Transferwise, Revolut fontos változások

2020-10-29
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Transferwisenál három fontos változás van: olcsóbb lett néhány országba való utalás, december 19-től az amerikai dollárban wire transferrel (egy köztes bankon keresztül) érkező pénzre összegtől függetlenül 7,5 dollár költséget számítanak fel, az ACH utalások (Automated Clearing House) fogadása továbbra is ingyenesek maradnak.

Ha nem tudod, neked hogy érkezik a pénzed a számládra, kérdezz rá. Ha nem az Egyesült Államokból kapsz dollárt, akkor jó eséllyel wire transfer lesz, ha onnan, akkor szerencsés esetben ACH. De kérdezz rá.

További fontos változás, hogy a negatív eurókamat miatt magánszemélyeknél 15 ezer euró felett, céges számláknál 70 ezer euró felett évi 0,4% negatív kamatot (tulajdonképpen költséget) számítanak fel. Ennek oka még egyszer, hogy az Európai Jegybank is lehúzza őket évi 0,5%-kal. (Aki ezt a szerencsétlen negatív kamatot kitalálta, nem ért el vele semmit, de legalább sok kárt okozott vele. Más is így látja.)

Ezért annál többet ne tarts a számládon. (Más devizát nem érint az előírás.)

Sajnos egyre több bank idehaza is él a negatív kamattal, különösen céges eurószámláknál, erre vigyázz. Esetleg egy államkincstári számlára utalás lehet menekülés, tudtommal semmi nem írja elő, hogy az odautalt pénzből vegyél is valamit, legyen az akár euró is. De ha tévednék, javítson ki valaki.

A Revoluttól arról jött levél, hogy a Brexit miatt a Revolut számlán tartott értékpapírok már nem európainak fognak minősülni, ennek a piacfelügyeleti változásokon túl talán adózásban lehet hatása.

Köszönjük Péternek és Tamásnak a hírt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram