Wise eltörölt díjak

Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fizetős Revolut feltöltéssel kapcsolatban:

Belső emberkent a névtelenség megtartása mellett szeretnem az olvasóközönség tudtára juttatni, hogy a Wise-rol e-wallet-re (pl. Revolut) való magyar forint feltöltés díja fű alatt visszavonasra kerult. Mi több, par honapja mar teljesen ingyenes a forint átutalás korlátlan szamban es összegben annak ellenére, hogy mar kötelezettek vagyunk tranzakciós adót fizetni. Aki esetleg nem érzi jogosnak a korábbi díj felszámolását, annak a helyeben En visszakérnem 🙂

Eddig a levél. Tehát ha fizettél a Revolut feltöltésért, nyugodtan reklamáld meg.

Az ingyenessé vált forintutalást én is láttam, csodálkoztam is rajta. Gondolom, a 18%-os jegybanki kamatozás mellett ennyi jófejség bőven belefér. 🙂

Azon csodálkozom inkább, hogy még van bank, amelyik pénzt kér az utalásért, miközben 18%-on kamatoztatja az ügyfelek számlaegyenlegét.
Share

52 hozzászólás

 • Névtelen
  Nem ide tartozik, de tanácsot szeretnék kérni, 20 évig fával futottem, most fűtés korszerűsítés előtt allok, uj radiatorok, csövek stb, gaz futesnel belefernek a keretbe, de mindenki hülyének néz miért akarok gázzal fűteni, kíváncsi lennék a velemenyetekre
 • júlia
  Névtelen, szerintem az a furcsa, ha valaki fával fűt, amikor fűthet gázzal is. Egyrészt iszonyat macera. Másrészt, még a száraz fával fűtés is eléggé szennyezi a levegőt, nézz rá egy téli este bármelyik mérőállomásra családi házas övezetben.
  Egy modern kondenzációs kazán nagyon keveset fogyaszt, esetemben (110nm2 – családi ház) 8500 Ft a havi átlagköltség (évi kb. 1000m3), ebben benne van a melegvíz is, 22-24 fok volt télen. Igaz. most enyhe tél volt.
 • Szabó Gábor
  @Névtelen
  Jó sokak triggerét megrángatod majd ezzel a kérdéssel 😀
  a jelenlegi helyzetben, a fogyasztási limit erejéig a gáz szinte ingyen van. Én 100%, hogy azt köttetném be.
  Egyébként meg a “mindenki, aki hülyének néz” tegyen már le elég egy számítást, ami alapján jobb bármely más fűtés. Utána lehet beszélgetni.
 • Valszàm
  Ha még előtte vagy, én mostanság nem állnék rá csak egy fajta fűtési módra. Meghagynàm a választás lehetőségét, kettő(3) közül azzal fűtenék, ami éppen gazdaságosabb. De Kiszamoló nem is oly régen írt a fűtési módok vs. költségekről.
 • WEC
  Megreklamáltam a 2%-os díjat, és kértem, hogy küldjék el az emailt, amiben előre tájékoztattak erről a díjtételről. És valóban küldtek róla emailt november 2-án. Ügyfélszolgálat ezt írta:
  “We sent you an email that we were updating our card fees on 2nd November, 2022. The update took effect from 9th of February, 2023.”
 • technoloG
  @névtelen Nem hülyeség ez. Még ha el is tekintünk attól, hogy most a gázellátás “para”, legyen azért alternatív megoldás. Még ha lesz is mindig ellátás, a kazán bármikor leállhat. Nekem is gázfűtés van, de tudok esetleg klímával is fűteni (sajnos volt már, hogy kellett), a melegvizet is gázzal állítom elő, de a szolár kombi tárolónak elektromos fűtőbetétje is van. Létezik kényelmes műszaki megoldás gáz+fa tüzelésre is, talán a mai világban ennek egyre jobban van létjogosultsága, még ha anyagilag nem feltétlen megtérülő is. Amennyiben a most érvényes rezsicsökkentettnek csúfolt limiten belül vagy, a gáz olcsó és kényelmes. Nem szigorúan anyagi oldalról nézve erre talán más blogokon is jó tanácsot kaphatsz, pl. kömkel, szakiellenőr.
 • eLemlámpa
  Arra én is régóta várom a választ 😀

 • Nehogymár
  @Névtelen
  Én továbbra is fával fűtenék és megnézném hogy napelem+klímával mennyit tudnék rajta dobni…
  Persze ha van annyi felesleges tőke, akkor mindenképp megcsináltatnám, mindig jobb lesz több lábon állni, illetve jöhet még olcsó gáz (15 éven belül akár…), annyi hogy most használtan vennék szakember segítségével (kondenzációst) kazánt is és radiátort is, nyilván olcsóbbak, karbantartás ugyanúgy kell mindre…
  Illetve még egy lépéssel hátrébb/előrébb; szigeteléssel kezdenék.
 • Zscc
  Kicsit off: melyik az a szolgáltatás vagy cég, amelyikkel ki tudom választani (akár utólag is) hogy melyik kártyámat terheljék fizetés után? Tudom hogy olvastam már erről, de sehol sem találom. Köszi
 • graphite
  @Névtelen

  kaisai.hu/tudastar/hoszivattyu-vagy-gazkazan/

  Nem tudjuk mekkora a lakás/ház, hőszigetelt e, lehet e napelemet telepíteni, stb. Így nehéz, talán csak béla tudja a helyes választ.

 • Blend Ahmed
  Most nem lennék egy Kovács Tamás nevű Wise-alkalmazott helyében, ha az ottani menedzsmentnek nincs humorérzéke.

  Lehet, hogy mindhárom Kovács Tamást kirúgták, miközben csak egy kamu név volt? 🙂

 • Darkosia
  @Névtelen
  Nem azért nézünk hülyének.
 • Lülü
  “Azon csodálkozom inkább, hogy még van bank, amelyik pénzt kér az utalásért, miközben 18%-on kamatoztatja az ügyfelek számlaegyenlegét”

  Miklós! A fenti elméletileg (!) rendben van. De! Hol a kamatstop, hol a bankadó, extra profit adó stb. ?
  Ha nagyon jól megy a bankoknak elvesszük ha nem megy jól meg így jàrtak. Az orbàn kormàny politikàja kb. ennyiben kimerül a banki adóztatàssal kapcsolatban.
  Szóval a fenti idézet szerintem akkor àllnà meg a helyét ha a bankszektor nem lenne sz.rrà adóztatva 🙂 !

  Ne gondold, hogy nem értünk egyet. Az emberek kérdezik, miért nem kapnak kamatot a banki pénzre, miközben a kormány arra hivatkozva adóztatja agyon a bankokat, hogy sok kamatot kapnak az MNB-től. Kedves emberek, kaptok kamatot a banknál lévő pénzetekre, csak a bankok azt be is fizetik a kormánynak adóba. Ott kell keresni.

 • AAA
  @névtelen
  Szüleimnél régi gázkazán van, én évekkel ezelőtt is már arra jutottam, hogy nem drágább gázzal fűteni mint fával (és akkor még a fával való munkát bele sem számoltam). Most a kvótás gáz a hasogatott fánál nagyon sokkal olcsóbb, azt nem számolgattam, hogy ha erdei köbméterben veszed (esetleg hatósági áron) és magad vágod fel, akkor hogy jön ki, de gyanítom, hogy a kvótás gáz annál is olcsóbb lesz. Az már egy más kérdés, hogy a fűtés korszerűsítés belátható időn belül megtérül-e (pont a kvótás gáz miatt), egy jól működő hagyományos gázkazánt nem biztos hogy megéri kondenzációsra cserélni mondjuk 1,5-2 millióért miközben hoz mondjuk évi 30e-40e megtakarítást. Ilyen esetben 20+ év lesz a megtérülés, azalatt az új csillivilli kazán lehet hogy 3x elromlik… A kvóta miatt igazából az a hülye helyzet jelenleg, hogy szigetelni is csak annyira érdemes hogy pont bemenj a kvóta alá.
 • Kojack
  Igen, a forint utalás emlékeim szerint tavaly ősz óta ingyenes, úgyhogy kedves magyar bankok, fel lehet kötni a gatyát.
  Sokkal olcsóbb a Wise.
 • hahó
  látszik a név

  Tudom, vicc volt. Nyilván nem Kovács Tamásnak hívják. 🙂

 • Dmitrij Uszitovics Uszitov
  Nincs mit csodálkozni, nehogy már az ügyfélnek legyen jó!

  Én még emlékszem arra, amikor egyesek kiguvadt szemmel bankárkormányoztak. Érdekes lenne most körülnézni.

  Más országban az alap bankszámlának, belföldi átutalásnak, automatából kp-felvételnek semmi költsége sincs. Ha nem kell extra szolgáltatás, nem fizetsz nekik azért a „kegyért”, hogy a pénzedet használhatják.

  Köszönjük a Wise-nak, hogy nem posztszocialista modell és reflexek alapján működik.

  Ui.:
  @Névtelen
  „Ne fűtsé’ be! Szeretem, ha hideg a szoba.”

 • Visegrádi
  @Névtelen nem vagy hülye. Ugyanebben a cipőben voltam 1 éve és akárhogy számoltam hőszivattyús fűtés 15 év alatt sem hozta volna vissza az árát, közben azért azt is karbantartani kell és el is romlik X évenként. Jó bonyolult maga rendszer, nehezen javítható, szakember kevés. Ezek az új kondenzációs kazánok már nagyon keveset fogyasztanak és halkak. Több mint 110 M2 kifűtésénél a mai hatósági limiten belül maradtam(5fős család). A ház ablakai 3rétegűek és a mennyezet felőli szigetelést megcsináltattam, de külső szigetelés nincs!
 • SharkRider
  Ugy latszik a Digi megint arat emel, a Digi alkalmazasban majus elsejerol az eddigi 5900 Ft internet havidij 6750 Ft jelenik meg, de se cikkeket se bejelentest nem talaltam errol.
 • Buy & Hold

  Erre sajnos senki nem fog tudni válaszolni, nem lehet itt 2 hétnél tovább tervezni előre.
  Ha még nincs bevezetve a gáz egyáltalán, akkor bekerülési költségben nagyjából pariban volt a gázos fűtés kiépítése a hőszivattyús megoldással, mikor Kiszámoló cikkezett róla nem is olyan régen.
  Hogy melyiket lesz olcsóbb üzemeltetni?
  Dobj fel egy érmét.

 • Kiss Endre Farkas (SoDI)
  Én nagyon haragszom a Wise-ra, mert minden ok nélkül letiltották a fiókomat pedig csak egy tranzakcióm volt egy autósiskolának. Kedves Tamás, rá tudnál nézni kérlek a kollégákkal?

  Ugyanitt jelentkeztem pár hete Senior Full Stack fejlesztőnek hozzátok, de azóta se érkezett válasz.. 🙁

 • Okostojás
  Köszi, meg is reklamaltam.
 • Belavoltam
  “Azon csodálkozom inkább, hogy még van bank, amelyik pénzt kér az utalásért, miközben 18%-on kamatoztatja az ügyfelek számlaegyenlegét.”

  Ez lefedi kb. az osszes hazai bankot.

 • Kepe
  @Névtelen
  Én szűk 3 éve cseréltem le a konvektoros fűtésemet, akkor még szó sem volt gazdasági erejükkel visszaélő oroszokról, stb. Kisebb kanyarok és kudarcok után, mivel ez volt a legegyszerűbb megoldás, és nekem a legmegfizethetőbb magas hatékonyságú japán klímákat vásároltam. A blogom elérhetők kezdeti hibák és tapasztalatok leírása.
  futesklimaval.blogspot.com/search?updated-max=2021-03-12T09:53:00-08:00&max-results=7
 • Kovács Tamás
  “Azon csodálkozom inkább, hogy még van bank, amelyik pénzt kér az utalásért, miközben 18%-on kamatoztatja az ügyfelek számlaegyenlegét.” Miért ne, ha lehet többet is keresni, az sosem elég.
 • GPT
  @Névtelen

  Ne itt offolj, itt maradjanak meg a témához tartozó kommentek, gyere a Redditre:

  reddit.com/r/kiszamolo/

 • Bélus
  @névtelen
  Ez így elég kevés infó. Én a hőszivattyúnak néznék utána, főleg ha van hely talajszondásnak.
  Egyébként meg ha eddig ráért, várnék még pár évet, hogy kifusson ez a zűrzavar. Korábban a gáz volt a favorit, most sokan lecserélik. Lehet, hogy van, hogy a hőszivattyús, napelemes módszer tűnik a legolcsóbbnak, aztán jön pár hirtelen szabály és borul minden. Pl. szaldós elszámolás, vagy épp a sávos rezsicsökkentés, ami miatt most lehet, hogy a legolcsóbb, hogy ha limitig használt gáz/áram mellett árammal/gázzal fűt az ember, így maradván a rezsicsökkentett sávban. Egy fűtési rendszer évtizedekre szól, ennyire változó világban most nem lehet biztos döntést hozni. (A szigetelés mindig jó ötlet.)
 • ggg
  Az milyen patkányság a tisztelt kormány részéről, hogy a tranzakciós adót kikényszerítik, de az ingyen havi 150000 atm kp felvételt nem.
  A Wise nem tervezi beperelni ezt a söpredék bandát a tranzakciós adónak nevezett lenyúlás miatt?
 • MÁgoston
  @Névtelen:
  Én kimérném előbb a ház hőveszteségét és a korszerűsítés árából leszigetelném rendesen a házat, akkor feleannyi fa se fog kelleni ugyanahhoz. Esetleg ha ramaty a mostani csőrendszer, ahhoz is hozzá kellhet nyúlni.
  Azért néznek hülyének, mert most mindenki úgy néz a gázra, hogy már kihalóban van, pedig még sokáig velünk lesz. Viszont tény, hogy sokkal korszerűbb áram alapúra rátérni.

  Ha kell, tudok segíteni!

 • Javaslat
  Kellene egy alap forum engine a blog ala, nem jo ez igy, hatekonyabb lenne kovetni is minden temat

  Vannak jo es ingyenes forummotorok

 • blzs
  @Zscc: Curve lesz az.
 • Lesz ma valami a tv-ben?
  Végképp eltörölni.
 • Moon
  Sikerult valakinek visszakapni a Wise-os penzt?Nalunk is az email-re hivatkoznak.Az email hivatalos ertesitesnek szamit? Tudjak ezt bizonyitani,hogy atvettem? Nem fogyasztovedelemhez kene fordulni?
 • Virag
  Ezeket az offtopic embereket nem lehetne innen letiltani? Sokkal fontosabb lenne az itteni temat tisztazni!
 • V
  na akkor en is kerdezek, felig-meddig temaba vag:

  van egy ERSTE szamlank Magyarorszagon amit par honapon belul meg akarunk szuntetni. “Ki akar unk vonulni” az orszagbol, eladjuk az utolso ingatlant is es 1-2 even belul kifutnak az allampapirok. (Transfer)Wise ugyfelek vagyunk kb 2014 ota, de eddig csak penzvaltasra hasznaltuk. Az a terv hogy a Wise forint szamlaval kivaltjuk az ERSTE-t. Ami fontos lenne:

  – forintos bankkartya ha arra jarunk latogatni rokonokat (ezt ha jol gondolom tudja)
  – a lakas vetelarat adott esetben forintban tudjuk fogadni eladaskor
  – allamkincstar kiutalasokat tudjuk (ingyen) fogadni illetve adott esetben be is tudjunk utalni
  – illetve van-e egyeb bukatoja a Wise szamlanak egy hagyomanyos magyar IBAN-al szemben?

  forintos munkabert ugy hallottam oda nem lehet erkeztetni de az nem erint, csop.besz sem fog kelleni. Koszonom a valaszokat!

 • Moltiszanti

  Curve
 • Okostojás
  Curve
  hagy ott őket. Giganetes T net vezetekes telefonnal havi 5800Ft. (vezetékes telefon nelkul 7800 lett volna egy hete…)
 • Kovács István

  Az előbbiben sajnos nem tudok segíteni, mert a “tipping off” büntetőjogi tényállást valósít meg.

  Hiring freeze van, szóval csak megüresedő pozícióra keresünk embereket.

 • hemond
  Curve tudja ezt.
 • Imposztor
  Igazad van, Névtelen, a tüzelési dilemmád nem ide tartozik. Minden “szakértő” most ezen rugózik, az eredeti témára már nem is keresem a hsz-eket.
  Mellesleg tőlem a Revolut feltöltésért nem kért egy vasat sem.
 • Ingatlan
  OFF
  Szerintetek most mennyit lehet alkudni vidéki családi házaknál, jellemzően olyan ingatlanokból amik 1-2 éve hirdetve vannak.
 • Kicsi a világ

  Fun fact tudtommal a bankok befizetik a tranzakciós adót az ingyenes kp felvételed után is. Kedves, nem? 🙂
 • Buzgomocsing

  Curve

 • Átutazó

  hahó
  2023-03-25 at 05:21
  látszik a név

  Tudom, vicc volt. Nyilván nem Kovács Tamásnak hívják.

  Nem tudom, hogy sírjak avagy nevessek ettől a kommenttől, amit közölt velünk. *facepalm*
  Ebből a szituációból is megmutatkozik, hogy Magyarországon a nyilvánvalót sem látják, ismerik fel az emberek, ezért is tartunk ott, ahol. Nem bántásként írtam, de annyira szemetszúrt a dolog miközben olvasgattam a kommenteket, hogy majdnem kibökte.

 • Átutazó

  2023-03-25 at 09:40

  Egyetértek, rendkívül zavaró a dolog! Először azt hittem, hogy rossz posztot olvasok, majd rá kellett jönnöm, hogy nem, csak szét van offolva. Jövőben kérjük hanyagolni a dolgot, és most véleményem szerint nem csak a saját nevemben beszélek. Köszönöm.

 • Csinolina
  curve:)
 • Névtelen
  Curve -erre gondolsz?
 • Szabó Gábor
  Attól függ, nálad mit jelent a vidék. És hogy milyen a ház. Ha már 1-2 éve hirdetik akkor én 25% diszkontot mondanék be az első ajánlatnak. (Feltéve, ha zsebből, kb-ban fizetsz, azt szeretik az eladók) Ha hitellel, csok-kal, fundamentával kell molyolni, akkor nem hiszem, hogy 10%-nál többet remélhetsz.

  Én most vásároltam házat vidéken, 2 hete hirdették, 14% alkut sikerült kipréselni, meg kaptam fél berendezést hozzá, kb. további 0.5% értékben. (beköltözhető állapotú)

 • érdeklődő
  Én úgy látom a Wise honlapján, hogy nem ingyenes, hanem egy nominális érték, 69ft minden tranzakció költsége. Természetesen ez messze elmarad a nagyösszegeknél akár 6-8-10.000 Ft-ot is elérő adótól. Ez ha jól számolom 43.000 Ft os utalásig nekik éri meg. Tehát elképzelhető, hogy sok a kicsi utalás náluk és így jobban mutat?
 • Zozi
  @Moon: Ha az e-mailt elküldték, akkor azt azt jelenti, hogy te megkaptad, elolvastad és tudomásul vetted. A nagy kérdés persze marad: megkaptad az e-mailt tényleg? Mert a válaszodból nekem úgy tűnik, hogy igen.