még adózást esetleg lehetne ráhúzni valamilyen adóelkerülést célzó jogügyletre, de illetéknél még ilyen sincs.

 • blaci
  ügyvéd:
  az ügyvédem végül megtalálta a közlönyben.
  amúgy itt is:
  officina.hu/gazdasag/113-ingatlan-illetek
  ill. illetékhivatal vezetője is ezt mondta.
  ez 2016-os változás.

  “A családon belüli ajándékozás és a visszterhes vagyonátruházás teljes illetékmentessége ma már a házastársakra is kiterjed.”