Új műszaki cikkek féláron

A műszaki cikkekkel sok minden történhet szállítás során. Megsérül a csomagolásuk, néha maga a termék is kisebb-nagyobb sérülést szenved.

Előfordul, hogy a gyári minőségellenőrzés ellenére mégis hibásan kerül ki az üzletbe, esetleg a vevő már csak otthon veszi észre, hogy valami nem működik rendesen.

Ezek általában apróbb hibák, amiket könnyen ki lehet javítani. Azonban ezeket a termékeket már nem lehet újként eladni, hiába lesznek tökéletes állapotúak a javítás után. Ha esetleg a hiba nem javítható, attól még tökéletesen használható az eszköz, de nem hibátlan. Az ember elnéz egy pixelhibát a notebook kijelzőjén, ha cserébe 200 ezret spórol az árán.

Ezeket a műszaki cikkeket a gyártók összecsomagolják és jelentős árengedménnyel eladják az úgynevezett outleteknek. Ők átnézik a termékeket, amik nem javíthatóak, azokból alkatrészek lesznek, a javíthatóakat megjavítják, a sérülteket pedig a sérülés mértékének megfelelő áron adják el. (A csak csomagolássérült, vagy csak a hátulján sérült mosógép drágább, mint amelyik elöl horpadt be. Bár lent az alagsorban nem zavar, ha elöl horpadt a mosógép, ha cserébe féláron megveszem.)

Az ilyen outletekben általában új, vagy csak pár napot használt termékeket lehet venni az eredeti ár feléért-kétharmadáért.

Vettem már így darálós kávéfőzőt féláron illetve notebookot szintén féláron.

Az egyik legnagyobb outlet egyik vezető kollégája volt nálam tanácsadáson a napokban. Soha jobbkor, pont aznap ment tönkre a tévénk és többért javították volna, mint amennyiért el tudtam volna adni használtan, ha hibátlan.

Úgyhogy vettem tőlük másnap egy tévét féláron. Annyira új volt, hogy én húzgáltam le róla a fóliát mindenhonnan. Kaptam rá egy év garanciát is.

Felcsillant a szemem, hátha lehet ebből egy bjútiful frendsip kezdete. Kértem időpontot a tulajdonostól, hogy szívesen írok róluk, ha cserébe adnak olyan kedvezményt az olvasóknak, amit más nem kap meg.

Így aztán kaptunk 20%-ot az outlet tévék árából (kuponkód: kiszamolotv) és 10%-ot az egyéb outlet háztartási eszközök árából, mint mosógép, szárítógép, hűtő és a többiek. (kuponkód: kiszamolo)

Ez nem kevés kedvezmény, egy Samsung UE65KS9000 Ívelt SUHD LED TV kuponkóddal 431 ezer Ft, csomagolt állapotban plusz 50 ezer. (Ez egy 65 collos, közel egymilliós tévé egyébként.)

Egy Samsung UE32K5500 Smart LED TV pedig 52 ezer Ft. Ez egy 32 collos Full HD tévé.

De ez csak két példa volt az árlista két végéről.

Egy puccos AEG L61670 FL A+++ Elöltöltős mosógép kuponkóddal 90 ezer Ft.

Vásárolhatsz interneten országos kiszállítással vagy a cég két üzletében is (Újpesten és Óbudán). Ilyenkor is hivatkozhatsz a kuponokra, az üzletekben is levonják a kedvezményt.

Ha nem találsz valamit, írj nekik, folyamatosan érkezik áru.

A kupon csak az outlet termékekre szól és visszavonásig érvényes. Egyéb kedvezményekkel (pl. napi akciók) nem összevonható!

Az üzlet weboldala pedig: depostore.hu A kérdéseidre ők tudnak válaszolni.

Szívesen. 🙂

 

Share

85 hozzászólás

 • Garbo
  @Miklós
  Köszi 🙂
  Fáradhatatlan vagy. ‘Zistenfzessemeg! (Pontosabban: is)
 • Kiszamolo
  Pénzbe nem kerül egy ilyen cikk, az oldal imidzsét és ismertségét meg növeli, ha sikerül jó ajánlatokat szerezni az olvasóknak. Úgyhogy nem teljesen önzetlenül teszem. 🙂
 • Lasszo
  Köszi a linket meg a kupon kódot!
 • Garbo
  Tudom 🙂 De ezt nem is várja el tőled senki. Mi sem dolgozunk ingyen.
 • Stiel
  @Kiszamolo: de azért némi utánajárásba akkor is kerül. Szóval köszi szépen! Nekem éppen aktuális, nézem is.
 • Szazsa
  Mindez szép, de a garancia érvényesítése vajon zökkenőmentes lesz?
 • Kiszamolo
  Szazsa, a raktárban volt egy sarok a javításra váró garanciális termékekkel, a szervizháterük is megvan, hiszen sok terméket eleve javítani kell. Úgyhogy nekem úgy tűnt, komolyan veszik. De kérdezd meg tőlük.
 • Taki
  Azért valamilyen értékhatár azért valószínűleg van mert a kisebb értékű pl(20000 Ft) termékeknél nem működik a kód
 • Greybeard
  Reklámozni nem szeretnék, de hasonló kedvezménnyel találkozhattok a m***.hu-n. A keresőbe eleve “II.osztály” kiegészítéssel írom be amire vágyok és sérült csomagolás, vagy netes rendeléstől 14 napon belüli elállás miatt 2/3-os áron lehet beszerezni rengeteg mindent. Néhány napja egy Google Chromecast 2-t vettem 10.500-ért, amit valaki vásárlástól számított 14 napon belül visszavitt. Egyébként 14-18 ezerért lehet beszerezni újonnan, de használtan sem láttam 12.000 alatt sehol. Meglepetésemre még fél év garancia is jár hozzá. Tökéletesen működik, egyetlen karcolás nincs rajta.
 • Tzs
  Itt a városunkban van két ilyen bolt, kb. ugyanannyiért adnak mindent mint a rendes üzletekben, mégis bemennek az emberek, mert azt hiszik spórolnak aztán olyan márkákat vesznek aminek nulla támogatása van ebben az országban, na azokat tényleg nem lehet javítani.
 • Anima
  Köszönjük, pont szárítógépet keresünk… nagyon jól jött!

  Lenyűgözően korrekt volt az oldal, azonnal válaszoltak mindenre, utánajártak milyen példány lesz még, küldtek fotókat a teszt szervízből.

  Egy AEGnél a 10 éves gyári motor garit bukod, 1 év javítási, ha az nem megy, pénzvisszafizetési gari van, de eladás előtt tesztelik a gépet.

  Jó volt, hogy azonnal megnézte van e másik, hasonló modell a rendszerben, ami még nincs kint honlapon.

  Még kicsit dilemmázunk, mert kb 30 ezer ft a difi ahhoz képest mintha boltban vennénk, és EUmodellek (más termékkód és specifikációk, ezért nehéz összehasonlítani, hogy akkor most ténylegesen 30e vel olcsóbb vagy 60-al a végén, a gyári gari hiányáért cserébe) viszont bár mindegyik boltnak lenne ilyen az ügyfélszolgálata…

  Szuper.

 • jami
  Örök hála, épp mindenféle gép beszerzése előtt vagyok, soha jobbkor 😀
 • Deviáns
  Pont ilyen 32″ TV-t keresek… Így olcsóbb, mint amit használtan találtam… Köszi!
 • dddd

  Valóban, kétféle outlet van a piacon, az egyik a cikkben írott, azaz márkás termék kb 30-40%-os kedvezménnyel, gyakran gyári garanciával. Sajnos terjed a másik is (én elsősorban vidéki Plázákban találkozok velük): óriás betűkkel az Outlet, bent pedig teljesen ismeretlen márkanevű műszaki cuccok, kb ugyanannyiért mint a MM-ban a kicsit gyengébb kategóriájúak. Általában 3-6 havonta más cégnévvel új helyre költöznek (ha esetleg mégis adtak hozzá saját garanciát) Már itt is terjed a hamisítás…
 • Na, akkor tegyük tisztába az árakat

  Samsung UE65KS9000 650.000 a legolcsóbb helyen,de a MM-ban is csak 730.000 ,ez ugye nem 1 milla.. és ezek nem sérültek
  Samsung UE32K5500 94-108 ezer között.
  AEG L61670 FL A+++ 104.000 Ft kiszállítási díjjal együtt

  AEG L61670 FL A+++ ez meg igencsak egy kifutott széria lehet vagy itthon alig forgalmazhatták mert a google sem sok magyar találatot ad ki.

  Amúgy Samsungot meg soha többet.

 • Garbo

  A m..l.hu-t nem ajánlanám senkinek. Mivel javarészt külföldről hozzák be a cuccokat, így nem a magyar márkaképviseletek, hanem ők bonyolítják a garanciáztatást. Nem, nem véletlenül nem az “intézik” igét használtam.

  Nemrég megesett, hogy a tőlük vett háztartási gép elromlott. Azt sem tudták megmondani, hány napon belül hív majd a szerviz. Öt nap múlva levadásztam, melyik szerviz az, akik elmondták, hogy még a hibabejelentést sem kapták meg. Hívtam a m..l.hu-t, ahol meghazudtoltak elnézéskérés nélkül, ám egy közepesnél határozottabb fellépés után egy órán belül hívott a szerviz egyeztetésre, azzal, hogy abban a percben kapták meg az esetet. Ami azért édes, mert szokott rend szerint este, egyben küldik át ezeket nekik mélben.

  A tapasztalat enyhén szólva nem európai.

 • Kiszamolo
  Bolti ezek sem sérültek ennyiért. A sérült olcsóbb és oda is van írva, ha az. Az enyém is dobozban volt, fóliás új.

  A “legolcsóbb helyen” ugyanezeket árulják, ne aggódj. Nagy csodák nincsenek, ennyivel nem tudnak olcsóbbak lenni, mint a Mm.

  A 450 vs 710 is van akkora különbség, amiért már érdemes lehajolni. Egyébként én 900 ezerért láttam.

 • Vakmacska
  lesem a két Dell notebookot…
 • Persze,de nem is erre akartam, utalni hanem sok helyen áthúzzák a brutális nem akciós árat és alá írják a még mindig borzalmas drága akciósat.
  Annó az Auchanban úgy vettem az lcd tv-t, hogy miközben az eladó békán húzta kifele a raktárból egyszercsak szépen puffanva oldalára borult. Mivel pont láttam és ő is látott engem így magától szó nélkül hozott egy másikat. A következő gyanútlan vevő meg így járt..
 • V. Sándor
  Kedves Kiszámoló! Köszönet a cikkért és a munkádért. Mostanában fogunk beköltözni első lakásunkba, melyet teljesen be kell rendeznünk, így nagyon jókor jött ez a cikk. Az lenne a kérdésem, hogy nem tudsz esetleg ugyanilyen elven működő, megbízható (!) céget, akik bútorokkal foglalkoznak? Sok ilyet találtunk a neten, de nem tudjuk, mennyire lehet bízni bennük. Előre is köszönöm a választ. Üdvölettel: Sándor
 • Kiszamolo
  Sándor, emlékeim szerint olyan még nem volt tanácsadáson. 🙂
 • István
  Nem teszteltem a boltot ebből az szempontból időhiány miatt de a legtöbb ilyen üzletben sajnos török, ázsiai, távoli, stb piacra szánt termékeket lehet kapni, így amikor az electro outletben vett LG házimozimban az ajtónyitó fogaskerék megdöglött akkor a hazai LG széttárta a karját, még egy robbantott ábrát se tudott adni.Átgondolva vásároljatok ilyen helyeken!
 • Kiszamolo
  István, ezek nyugat európai termékek.
 • Hardy
  Nagyon vigyázzatok az outletekkel. 90%-ban átlagos webshop-árban adnak kifutó termékeket rosszabb garanciális feltételekkel, máskor pedig ezer éves szörnyűségeket olyan árban, ami a modern termékekkel szemben ugyan versenyképes, a használtpiaccal szemben viszont nem. (pl. az említett depostore-ban akciósnak mondott (márkás) mosógépek egy részét a mediamarktban, euronics-ban simán odaadják egy 10-20 ezer forinttal olcsóbban).

  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szabad ilyen helyen vásárolni, de azt ne vegye senki adottnak, hogy az ilyen helyeken minden olcsó. Mindig meg kell nézni, hogy azonos specifikációkkal máshol mennyibe kerülne egy hasonló termék (meg ha kapható több helyen, akkor az azonos termék mennyibe kerülne), mert érhetnek meglepetések. Ők sem azokból a termékekből élnek, amiket tényleg olcsón adnak.

 • Kiszamolo
  Hardy, az persze hogy alap, hogy minden vásárlás előtt megnézed máshol is. Ha pedig csak pár százalékkal olcsóbb, akkor a Mediamarktban kell megvenni. Minimum 20% az, ahol érdemes az ilyen ajánlaton elgondolkodni.
 • digimini
  Az M betűs, elvben csak kártyával igénybevehető nagyáruházban is érdemes figyelni, ott valahogy minden műszaki cikknek olyan szériaszáma van ami máshol sehol. A B minőség szokott odamenni.
 • digimini
  …egyébként mindenki nyugodtan gondoljon bele mennyit érnek ezek a szépséghibás termékek, ha még 10-20% kedvezményt is megéri adni belőle az üzletnek.
 • Kiszamolo
  Mi az, hogy mennyit ér? A tévé már nagyker áron van ezen az áron, szerintem nem is sokáig fog élni az akció.
 • net91
  Mit is takar a bolt neve?

  Ha új kiadású terméket akarsz vásárolni, akkor ez nem a Te boltod.
  Egy újabb kiadású termék vagy többet tud, vagy kevesebbet fogyaszt. Ha ez nem számít Neked csak akkor vásárolj ilyen boltban.
  Ha megőrülsz az újdonságokért, akkor ne itt vásárolj.
  Főleg a felgyorsult világunkban nem mindegy, hogy egy számítástechnikai vagy elektronikai terméket most gyártották vagy 3-5 éve.
  Kisebb elváráshoz kisebb árcédula kapcsolódik és így helyes.

 • NeTuddKi
  Érdekes módon amikor kerestem valamit ilyen helyeken nemhogy olcsóbb nem volt, hanem majdnem minden drágább … 82 centis TV pár éve 80k, üzletben 70k. Mosógép 90k, üzletben 70k … Stb … Aztán végül 106 centis LCD TV lett 125k -ért, az 140k körül volt. Elmentem 3 helyre, az sem volt ingyen. Az ismertebb web áruházaktól is ódzkodnék, azért olcsóbbak mert külföldiek, minden hátrányukkal együtt: Garancia, ügyintézés, stb … Nem véletlenül kerül annyiba normális helyen amennyibe. Ilyen összegnél nem szabad 10% -t nézni, ezt te is írtad már sokszor, most pont az ellenkezőjét. Amerről a szél fúj … Amennyiért én kockáztatnék, az minimum 30%.
 • AAA
  Tudom, nem erről szól a cikk, de ha már félmilliós nagyságrendet költenék TV-re, tuti nem sima LCD-t vennék, hanem OLED-et. Igaz ennyiért “csak” 55-öst adnak, de képminőségben fényéveket ver az LCD-re.
 • Dörnyei József
  Ha valakit nem bánt, hogy nem a legújabb, most 2017-es TV-t vegyen, akkor amit ajánlani tudok, az egy előző évi (most 2016-os modell). Egy LG csúcs TV-t vettem így. Tavaly 900K körül volt MM-ben, tavasszal 470K körül vettem meg. Majdnem féláron. Az idei modell áresése is azonos lesz 1 év múlva. Az idei modell jobb, mint a tavalyi, de nem annyival, mint amennyivel drágább.
 • Kiszamolo
  József, én is így vettem az előző tévét.

  Még az sem igaz feltétlen, hogy jobb az új. Elmondta hozzáértő, hogy minden lényeges ugyanaz a tavalyi modellben, az újnak csak a dizájnja más.

 • Zabalint
  Bocsi, hogy ilyet írok, de mivel elég sok cikk a spórolásról szól, ezért ilyen fordult meg a fejemben.

  A 430 ezer az nagyjából a blog olvasóinak átlag havi bére. Nem brutálisan durva túlköltekezés egy havi bér TV-re?

 • Garbo
  Ahogy nézem, mosogatógép, borhűtő, mosógép, hűtőszekrény, főzőlap, melegítőfiók stb. tekintetében versenyképes lehet ez a hely.

  A TV meg pont nem érdekel, mert addig nem veszek újat, amíg ez, a lassan 7 éves fel nem adja. Minek? Ugyanúgy a falon lóg, a képe tiszta, és ugyanazt néznénk rajta, mint ezen.

 • Lui
  Nem nagy durranás ez bolt, de természetesen köszi a lehetőséget. Tévéből nem nagy a választék, a weboldalon van még mit csiszolni.
 • Kiszamolo
  Zabalint, kinek? Sok embernek ez heti bére, amit 5-10 évente kiadni azért nem olyan nagy érvágás.

  Két példát emeltem ki az árlista két végéről. Egy legolcsóbbat és egy viszonylag drágát.

  Nem azt írtam, hogy ezt vegye meg mindenki.

 • digimini
  Azért nettó 1.6-okat viszonylag kevesen keresnek. Aki igen, az nem outletben vasarol műszaki cikkeket 🙂

  Én ilyen környezetben dolgozom, valódi tanulmány. 25-én már egy fillér sincs a nettó 1.2-2.0-ból. És, hogy mire költik…

 • Zabalint

  Tudom, hogy nem írtad, hogy vegye meg, és korrekt is volt a két példa a két végletből, csak nekem ez jutott eszembe a drágább készülékről.

  Akinek ez heti bére, annak valóban nem nagy érvágás, akinek viszont a havi bére, annak azért bőven olyan kategória, mint mikor valaki több évnyi béréből vesz autót.

 • Kiszamolo
  Zabalint, főleg, hogy a mai tévék 5-7 év után kuka, mert nem javíthatóak, az új alaplap meg drágább, mint a tévé ára használtan. Én is pont így jártam.
 • Tivoli
  Nem rossz a tipp, de kb az, amire számítani lehet…
  A klímákat néztem szúrópróbaképpen.. A két Fujitsu mindegyike forintra, fillérre ugyanannyi két másik klímás webshopban is… 222 771 .- Puff.
  Nincs ingyenebéd, persze lehet, pénzügyi tanácsadóknak extra kedvezmény van. 😉
 • Kiszamolo
  Tivoli, árulnak nem outlet termékeket is, az annyi, mint máshol. Szerintem a klíma is ilyen. Az outlethez oda van írva, hogy az és a kupon nem is érvényes az egyéb termékekre.
 • Petike
  Fú, köszi! Egyetlen bajom van a céggel, hogy csak Pesten vannak, de amúgy tényleg jóáraik vannak!
 • Kiszamolo
  Petike, országos csomagküldés miért nem jó?
 • Petike
  @Kiszamolo: az tökéletes. Csak egy-két termék esetében a garancia csak a Depostore üzleteiben érvényesíthető.
  “A garanciát a DepoStore szervizei látják el, egész Magyarország területén.”

  Vagy rosszul értem és vannak szervizei máshol is?

 • Kiszamolo
  Petike, visszaküldöd, ahogy jött. De hívd fel őket, ők tudják, hogy megy.
 • Tamás
  “Főleg a felgyorsult világunkban nem mindegy, hogy egy számítástechnikai vagy elektronikai terméket most gyártották vagy 3-5 éve.”

  ennyire azért ne röhögtessük már ki magunkat.. a céges (unlockolt) samsung S7-sen ott van fóliában a dobozban várva még egy kis időt, hogy utána eladjam, nekem teljesen jó a korábbi LG G3 telefonálásra.. meg netre.. (ja és ennek ki lehet venni az akksiját még).. + arra, hogy időnként leessen..

 • Petike
  @Kiszamolo: rendben, köszi.
 • NA NA
  Azért egy 400+e Ft-os tévét nem 1évre vesz az ember, 1év garancia nevetségesen kevés

  Főleg hogy a Samsung ezekre a tévékre 3év garanciát vállal(6500 sorozatszámúaknál magasabbra), és a tv árához képes kicsi pénzért lehet venni +2év garanciát

  Na 5év az már valami

  És a mai tévék pont hogy nem arról híresek hogy bírják az évek múlását, az elő évet még csak csak kihúzzák de második harmadik évben már igen megnő a meghibásodás lehetősége

  Tehát ez csak annak éri meg aki akár évente tud venni, mert hogy javíttatni ezeket az eszközöket senki nem fogja az biztos, olyan drága lenne a javítás

  Na meg az ilyen boltoknak csak legritkább esetben van normális szervize, lehet hogy akár bontott alkatrészekből javítanak csakhogy kihúzza az 1évet amíg garanciális

 • twgh
  Hát akkor én rossz outlet-eket néztem, mert fél meg kétharmad áron nem találtam semmit sem…

  digimini
  Azért nem 10 ezret keresnek egy tv-n, hanem jóval többet 😉 lehet ötször annyit fizetsz érte, mint ők…