Államkincstár bug

Armand küldte a következő képernyőfotót, úgy látszik légy került a levesbe, vagyis bogár a rendszerbe. Ha hasonlót látsz az Államkincstár mobilfelületén, ne ijedj meg, gondolom hamarosan javítják.

Share

125 hozzászólás

 • C. N.
  Ez egy új dolog, úgy hívják, hogy TENET-állampapír. 🙂
 • Szabó Gábor
  De szívesen elbeszélgetnék a pénzről, életről néhány emberrel, aki összeget tart állampapírban. Miben hisznek, mi hajtja őket, mit hoztak otthonról, honnan van a pénzük.
 • V
  lassan Magyarorszagon is jon a negativ kamat… ha mashogy nem akkor mint Mobilkincstar app 🙂
 • BalageHKK
  Igen, én is keveslem a 3,5% kamatot, az lesz a bug 🙂
 • mephisto5
  egy másik bug, hogy szombati munkanapokon teljesen rossz portfólió értéket ír, nem szabad megijedni olyankor se.
 • a bolti dolgozó családja
  Miklós, téves a bejegyzés címe, mert ez nem bug hanem feature. 🙂
  Ha valaki reklamál őszintén mondhatják, hogy: De le volt írva!
 • Név
  Emberi hibát feltételezek a háttérben. Nyilván a biodroid megkapta a tájékoztatót, amiről gondolkodás nélkül gépelte be az adatokat a megfelelő mezőbe: kezdete: 2025, … vége: 36, a rendszer meg automatikusan számolta ki a futamidőt a 2 érték különbözete alapján. 🙂
 • Pampam
  Velem elbeszélgethetsz, várom a kérdéseidet…
 • Faxe
  @Szabó Gábor

  Na látom megérkeztek az okoskodók, akik szerint csak a lúzerek tartanak állampapírban pénzt, az okos ember csak részvényeket/ETF-et vesz. Kérlek mesélj hogy hova érdemes befektetni a jelenlegi covid szituációban, amikor nemhogy évekre, de egy fél évre se tudsz előre tervezni, lehet teljes határzár, gyárleállások, munkanélküliség, fogalmunk sincs mi lesz. Aztán egy fél év- év múlva érdemes lesz megnézni melyik részvény/ETF árfolyam hogyan alakult, tényleg érdekel mi most a tuti tolodg ami tutira hoz egy 6%-ot

  Feltételezem jó pár emberrel le kéne ünöd beszélni, mivel kb 9000 milliárd Ft van állampapírban.

 • Alex
  diagnózis: Dunning–Kruger-hatás.
 • sifarr
  Ez valóban rendszerhiba. Armand megkapta a MÁP+ 2026/36 mészáros-féle promóciós ajánlatát, amelyet csak a Gázszerelő jegyezhet 100 milliárdért. A promóció szerint – mivel a lejárati idő mínuszos – a kötvény a jegyzés pillanatában le is jár, a 3,5 milliárd hozamot pedig a tőkével együtt a számláján azonnal jóvá is írják.
 • Peti
  @szabo-gabor: engem érdekelne részletesebben a véleménye. Mit tart problémásnak az állampapírral kapcsolatban?
 • Állampapi
  Isteni szerencse, de pont van itt ilyen.
  A matematikában hisz.
  Az hajtja, hogy azon a néhány éves időtávon, amíg nincs szüksége a pénzre, termeljen hozamot. Erre az időtávra a részvényeket túl kockázatosnak tartja, az ingatlant pedig még kockázatosabbnak, sőt, egyértelműen veszteségesnek. Továbbá hosszabb távra vannak részvénybefektetései TBSZ-eken, ezért az is hajtja, hogy a kapott osztalékot ne ajándékozza a brókerének jutalék formájában kis összegű részvényvásárlások során, hanem megőrizze reálértékén, amíg felhasználhatóvá válik.
  Otthonról azt hozta, hogy ingatlanba kell fektetni, mert az legalább meglesz. De nem ebből dolgozik, hanem kiszámolta, mi, milyen távon, milyen valószínűséggel éri meg, mert ugye a matematikában hisz, nem a hagyományokban. Segít ebben neki az is, hogy nem csak 5 évre tud visszaemlékezni, hanem tovább is.
  Pénzét munkával és befektetéssel kereste.
 • örök körök

  Pl. én, biztonsági hálóként/tartalék likvid tőkeként.

  Van pár száz rugó a számlámon mindig ha SOS jönne be valami, de azért az nagyobb költségekre nem elég (autó/lakás/egészségügyi probléma/stb). Mivel – egyelőre – még idehaza élek és forintban keletkeznek a költségeim, erre a célra kifejezetten jó az állampapír, likvid, stabil, ehhez képest mégis emészthető kamatot fizet, reálértékben nem ordas nagy bukó.

  Persze dughatnám ezt a pénzt is euró alapú valamibe, csak aztán ha épp beerősödik random a forint amikor hozzá kellene nyúlni, vagy a vásárolt eszköz néz be valamiért egy mély gödörbe, akkor szívhatom a fogam. Ennyi kockázatot nem ér az a pár marék gomb, amivel több hozamom lehetne ilyen piti összegen.

 • Szbat
  tudsz jobbat?
  De ugyanilyen kockázatmenteset írj.
 • dmry
  off:
  index.hu/belfold/2020/09/03/l_ritok_nora_igazgyongy_alapitvany_iskola_adomanygyujtes/

  amennyire felemelő, legalább annyira lesújtó a hír 🙁
  mert az általunk pénzelt és hatalomba emelt döntéshozóak mára már filléreket is sajnálnak áldozni a közösből! az ország élhetőbbé tételéért, csak mert egyetlen éjszaka alatt több kaviárt kívánnak az adriába okádni, mint ennek a sulinak az éves költségvetése.
  jól van ez így?

 • Karl

  Mesélj!
 • Janos82

  Mi a babavarot tartjuk ott addig, amig nem lesz jobb otletunk.
  En homeofficehoz irodat keresek magadnak, lehet, majd arra felhasznaljuk, ha talalok egy jot.
 • Chianti-rose

  Hello Gabi!

  Te miben tartanád a pénzed ha lenne?

 • Dreamer
  Szabó Gábor
  Kíváncsi vagyok én is. Szerinted miben lehet tartani a keserves munkával megkeresett 1-2 millió forintot? Szívesen fogadom a tanácsaidat.
 • örök körök

  Teljesen igazad van, de most nyírtad ki ezt a kommentfalat. 😛
 • dmry

  Miklós, köszi a bejegyzésed és sorry, hogy néha a Te fórumodat használnám a társadalom, ill. annak miden létező alága ellen elkövetett, egyre betegesebb törekvésekkel szembemenő kifejezésem eszközeként… 🙁

  sajnos, csak egymásra licitálva tudnánk a példák százait hozni, szerény milliárdokat emlegetve, de, hogy ma már 17 milláért az alállamtitkárhelyettesénekportásánakapostástmegugatókakutyája se emelné fel a fejét, na abban biztos vagyok.

 • István

  Te mint teológiát végzett vallásos ember, hogy lenézed az Eucharisztikus Kongresszust, amelyen a pápa is hazánkba fog látogatni, és csak Semjén egy hobbijának tartod, nem kicsit furcsa…

 • Elmint
  Off.
  Emlékszünk még a 2005 környékén hangoztatott “luxusbaloldal” mantrára?
  Persze volt is alapja, de a mostani kormány helyzete sokban különbözik?
  Én úgy látom, hogy nem.
 • Kincstár
  Viccen kívül: Ti mentegettek pdf-eket és screenshotokat az államkincstári egyenlegekről, vagy vakon megbíztok az informatikai rendszerükben és a korrektségükben?
 • Kiszamolo
  István, a fene megette azt a hitet vagy vallást, amit állami pénzen kell életben tartani.

  Ma Magyarországon az emberek 9%-a állítja magáról, hogy legalább havonta egyszer elmegy valami vallási összejövetelre. Ha ennek 60%-a katolikus, akkor az kb 5.5%. Ennek egy kis része akar ilyen kongresszusra járni.

  Biztos, hogy a társadalom maradék 98 %-ának kell fizetni a cehet?

  Amikor szemmel láthatóan ennél sokkal fontosabb dolgokon spórolni akar az állam?

  Miért gondoljuk azt, hogy bármilyen vallási, szabadidős, hobbi, vagy akármi egyéb tevékenységet az államnak kell dotálni a többiek pénzéből?

  Akinek fontos, hogy itt legyen a pápa, az hívja meg. De a saját pénzéből, ne másokéból.

 • matetoth

  a társadalom ~100% fizeti a cechet. Csak 99%-át nem érdekli maga a dolog. Ez van a kormány többi hobbijával is. Nagy kár érte…

 • Szabolcs
  Kiszamolo
  2020-09-04 at 07:57

  mér, ott tartunk, hogy a Vatikánnak mer nem futja egy wizzair jegyre sem?
  Mindenesetr megleptél ezzel a kommenttel, pozitívan. Én az egyházi iskolai rendszert is erősen dobnám a levesbe, vagy la. ugyanannyit adnék a többinek is, mert nekik is járna, és nem kevesebbek a nem vallásos, vagy más vallású gyerekek.
  Szóval rajta vannak, hogy a fent említett százalékok emelkedjenek, csak tudnám miért kell az államnak ebben részt venni, mikor a két hatalom szétválasztása akárhonnan nézem vívmány, pl. vesétek össze azzal, ahol ez nem történt meg.

 • Szdud
  Sziasztok! Van lehetoseg atvinni a banknal vasarolt allampapiromat a magyar allamkincstarhoz? Vagy meg kell varnom az egy evet, (map+ ) kivenni a penzt, es a kincstarnal betenni (csak akkor az 5eves ciklus elolrol kezdodik)?
 • Kiszamolo
  Szdud, igen, úgy hívják, hogy értékpapír transzfer. Keress rá az Államkincstár honlapján.
 • Kiszamolo
  Szabolcs, ha az egyház iskolát akar, fizesse a költségeit. Ha a szülő egyházi iskolába akarja járatni a gyerekeit, nyúljon mélyen a zsebébe.

  Kétezer éves tapasztalat van rá, mi lesz a hitből, ha egy felekezet vagy gyülekezet az állam pénzén akarja eltartatni magát. Még soha semmi jó nem származott belőle, még a legrövidebb időtávon belül sem.

 • matetoth


  most is ugyanannyit kapnak az egyházi iskolák, nem? Így is van jól.

  Ha bármilyen szervezet átvesz egy feladatot az államtól, akkor ugyanannyit kapjon érte, mint az állami szervezet. Függetlenül ideológiától.

 • Konzervatív
  Az én fiam vidéki egyházi iskolába jár. A tandíj nem gyenge. Nulla forint. Komolyan. Ellenben egyházi hozzájárulás különböző célokra kötelező összegben mindig előfordul.
 • Miklós for president
  “Miért gondoljuk azt, hogy bármilyen vallási, szabadidős, hobbi, vagy akármi egyéb tevékenységet az államnak kell dotálni a többiek pénzéből?”

  Ezért köszi. Azonnal megszavaználak bárminek az államigazgatásban.

  Egy templomba, meccsre és vadászni sem járó a 98%-ból.

 • Petike
  Egyházi iskola vs állami. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, de a gyerekeimet egyházi iskolákba járatom, mert az államival ellentétben az egyházi megteheti azt hogy szegregál és nem vesz fel mindenkit. Míg egy államiba simán beteszik azokat is, akik csak lefelé húzzák az átlagot és akiktől a tehetséges, szorgalmas gyerekek nem tudnak haladni, mert még 6. osztályban is a szorzótáblát vagy a betűket kell átbeszélni (lásd Gyöngyöspata)…
 • TSubi
  @szabolcs
  Ennyire durván nem fogalmaznák.

  Ha a tantervnek megfelelő iskolai/ovodai/napközi … ellátást kap a gyerek, akkor ugyanazt a támogatás és fejkvóta megilleti az egyházi intézményeket is, több nem.

  A többit kerítse elő 1%-ból, támogatásból, sörgyártásból, egyéb szolgáltatásból …

  Környéken a fehér emberek igyekeznek egyházi iskolába járatni (akár ráfizetéssel is) a gyereket, mert ott jelentősen alulreprezentált a kisebbség … Megtalálták a piaci rést.

 • Tudatlan
  Kiszámoló sosem állította magáról, hogy vallásos.
 • Kiszamolo
  Máté, az állam legyen ideológiamentes.

  Ez a lényege a modern demokráciának.

  Ne az állam mondja meg, miben higgyek és miben nem, ki a jó ember és ki a rossz. Még mindig csak tragédia lett abból, amikor az állam akarta megmondani, mi a jó az alattvalóknak.

  Ha egy vallási vagy akármilyen szervezet a saját tanait akarja terjeszteni oktatás során , ne az adófizetők pénzéből tegye.

 • Szabolcs
  TSubi
  2020-09-04 at 11:56

  pont az a bajom, hogy most TÖBBET kapnak az egyházi iskolák, és ezért jobbak a feltételeik is, ami egy szelekciós spirált is megindított. Ami pedig a végkép nem érthető ebből az lett, hogy ez a szegregációt is fokozza. Az egyházi iskolák nem az elesetteket karolják fel, hanem azokat távol tartják. Képmutatás felsőfokon.

 • matetoth

  ebben igazad van, az állam legyen is az!

  Az iskola esetében nem vagyok biztos, hogy működhet az ilyesmi, ott értékátadás megy. A szülők hadd döntsék el, hogy milyen ideológiát kap a gyerek, az állam meg fizessen, ha a tantervet betartják, ha már “ingyenes” az oktatás. Nem többet, nem kevesebbet, ugyanannyit. Akármennyire nem tetszik nekem sem, ez igaz a buddhista, iszlamista iskolára is.

 • Matek
  Nekem sehogyse jon ki a matek.
  2025/36 = 56.25
  2025-36 = 1989
  🙂
 • Átlagmagyar
  Van aki utána szokott számolni a kifizetett százalékoknak? Nálam mintha nem jönne ki a matek.. Lehet rosszul számolok..?
 • D
  Megértem, ha valaki a gyerekét az aktuálisan elérhető legjobb oktatásban akarja részesíteni (ez így van jól).

  Társadalomként viszont már középtávon belepusztulunk a szegregációba és a társadalom kettészakadásába (ezért persze nem a jobb iskolát kereső szülők a felelősek). Egy egyházi iskolától különösen szomorú a szegregáció (bort iszik, vizet prédikál?).

  Az egyházi viták helyzetbe hozásáról társadalmi vita nincs (ahogy szinte semmiről), de páran próbálják kutatni a témát:
  index.hu/gazdasag/2019/05/08/negyszer_tobb_penz_forras_egyhazi_iskolak_allami_koltsegvetes_tanulok_diak_roma_cigany_szegregacio_elkulonites/amp
  (Sok az érdekes hivatkozás)

  Ha nincs épkézláb ötletünk (országként) a felzárkóztatásra, akkor milyen jövőben reménykedünk?

 • káposztás juci
  Ideológiamentes állam nincsen. Nyugaton is megmondják, hogy járhatsz-e csadorban, vagy az a jó ha fiú fiúval csinálja, és nagyon szeretjük a tibeti vallást mer ők elnyomottak, vagy állíthatsz-e a karácsonyfát a bevásárlóközpontban, stb. Ez is ideológia, még akkor is ha tagadja saját létezését.

  A vallási nevelésnek pedig nem sok értelme van. Én szabályos szocialista nevelést kaptam, mégsem lettem szocialista. Bár elnézve bölcs vezérünk viselt dolgait, egyre nagyobb kedvet érzek hozzá. Nem csinál túl jó reklámot annak amit hirdet… :)))

 • Szbat
  eltűnt? Azt hittem jön segíteni nekünk. Komolyan érdekelne mi másba kéne rakni pár milliót, ha 2-3 éven belül nagyobb felújítást tervezünk.
 • Kérdező
  Hogyan lehet a mobil felületen a MÁP+ papírt evfordulókor eladni? Tudjátok, minden évben van egy hét, amikor bunti nélkül variálhatok, de nem látom. A kamatot automatikusan ujrabefekteti és ennyi …
 • Joy
  Nem jól tudod. Ma egy egyházi fenntartású iskola sokkal több (értsd: többször annyi) pénzből gazdálkodik, mint egy állami. Össze sem lehet hasonlítani a lehetőségeiket. Ez meg is látszik az állapotukon.
 • Blend Ahmed
  “az állam legyen ideológiamentes”

  Régebben még támogattad azt az intézkedést, ami a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozott. Időközben meggondoltad magad?

 • Kiszamolo
  Blend, mi köze a vasárnapnak ehhez? Az üzletekben emberek dolgoznak, akiknek családjuk, gyerekeik vannak.

  Nekik is jár szabadnap.

 • Gunnerwatter
  Na a gdp kaphat egy pofont. Frau und Herr Cukkerberg szétmentek. Mi lesz most velünk???
  🙂

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.