Tízévesek lettünk

2021-02-02
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egy évtizeddel ezelőtt a feleségem bevonult a kórházba, hogy világra hozza elsőszülött fiunkat, én otthon unatkoztam egyedül.

Akkor vált divattá a blogírás (ez még a vlogolás meg az instagram előtt volt, az őskorban) és valamiért jó ötletnek tűnt, hogy én is elkezdjek írni egy blogot. Arról, ami foglalkoztatott: megéri-e?

Megéri-e a napkollektor, a LED izzó fényforrás, kimenni a Tescoba a sarki Sparral szemben, ha az utazás költségét is figyelembe veszem és így tovább. Ezeket akartam kiszámolni, ezért lett logikusan Kiszámoló a blog neve.

Hogy az első száz-ezer olvasó hogy talált rá a blogra a blog.hu bugyrainak a legmélyén, a mai napig nem tudom. Viszont az hamar kiderült, hogy őket kevésbé érdekli a LED izzók fényforrások megtérülése, viszont annál jobban izgatja őket, hogy nem csináltak-e nagy hülyeséget azzal, hogy unit linked biztosítást kötöttek vagy szeretnék megérteni, miért nem éri meg a nyolcéves LTP.

Mivel ezeket a termékeket árultam először biztosítónál, majd bankokban, illetve ezt is tanultam az egyetemen, illetve egyéb pénzügyi iskolákban, gondoltam egye kutya, végülis írhatok ezekről a témákról is, mindegy mivel szúrom el a drága időmet. Az hamar kiderült, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy valaki elmagyarázza az embereknek, mit is jelent például az évi 8-10%-os TKM mutató a unit-linked biztosításoknál vagy hogy milyen költségekkel dolgoznak a befektetési alapok és így tovább.

Az első néhány évben nem volt nagy áttörés, biztosan, de lassan emelkedett az olvasók létszáma. A köz kívánatára valamikor 2012 tájékán elindult a Kiszámoló Akadémia (a youtube-on megtekinthető az anyaga), illetve a tanácsadás már viszonylag hamar beindult, mert igény, az volt rá. Ennek ellenére az első években a blog igazán pénzt nem hozott, inkább volt egy "pet project", mint valódi pénzforrás, időben lényegesen többet vitt, mint anyagilag hozott. De mivel nem is ezért csináltam, csak kedvtelésből, nem is igazán zavart a dolog.

2013  elején már-már azon gondolkodtam, hogy fel kellene mondanom a munkahelyemen, hogy legyen időm jobban tanácsadással és oktatással foglalkozni, amikor az utolsó főnököm a segítségemre sietett és kirúgott. Azóta a blogolásból, tanácsadásból és a pénzügyi oktatásból (mostanában már csak online céges oktatásokból) élek én és a családom.

Az oldal látogatottsága évek óta havi 125-150 ezer egyedi látogató között ingadozik, ennek bő fele visszatérő látogató, úgy tűnik, ennyi embert érdekel a téma ma Magyarországon.

10 év alatt született szűk 2.400 bejegyzés és 171 ezer hozzászólás, illetve lett 23 ezer Facebook követő.

Mindezek nem valósulhattak volna meg nélkületek, kedves és hűséges Olvasók. Reméljük, a húszéves ünneplést is meg fogjuk még tartani a bloggal kapcsolatban.

Previous Post
Jól döntöttem?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram