337 forint felett volt az euró

A forint továbbra is a leggyengébben teljesítő deviza a régióban, annak ellenére volt képes 337 forint fölé gyengülni az euróval szemben, hogy a világban pozitív a hangulat, az amerikai tőzsdék újabb és újabb csúcsokat döntögetnek. (Negatív hangulatban szokták legelsők között a befektetők a forinthoz hasonló feltörekvő devizákból kimenteni a pénzüket.)

A forinton csak egy kamatemelés segítene, de ennek semmi jele, így nem tudni, hol lesz az idei új mélypont.

Share

52 hozzászólás

  • Nbazs

    Áruld el nekem kérlek, hogy ez mit is mutat meg pontosan? Attól jobb a svájci gazdaság mint a magyar, hogy náluk 300000-es a legnagyobb címlet? Ha holnap bevezetik az 50000-es bankjegyet egyből 2,5x-esét éri magyar gazdaság mint ma? Ha holnapután a 500000-eset, akkor leköröztük svájcot?

    Ehhez még egy kis történet: Múlt hétvégén Budapestre visszafelé megálltunk a fehérvári Tesco-nál, ahol is vettem volna egy kürtöskalácsot a parkolóban. Nálam sajnos apró nem volt, a hölgy meg 10000-esből visszaadni nem tudott. Épp elég a szívás a 10/20000-esekkel is sokszor, minek ide nagyobb címlet. Hogy több pénz férjen a párnacihába/lekváros bödönbe?

  • Laney
    Jol tudom, hogy a Revolutnal mind a top-up, mind a kifele utalas ingyenes (azt hiszem standard csomagnal 1,85M HUF-ig)? Azon gondolkodom, hogy nyitok a Raiffeisen-nel EUR devizaszamlat (most 0 forint a szamlavezetes), betolom a forint szamlarol a penzt Revolutra, atvaltom gyorsan, amig meg 332 korul van, es kiutalom a Raiffeisen euros szamlara. Elvileg ez egy 0 forintos mutatvany.