Az olajkút még jobb befektetés lett

Milyen hirdetés jött ma szembe a Facebookon? Hát ez:

Az olajárak esnek, mint a kő, de a cég profitrátája az egekben. Az évi (havi? napi? heti?) 47% hozamot adózás után és dollárban kell érteni. Ha van esze a cégnek, azért valamennyit megtart magának a profitból, nem csak úgy szétszórja a hasznot a nép közé. Ha mondjuk a profit fele az övé és ez már az adózott érték, akkor ezek szerint nem ő fizet az olajért, hanem neki fizetnek nem keveset, hogy elvigye végre valaki azt a fekete löttyöt, ami magától tör fel a föld alól. 🙂

Ha nem tudod, miről van szó, hát erről:

Meggazdagodni olajkutakból

Egyébként az zseniális, hogy rengeteg PR cikket vettek jó helyezésű oldalakon, ezért ha beírod a Bingbe, hogy “olajkutam vélemény”, az első cikk, ami nem a saját reklámjuk, az a második oldal közepén jelenik meg. Szerencsére Google-ben jobb a helyzet.

Share

17 hozzászólás

 • 404? 440.
  Legalább veszik a fáradságot hogy átverjenek, a legbosszantóbb ha simán hülyére akarnak venni.
  Ez legalább valami.
  Nem sikerült de legalább igyekeztek.
 • Belavoltam
  Elfurtuk? 🙂 Nem tevesztettek el egy betut?
 • Tibor
  “ha beírod a Bingbe, hogy “olajkutam vélemény”, az első cikk, ami nem a saját reklámjuk, az a második oldal közepén jelenik meg.”

  A Bingbe nem ír be senki semmit. Az AI kapcsán most kezdenek erősödni, de a magyar piacon egyelőre a töredék használja legfeljebb a Binget, a google számít.

  A jövő lesz érdekes, hogy amikor mindent AI keresésen keresztül csinálunk majd (ha az AI magától összegez mindent, akkor nem sok értelme lesz más keresőnek), és vesz majd az olajkutam egy reklámot az AI-ban, akkor a cáfolatot mellé teszi majd vajon az AI?

 • Éva
  OFf: szerintetek érdemes OTPről Rafi 2.0-ra váltani? Még 5 napig adnak érte 30e FT-ot a Rafinál.
  What is the catch here, mit nem veszek észre…?
 • headset

  Gold 2.0 prémium számla.
  Van havi 400 ezer forintod, amit valaki bankon kívüli forrásból egy összegben odautal?
  Akkor szinte minden ingyenes, kivéve az SMS és a limitváltoztatás.
  De ha ez elmarad, akkor -egy-két esetet kivéve- hóvége előtt el kell hagyni a számlát, mert 13 ezer körül lenne a havidíj.
 • Pistu
  Bizony, talán nincs is már olyan, hogy kereső, inkább véleményformáló tartalomlistázónak kéne hívni. A jobban fizető BLM, LMB, itthon az ellentétes politikai tartalom is megkerülhetetlen (pedig a társadalom nagy részét nem érdekli a téma). Nem új jelenség, a dohánygyártó cégek 50 éve már kitaposták az utat, hogy hogyan lehet a valóságot elferdíteni, de az új eszközök sokkal hatékonyabbak.
 • mad823

  Az AI (főleg a manapság divatos generatív AI) nem keresésre való. Kár, hogy sokan azt hiszik.
 • V
  az a catch hogy 30 ezer forint ma mar semmit nem er, csak emiatt ne valts
 • Feri a hegyről

  Szűk egy éve használom. A limitmodosítási lehúzás miatt nagy összegű kártyás fizetésre nem nulla.forint a költség, de kicsit odafigyelve tényleg teljesen nullán tartható a költsége például nagy utalásokkal is. (Én tartok mellette egy olyan számlát, ami szintén nullán tartható, de pl. ingyenesen limitmódosítással nagy összegeket is tudok kártyával fizetni, amihez emerről ingyen utalok azonnal, szóval kiegészítik egymást)
  Nekem egyébként azt mondta a “prémiumos” hölgyike, hogy ha időben szólok, hogy gond lesz a beérkező pénz feltétellel, akkor egy darabig azt meg tudja oldani.
  Egyébként a rafit nem tartom valami nagyra, de amire nekem kell, arra jó.
 • _KBandi_

  Hát ez az egyedi bankolási szokásoktól függ. Bár magam részéről csodálkoznák ha bárkinek bármikor is az OTP lenne a legjobb választás. Vannak ilyen bank(számla) összehasonlító oldalak, érdemes megnézni.

  Nincs benne feltétlen átverés, az emberek akkor is választották a bankot amikor nem volt ilyen akció. Csak nézd végig az összes lehetséges költségelemet.

 • törzsmókus
  @Kiszámoló, az ilyen Pistu féle teljesen fogalmatlan, értelmetlen és a témához semmit sem adó kommenteket minek kell kiengedni? 🙁
 • AtomG87
  @_kbandi_

  OTP számlavezetés: sok munkáltatónak partnere és akkor kapsz kedvezményeket, ingyenes számlavezetés stb.
  Másik, hogy ha nem Pesten laksz, akkor azért nem tudsz minden bank kínálatából választani.
  Elérhetőség is fontos szempont lehet, nekem pl fontos, hogy legyen olyan bankfiókja a közlekedési útvonalamon, ami hétköznap is nyitva van hosszított nyitvatartással (jellemzően a plázás bankok)
  Nekem se OTP van, de ha nem kötne hitel a meglévőhöz, lehet váltanék rá, mert pl az egyik legfejlettebb az online rendszere

 • Geri
  @Éva
  Nincs átverés amíg megy a kellő havi munkabér/utalás. Egyébként drága a csomag.
  Limitmódosításért extrán sokat kérnek, de azt másik kártyával/utalással viszonylag egyszerű megkerülni.
 • Buy & Hold

  Jó termék. Szerintem nincs átverés, értékes ügyfél vagy, és ezért adnak kedvezményt. Cserébe arra számítanak hogy hozzájuk mész jó nagy hitelért, meg rád melegíthetnek drága banki alapokat (feltételezik hogy marad hó végére mibű’), aztán vagy kéred, vagy nem, csak az egy összegű bankon kívülről (vagy bankon belül cégtől) jövő min.400e utalás a tényleges feltétel tudtommal.
  Ha évi fél misit elköltesz bankkártyával, akkor még a kártya is ingyen van. Az meg sajnos simán elmegy a benzinkúton/élelmiszer boltban… De amúgy bankkártya sem kötelező hogy minden számládhoz legyen 😉
 • Csinolina
  AtomG87

  “Elérhetőség is fontos szempont lehet, nekem pl fontos, hogy legyen olyan bankfiókja a közlekedési útvonalamon, ami hétköznap is nyitva van hosszított nyitvatartással (jellemzően a plázás bankok)”

  nekem ez a videobankok világában 2023-ban elég nyugger szempontnak tűnik.. haladjunk már a korral

 • Pistu
  Hallgatom az érveket. Gyorsan elfelejtetted, hogy pl. Covid témában mennyire szűrve volt, hogy milyen információ mehet ki már a keresőkben is? 14. oltást felvetted remélem.
 • Éva
  Köszönöm mindenkinek a segítséget! Holnap reggel megnyitom 🙂

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.