Új MNB ajánlás lakásépítési projektek finaszírozására

2021-02-04
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az MNB egy új ajánlást vezetett be a lakásépítési projektek finanszírozására, mely szerint a lakásépítőnek 30% önerővel kell rendelkeznie és a leendő tulajdonosok pénzét egy elzárt számlán kell tartani, az építkezést csak az önerőből és a banki hitelből lehet fedezni. Vagyis nem lehet az, ami volt 2008-ban, hogy sok építkezésen a pénz elfogyott, a vásárlók ott maradtak ingatlan és pénz nélkül.

Amit nem tudok, hogy ez most milyen ajánlás? Olyan keresztapás, amit nem tudnak visszautasítani a bankok, ha kedves az életük vagy mint mondjuk a fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit nem nagyon akarnak bevezetni a biztosítók, mert nagyon nem érné meg nekik. Szintén kérdés, hány beruházó fog miatta kiesni (amiért nem kár) és mennyivel lesz drágább ez miatt az új építkezés?

S ha már MNB, megjelent a III. negyedév ingatlanpiaci értékelése, eszerint a budapesti ingatlanok árai szerény 0,9%-kal csökkentek csak egy év alatt, a vidékiek ezzel szemben továbbra is durván drágultak, átlagosan 7,9%-kal.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram