Telefonfüggetlenítés ingyen

Hamarosan életbe lép az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítása. Ez az a törvény, ahol kikötötték volna, hogy nem lehet egyetlen távközlési szerződés sem egy évnél hosszabb. Aztán a telefonszolgáltatók kifogásolták, hogy akkor egy 300 ezer forintos telefont sem tudnának eladni, ha egy év alatt ki kellene fizettetni az ügyfelekkel.

Így aztán úgy módosították a törvényt, hogy akkor lehet kétéves a hűségszerződés, ha készülékeladás is volt a szerződés mellé.

További változás, hogy nem lehetnek rosszabbak a hűségidő utáni feltételek, mint a hűségidő alattiak, továbbá 45 napon belül következmények nélkül felmondhatod a tévészolgáltatást, ha a szolgáltató egyoldalúan változtatja a csatornakiosztást vagy emeli a díjat.

Szintén előny, hogy a hűséggel vett készüléket a hűségidő lejárta után a szolgáltatónak ingyen kell függetlenítenie, ha ezt az ügyfél kéri.

A törvény ősszel lép hatályba, a még akkor élő, meglévő szerződésekre is alkalmazni kell a rendelkezéseit.

Köszönjük Laikának a tippet.

 

Share

53 hozzászólás

 • axt
  Annyira gáz, hogy a szolgáltatók árulhatnak készüléket. Vagy legalább ne árulhassák piaci ár alatt. Persze nem a szolgáltatók hibája, hogy egy rakás csóró veszi a 0 Ft-os telefont havi 10 ezres számlacsomag mellé, hogy aztán meg 2 évig szopjon és összességében többszörösét fizesse ki annak a vacaknak, mint amennyit ér. Én ismerek ilyen embert, mikor megtudtam róla, hogy egy 80-100 ezres telót így vett meg, köpni-nyelni nem tudtam. És hót csóró.
 • maci
  Ez a feltöltő kártyások telefonjára is vonatkozik?
 • Kiszamolo
  hamarosan kiderül.:)

  Bár a hűségidő elteltét elég nehéz értelmezni feltöltőkártyásnál.