Túl lassú a telefonom

2016-09-29
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokaknak ismerős az érzés: elégedetten éled az életed az okostelefonoddal, notebookoddal, autóddal vagy bármilyen egyéb eszközöddel, majd egyszer csak mintegy villámcsapásra rájössz, hogy nem tudsz tovább élni ezzel a régi és elavult eszközzel.

Mert beleültél a kollégád új 12 milliós autójába, mert láttál egy tesztet a legújabb csúcsnotebookról, vagy kipróbáltad a legújabb csúcstelefont az áruházban. Hazamész és nem is érted, hogy tudtál eddig elégedett lenni ezzel az elavult, lestrapált, nyúzott eszközzel. Úgy érzed, azonnal venned kell egy új készüléket.

A statista.com egy igen érdekes adatot talált. Az aktuális új Iphone megjelenése után pár héttel megdöbbentő módon megugrik a google-keresés az "Iphone lassú" keresőkifejezésre.

iphone

Két magyarázat van erre a jelenségre: vagy az emberek látják az üzletekben az újabb modelleket, amik gyorsabban működnek az öveknél, vagy ami sokkal valószínűbb, hogy frissítik a készülékeiket az aktuális Iphone megjelenése után időzített újabb IOS verziókra, amik bár kompatibilisek a régebbi készülékekkel, azonban nagyon belassítják azokat, lévén hogy az új, gyorsabb processzorral, több memóriával rendelkező készülékekre szabták és optimalizálták ezeket. Így remek alkalmat és okot adnak a régebbi készülékek tulajdonosainak, hogy megvegyék a legújabb modellt.

Így lesz abból a telefonból, amit még pár napja megelégedetten használt, gyorsan cserélendő elavult készülék, hiába alig tud többet a megjelent új telefon.

Ami érdekes még a grafikonban, hogy a nagy kiugrás után milyen gyorsan, néhány hét vagy hónap alatt visszaesik a keresések száma az úgymond normál szintre.

Previous Post
Hozamok
Next Post
Vodafone Tuti

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram