Airbnb átverés

2018-05-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Terjed egy átverés az Airbnb-n, ami sokakat érinthet.

Jelentkezel egy lakásra és a tulajdonos kér, hogy küldjél neki valamit a privát e-mail címére. Kérnek egy igazolvány másolatot vagy útlevél-másolatot, ha tényleg komolyak a szándékaid, ez több nagy cégnél is elvárt, ezért nem feltétlen kelt gyanút.

Innentől kezdve megvan az e-mail címed és a főbb adataid, elkezdik küldözgetni a hamísitott e-maileket a foglaláshoz. A hivatalos @ssl.airbnb.com cím helyett @ssl-airbnb.com vagy hasonló címről teljesen eredetinek kinéző e-maileket kapsz. A pénzt az Airbnb GB Ltd vagy hasonló cégnek kell utalni, ami természetesen csak nevében hasonlít az eredeti cégre.

Ha lebuknak egy ingatlannal, töltik fel a következőt.

A tanulság: soha ne levelezz a tulajjal az Airbnb-n kívül, ha mégis így döntesz, egy másik e-mail címet adj meg és ne add ki az adataidat, hiába fenyeget, hogy akkor nem tudja biztosítani a foglalást.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram