Transferwise magyar bankszámla

A Transferwise-t régóta szeretjük, csak a Revolut megjelenése egy kicsit elhomályosította a létét.

Most bejelentették, hogy hozzáférést kaptak a magyar fizetési rendszerhez és már tudnak magyar számlaszámot is biztosítani. Nem voltam rest, írtam nekik, hogy pontosan hogyan kell ezt érteni, mire lehet használni az így kapott számlát és számlaszámot. Mert ha kiváltja a magyar bankszámlát, sokaknak lehet érdekes, mint egy olcsó számla, amin ráadásul jól is lehet pénzt váltani.

Update: frissebb cikk, hogyan használd ki az olcsó magyar Transferwise (illetve márciustól már csak Wise) számlát céges vagy magánszámlaként:

Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

Következzen a levelezésünk:

Lesz saját magyar számlaszámom a Transferwise-nál? Ha igen, mennyi a kártya díja, a havidíj és az átutalási díj? Küldhetek-e erről a számláról forintban pénzt bármely más magyar bankszámlára? (A lényeg az, hogy használhatom-e a Transferwise számlát szokásos magyar bankszámlaként, és milyen áron.) Hogyan tudom feltölteni a számlámat?

A választ a Google fordította, mert lusta voltam ennyit gépelni és egész értékelhető a fordítás, de utána bemásolom angolul is.

Igen, a TransferWise-számláján személyes banki adatokat fog kapni forintegyenlegéről. Ha az „egyenleg nyitása” gombra kattint, kiválaszthatja a magyar forintot, és azonnal megkapja személyes banki adatait, így forintot kaphat, mint egy helyi.

Magyar egyenlege lehetővé teszi, hogy tartson forintot, küldjön forintot, konvertáljon forintot és fogadjon forintot. A forint befizetése magyar egyenlegébe ingyenes. Amikor forintot küld vagy konvertál, mindig megkapja a valódi árfolyamot (a középpiaci árfolyamot, amelyet a Google-n, a Reuters-en vagy a Bloombergen lát), és a TransferWise a szokásos alacsony konverziós díjakat számolja fel. Mindig pontosan tudni fogja, mennyit fizet, előre, mivel büszkék vagyunk az átláthatóságra.
Ha forint egyenlegéből forintot szeretne magyar bankszámlára küldeni, alacsony fix díjat fizet. Ha azonban a kártyát használja, akkor csak akkor fizet díjat, amikor valutaátváltásra kerül sor (ismét a valódi árfolyamon, a TransferWise alacsony költségű díjaival).

Különféle módokon töltheti fel a TransferWise számláját. Ezt megteheti banki átutalással, kártyával (hitel- és betéti kártya) vagy az Apple Pay / Google Pay szolgáltatással.

Yes, you will receive personal bank details for your HUF balance in your TransferWise account. If you click on ‘open a balance’, you’ll be able to select Hungarian forint and will receive your personal bank details immediately, so you can receive HUF like a local.
Your Hungarian balance allows you to hold HUF, send HUF, convert HUF and receive HUF. Receiving HUF into your Hungarian balance is free. When you send or convert HUF, you always get the real exchange rate (the mid-market rate you see on Google, Reuters or Bloomberg) and TransferWise will charge you its usual low conversion fees. You will always know exactly how much you pay, upfront, as we pride ourselves on transparency.
If you want to send HUF from your HUF balance to a Hungarian bank account, you’ll pay a low fixed fee. However, if you use the card, you only pay a fee when a currency conversion takes place (again, at the real exchange rate with TransferWise’s low cost fees). There are different ways in which you can top up your TransferWise borderless account. You can do this via bank transfer, card (credit & debit card) or Apple Pay/Google Pay.

Miért jobb ez, mint egy akármilyen másik bankszámla?

A TransferWise több pénznemű bankszámla az első olyan platform, amely valódi több országban történő banki szolgáltatást kínál bárkinek, akinek szüksége van rá. Most 54 valutát tarthat és konvertálhat a valós árfolyamon, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland, az euróövezet és Magyarország helyi banki adataival. Ez azt jelenti, hogy pénzt küldhet, költhet és spórolhat, mint egy helyi, valamint nulla díjjal fizethet az egész világon, mintha ott lakna.
A bankszámla nyitása külföldön hihetetlenül nehéz helyi lakcímigazolás nélkül. Külföldiek, szabadúszók, kisvállalkozások és bárki más között, akik pénzeket kezelnek az országok között, a határ nélküli számla felbecsülhetetlen.
A több pénznemű számla legizgalmasabb funkciója az azonnali hozzáférés a több ország helyi banki adataihoz – IBAN-ok, számlaszámok, vezetékes számok.
Az ügyfelek a banki adataikat egy tengerentúli bankszámla helyett használhatják, ami azt jelenti, hogy helyi valutákban fizethetnek és költhetnek nulla valutaátváltási költséggel vagy fogadói díjjal. A szabadúszók és a kisvállalkozások világszerte vonzhatják az ügyfeleket, az emigránsok, a második háztulajdonosok és a globális nomádok pénzügyi könnyedséggel mozoghatnak az országok között.
A betéti kártya érintés nélküli kártya, és ugyanúgy működik, mint a bankjában. Kifejlesztettünk egy intelligens devizaválasztót, így ha több pénznemben tart pénzt, de nem az Ön országához tartozó pénzét választja, akkor kideríti, melyiket használja a legjobb ajánlat megadásához.
The TransferWise borderless (multi-currency) account is the first platform to offer true multi-country banking for anyone that needs it. Now you can hold and convert 54 currencies at the real exchange rate, with local bank details for the UK, US, Australia, New Zealand, the Eurozone and Hungary. That means you can send, spend and save money like a local, as well as getting paid around the world with zero fees, as if you lived there.
Opening a bank account abroad is incredibly difficult without a local proof of address. For expats, freelancers, small businesses and anyone else managing money between countries, the borderless account is invaluable.
The most exciting functionality of the multi-currency account is instant access to local bank details in multiple countries – IBANs, account numbers, wiring numbers.
Customers can use their bank details in place of an overseas bank account, which means they can get paid and spend in local currencies with zero currency conversion cost or receiving fees. Freelancers and small businesses can attract customers worldwide, expats, second homeowners and global nomads can move between countries with financial ease.
The debit card is a contactless card and works the same as one from your bank. We’ve developed an intelligent currency selector, so if you’re holding money in multiple currencies, but not the one for the country you’re in, it’ll figure out which one to use to give you the best deal.
Share

92 hozzászólás

 • Ferke
  Ha már külföldi utalás a téma… Ingatlant vennék (itthon) egy német magánszemélytől. A falusi CSOK előírja, hogy maximum 10%-ot lehet készpénzben fizetni, ahhoz hogy igényelni lehessen. Gondolom így legalább 90%-ot utalással kellene kifizetnem. Ha az eladónak csak német számlája van, akkor a Transferwise lehet a legolcsóbb, hogy elutaljam neki az összeget?
  Mondjuk mivel CIB online számlám van, így elvileg ingyen utalnék neki is, de finoman szólva sem váltja jó áron a CIB az eurót. A forintban megegyezett árat figyelembe véve ennek mondjuk az eladó nem örülne.
  Úgy láttam az oldalukon, hogy regisztrálnom sem muszáj, ha csak egyszer használnám.
  Mit gondoltok, hogy lehetne ezt a tranzakciót legkönnyebben/legolcsóbban megúszni?
 • Tamás
  van egyébként nagyon jó magyar ügyfélszolgálata a TW-nek, magyarul kell írni nekik, és akkor oda megy. Ez nem csak azért jó, mert magyarul válaszolnak, hanem mert jobban képben vannak Abszurdisztán furcsaságaival, mint a NAV működése, stb.
 • Kepe
  Én is hasonló cipôben járok, csak amerikai dollárban fogok fizetni. Ahogy számoltam nekem a transferwise éri meg. Ráutalom a forintot minimális váltási költséggel átváltom és az utalás költsége fix 1.4 dollár kb.
  Én mondjuk dollárban állapodtam meg.
 • TessekLassekHufSzamla
  12600016 ez miez? Melyik bank nem találom mnb-nél sem sehol.
  Jól értem hogy nem is magyar címe lesz a bank-nak ami vezeti a magyar számlán? Ebből azért elég sok probléma lehet még… Ez így nem teljesen az amit ígértek szerintem…
 • Mpv_11
  Én a TW businesst a beérkező Euró konvertálásához használom Ft-ra (90% eurós bevétel van), és küldöm a hazai bankomhoz, mert a költségek Ft-ban vannak. A TW businesst a könyvelő bejelentette a NAV felé, de akkor még nem volt a magyar számlaszám. Jó kérdés, hogy magyarnak számít-e új számlaszám, mert akkor nem kell bejelenteni a NAV felé, vagy külföldinek, mert akkor minden pénznemben, ahol egyedi számlaszám keletkezik jelenti kell a NAV-hoz.
  Tud erről valaki valamit?
 • Alfa
  : mi a nagyobb összeg? Milyen gyorsan kell?
  Kb 1 évvel ezelőtt 1XK eurót én szemrebbenés nélkül feltöltötttem Revolutra (bankkártyás “vásárlással”), ott átváltottam, aztán átutaltam magyar forint számlára. Ebben a nagyságrendben ez max 100 Ft-ba fájt és közel középárfolyamon váltották az eurót, olcsóbban jöttem ki mintha TW-n küldtem volna át.
  Egy hónapban 5K-t lehetett díjmentesen konvertálni, felette 0,5% fee.
  De a Revolut azóta csökkentette ezt az 5K limitet.
  TW-vel ugyanezt meg lehet csinálni, csak ott bejön kb. 0,56% fee alapból.
 • Callahan
  Abban tudna valaki tanácsot adni, hogy egy nagyobb összegnél az átváltási és az átutalási költség hogyan minimalizálható jó váltási árfolyam mellett? Szóba jön ilyenkor a Transferwise?
  Testvérem meg akarná venni a közös házból a részemet. Ő Svájcban dolgozik, és CHF-ben kap fizetést, helyi számlája van egy takarékszövetkezetnél. Nekem itthon a Raiffeisen Prémium Bankingnál van HUF, EUR és CHF számlám. Számomra a pénz forintban kellene. Mi volna optimális megoldás?

  Köszönöm!

 • Szak1
  Ez nagyon rossz hir. Eddig panaszt tehettel az angol Financial Ombudsmannal a Revolut ellen, akik 15 napon belul kivizsgaltak. Mostantol (es ezt a linken is leirjak) a Litvan Nemzeti Banknal tehetsz panaszt, litvanul.
 • Kićo

  Kb. 45k eurót kéne forintosítani.

 • L

  Tok hasznos lenne errol egy pro+kontra gyujtemeny, pontokba szedve az eddigi ismereteket, hogy egyszerubb legyen atlatni es az alapjan konnyebben dontest hozni, kinek mi fontos alapon. Marmint hogy egy hagyomanyos bank magyar forintszamlajahoz kepest alkalmazottkent / vallalkozokent / cegkent / adoalanykent / magyarorszagon elo magyar allampolgarkent, fogyasztokent miben jarhatunk jobban vagy epp mit nem tudunk megtenni egy TW szamlara valtassal.
 • Kiszamolo
  L, beszéltem a sajtóosztályukkal, szerintem örülni fognak egy ilyen megjelenési lehetőségnek. Ki akarom őket faggatni ezekről a kérdésekről meg alkudozni, hátha kapunk valami kedvezményt, ha már ingyen írok róluk.

  Remélem lesz folytatása.

 • Jani
  Picit off, de témán belül:

  kihivot-kap-a-revolut-50-dollar-bonusz-es-akar-8-cashback-a-crypto-com-nal/

  ez nagyon jól hangzik, még csak ha a fele is igaz :D, szerintem itt sok embert érdekelne. Mi a véleményed róla? Crypto.com, Köszi! (20% hozam, 8% cashback, “ingyen” Netflix és Spotify…)

 • Kiszamolo
  Jani, leginkább egy pilótajátékra emlékeztet: fizessél be 40 ezret és kapsz 8% hitelkártya visszatérítést.
 • Alfa
  : legyen bankkártyád az EUR számlához, napi limit legyen sok 🙂 . Kezd el feltölteni és váltani 1000 eurónkent. TW-n is. A következő adagot akkor indítsd el, ha az első sikeresen végigment.
  Figyeld a költségeket. Elvileg előre kiirja mindkét app. Revolut első 1000 fontra free.
  Ha vegigmegy 1-2 kör akkor lehet összeget emelni, én mindig figyeltem hogy párezer eurónal ne legyen több úton, ha zarolnak a számlát akkor annyi még nem fáj.
  Esetleg kérhetsz egyedi konverziós árat a banktól (nem fognak adni…)
  Szerintem nincs olcsóbb megoldás, kivéve ha spec számlád van, amiről ingyen tudsz eurót utalni. Akkor simán TW-vel utalva talán olcsóbb.
 • vészbanya

  az mnb hitelesítő táblájában szept. 1-el benne van a 12600016
  mnb.hu/penzforgalom/az-mnb-mint-penzforgalmi-hatosag/hitelesito-tabla

  @Mpv_11
  érdekes kérdés.. a számlaszám ugyan technikailag magyarországi (mert az IBAN HU-s), de a TW, mint pénzintézet, viszont belga (a BIC 5-6 karaktere miatt) ezért szerintem jelenteni kellene a 201T-n a NAV fele.
  talán többet megtudunk Miklóstól miután beszélt a sajtóosztályukkal.

 • Céges
  Céges számlaként nagy előnyei lehetnek. Kb. 115.000 Ft utalás felett a 340 Ft kevesebb, mint a tranzakciós adó, amit céges ügyfélként aligha lehet elkerülni. Az egyéb banki díjakról, továbbá korlátozott számú utalásról nem is beszélve.
 • Nevem: Senki
  Várjuk nagyon a híreket és a táblázatot, ami segít egyszerűbben eldönteni, hogy miben jó vagy miben kevésbé jó a TW.
  veszbanya Neked is köszi az infót, hogy így kiderítetted a részleteket. Én is rákerestem a megadott – látszólag magyar bankszámlaszámra – de nem adott találatot, így gyanakodva fogadtam én is az állítást, miszerint ez magyar számla. Ezek szerint lehetséges egy belga banknál egy angol fintech cégnek HUF számlát nyitni? Elnézést, ha ez mindenki másnak egyértelmű volt, nyugodtan kövezzetek meg.
 • PofátlanHörcsög
  A trasnferwise a legjobb kártya külfödli váráslás/nyaralás esetén. Ez egyetlen fintech mely középárfolyam * 1,003-on vált, a többi bankközépárfolyamot szorozza fel, így ez a legolcsóbb.
  Online vásárlásra is ezt használom.. nyár óta azonnal megérkezik ingyen rá a pénz.

  Amúgy meg a Rafi prémium számlája (Premium Gold 2.0) ingyenes, ingyen utalsz ehhez 3 dolog kell: nettó 400 ezres fizetés, az sms szolgáltatásokat kikapcsolni és évente 500 ezret költened a bakkártyáról.

 • kz
  Bírom amúgy őket, de ma kaptam tőlük reklámlevelet erről, és a tárgyat olvasva több izmom is megmozdult, és nem, nem a rekeszizmom ütemesen … “Hungary for HUF bank details? Receive forints the (Buda)pest way”
 • Stanlee
  Akkor nem csak nekem tunik kisse feldigitalisnak a Granit. Ott van a bankszamlam, szuper, meg nagyon jo az app-je is, de biztos csak nalam nam mukodik, az alairas sms nelkul nem megy. A legtobb bank mar ezen a teren is felzarkozott, sot, szerintem el is huzott a granit mellett.
 • Mpv_11
  Egy kis update, ugyanis rákérdeztem a TW supportnál a Businessel kapcsolatos NAV bejelentés kötelezettségre:
  Ami biztos a válaszuk alapján:
  – A számlát nem jelentik be semmilyen hatóságnak (Ha kérnek róla infót, akkor kiadják)
  – Az EUR és HUF számla teljesen elszeparált
  – A HUF számlának nincs SWIFT kódja, ugyanis csak belföldi utalásra lehet használni.

  Az biztos, hogy jelenleg nem értem, hogy ez a számla milyen státuszú, de nekem bejelentés kötelesnek tűnik, így is fogok eljárni. A könyvelőm meg vakarhatja a fejét.

 • deres
  @mpv_11 “de nekem bejelentés kötelesnek tűnik”

  A TW bankkent van-e bejegyezve? Nem. Akkor az nem BANKszamla, amire a torveny vonatkozik, akarcsak a PayPal, szerintem nem bejelentes koteles. SZERINTEM. Ha valaki tud biztosabbat, javitson ki!

 • attila
  Nem bejelentés köteles! Nyit a könyvelő egy alszámlát a rendszerben és havonta csatolod a kivonatokat, ennyi! Sajnos ezek mellé kell egy normál számla, nekem kh van havi 535+120 huf, más költség nincsen. Az utalásokat 115000 huf felett tw-ről indítom, alatta kh. Egyik barátomat most viszem át tw-hez kh-tól, kh-nál évi 510 000 huf a banköltsége, tw-vel ez 125 000 lesz, kiszámoltuk 😉 És ez csak egy évi 80 milliós cég, havi 7 millió számlaforgalommal.
 • Alfa
  “Ha elhagyod, akkor a rikító zöld szímű kártya szerencsés megtalálója néhány contactless fizetéssel kiüríti róla azt a kevés pízt.”
  Hülyeséget írsz, az appban 1 sec befagyasztani a kártyát.
 • Heeeee
  Revolut TW kérdésnél:
  Én TW-t használok, egyszer volt problémánk, hogy nem érkezett meg a pénz egy külföldi partnerünkhöz, de itt a fogadó bank rontott el valamit, ügyfélszolgálat megírta, hogy mit kell elküldeni a banknak és végül elismerte a fogadó bank, hogy nekik nem volt jó a rendszerük.

  Revolut tudtommal veszteségesen működő cég, TW profittal üzemel.
  Én beszari vagyok és nem merek 5-10-20 millió forintot utalni egy olyan cégen keresztül, aki a befektetők pénzét égeti. Emellett ezer reklamáció van fent letiltásokkal kapcsolatban (magánszemélyek esetében) úgy, hogy az ügyfélszolgálat nem reagál időben.
  Egy “rendes” bankhoz képest ég és föld nekünk a különbség, lehet nagyobb utalások esetén már a magyar bank is adna kedvezményt, de ezerszer egyszerűbb így megoldani a dolgokat.

  Viszont könyvelésen 1-2 havonta megkapom, hogy hiányoznak a transferwise számlák, mit vettem tőlük??? 🙂

 • Cyber
  Nekem is van céges TW HUF számlám, szabálykövető vagyok, szerette volna a könyvelőm bejelenteni (mint az USD, GBP és EUR-s számlámat megtette), de csak digitálisan lehet ÁNYK-val, és ott HUF opció nincs – mert hogy azt a Banknak kellene lejelentenie…. én is biztos voltam benne, hogy a TW nem jelenti be. Kíváncsian várom ezzel kapcsolatban mi a végleges, meg kell-e tartanom a Gárnit Bank-os HUF számlám, amivel rengeteg gond volt mostanában, de az másik téma.

  Az inkasszó is nagyon érdekes kérdés lehet egyeseknek.

  “Justin Time” tényleg trollkodni jársz ide? Ha nem tudsz vigyázni a kártyádra, akkor tiltsd le, amikor nem használod. 1 gombnyomás.

 • Cluster
  Nekem megmaradt a 6000 ft, valószínűleg azért mert vagy 2 évvel ezelőtt már validáltattam a céget náluk.
 • Ujtordai
  Helló

  Számlanyitás mennyi idő amig használható a számla?
  Átutalás a magyar bankból a számlára mennyibe kerül?

  Köszi

 • Gábor
  Több évig használtam a Transferwise-ot rendszeresen. Utaltam volna pénzt a TW számlámról a saját számlámra (váltással) – úgy, ahogy azelőtt is már legalább százszor. Ahelyett, hogy elutalták volna a pénzt, felmondták a számlát. Többszöri kérésre sem voltak hajlandóak elmondani, hogy miért, és nem adták oda a pénzemet. Azt mondták, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, de semmit nem írtak. Naponta írtam levelet, hogy szükségem van a saját pénzemre, egy idő után nem is válaszoltak. Ezután egy ügyvéd – kielemezve az összes szabályzatukat és az angol rájuk vonatkozó szabályokat, tudott egy olyat írni, amire megijedtek és aznap elküldték a pénzemet – de ez nem volt triviális. Sokkal rosszabb árfolyamon váltottak, így buktam több, mint egy millió forintot. Soha nem derült ki, hogy miért volt mindez, mi volt a probléma, tőlem semmit nem kértek, vagy kérdeztek ez alatt. folyt köv:
 • Gábor
  Ezt a tájékoztatást kaptam:

  We’re sending this email to advise you that your profiles with Transferwise have been deactivated due to security reasons. This, unfortunately means that we no longer will be able to provide you services.

  Kérdeztem, hogy mi az ok?
  Erre kaptam ezt a részletes magyarázatot:

  As was explained earlier, your profiles have been deactivated due to security reasons.

  Ahogy már elmagyarázták…
  Kérdeztem, hogy mi lesz a pénzemmel?

  We are currently conducting additional due diligence checks which can take approximately 30 working days. During this time, it unfortunately will not be possible for us to process payments to/from/via your account.

  30 munkanap. Ez másfél hónap, és azt sem mondták, hoyg utána megkapom.
  Utolsó email:

  “Unfortunately, it is not possible for us to go into any further detail on the reasons which led to your account deactivation.”

 • deres
  @Gábor igen nagy szopcsi, ami veled tortent. Altalaban ez all a dolog mogott: van egy automatikus rendszeruk, ami detektalja a gyanus penzmozgasokat. Ha ilyent talalnak, akkor egyszeruen felmondjak a szerzodest. Nincs kapacitasuk sem alaposan leellenorizni a felhasznalot, sem hadakozni vele, hogy jogos volt-e vagy nem a felmondas. Kockazat csokkentes cimen inkabb megszabadulnak toled, sokkal nagyobbat szivnak, ha kiderul, hogy terrorizmus tamogatasra vagy penzmosasra hasznaltak a szolgaltatasukat, meg egyutt kell mukodniuk a hivatalos szervekkel nyomozas soran.

  Es, persze, arrol nem tajekoztathatnak, hogy egesz pontosan milyen kriteriumok alapjan lett gyanus a felhasznalo, mert akkor megkonnyitik az automatikus rendszer kijatszasat.

  folyt. kov.

 • deres
  Folyt:

  Masik magyarazat: a hasznalati szokasaid miatt sokkal tobb koltseget/ kevesebb bevetelt generaltal nekik az atlagfelhasznalonal, ezt megint nem vallalhato nyiltan.

  Summa summarum: ezek a fintech-ek megbizhatatlanok egyelore.

 • deres
  @Gábor egyebkent mennyibe kerult az ugyvedes moka, ha szabad kerdezni?
 • Szegedről

  Ez a befagyasztás jól hangzik. Van valamilyen korlátja?
  Arra gondolok, hogy ez nem végleges? Technikailag lehet úgy használni, hogy csak azokra a félórákra nincs befagyasztva, amikor tényleg használni tervezem a kártyát?

  Ami még érdekelne, hogy ha ez lényegét tekintve normál bankkártya, akkor akár készpénzfelvételre is alkalmas? /akár itthon, akár egy esetleges mondjuk ausztiai utazásnál?

 • Cyber
  : magánszámlát pár óra alatt nyithatsz, annyira gyors a fényképes igazolvány ellenőrzése, sokszore percek alatt megvan. Cégesnél pár nap szokott lenni. Átutalás magyar bankból ugyanannyi, mint bármely más magyar bankszámlára, ez független a Transferwise-tól. Beérkező összegre nem számít fel semmilyen költséget. Arra viszont ügyelj, hogy a TW-s HUF számládra *kizárólag* forintot utalj, más devizát ne, nem fogja konvertálni a TW, vissza fogja utasítani ha mondjuk Euró érkezne rá. Ha már beérkezett a Ft a TW-hez, ott viszont már Te szabadon konvertálgahatod kényedre-kedvedre.

  : a befagyasztás tetszőleges alkalommal lehet csinálni, nincs korlátja, olyankor a kártya egyszerűen nem él. Pontosan, ahogy írod, amikor használni akarod, “felolvasztod”, utána meg “visszafagyaszthatod”. Igen, normál bankkártya, ATM-es felvétre is jó, Nézd meg a feltételeket a TW honlapján.

 • Cyber
  : Gábor légysz írj többet, mert ez így nagyon általános. Mekkora nagyságrendről volt szó? Ha 1M ft-ot buktál átváltáson, ami mondjuk 2-3% ha megszivatnak, akkor 30-50M Ft mozgatásáról beszélünk. Nem derül ki, hogy mely országok között, milyen partnerekkel, céges vagy magán, stb. Persze valszeg mindez magánügy meg bizalmas, de ha a mintázat gyanús, mondjuk off-shore cégektől kaptál pénzt vagy éppen oda vitted ki (csak mondtam valamit), akkor biztos, hogy meglepődtél? Mindezek feltételezések persze, akinek nem inge, ne vegye magára.
 • Tatuci
  Érdeklődöm, hogy regisztrálás után hol találom a személyes bankszámla számomat, ahova utalhatnak és amiről utalhatok?
  Sajnos eddig nem sikerült rájönnöm.
 • Kiszamolo
  Tatuci, addig nem látod, amíg nem töltesz fel rá valami 20 ezer forint körüli összeget. Utána látni fogod.
 • Zoarden
  Szia Miklós!

  Számíthatunk a közeljövőben arra hogy az “ingyenreklámért cserébe adnak valami csoportos kedvezményt” című kezdeményezésed előrehalad(t)?

 • Kiszamolo
  Szia,

  Éppen tegnap írtak, de ezt nem említették. 🙂

  Esetleg rákérdezek még egyszer, hátha.

 • Zoarden
  Ezt kaptam kérdéseimre az ÜFSZ-üktől:

  A céges fiók nyitásának nincsen költsége. A banki adatok igénylésének van egy egyszeri költsége céges fiók esetén, ez a 16 GBP.

  Céges jellegű utalásokat nem bonyolíthatnak az ügyfeleink céges fiók nyitása nélkül, egyéni vállalkozók sem, ehhez mindenképp céges fiókot kell nyitni.

  A többpénznemű számlánk forintegyenlege nem egy bankszámla, hanem egy elektronikuspénz számla (FAQ), így ha cégek szeretnék erre cserélni a bankszámlájukat, ne tegyék. Magyarországon a cégeknek magyar bankszámlával kell rendelkezni. Javasoljuk, hogy nyissanak egy nagyon “egyszerű”, olcsó számlát egy banknál, amit fenntartható operációs céllal, amúgy meg intézzék a pénzmozgást a TransferWise számláról nyugodtan. Nem jelentjük a NAV felé a pénzmozgásokat, ezt csak a magyar bankoknak kell megtennie. (folyt.köv)

 • Zoarden
  Folyt:
  Nem jelentjük a NAV felé a pénzmozgásokat, ezt csak a magyar bankoknak kell megtennie. Ebből következik, hogy az ügyfélnek saját magának kell bejelentenie minden adóügyi problémáját, és a számlát hozzá

  Tehát EV esetén kell egy olcsó magánszemélyek által igényelhető magyarországon bejegyzett banknál bankszámla az adóügyek/járulékok stb kezelésére.Többi társasági forma esetén pedig céges.
  Kártya sem árt hozzájuk, mert talán azzal lehet legolcsóbban feltölteni a Trwise-os HUF számlát. Akinek nincs gyakori devizás bevétele, annak ez leginkább a devizás költéseire és a romló forint értékének ellensúlyozására jó, amennyiben bevállalja a pénzének egy részére hogy ha Trwise-nál tartja akkor nem OBA biztosított, ahogy ez itt korábban már idézve lett és amúgy a Trwise honlapján is le van írva. Illetve problémakor (pl. fiók zárolása) külföldi hatóságok illetékessége áll fenn.