Új prémium magyar állampapír 4.2%-os kamattal

Az ötéves inflációkövető prémium magyar állampapír kamatemelkedése után a hároméves papíron volt a sor, ez infláció plusz 1,4% kamatot fizet (szemben az ötéves 1,7%-os éves kamatprémiumával), 2020 márciusáig éves 4,2%-ot. További infó ezen a linken.

Köszönjük gaborr-nak a hírt.

Share

127 hozzászólás

 • Gergely
  Ha van nagyobb megtakarítás, akkor hány százalékát vagy max mennyit érdemes tenni magyar állampapírba? Értve ezalatt, hogy egy nagyobb válság megtépázhatja a forint árfolyamát is (külföldi költések, import termékek drágulnak,stb), vagyis a mostani gazdasági helyzetben mennyit lenne érdemes max. ilyen több éves forintmegtakarításban tartani?
 • Bandi
  Akkor ma már nem érdemes megvenni a 3 éves PMÁP-ot?
  Érdemes hétfőig várni és az újat venni?
 • tom
  1 évre tervezek befektetni egyéves magyar állampapirba (2.5% kamat) de kérdésem, hogy jobb egy ilyen 3 éves 4.2%os papirt vennem majd 1 év után eladni -1% büntetö levonással? (lehet ilyet, jobban járok?)
 • LSV
  Már a csapból is az folyik hogy mennyire megéri állampapírt vásárolni, és hogy már a lakosság nagy része is azt veszi. A pénzügyminisztériumtól is azt hangoztatják hogy mennyivel növekedett a lakossági befektetés, és hogy az államadósság vándorol az emberek kezébe. Már ha jól értelemezem az infókat…
  Itt meg többször írtátok ha már a Mari néni is befektet akkor az nem jó jel.
  Szóval érdemes ebből bevásárolni, vagy hagyni kell inkább? Tartsa ebben az ember a 6 havi tartalékát?
 • Mariann
  Ezt az allampapirt meg lehet vasarolni a Magyar Postanal?
 • béla
  milyen esetben nem fizetné vissza az állam? csak államcsőd esetén? állampapírra van OBA garancia?
 • AwesomeUserName
  A portfolio cikke, miszerint ez a jelenleg legjobban fizető állampapír eléggé félrevezető, mivel az igaz, hogy 1 hónapig jobban fizet az új 3 éves papír mint az 5 éves a jelenlegi 4,1%-ával, de a február 21-ei kamatforduló után az 5 éves 4,5%-ot fog hozni…

  @tom: El lehet adni 1 év után, de a helyedben 5 éves PMÁPot vennék annak nagyobb lesz a hozama.

 • Ricsi
  Sziasztok, ne haragudjatok a buta kérdéshez, most ismerkedek az állampapírokkal.
  Jól értem, hogy az első évben fix 4,2% a kamat, vagyis 14 hónap esetén a 4,89%?
  Következő időszakokra pedig az előző évi infláció + 1,4%?
  A kamatot a befizetett összegre számítják, vagy kamattal növelt összegre?

  Kérdezem máshogy, tervezek 3 millió forintért állampapírt vásárolni. Milyen költésgeim vannak, és kb mennyi pénzt realizálhatok ebből. Jól gondolom, ez ideális befektetés jelenlegi piaci helyzetben?
  3-5 évig nem érzem igényét, hogy hozzányúljak. Köszönöm

 • AwesomeUserName

  Igen jól érted, évi 4,2% és azért 4,89% mert legközelebb 2020. március 20-án fizet kamatot.
  2020. március 20-ától a 2019-es infláció + 1,4% és így tovább.
  Kamatfizetés előtt 1 hónappal rendelkezhetsz, hogy a kamatokat újra befektessék, ezáltal a következő évben (tőke+éves kamat) lesz az új tőkéd.

  Ha az államkincstárnál fektetsz be akkor nincs számlavezetési költség, ha lejáratig tartod a papírt amit megveszel akkor (3 v 5 éves) akkor a kamatadón kívül nincs más költséged.
  Ha TBSZ számlára veszed akkor 5 év után a kamatadó is megspórolható

 • promontor
  “Itt meg többször írtátok ha már a Mari néni is befektet akkor az nem jó jel.”

  Az a tőzsdei befektetésekre vonatkozik, ott szokott a laikus tömeg “jó érzékkel” becsatlakozni a visszaesés előtt öt perccel, amikor már minden részvény túlárazott…

  A hathavi tartalékot ideális esetben valami nagyon kockázatmentes, nagyon likvid dologban érdemes tartani. Az állampapír az előbbinek szerintem megfelel, az utóbbinak elvileg annyira nem, mert elég hosszú lejáratúak. A valóban likvid (azaz lényegében látra szóló) papírok viszont manapság semmit nem hoznak, annál ezek az állampapírok jobbak és végülis felveheted őket bármikor kis veszteséggel. Szóval én megfontolnám. De majd az okosok megmondják, igazam van-e.

 • Spurdisznó
  Nos, szép lassan ez is kúszik felfele… bár még igencsak messze van a hosszú távú 7% realhozamhoz képest, amit az amerikai részvényekre szoktak mondani…
 • gmilan88
  LSV:

  Ez nekem is feltűnt amit írsz. Ebből, illetve abból, hogy a kormány gyakorlatilag egyik napról a másikra szüntetett meg két olyan dolgot, amire addig büszke volt (TAO, lakástakaréktámogatás) arra következtetek, hogy valami nagy válság szélén vagyunk.

 • Szabó Gábor
  : ott a lényeg a hosszútávon van, ami 5+ év. Egy éven belül könnyen lehet -15%… Ahogy mostanában ugrál a piac, akár egy héten belül is lehet annyi 🙂

  : attól függ, hogy milyen a kockázatvállalási képesség! Ez egyénre szabott. Hogy konkrét számot is mondjak, a válasz: 0-100% között valahol 🙂

  : van OBA garancia (nézz utána, az mennyit is ér valójában… annyit..) Akkor nem fizeti vissza az állam, ha fizetésképtelenné vagy akadályozottá válik. Erre tényleg elég kicsi az esély, de ha ez zavar, akkor tudsz venni csődkockázati swap-ot, amivel le tudod fedezni az állampapír-kitettséged.

 • eszpee
  mások is így gondolják: facebook.com/notes/di%C3%A9t%C3%A1s-magyar-m%C3%BAzsa/h%C3%BAzz%C3%A1k-a-f%C3%A9ket/536819563483437
 • Brexit
  Szerintem, illetve az olvasataim szerint, az állam emelni fogja a kamatokat, infláció csökken kicsit, és máris nem fogja úgy megérni ez az infláció követő papír. Plusz a német gazdaság lassul, fél-egy év múlva itt is érződni fog, de már most is kezdődnek a bajok, lásd Szarvasi gyár.

  Van aki máshogy látja?

 • Matteo

  Arra figyeljetek, hogy az 1%-os visszaváltási díj bármikor változhat, az nincs kőbe vésve – korábban egyébként ez 2%. Tehát erre alapozhattok ugyan, de előfordulhat, hogy egyik nap felkeltek és azt olvassátok a hírekben, hogy 3% lett a visszaváltás költsége. Ezt ugyanis egy pillanat alatt meg lehet változtatni.
 • Robi
  Kitömik szépen lassan a népet állampapírokkal, majd államcsőd. A pénzedet már nem kell visszafizetni, a NERes fiúk elhagyják az országot, az ellenzék meg átveheti az ország kormányzását.
  Túl egyértelműen nyomatják az állampapírt..
 • Andrew-Andrew

  “Kamatfizetés előtt 1 hónappal rendelkezhetsz, hogy a kamatokat újra befektessék, ezáltal a következő évben (tőke+éves kamat) lesz az új tőkéd.”

  Ezt hogyan tudom kivitelezni a MÁK-nál?

 • Addam
  Elég gyenge a felhozatal. Inkább megyek bróker Marcsikához, ott még legalább kockázat is van.
 • combo
  Annak ellenére, hogy mindenki azt sulykolta mindenhol, hogy az 5 éves PMÁP a legjobb, mi csak 3 évesbe raktunk most egy kézzelfoghatóbb összeget január elején.
  Okok: Nincs sehol kőbe vésve az, hogy mindig 1% büntetéssel fogják visszaváltani a PMÁP-ot idő előtt. Amíg nem emelkednek érezhetően a kamatok, addig nem meglepő, hogy ez van; de pont nem ez az érdekes szituáció… Ez mégiscsak hosszú lejáratú állampapír, azért is fizet több kamatot.
  Sőt, az 5 éves PMÁP január elején több mint 5 éves futamidejű volt még, és az azért elég hosszú idő, a 3 éves PMÁP pedig csak 2 és háromnegyed éves volt akkor… Nekünk sajnos még nincs olyan sok megtakarításunk, most születik gyermekünk, nem mertük olyan hosszú időre lekötni a megtakarításunk egy jelentős részét.
 • Moltiszanti
  Ha veszek ilyen állampapírt, mondjuk 5 evest mert annak a legjobb a kamata, de pl. 2 év múlva szükségem van a pénzre akkor 1% buntetokamat levonása után hozzájuthatok és még így is jobban jártam, mintha a bőven az infláció alatt hozó latraszolo, pl. cetelemmel kinlodnek.
  Hogyan történik ez a visszaváltas, erről tudnátok egy kicsit bővebben írni? Hol kell, mennyi idő, van-e valami kockázat az ismert -1%-kon felül amit mérlegelni kell, egyéb buktató amire figyelni kell…
  Van 10+millió megtakarításom és azért tartottam eddig cetelemen mert ha jön valami jó befektetési ötlet szembe akkor azonnal hozzá tudok jutni.
  Sajnos nem nagyon van semmi ötletem, a Cetelem kamat már lélektani határon alul, és a következő szint a kockázatmentes befektetésben az az állampapír.
  Van valakinek esetleg jobb ötlete, szívesen elolvasnam.
  Részvény, etfhez egyebhez nem értek és azt is írják, hogy szag van.
 • Moltiszanti
  Meg egy kérdés eszembe jutott. Bár tudom, hogy senki nem látja előre a jövőt, de most úgy tűnik, hogy a kamatok felfelé kusznak, a kérdés a mikor és a mennyire.
  Szóval az időzítés.
  Várjak még pár hónapot és akkor lehet, hogy nem infláció+1.7 a kamat hanem pl. +2 vagy tobb?
  Ki mit gondol, érdekes lenne olvasni.
 • László
  Hosszú távú megtakarítást _NEM_ tartunk forintban, főleg nem magyar állampapírban. Külföldi bef. számla, EUR vagy USD. Ezekbe az állampapírokba max a Kiszamoló által is javasolt 6 havi vész tartalékot tenném.
 • Moltiszanti

  Részvény, etfhez egyebhez nem értek és azt is írják, hogy szag van.

  Bocsánat, kimaradt a medve a mondatból.-;)
  Csak hogy érthetőbb legyen.

  És a kulfoldi befektetési számlán mit érdemes kezdeni az euróval, dollárral?
  Mibe érdemes fektetni, ha gyarapítani szeretném és nem csak megtakarítani?

 • Dávid

  Köszönöm, kedves László, hogy három rövid, kategorikus kijelentéssel helyes irányba igazította a befektetni vágyókat. Külön köszönöm, hogy olyan tanáccsal látott el minket, ami mindenkire és minden élethelyzetre alkalmazható, valamint, hogy nem terhel minket felesleges érvekkel, amik amúgy is csak összezavarnák a népet.
 • Oetker
  Ha a történelem ismétli önmagát, és kb. 10 évente van gazdasági válság, akkor a béke kölcsönös sztori is megismétlődhet, legyen bármely politikai erő az ország vezetője! Azért állampapír vásárlásnál ezt is érdemes szem előtt tartani!
 • almastaska
  a portfólió kialakítása mindenkinek saját ízlése és tűrőképessége alapján. Én a lépcsőzetes portfólióban hiszek plusz tanulom a tőzsdét 200e HUF-al.

  Lépcsőzetes MÁK portfólió: az összeg egy része sima számlán, azon belül fél éves, éves, két éves papírok, egy része pedig TBSZ-en HUF-ban. Most akarok majd venni EUR-ért is bevédendő a nagy HUF esést. A lépcsőzetes kialakítás folytán folyamatosan szabadulnak fel pénzek, előre 1-2 hónappal azért általában tudom ha kellhet akkor már nem teszem be ismét, plusz ha vissza kell váltani valamennyit lehet játszani hogy melyik papírból mennyit váltok vissza. Arányok egyedileg ahogy jól esik.

  Nem hiszem hogy most hirtelen megint emelnének, én nem várnék fél éven belül komolyabb emelést.

  Cetelemen sztem 1 milliónál többet nem érdemes tartani, még annyit is sok talán.

 • almastaska
  @laszlo: “Hosszú távú megtakarítást _NEM_ tartunk forintban” – sztem ez összeg függő. Néhány milliónál rengeteget buksz a váltási költségen plusz a kinti fenntartás díján. Ha annyira elkezd forrósodni a helyet még mindig ki lehet vinni.
 • Peti
  Moltiszanti: A visszaváltás és a vétel is a weben a legegyszerűbb, Államkincstárnál nyitsz számlát, ennek nincs havi költsége. Kérsz webes elérhetőséget, utalsz rá pénzt (a bankod utalási díja az egyszeri költség), és onnantól veh
  etsz állampapírt. A kamatokat évente jóváírják a számládon, az így gyűlő pénzt újra befekteted az éppen kapható papírba, stb. Ha kell a lóvé akkor eladsz egy papírt, és elutalod az Államkincstárból a bankodba, sőt ha mondjuk lakás
  t veszel belőle akkor egyenesen az eladónak is utalhatsz, kikerülve ezzel a banki utalási díjakat. Ha 3 vagy 5 éven túl gondolkodsz akkor érdemes TBSZ számlát is nyitni mellé, és arra venni a papírokat, mert a kamatokra 15% adót v
  onnak le, TBSZ számlán 3 év után már csak 10%-ot, 5 év után pedig 0% a kamatadó. Ez nem kevés pénz, 10 millió Ft-nál, évi 4% kamat esetén 2 millió lesz 5 év alatt, annak a 15%-a 300.000Ft kamatadót spórolhatsz.
 • AwesomeUserName
  @andrew-andrew: Mobilkincstár, webkincstár, de gondolom ha bemész a MÁKhoz személyesen is lehet rendelkezni

  @moltiszanti: Mobilkincstáron, webkincstáron vissza tudod váltani az állampapírt, ekkor az értékpapír eladáskori ára számlapénz formájában megjelenik az egyenlegedben. A szabad pénzed át tudod utalni bankszámlára, szóval 1 napon belül meg lehet oldani. Másik kérdésedre, mivel most emelték a 3 és az 5 éves sorozat kamatprémiumát is, amit gondolom egész évre terveznek nem hiszem, hogy 1-2 hónapon belül emelnének, főleg amíg az alapkamat ugyanolyan alacsony mint eddig.

 • Gauchos
  @László
  Te konkrétan mit javasolsz, milyen EUR vagy USD-s befektetést, ami kockázatmentes, a magyar állampapírhoz hasonlóan?
 • mgpx

  “Várjak még pár hónapot és akkor lehet, hogy nem infláció+1.7 a kamat hanem pl. +2 vagy tobb?”

  A várakozás alternatív költsége 0.375% /hó lesz februártól: ennyit kapnál, ha 5 éves PEMÁK-ban lenne a pénzed nemkamatozó folyószámla helyett.
  Ha netán meg is emelik pár hónap múlva évi 0.3%-kal a PEMÁK kamatát, akkor az új kötvényen 5 év alatt összesen 1.5% pluszt hozamot realizálhatnál. Viszont ezt a többlethozamot a pár hónap várakozással “el is égetted”. Ha kamatemelésre spekulálsz, és végül nem jön be, akkor ráadásul még meg sem térül ez a költséged.

 • vzsolti

  Azt azért tedd hozzá, hogyha TBSZ-re rakod a pénzed, akkor az idő előtti visszaváltáshoz be kell menni egy MÁK kirendeltségbe, felbontani a szeződést.
  Nem lehet csak egy részét kivenni idő előtt, itt “all in” játszik.

 • mgpx

  Érdemes észben tartani, hogy a 2008-as vihart még hetekkel korábban se lehetett előre látni. Az állam pillanatok alatt a pénzbőségből pénzínségbe kerülhet, az adóbevételek elapadnak, a szoctám igények elszállnak, megnő a deficites büdzsé finanszírozás-igénye, de közben még a lejáró állampapírokat sem lehet a piacról megújítani. Nem rémlik…?

  A kezelésés első lépcsője, hogy az idő előtti kötvényvisszaváltásokat leállítják. Pont akkor, amikor a nehéz helyzetbe jutott lakosságnak legjobban szüksége lenne a megtakarításaira. Utána már politikai döntés, kitől és hogyan veszik el a javakat a lyukak befoltozásához.

  Aki kezelni akarja ezt a kockázatot, annak érdemes diverzifikálnia, és nem kizárólagosan egyetlen kötvénykibocsátóra bíznia a teljes vagyonát.

  Ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes PMÁK-ot venni. Hanem azt, hogy nem kizárólagosan csak abban kell tartani a megtakarítást

 • Zsé
  PEMÁK vásárlására tipp: transferwise számla + ingyenes kártya.
  Forintban feltöltöm/váltom a pénzt a kártyára (nekem az utalás a legolcsóbb, de lehet kártyás fizetés is).
  Munkanapon, banki nyitvatartási időben pár óra alatt odaér a pénz.
  Transferwise kártyával befizettek a MÁK számlára, kb négy nap alatt jóváírják és megveszem A PEMÁK-ot.
 • naa
  – egyetértek. A diverzifikáció nagyon fontos.

  És aki azt gondolja, majd “időben” lép, ha kell, és kiutalja / eladja / átváltja – hát sok sikert, drukkolok, hogy jöjjön be neki. De valószínűleg nem fog sikerülni – és ha mégis, akkor is, nem egyszerűbb eleve diverzifikálni, hogy ne kelljen annyira figyelni, aggódni?
  Ha elosztod a pénzedet forint, euró és dollár között mondjuk, akkor nem kell, hogy nagyon érdekeljen, melyik deviza mit csinál.

  Semmiképpen se 1 devizában, 1 országban, 1-féle eszközben, 1 szolgáltatónál…

  Az viszont tény, hogy pl. EUR-ban nekem is nehezemre esik megfelelő befektetést találni már évek óta, az európai tőzsdék és vállalatok nem annyira érdekelnek, EUR kötvények is felejtősek számomra már régóta… (Egy euróért vett/abban nyilvántartott amerikai papír/etf valójában dollárkitettség, ugye… (Dollárban nincs gondom befektetési célpontokat találni.)

 • kivandorolt
  Sziasztok!

  Nekem a kovetkezo kerdesem lenne allampapirral kapcsolatban: tavaly betettem penzt TBSZ szamlara, vettem belole 5 eves PMAP-ot. Ezutan ev vegen megjelent a penzszamlamon egy osszeg, ami az allampapirok hozama. Azt a penzt be kellene fektessem.

  A kerdesem: ez a penz ugyanahhoz a TBSZ szamlahoz tartozik? Vagy uj TBSZ szamlat kene nyitnom csak a hozam miatt? Nem teljesen ertem ezt a reszt.

  Koszonom elore is!

 • Szécsi Pál
  Postán állampapírt venni vajon csak kp-ben lehet?
 • Bence
  Államcsődtől jelenleg nem kell tartani, leírta Kiszámoló is, miből lehet rá következtetni: https://kiszamolo.hu/honnan-fogod-felismerni-az-allamcsodot/ Prémium állampapírt ráadásul vissza lehet váltani idő előtt, bár van ugye a büntetőkamat. Szóval butaság az államcsőddel riogatni. Akk.hu oldalon, rögtön a főoldalon meg lehet nézni az államadósság szerkezetét. Annyiban nagyon kedvező, hogy csak 20% van devizában, 80% forintban! És csökkenő pályán van az adósság. Államcsőd egy ideig nem aktuális szerencsére. Ne riogassatok hülyeséggel, nyugodtan vegyétek a prémium állampapírt. Folyt.
 • Bence
  DE azért van kockázata a prémium állampapírnak. 1) lehet, hogy a hivatalos KSH adat alulbecsüli a tényleges inflációt, mert túl kicsi súllyal van a kosárban lakásár-lakbér, lásd: zsiday.hu/blog/nincs-infl%C3%A1ci%C3%B3 de a prémium állampapír kamata a KSH inflációhoz van viszonyítva, szóval az nem jó, ha a KSH alulbecsli a tényleges inflációt. 2) Kamatkockázat: lehet, hogy adott futamidő alatt más jobban fog hozni, pl. léteznek ugye hosszú lejáratú magyar államkötvények is,ezeket legegyszerűbben befektetési alappal lehet lekövetni, pl. OTP Maxima Kötvény Alap vagy Concorde Kötvény alap. 3) ha a forint nagyon bezuhanna a többi devizával szemben, akkor nem túl jó, ha minden pénzünk forintban van.

  Tehát minden pénzünket ne tegyük prémium állampapírba. a portfólió egy részét (kockázatvállalási hajlandóságtól függően) devizás részvény ETF-be érdemes tenni (pl. EUR, USD).

 • Bence
  ” Te konkrétan mit javasolsz, milyen EUR vagy USD-s befektetést, ami kockázatmentes, a magyar állampapírhoz hasonlóan?”
  Nem létezik kockázatmentes befektetés. Előző hsz-ben leírtam, hogy prémium állampapír sem kockázatmentes.
  EUR-ban, USD-ben végképp nem.
  Én ezt javaslom portfóliónak: prémium magyar állampapír (forintban) + részvény ETF (euróban vagy akár dollárban).
  Az arányt úgy lődd be, amilyen kockázatot vállalni akarsz, minél több a részvény arány, annál nagyobb a kockázat. Mindezt persze TBSZ-re, mert a részvény befektetés eleve min. 5 éves történet.
  Minden pénzed ne rakd prémium magyar államkötvénybe.
 • Q
  Azt azért ne felejtsétek, hogy mikor mindenki azt mondja, hogy most már nagyon közel van egy újabb válság, akkor szinte biztos, hogy még jó ideig NEM lesz válság. A közvélekedés a legjobb kontraindikátor.
 • Andrew-andrew

  Köszönöm, utána fogok nézni, hogyan működik ez a dolog.
 • Viktor
  Sziasztok!
  Én még az előző 5 éves szériábólmvettem 3,8%on. Érdemes visszaváltani, és megvenni az új szériát. Jól számolom, hogy a költségek levonása után 0,5% a nyereség? Ti beváltottátok?
 • Brexit
  Hogy utalnátok a brókercég számlájára a pénzt, ha devizában fektettek be? Magyar számla —> transferwise és/vagy revolut —> deviza váltás —> brókercég?
 • szocske
  , alapvetően megéri átváltani, fel százalékért én mégsem tettem, úgy velem jobb, ha nem mind egyszerre jár le.
 • naa
  “ugyanahhoz a TBSZ szamlahoz tartozik?” – Igen.

  ” 2) Kamatkockázat: lehet, hogy adott futamidő alatt más jobban fog hozni, pl. léteznek ugye hosszú lejáratú magyar államkötvények is,ezeket legegyszerűbben befektetési alappal lehet lekövetni, pl. OTP Maxima Kötvény Alap…”

  🙂 Hosszú kötvényalappal pont nem a kamat/hozamemelkedés kockázatát fogod levédeni… Amikor alacsonyak a hosszú hozamok (mint még most is), akkor az említett hosszú kötvényalapok árfolyama magas = megveszed drágán. Ha emelkednek a hozamok=meglevő, az alap által tartott kötvények árfolyama csökken=az alapod árfolyama csökken.
  Akkor kell ilyen alapokat venni, ha hozamcsökkenésre számítasz. Ha már nincs hova csökkenjenek a hozamok, akkor a kötvényalapokkal csak bukni lehet. Kötvényt magát tarthatod lejáratig, alapot nem.

  Kötvény láb most szvsz Prémium államkötvény, USA dollárkötvény és kész.

 • Kornél
  Annyi még, hogy fizetheted bankkártyával is az állampapírt, akkor még utalási költséged sincs.

  @Viktor: Korábbi HSZ-ben írták valamelyik cikk alatt, hogy minimális a nyereség, és az is bizonytalan, mivel máskor is van a kamatforduló. Nálunk a lányom pénzét áttettem, amihez tuti, hogy nem nyúlunk, max valami brutál katasztrófa esetén, a többi PMÁK-ot viszont nem.

  Az mennyire diverzifikáció, hogy ha a pénz egy részét PEMÁK-ba teszi az ember? Persze, államcsőd esetén ugyanott vagy, mert ugyanaz tartozik neked, de egy forintesésre az még jó lehet, mint viszonylag kockázatmentes befektetés?

 • Tom
  Nekem ez zavaros, az allampapir.hu oldalon a kamatoknál rányomok a 2 éves prémium magyar állampapirra 2021/K ezt irja: “A Prémium Magyar Állampapír 3 és 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő” jobb oldalon meg 3 és 6 éves futamidőt ir. Teljes zavar, nem értem.
 • Otto
  A reklámos cikket miért nem lehet kommentelni?