Te is tudsz segíteni

2020-03-16
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Nagyon sok ember most nagyon rossz helyzetbe került. Már most az első körben is rengetegen elvesztették a munkájukat vagy küldték őket kényszerszabadságra. S ez csak a kezdet, a legtöbb cég komoly kihívásokkal fog szembesülni néhány héten belül, amire legtöbben elbocsátásokkal (is) fognak reagálni. (Már az ismerősök között is elkezdődött a vérontás, pedig nem turisztikában vagy vendéglátásban dolgoznak. Huszonéves munkaviszony után bocsátanak el embereket összevonások és leépítések miatt.)

Ha ez kevés lenne, az iskolák, óvodák bezárása is sok olyan embert otthon tart, akinek van munkája, de nem tudja azt ellátni, mert a gyerekeire kell vigyáznia.

Olyanok is vannak, sajnos nagyon sokan, ahol a mélyszegénység miatt a gyerekek a napi étkezés lehetőségétől estek el az óvodák, iskolák bezárása miatt.

Nagyon nem szeretem a nagy szavakat, de most tényleg össze kell fognunk. Most annak van itt az ideje, hogy körbenézz magad körül, kinek tudsz segíteni.

Elmehetsz a gyógyszertárba vagy a boltba a szomszéd néni helyett. Felajánlhatod a szomszédnak, aki a gyerekeit egyedül neveli, hogy vigyázol a gyerekeire, amíg dolgozik. (Persze csak ha mindenki egészséges.) Fuvart ajánlasz az időseknek, ha muszáj mondjuk orvoshoz menniük. És rengeteg egyéb lehetőséget találsz még, ha keresni kezded őket. (Mondok egy egyszerű módot, ha nagyon nem találsz lehetőséget: kérdezd meg a szomszédaidat, tudsz-e valamiben segíteni.)

A nyaralásra félretett pénzedre nagy valószínűséggel idén nem lesz szükséged. Így máris találtál egy remek forrást, amit fel tudsz használni egy nemes célra. Tudsz olyanokat támogatni, akik anyagi nehézségbe kerültek (persze nem arra gondolok, hogy nem tud tankolni a lízingelt BMW-be), legyenek azok közvetlen ismerősök vagy távoli ismeretlenek. Lehet olyan közeli ismerősöd, aki néhány hét múlva ételt nem tud majd venni , mert az egész család az anyuka GYES-éből él heteken át, vagy olyan távoli ismeretlen, akinek szappanra nem telik, nemhogy gyógyszerre egy fertőzés esetén.

Arra kérek mindenkit, legyen most kész arra, hogy segítsen, ahogy a módjában áll. Ha anyagilag megteheted, adakozz pénzt, ha neked is kevés van, segíts a munkáddal és az időddel.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram