A Domino Most fizetőssé vált

Pétertől jött a hír, hogy elsejétől az eddig ingyenes Domino Most havi díja 190 Ft lett, ha nem telefonálsz sokat, figyelj oda, hogy kéred-e a megújítását.

Köszönjük a hírt.

Share

39 hozzászólás

 • mentocsomag
  És továbbra is 30 naponta be kell kapcsolni.

  A telenor aug 18-al vezeti ki az olcsó csomagot telenor.hu/kartyas-valtozasok
  Ezt tolták el a koronavirus miatt. Sms még az új dátumról nem jött. Itt lesz elvileg egy olyan trükk, hogy nem automatikusan vágnak ki a 19ft-os csomagból hanem az első feltöltés után. Tehát 1 évet még lehet nyerni (annyi a kártya lejárata) egy nagy feltöltéssel aug 17-én.

 • Nobody
  Tudom, hogy nem teljesen ide kapcsolódik:
  Miklós, írnál a mai napon életbe lépett TB-járulékkal kapcsolatos változásokról?
 • Gauchos
  Újabb érv a Digi mellett azonak, akiknek alapból is van valamilyen Digi előfizetésük. Az ország legjobb szolgáltatója. Persze van néhány település, ahol nem elérhető, de ez szerintem bőven vállaható kompromisszum.
 • GZ
  Lassan itt az ideje alapértelmezetté tenni a digis kártyát a mobilomban 🙂
  (Kár, hogy még mindig elég sok a lefedetlen terület Pesten belül is – gondolom a járványhelyzet sem használt az antennák telepítésének.)
 • Karl
  Kék tollbamondásra betesznek egy feltételt az 5G tenderbe, ami alapján a Digit kizárják, ezért elesik az 5G frekiktől, amire nagy szüksége lett volna.
  Jönnek az áremelések.

  Egyre többet fogom használni a Digit, Telener, Telekom meg csessze meg.

 • Adamo
  Ja. Senki ne mondja nekem, hogy nem beszélnek össze a szolgáltatók az árak tekintetében.
 • Domino
  Én eddig bekapcsolgattam minden 30 napban, de minek?:) Net mindig mindenhol van (1,wifi 2, Digi kártya ingyen net 3. ha minden kötél szakad, T-Marathon) akkor van 1000 ingyenes app beszélni vkivel(whatsapp, viber, google duo stb..) ha ez nem megy – mert a másik nincs net közelben, vagy vonalast hívok, akkor Digi 5Ft/perc – sehol sincs hozzá a Domino most, vagy stuntcalls 2,2FT/perc vonalas, 5,5Ft/perc mobil.Azt meg külön köszönjük meg pártunknak és államunknak, hogy kicsinálta a Digit (5G pályázat), hogy a másik 3 tolvaj banda továbbra is nyúlhassa az előfizetőket, és pl. a Matáv(T) v akárhogy hívják magukat, fejlesztés helyett sokmilliárdos székházba öntse a pénzt. De pl megyeszékhely városközponttól 500 m-re meg ADSL szolgáltat 20 Mb sebességgel. 50Mrd Ft-ba került a székház, hány km optikát tudtak volna kihúzni belőle?…
 • Unemployed
  A Digi terjeszkedését a hatalom kinyírta, így elkezdhet a Telekom apránként emelgetni, a másik két versenytárs kevés beszéd mellett úgysem tud versenyezni velük. Úgyis infláció és pénznyomtatás folyik ebben a rendszerben, ahogy azt Dr. Gino-tól már megtanulhattuk.
 • birzol
  Hajrá DIGI, elsődleges már a kártyád nálam! 5 Ft rulez! Ha itthon nincs elég freki, külföldön roamingban attól még van, meg belföldön (freki ide vagy oda) van VoWifi, ügyesen csináltad 🙂 csak így tovább.
  Az áruló Telenor meg bekaphatja az egész bagázssal együtt.
 • Alfa
  :
  “Senki ne mondja nekem, hogy nem beszélnek össze a szolgáltatók az árak tekintetében.”
  Semmi szükség összebeszélni, így működik egy oligopol piac. A hasonló árak összebeszélés nélkül is kialakulnak egyszerű játékelméleti meg pénzügyi kérdésekről beszélünk.
  Közgazdaságtan, középiskolai szint.
  Mégis mit várnál?
  Hónapról hónapra 100 Ft-al árat csökkentenek és a 3 év múlva ingyen lesz minden?
  A pékeknél gyökeresen eltérő áron van a kenyér? A Tescoban mindig olcsóbb a tej mint a LIDL-ben?
  Nincs semmilyen kartell, semmi szükség rá.
  Egyszerűen így működik a világ, csak mivel ezek hosszú távra kötött szerződések és különféle okból nem lehet naponta-hetente rángatni az árakat, ezért feltűnőbb a hasonlóság az árakban. Továbbá a termék megkülönböztetés sem annyira működik, egy perc hívás az tökugyanaz mindenhol. A pékek variálhatnak hogy magos buci meg teljeskiőrlésű, meg korpás meg stb.
 • Danhadnagy
  akkor miért van az, hogy az unióban nálunk a legdrágább a telefon és internet díj? Németországban eleve a szolgáltatók nem adhatnak kártyafüggő telefont, és kb. havi 15 euróból korlátlanul telefonálhatsz és netezhetsz.

  ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/mobile-broadband-prices-europe-2019

 • birzol
  Romániában ugyanez a korlátlan 5 euró. Külföldi hívasokra is ezer perceket ad ezért az árért:
  digiromania.ro/servicii/telefonie-mobila
  Magyarországon a szolgáltatók pofátlanul kihasználták, hogy az unió eddig nem szabályozta le a nemzetközi hívasok díjait. Míg a roamingért már nem kérhettek többet mint itthon, a nemzetközi hívásért annyit kértek amennyit nem szégyelltek. Most már csak azért 76 Ft/perc mindhárom szolgáltatónál, mert az unió mégis elkezdte ezt is leszabályozni. De egy forinttal sem mennének a plafon alá. Szégyen ami itt megy.
 • gvereb1
  domino fix 25-tel szemben akkor éri meg, ha más hálózatba min 32 perc, telekom hálózatba min 12 perc indul
 • boja
  Azért nyírja a hatalom a Digit, mert a Teszári Zoltán nem ért a matematikához, szorozni tud, de OSZTANI nem.
 • Alfa
  : #1
  Az “árró”l
  Nálunk van 27% ÁFA, meg vagy 3 egyéb adó amit a német előfizetőnek nem kell kifizetni, csak neked.
  Tovább más a méretgazdaságossága egy német operátornak (megnézed, általában a nagy lélekszámú országokban olcsó a mobil).
  Továbbá az ár egy marketingeszköz, a megvalósult fogyasztás és költés (ARPU) egész más. Egy átlag európai még mindig vagy 30%-al többet költ mint a magyar mobilra, a gazdagabb országokban ez akár 50-60% is lehet.
  Más piacokon máshogy tudnak bevételt optimalizálni a szolgáltatók, nálunk a magasabb árral, ez van.
  A nem létező kartelnek ehhez semmi köze, máshol is hasonló árak vannak országon belül a 3-4 operátornál.
  A beidézett tanulmány értelme semmi, megállapítja hogy különböző árak vannak és akkor mi van? Nincs egységes piac, sőt tök különbözők. Talán a kávé ugyanannyi Londonban mint nálunk? Arra miért nincs tanulmány? folyt.
 • Alfa
  #2
  mi a tanulmány következtetése?
  Addig kellene szabályozni EU-ban az árakat, amígy ugyanannyi nem lesz?
  Lesz árhivatal is és megvalósul a kommunizmus vagy mi a lófütty?
  Miközben nincs közös ÁFA, frekvenciagazdálkodás, versenyhivatal, hírközlési hatóság és ezer más dolog ami az egységes piachoz kellene.
  Tök jó hogy lenyomják az EU-s mobil árakat, de azon elgondolkoztunk már hogy ennek egyes országokban mesterséges kínálatszűkítő és egyéb negatív hatása is lehet?
  (egyelőre egyébként szerintem nincs, de ez a hatósági árazós szemlélet hosszú távon zsákutca).
 • Serrin

  A mindenféle különadók előtt is drága volt és ráadásul lapos országban vagyunk. Pont ezért a rekord magas árak jelzik a kartellt. Ha egy új szereplő belép, akkor vagy csatlakozik ehhez (lásd: vodafone) vagy kiütik, ha 5 forintos percdíjat kínál (lásd digi).

  Egyedül az EU szabályozások miatt olcsóbb néhány dolog, különben még mindig 3000Ft lenne az 50MB-os net és külföldön meg 150FT lenne egy perc hívás.

  Egyszerűen olyan magasak az árak, hogy a magasabb és az alacsonyabb keresetű országokban mindenhol olcsóbb hegytől függetlenül.
  Jártál már az Alpokban, Tátrában vagy a Kárpátokban? Mégis van hálózat és mindez meglepő árakon.

 • Sunhelios
  Az tiszta, hogy 19-20 Ft között van egy online úton előre kifzetett mobiltelefon perc önköltségi ára, ezzel én egyet is értek.
  Már csak az a kérdés, hogy akkor az alábbi nem publikus de Magyarországon jelenleg is elérhető flotta árajánlat (nettó díjak):

  flottacsomag: 189 Ft/hó
  alapcsomag: 289 Ft/hó
  emelt csomag 424 Ft/hó
  korlátlan csomag 989 Ft/hó
  hívás díj mobil irányba: 2,7 Ft/perc
  hívás vezetékes irányba: 0,01 Ft/perc
  sms (50 db ingyenesen felül): 0,01 Ft/db 🙂
  5 GB adat: 439 Ft/hó
  túlforgalmazás: 0,01 Ft/GB 🙂
  (fizetés: postázott számla alapján utólag, akár egyfős költségvetési szervezetnek is)

  ár az dömping ár-e, vagy visszaugrunk az első mondathoz, és megállapítjuk, hogy a 20 Ft / perc az mégsem egy iparági szabvány, hanem egy játékelméleti összejátszás (nem kartell!) eredménye.

 • Alfa
  : látom write only módban vagy, de azért néz utánna pár fogalomnak, úgy mint kartell, oligopólium, ARPU. Utóbbi talán a legérdekesebb. A lényeg hogy nem feltétlenül az árcimkéktől függ hogy mennyi pénzt hagysz a zöldségesnél, sokkal inkább attól hogy mennyire vagy gazdag vagy mennyi zöldséget és gyümölcsöt akarsz enni.
  De tudom, én vagyok a hülye mert érteni akarom a világot úgyhogy nyugodtan frusztráljátok magatokat a rendszeresen megjelenő “összehasonlító” “tanulmányok” után. Kartell van, a gonosz gyurcsany/fidesz/soros/multik/megkenthetőhatóság a hibás (a megfelelő bűnbakok aláhúzandók) , akik pont a mi vérunket szívják, a románokét, szlovákokét vagy a lengyelekét nem, balsors akit régen tép, lapozzunk.
 • Áron
  tudsz esetleg ebben segíteni, hogy hol érhető el ez az ajánlat?
  illetve külsősnek van-e lehetősége csatlakozni?
 • Tiborg
  Áron: Mo.-on a legjobb publikus flotta az EQ, ott próbálkozz, a fentit sürgősen felejtsd el.
  Alfa: Az tiszta sor, hogy valamilyen belsős mobilos cégnél vagy és lojális vagy a cégedhez, de nagyon egyszerűen leredukálod a magas (? szerinted nem?) MO-i árakat a telefonadóra. Ha MO-on valaki egy kicsit is érdekelt abban, hogy mennyi a mobil költsége, és tud számolni, akkor vagy (EQ) flottában van vagy feltöltő kártyás, szinte az összes többi előfizetést brutális árakkal büntetik. Szerinted ezek árak reálisak és korrektek, aki ez ellen hangot mer emelni, mert járt külföldön, és kelettől nyugatig mindenhol a hazai áraknak tört részét tapasztalja, az összeesküvéselmélet hívő? Egészen eddig lehetett azt mondani, hogy MO. a legeslegjobban lefedett országok között van ezért indokolt a magas ár, azonban 1-2 éve jelentősen visszacsúsztunk, már az első tízben sem vagyunk bent.
 • Kiszamolo
  Az EQ még csak nem is olcsó és óvatosan a mindenféle flottákkal, nemrég csődölt be a 6Ft is és bukták a számukat az emberek.
 • Sunhelios
  Áron,
  ezt az előfizetést alapból a költségvetési szervezetek rendelik, ahogy írtam is, de csatlakozhatnak önkormányzati szervezetek is és állami, önkormányzati tulajdonú cégek is. Maga a szerződés itt érhető el:
  kozbeszerzes.dkuzrt.hu/frameagreement?p_p_id=FrameAgreementPortlet_WAR_PubProcPortal&_FrameAgreementPortlet_WAR_PubProcPortal_viewMode=DATA&_FrameAgreementPortlet_WAR_PubProcPortal_frameAgreementId=1303

  A fő kérdés itt az, hogy amíg bizonyos területeken verseny van, addig a publikus tarifák miért ilyen magasak, és forintra megegyezőek. Holott a játékelmélet szerint a nagyfogyasztók piacán is jobban járnának az operátorok, ha kooperálnának a versengés helyett (remélem ez pc megfogalmazás volt :-)).

  De midegy, nekem megfelel az alternatív szolgáltatás (voip, digivoip, digimobil, esetleg T marathon net, stb.).

 • Tiborg
  @Kiszámpoló: Az EQ a legjobb publikus flotta, ez tény, de ha tudsz jobbat közzé teheted. A flottáknak vannak hátrányai, de akármilyen konstrukcióban is vagy mobil felhasználó, lesznek hátrányok. Vannak akik fizetnek inkább jóval többet úgymond a szabadságukért vagy egyéb másért. Amúgy feltöltős kártyával jelenleg a Voda Tuti+ a legjobb ajánlat 19Ft-os percdíjjal és 300Ft. felett egész Unióba ingyenes aznap.
 • headset
  @Áron
  “tudsz esetleg ebben segíteni, hogy hol érhető el ez az ajánlat?”

  Én tudok. Ez a telekom által az állami intézményeknek adott ajánlat.
  index.hu/tech/cellanaplo/2017/04/29/adok_miatt_draga_a_mobilozas/


  Aki részesül belőle, annak ingyen lesz. Aki meg nem ebbe a körbe tartozik, az nem csatlakozhat.
  Szóval ezt nem nevezném “jelenleg is elérhető flotta árajánlat”-nak.

 • Sunhelios
  headset: Igen.

  Itt most az a lényeg, hogy van-e valós műszaki és gazdasági oka a kb. tízszeres árkülönbségnek a publikált ár és a versenyben született ár között. Na; a GVH nem ezzel, hanem a Digi kizárásával foglalkozik.

 • Alfa
  : Látom te is “write only” nyomod.
  “de nagyon egyszerűen leredukálod a magas (? szerinted nem?) MO-i árakat a telefonadóra”
  Meg sem említettem a telefonadót (utaltam rá), írtam minimum 3 másik okot. Mind1.
  Nem mondtam hogy nem drága, csak annyit hogy nehéz, szinte értelmetlen országok között összehasonlítani.
  Az EU-s ARPU (átlagköltés, benne van a legcsóróbb magyar és a leggazdagabb svéd is) kb 15 euró.
  A Telekomnál Magenta kedvezménnyel korlátlan hang és 20GB adat kb. 27 euró. Soknak tűnik, de ugyebár a 15 euró az átlag, a 27 euró meg egy elég nagy prémium csomag. Magenta kedvezmény nélkül 38 euró ez a csomag, csak 10GB adattal.
  A Danhadnagy által fent beidézett szupi tanulmány szerint TOP “korlátlan + 5GB” típusú csomag magyar ára 47 euró.
  (módszertan egy kalap kkki, elég megnézni az excelüket)
  De évek óta tele a sajtó az ilyen kóklerekre alapozott cikkekkel, meg a sírással.
 • Tiborg
  @Alfa: Értem, szerinted nincs értelme az összehasonlításnak, de te hozol egy EU átlagot. Az EU 70%-a többszörösét keresi a magyarnak, de ez semmi. Sőt az is semmi, hogy mindenféle adó ellenére a legtöbb dolog olcsóbb itthon, mint az EU-ban. Csak éppen a telefon nem, amit ugye nem szabad összehasonlítani senkivel. Aztán ugye az EU átlag 15Euróból mit kapsz itthon? Azt azért beismerheted, hogy az elég szánalmas lesz 2020-ban. A versenyhivatalnak alapból be kellene tiltani olyan lehúzásokat, mint 20-40 Ft.-os percdíjak, amit simán kifizet a magyar többség előfizetéses csomagokban. Elég fájdalmas látni Romániában, hogy 5 €-ért adnak 50-100GB netet, korlátlan dumát országon belül, és 200 percet az egész EU-ba egy sima feltöltős kártyára. Mondjuk én is meg lennék ezzel a helyzettel elégedve, mint egy hazai mobilcégnek a managere vagy mérnöke.
 • Alfa
  : “Értem, szerinted nincs értelme az összehasonlításnak”
  Látom harmadszorra sem ment át, hogy nem az díjtáblázatot kellene összehasonlítani, mert nem az abban lévő percdíjakat fizetik az ügyfelek, hanem a _számlát_ .
  Az hogy végül mennyit fizetnek és mennyit használnak, azaz ár-érték arányban mi a helyzet még nem láttam korrekt módon összehasonlítva.
  Csak a hőbörgést, meg a tiltsák be, büntessék meg, kartel.
  De két értelmes mondatot nem tudtok leírni, hogy miért “drágább” nálunk mint máshol (amúgy ARPU szinten EU átlag alatt vagyunk)
  Egy EU ország vagyunk, EU-s árszabályozással, erős nemzeti szemléletű, beavatkozó állammal. Akkor ezt így hogy?
 • birzol
  “Két értelmes mondatot nem tudtok leírni” Leírtuk itt már vagy négyen is, Te vagy aki nem tudod értelmezni, plusz rettentő szemellenzősen látod a dolgokat. Azt akarod megmagyarázni, hogy aki külföldön 5 euróért 50 Gbyte netet + korlátlan beszédet kap belföldre + ezer perceket kap külföldre, az árérték arányban sokkal kevesebbet kapnak mint mi 10-15 ezer forintot fizetve ugyanezért a csomagért??
  Szegény külföldiek hogy át vannak verve, és mégcsak nem is tudnak róla.
  Azt el tudom képzelni, hogy ilyen csomagok mellett otthonra már nem kell külön net így minden családtag előfizet külön 5 euróért és lehet, hogy 50 Gb net már nem lesz elég így többet vesznek végül +ugyanonnan a tévé előfizut is, így a számla értéke ha eléri a mi árunkat abból 3-4 családtag mobil igénye lesz kielégítve nem pedig egy szál előfizetőé. Szóval az ár érték arányt hagyjuk már!
 • birzol
  De tudod mit, vezesd már elő a vezetőségednek, hogy túl járunk mi magyarok ár-érték arányban és vigyétek már lejjebb az árakat mert végső soron akkor többet fogunk fizetni számla végösszegben kapcsolt szolgáltatásokkal mint most, ergo a szolgáltatódnak is sokkal több bevétele lesz. Hajrá, uccu neki!
 • Domino
  Neked meg az nem megy át, h ha nincs se kartell, se összejátszás (áregyeztetés), akkor miért golyózták ki a Digit az 5G-ből mondvacsinált indokkal? Nehogy már vki belex@rjon a kis homokozóba, mert hát ARPU szinten hű de olcsók vagyunk.Hogy az ügyfél nem így látja, az meg ki a francot érdekel, úgysem tud mit tenni.Ja, mégis, csak megint elő kell venni a csavaros magyar észjárást, mert egyenes úton a gatyánkat is kifizethetjük. Azt meg te sem fogod tudni megmagyarázni, h miért volt fontosabb az 50Mrd-os székház felhúzása – aminek a kivitelezését a tuggyukki kapta:)- mint nagyvárosban normális, XXI. századi – értsd optika – szolgáltatás nyújtása.Szerintem rád is rádférne egy kis gondolkodás, hátha átmegy:)))
 • Tiborg
  @Alfa: A számla nem lehet alap semmiképpen, az alap a díjtáblázat. Ha a számla lenne alap, akkor a hús vagy a kenyér vagy bármi ára is az egekben lehetne (úgyanúgy ahogy a mobil díjak), mert a szolgáltatónak a bevétel számít. Legyen pl. 20 ezer a havi hús kvóta és kész. Szóval csak a hülye nem látja, hogy különadók, rekord áfa, és rekord magas elvonások ellenére, aminek az itteni többség biztos nem híve, a hazai árak gyakorlatilag nincsenek felette más EU-s országnak, mert a szolgáltatók nem feltétlen tudnak itt annyit keresni, mint mondjuk Angliában. Sőt az árak kifejezetten alacsonyak nyugathoz képest a legtöbb esetben – kivéve pl. a mobil díjakat, amik rekord magasak. Ezeket a magas árakat esetleg ki lehet valahogy magyarázni (akár joggal is), mint pl. a szolgáltatás színvonalával, amire hivatkoztak is még pár éve, mert tényleg jó a lefedettség, de már már ez is nagyjából a múlté
 • László
  Nem értem ezt az ARPU dolgot. Ha lehet kapni pl. 10 GB netet 5 EUR-ért nyugaton, ami az ügyfelek 99 százalékának kényelmesen elég mobilon egy hónapra. Akkor abból hogyan lesz jó az ARPU? Nem fog venni több netet, akkor sem ha milliókat keres. Ugyanez a percdíjnál. Olcsón adnak ezer perceket, akkor megveszi egyszer de többször minek, ha az is bőven elég? Mitől lesz jó a költése? Miket lehet / kell még ahhoz venni?
 • Kiszamolo
  László, ezen már én is gondolkodtam. Ha korlátlan csomag tokkal-vonóval 15-20 euró, mi a retket lehet még venni efelett egy mobilszolgáltatótól? Veszek dupla korlátlan csomagot?
 • birzol
  ARPU: Esetleg arra tudok gondolni, hogy vesz valaki 5 euróért korlátlan perc +50 gigás csomagot, majd a többi családtag is vesz. Ekkor otthonra valszeg már nem kell vezetékes internet, de akkor az 50 giga lehet nem lesz elég mindenkinek, vesznek még hozzá. Meg mondjuk még a tévé előfizetést is a szolgáltatótól veszik. Lehet, hogy ekkor élérik a kb. 10 ezer forintot számla értékben, de itt egy egész család minden tagjának a telekommunikációs igénye ki lesz szolgálva nem csak egyetlen előfizetőé!
 • Alfa
  :
  Veszel második (eSIM) SIM kártyát az okosórádba, a tabletedbe, a gyerek tabletjébem stb,. Veszel VoD csomagokat.
  Soroljam még?
 • Alfa
  :
  “Neked meg az nem megy át, h ha nincs se kartell, se összejátszás (áregyeztetés), akkor miért golyózták ki a Digit az 5G-ből mondvacsinált indokkal?”
  Drága barátom. A Digit a tenderről hatóság zárta ki, az a hatóság, aminek vezetőit a rözsicsökkentés kormánya nevezte ki. Az a kormány, ami csak a zemberek érdekeit nézi. Az a kormány aki harcban áll a multikkal, az EU-val, stb..
  Az a kormány aki büszke és szabad magyarországot épít és nem enged a külföldi befolyásnak.
  Ergo:
  a) a fentiekből semmi sem igaz, az ország vezetésének mindegy az emberek jóléte, esetleg utálják is a Digit.
  b) a zemberek jól kiszúrtak magukkal, amikor szavaztak.

  Ezért a mobil operátorokat hibáztatni szánalmas.
  (A Telekom a székházat béreli, nem a hálózatfejlesztési pénzt költötték el rá, sőt valószínűleg még spórolnak is a korábbi szétszórt telephelyek összevonásával és a régi ingatlanok eladásával).

 • Alfa
  : Oké, legyen a te világképed.
  A díjak indokolatlanul magasak, nincs rá más racionális magyarázat csak a kartell, össze van esküdve az előfizetők ellen és ezt a magyar állam hagyja, sőt támogatja, elüldözi a Digit is.
  Ámen.
  Szar nekünk.
  Kognitív disszonanciával hogy áll a néplélek?