Bankszámla: miért fizetsz, ha ingyenes is van?

Vizsgaidőszak és munkahelyi teendők ide, vagy oda, rászántam az időt végre a Nagy Bankszámla-összehasonlító Hadmüveletre.

Bár nem ez lesz az első ilyen probálkozás az internet korszakában, a blog szokásai szerint szeretném közérthetően, átláthatóan és mégis alaposan megcsinálni ezt.

Ezért a főbb bankok említésre méltó számláit tekintjük csak át. Minden banknak van 4-8 számlacsomagja, de ebből bankonként 1-2 az, ami meg is éri a felhasználóknak.

Az olyan bankokat, amelyeknek például Budapesten csak egy vagy két fiókja van, vagy főleg csak nagyvállalati ügyfelekkel foglalkoznak, kihagytam a felmérésből. Ugyanígy kimaradtak a speciális, például diákoknak, nyugdíjasoknak szóló csomagok.

Mivel a bankfiókba császkálás és a papír alapú utalás már lassan a múlté, ezért ezzel mi sem foglalkozunk. A pénztári pénzfelvétel szintén ritka dolog, ezért ezzel is kár komplikálni az életünket.

Netbankra szükségünk van, ezért ha ennek külön díja van, akkor azt is felszámoljuk.

Amint azt már a bankkártyáról szóló bejegyzésben megtudhattuk, ma már nincs sok különbség a dombornyomott és a sima kártya között, ezért mindenhol a sima kártya költségeivel számolunk.

A legtöbb banknál ha ingyenes, csak az első évben ingyenes a bankkártya. Más banknál díja van a számlanyitásnak. Ezért két évet nézünk és az összes költséget visszaosztjuk egy hónapra.

Kreálunk egy átlagügyfelet, aki havonta kétszer vesz fel saját automatából pénz, egyszer idegen automatából (20-20 ezret), van öt eseti utalása az interneten, átlag 5.000 ft/db. Átlagügyfél keres 80 ezret (A ügyfél), 120 ezret (B ügyfél), 180 ezret (C ügyfél)

Megjegyzés: általában a bankok beterhelik a díjakat, majd hónap végén vizsgálják meg, hogy teljesültek-e a feltételek. Ha igen, akkor utalják vissza a kedvezményeket, utólag. Ezen ne lepődjünk meg, ha a számlánkat olvassuk.

Sokan nem tudják, hogy már régóta a bankváltást a bankok egymás között elintézik, nekünk be sem kell mennünk a régi bankhoz (kivéve, ha aktív bankkártyánk, vagy tartozásunk van), az összes csoportos beszedést és állandó utalást átirányítják az új számlánkra. Erről bővebben itt.

Axa Bank Kamathozó számla: Az Axa Bank szolgáltatásai nagyon olcsóak, de nem véletlenül. Nem rendelkezik készpénzforgalommal, nincsenek se pénztárai, se ATM automatái. Ezért nem tudunk befizetni a számlánkra pénzt, csak másik számláról átutalni, esetleg horror költségen postán keresztül befizetni. A chipes kártyával a pénzfelvétel 260 ft vagy 360 ft/alkalom.

SMS szolgáltatása nincs (csak utólag lehet egyenleget lekérdezni), munkanap nyolc óra után ne akarjuk elérni a telefonos ügyfélszolgálatot, mert nincsenek benn.

Devizaszámlát sem tudunk nyitni, a forintszámla nyitási díja pedig 4.800 Ft.

A sok kényelmetlenségért cserébe viszont feltétel nélkül nulla forint a havi díj, az internetes és telefonos utalás díja, olcsó a bankkártya, sőt, a pénzünkre látraszóló kamatot is kapunk, 500 ezer forint alatt jelenleg 3,5%-ot, 500 ezer forint felett pedig a teljes összegre 5,75%-ot

Részletes kondiciók itt.

Mindhárom ügyfelünk havi költsége a magas nyitási díj és a drága készpénzfelvétel miatt 1.080 Ft/hó. Ezt kicsit ellensúlyozza a látraszóló kamat, ami állandó százezres egyenlegnél havi nettó 245 forint.

Ezért első számlának kicsit költséges és nehézkés az ügyintézés. Viszont második számlának remek, ha nem akarunk róla pénzt felvenni, vagy nincs állandó jövedelmünk. Én például internetes vásárlásra használom, sosincs rajta sok pénz. ezért bátrabban megadom a kártyaszámom az interneten. Ha pedig szeretnék rá befizetni, vagy róla pénzt felvenni, akkor a másik számlámra (-ról) utalom a pénzt. Ami előnye még, hogy a készpénzfelvétel összegtől függetlenül fix, ezért amikor az autóra vettem ki sok pénzt egy postahivatalban, akkor is csak 360 forintom bánta.

Budapest Bank Amennyiben a jövedelmünk a bankhoz érkezik (minimum a minimálbér), akkor a Kedvezmény 2 csomagban nulla forint a havidíj és két sajátautomatás, vagy egy idegenautomatás pénzfelvétel ingyenes. Az internetes utalásért fizetni kell, 55 Ft+0,3%, minimum 300 ft-ot. A kártyadíj évente 1740 Ft, idegen automatás készpénz felvétel: 125 Ft + 1%, min. 280 Ft. Részletek itt.

Mindhárom típusügyfelünk havi kiadása 1970 forint, ez főleg a drága internetes utalásból származik.

CITI Bank Top és VIP nulla forintos számla A magas keresetűeknek az egyik, ha nem a  legjobb ajánlat, ha egy összegben bármilyen jogcímen 150 ezer forint érkezik a számlára (TOP díjcsomag), vagy az egyenlegünk 3 millió felett van (VIP díjcsomag), akkor minden ingyen van, beleértve a dombornyomott kártyát is és a korlátlan pénzfelvételt akármelyik automatából.

Ellenben minden hónapban, ha nem folyik be az előírt 150 ezer forint, vagy nem egyösszegben, akkor izmos 3.500 Ft a havidíj. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha például betegszabadságon vagyunk. Ha munkanélkülivé válunk, az első dolgunk a számla megszüntetése legyen.

Csúnyány pórul járhatunk akkor is, ha a munkáltatónk valamiért előbb vagy később utal (hétvége, ünnepnap, stb.), ezért az egyik hónapban kétszer kaptunk fizetést, a másikban egyszer sem.

Könnyítésként ő az egyetlen bank, amelyik készpénz-befizetést is elfogad. Tehát felveszünk az automatából 150 ezret, besétálunk és befizetjük a bankfiókba és már teljesült is az elvárás.

Bővebb infó itt.

Alacsony keresetűeknek nem való, afelett viszont egy tényleg költségmentes számla.

Erste Bank Príma Lakossági Bankszámla Amennyiben legalább 100 ezer forint jövedelemutalás érkezik az adott hónapban, akkor vagy nulla forint a havi díj (egyébként 575 Ft), vagy 3 saját automatás készpénz felvétel ingyenes (egyébként a másodiktól 52 Ft +0,52%), vagy nulla forint az internetes utalás. A kártyadíj évi 1885 ft, idegen automata 314 Ft + 1,15%.

Ki se számolom, mert ennél sokkal jobbak is vannak. Részletek itt.

FHB Bank. Két vonzónak tünő terméke van, az Aktív és a Prémium számla. Az első feltétele minimum 120 ezer Ft havi jóváírás, a másodiké havi 180 ezer Ft, vagy 10 milliós állomány. Ebben az esetben nulla forint a havi díj, illetve 200 Ft, ha papír alapon kérjük a számlát. A kártya csak az első évben ingyenes, utána 1500 Ft. A netes utalás nulla forint, idegen automatából csak egyszer vehetünk fel költségmentesen január 2. után.

A Prémium számla nagy előnye a látra szóló kamatozás, ötmilliós egyenleg felett már 6,7% kamattal. Ebben veri a CITI Top-ot, bár több fizetés kell hozzá havonta.

A szíven ütő dolog az apróbetűből derül ki: ha nem érkezik meg az elvárt összeg, akkor 3200/3700 Ft a havi díj mértéke, ami még a CITI szerény büntető havi díját is hajazza. Ott minden ingyen van, akkor inkább azt választanám.

Ha valaki 150 ezernél kevesebbet, de 120 ezernél többet keres, akkor esetleg jó választás lehet az Aktív számla. Igazán magas jövedelem esetén a Prémium is vonzó lehet a látraszóló kamat miatt.

Bövebb infó itt.

K&H zéró bankszámla Havi 150 ezer forint jövedelem esetén nulla forint, egyébként 649 forint. Látraszóló kamat a számlán lévő pénzre, jelenleg 3%. A bankkártyának nincs éves díja. Csak a saját automatából ingyenes a pénzfelvétel, négy alkalommal. Az internetes utalás díjmentes. Közepesen jó csomag, érdemes megnézni.

Raiffeisen Díjnullázó számla. 120 ezer forint havi jóváírás esetén 0 forint a havi díj (egyébként 835 forint), ingyenes a netes utalás, korlátlan pénzfelvétel saját automatából, idegen automatából 395 Ft. A kártyáért viszont fizetni kell, évente 1900 Ft-ot. Nem tűnik rossznak, bővebb infó itt.

OTP Bank Alapszámla. Akkor jó, ha kevés a fizetésünk és semmit nem akarunk, csak havonta egyszer automatából pénzt felvenni, illetve bankkártyával vásárolni. Ekkor nulla forint az összes költségünk plusz kártyadíj évente, de amint csinálunk is valamit (akár betétlekötés, akár pénzbefizetés, akármi más), mindjárt mindenért sokat fizetünk. A többi számlacsomag nem versenyképes, mindenért fizetni kell és mindenért sokat. (Jó pont, hogy az éves kártyadíj ingyenes.) Bövebben itt.

Update: Sajnos már az OTP is pénzt kér a bankkártyáért, nem is keveset. Köszönjük, bankadó.

Unicredit Bónusz számla  havi 75 ezer forint jóváírás esetén 315 Ft számlavezetési díj, 150 ezer forint felett nulla forint. A kártya első évben díjmentes, a netes utalás díjmentes, az első két pénzfelvétel bármilyen automatából díjmentes, utána az összes többi a saját automatákból az.

Bankon belüli utalást is elfogadnak a 150 ezer teljesítéséhez, ezért gyakori a férj-feleség közötti oda-vissza utalgatások.

Szerintem egy korrekt számla, érdemes megnézni. Bővebb infó itt.

Cégek dolgozói által nyitható ingyenes csomagok. Bövebben itt.

Ha valaki ismer további jó számlákat, ossza meg a többiekkel a kommentekben.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo

Share

59 hozzászólás

 • jinjang
  A K&H-ra már nem jutott időd, vagy oka volt, hogy kihagytad?
 • Kiszmol
  nem volt szándékos
 • Laslow
  Igen, pl. a K&H Zero számlacsomag érdekes lehet még. Ahogy a Magnet Bank bármelyik számlacsomagja is.
 • Kiszmol
  javítottam
 • tyson925
  Nos, a Citis számla nem egészen úgy van ahogy leírtad.
  Az utalás ugyanis most már érkezhet két részletben is.
  Ezenkívül teljesen jó megoldás még az is (mivel én régi ügyfél vagyok nekem 1 összegben kell érkezzen a pénz, ezért én így csinálom), hogy kiveszek 150 rugót egy tetszőleges automatából, besétálok egy Citi fiókba, befizetem a pénzt, és máris teljesítve van a kívánt feltétel. Mindez kb 15 perc, de cserébe ingyen van.
 • Kiszmol
  Nekem a Magnet bank nem túl szimpi, azt direkt hagytam ki. Ahogy a takszövöket, meg egyéb kis bankokat is.
 • Kiszmol
  Úgy tudom, csak annak jöhet két részletben, aki egy akciós időszakban kötötte a szerződést, előtte-utána mindenkinek egyben kell jönnie. A hirdetmény is ezt a feltételt tartalmazza.

  Egyébként igen, ott a készpénzbefizetést is figyelembe veszik.

  Az unicreditnél meg az anyósom meg a feleségem utalgat egymásnak bankon belül, ott az megengedett.

 • Kiszmol
  a kedvedért javítottam. 🙂
 • gorgo
  Szerintem érdemes hozzászámolni az esetleges SMS-ek költségét. Elsődleges számla esetén számomra kiemelten fontos hogy az összes számlamozgásról azonnal kapjak SMS-t. A citi pl ott bukik az ingyenességgel hogy az első év után havi 400 forintot kérnek érte…
 • Kiszmol
  na de 20-30 forintos sms-ekből is összejön gyorsan a 400 forint, ha tényleg mindenről kapni akarsz sms-t.

  Szerintem senki nem ad ingyen sms-t.

 • gorgo
  Ja és: CIB online számla, alacsonyabb keresetűeknek, havi 50 ezer jóváírás plusz két tranzakció esetén 175 forint a számlavezetés, plusz bankkártya, sms-ek díja. Egy készpénzfelvétel havonta díjmentes (bármelyik ATM), valamint mostantól van olyan bankkártyájuk, amellyel külföldön korlátlan ingyenes pénzfelvétel a bankcsoport automatáiból.
 • gorgo
  Valóban senki sem ad ingyenes SMS-t, de van ahol van kisebb havidíj plusz alacsonyabb darabdíj, máshol magasabb darabdíj, érdemes ezt is figyelembe venni a bankolási szokásoknak megfelelően.
 • Kiszmol
  Ha van rá erőd, hogy összeszedd, én ígérem beleírom a cikkbe. 🙂
 • csizkek
  Ez az “automatikus” bankszamlavaltas hasznos info. Errol nem tudtam!
  A masik amit erdemes megnezni, hogy ha esetleg kulfoldon is hasznaljuk a kartyat, akkor a bank milyen arfolyamon valt es mit ker a penzfelvetelert kulfoldon. Pl. a Citinel az ingyenes csomagban van 2 ingyenes kulfoldi penzfelvetel, de cserebe az arfolyamuk magasan a legrosszabb barmelyik bank kozul.

  —————–
  Irtam mailt az indamailedre. Megkaptad?

 • Kiszmol
  igen ezt is nézni kell, a bátyám is ki van rájuk ez miatt borulva.

  Megkaptam. van újabb infó? 🙂

 • zsolt78
  Múltkor még jóval több komment volt, meg én is írtam, törölgeted őket?
 • Kiszmol
  Nem. Egyébként a csekkekhez írtál, nem ide. Az ott is van azóta is. 🙂
 • Pter78
  a Citinél nagyon egyszerűen át lehet hidalni ezt a problémát…….nyitsz egy devizaszámlát a normál forintszámlád mellé – semmi extra feltétele nincs, csak a havi bejövő 150e – és ha valutára van szükséged, akkor kiveszed a Ft-ot, pénzváltónál váltasz, majd befizeted cash-ben az adott valutát, utána pedig telefonon be tudod állítani magadnak a telebank menürendszerében, hogy a forint vagy a devizaszámlád legyen az elsődleges……..így elkerülöd a Citi egyébként valóban brutál árrését a devizákra. A 400 Ft-os SMS díj – az első évben nincs ilyen – pedig bármikor lemondható, nyilván nem is kötelezhetnének rá, tehát tényleg nullás az ajánlatuk…..:) nem ügynökük vagyok, csak szeretem a minőségi dolgokat :)))
  megtakarítási számlának pedig szerintem az Axa VIP verhetetlen itthon……tudom, gyenge és kevés szolgáltatást nyújtanak és ez így is van, de ha épp a pénzedet kell parkoltatnod valahol 2 nagyobb tranzakció között akkor tökéletes
 • Kiszmol
  Köszi az infókat. Dolgoztam náluk, még szerintük is ők a legdrágábbak Magyarországon.

  Bátyámnak hitelkártyája van, azzal vásárolgatott a neten, aztán egyszer meg is nézte a számláját, hogy milyen árfolyammal váltják neki a devizás vásárlásait.

  Ha átállítod a számládat, akkor az lesz szívás, ha forintban vásárolsz. Az Unicredit annyival jobb, hogy ott azt tudod beállítani, hogy az euros vásárlást az euros számládról vonják, a dollárost a dollárosról, a forintost a forintosról (persze nem elfelejtve, hogy pl. a Mastercard meg Visa mikor számol dollárban meg euroban.)

  A Malacpersely jobb, mint az Axa VIP 5 millió alatt és ha ki tudod várni, hogy ne hónap közben, hanem hónap elején vedd fel a pénzt. Most éppen 7% a kamata.

 • zsolt78
  Akkor ezt elnéztem kissé. Meg mertem volna esküdni, hogy ide írtam 🙂
 • Kiszmol
  Ritkán moderálok, szerencsére nincs rá szükség, a trollok egyelőre elkerülnek minket.
 • Kiszmol
  Itt vannak a Citi szerény devizaárfolyamai, érdemes figyelni pl. az euro közel 6%-os marzsát: http://www.citibank.com/hungary/homepage/arfolyamok2/cbluetplus0.jsp

  Az axáé itt található: https://www.axa.hu/hu/bank/bankszamlak_megtakaritasok/elszamolasi_arfolyam/

 • Pter78
  Szerintem a Malacpersely csak nominálisan jobb az Axa VIP-nál, ld. 7% vs. 5,9%, mert itt ugye több feltételnek is meg kell felelned, míg az Axa-nál az égvilágon semmire nem kell figyelni. Például ha elfelejted befizetni a havi min. 10e Ft-ot, akkor már csak 2,5% az a 7% az adott hónapra és buktad a kamatelőnnyel szerzett összeget akár hónapokra előre………persze tudom a CIB nyújt egy csomó szolgáltatást, és végül is ezt is lehetne akár forintosítani is :)))))

  A Citi átállítás tényleg kicsit kényelmetlen, de mondjuk külföldi-magyarországi tartózkodás esetén tök egyszerű, csak 1x átállítod, amikor elutazol, majd vissza, amikor hazaérsz. De ez az Unicredites dolog, amit írtál, tetszik, ez a jövő………

 • zsolt78
  Az OTP prémium számlacsomag esetleg? Elvileg bizonyos kereset felett ad ingyenességet sok mindenből, mint a Citi Top. Csak kíváncsi lennék miben másabb, nekem Citi Top van.
 • bdki
  A Citi Top Nulla olyan mint a neve. Fapados, fejlődésképtelen szolgáltatás gyenge ügyféltámogatással. Van e-mail, van sms. Ez szép, de sohasem tudok rájönni kinek fizettem a csoportos átutalást (van öt és mindegyik 10-20e között terhel), mert csak ezt tüntetik fel: CSOPORTOS BESZED. A 2011.-es év nagy durranása az volt, hogy az sms-ben szerepel a számlaegyenleg :o)

  A Citi nem terhel semmiért, de egy huncut fillér kamatot sem ad (Top Nulla) az első 300e Ft-ra. Ez nem tesz ki havi pár száz forint vesztességet? A nulla kamat és a méregdrága devizaárfolyamok révén annyi pénzhez jut, amennyi más banknál papíron leszámlázva soknak tűnne. Keresem a kijáratot, mert nem tudom megszokni a spártai webfelületet sem.

  Érdekes, hogy senki nem említette az MKB-t. 1-2 évvel ezelőtt volt náluk számlám, de sok hülyeséget csináltak gyors egymásutánban és hamar lelakták a bizalmamat. Nagyon kedvesek voltak, mindent jóváírtak, de úgy éreztem magam mint egy béta rendszer tesztalanya. Vajon ma mi lehet ott?

 • vikbhun
  Nekem AXA számlám van, a bankolási szokásaimnak köszönhetően egész évben max 1-2 ezer forintba kerül az egész. Egy viszont nem hagy nyugodni: tavaly egy nagyobb (1-2 Mio) nagyságrendű összeget szerettem volna felvenni OTP fiókban a számlámról, és valamiért elutasított a rendszer. 3x mentem vissza otthonról miután csekkoltam hogy tényleg van elég fedezet a számlán, mégsem engedte a pénzfelvételt. Ezután még próbáltam más bankokat illetve automatákat is sikertelenül. Tiszta égés volt.

  Mikor hívtam az AXA ügyfélszolgálatot hogy mi a helyzet, akkor a callcenter-es kisegített egy “nemhivatalos” információval, miszerint egyes bankok letiltották a 300.000 feletti összeg felvételét amennyiben a számla idegen bank tulajdonában van. És tényleg. Végül Raiffeisen automatából tudtam felvenni az összeget, miután ezen info tudatában 300 ezrenként hívtam le az összeget. Ráment pár ezer forintom a felvételre, illetve bosszankodtam egy jó darabig. Egyébként meg vagyok velük elégedve, de ezentúl át fogom utalni más banknál vezetett számlára az összeget, és ott veszem fel egyben. Nem tudom él-e még ez a limitáció.

  Ti nem tapasztaltatok ilyesmit az AXA esetén?

 • zsolt78
  Általában nem tartok rajta sok pénzt, de bárhol, bármikor fel tudok róla venni pénzt ingyen. A pénz máshol kamatozik (Axa)
  Nem használom külföldön, nem zavar a devizaárfolyamuk.
  Több számlát használok, mindegyiknek más az előnye, de a Citi verhetetlen ingyenességben.
 • zsolt78
  Ja és látom ki terhelte a csoportos beszedést, amit te írsz azt nem értem hogy lehet. Pl:
  11.25 CSOPORTOS BESZEDÉSI MEGBÍZÁS UPC Magyarorszag Kft.
  A10987278T001

  Nem lehet hogy csak aznap nem látod ki terhelt, de másnap már igen?

 • Kiszmol
  stones lusta ide regisztrálni, de a blog.hu-ról üzeni:

  Számlaválasztó excel tábla – beállítható “bankolási” szokások diákoktól a nagymamákig:
  http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/alkalmazasok/bankszamla_ktgszam
  (az oldal alján van a xls)

  🙂

 • gorgo
  És még ebben sincs benne a számlaszintű sms-szolgáltatás… 🙂
 • Kiszmol
  A pénztartás, szállítás, feldolgozás, ATM töltés irgalmatlan pénzbe kerül, amire az Axa egy fillért sem költ. Ezért olcsó.

  A többieknek meg elege van az Axából, ezért limitálták a készpénz felvételt az Axás ügyfeleknek.

  Egyébként a postán nincs felső limit, ott kell sok pénzt felvenni Axás kártyáról

 • bdki
  Ezt írtam és fenntartom: “Van e-mail, van sms. Ez szép, de sohasem tudok rájönni kinek fizettem a csoportos átutalást (van öt és mindegyik 10-20e között terhel), mert csak ezt tüntetik fel: CSOPORTOS BESZED.”

  Megismétlem, másképp: olyat amit írtál (11.25 CSOPORTOS BESZEDÉSI MEGBÍZÁS UPC Magyarorszag Kft.) mostanában nem fogsz látni a Citi sms-ben, vagy e-mailben. A webfelületen igen, de máshol nem. Onnan tudom, hogy megkérdeztem és megírták, hogy nem terveznek fejlesztést. A honlap designváltozása ne zavarjon meg, az csak a felszín. Még a sokat átkozott virtuális billentyűzetű jelszófelviteli módot sem tudják lecserélni, pedig van aki emiatt be sem tud lépni a honlapra.

  Képzeld, az egyik bank előre jelzi sms-ben, hogy 5 nap múlva az xxx szolgáltató meg fogja terhelni a számlámat (már bejegyezte a csoportos beszedési igényt). Na ez már szolgáltatás, legalábbis amit egy ember bank-sms viszonylatban kívánhat. Igaz egy ilyen sms kemény 20 Ft-ba kerül, de mindig tiszta a kép, hogyan is állok a számlával, van-e/lesz-e rajta elég pénz a levonás pillanatában.

  Ami a több bankot, több számlát, több kártyát illeti, nekem egy bank, egy számla és egy kártya ép elég. Nincs sem annyi pénzem, sem annyi időm, sem túl sok kedvem állandóan a tőkémet babrálni 🙂

  Csak arra hívtam volna fel a figyelmet, hogy a nulla forintos számlavezetés kártya tranzakciók csomag nem ingyen ebéd. Egyrészt egy tök fapados, távol-keleti szerverről üzemeltetett, lassú és fejlődésképtelen IT rendszer van mögötte (ez nem az USA-ban használt Citi rendszer), másrészt szépen aprít innen-onnan amit lehet (pl. kamat, marzs, sms díj).

 • zsolt78
  Így már értem. Sms szolgáltatásom sincsen, így nem tudom abban mit küldenek el.
  Egyébként az, hogy a jövőben várható csoportos beszedési megbízást már akkor lásd mikor a szolgáltató bejelentkezik érte s ne akkor mikor már levonták, már rég működik a K&H és Cib-s online felületen. Pl 9-én látom hogy 14-én az Aegon le akar vonni 5 ezer Ft. S adott egy letilt gomb is ha nem értenék vele egyet. S ez a szolgáltatás már évekkel ezelőtt elérhető volt náluk. Gondolom ezek a bankok küldenek erről sms-t is, ha aktív a szolgáltatás, nem tudom.
  Mivel most megyek át megint a K&H-hoz hitel miatt, így átvittem a csoportos beszedéseket is, s valóban tök jó ez a funkció. Nem csak aznap látom hogy valaki levont valamit, s ha nem értenék vele egyet, akkor lehetne telefonálgatni.
 • gorgo
  Sajnos sem a K&H, sem a CIB nem küld beszedés beérkezésekor SMS-t.
 • Laslow
  Átjavítod a K&H Zero leírását, hogy nem havi 150k jöveledem, hanem 150k jóváírás esetén ingyenes (ráadásul ez lehet 3 részletben is). Szóval hogy nem kell fizetés legyen a 150k, hanem lehet tetszőleges utalás, amit rögtön tovább is lehet küldeni.
 • szr
  A CIB-ről nem szóltál. Én azt is használom, a nyugdíj odamegy és havonta 20-30 közmű, stb. fizetés.
 • Pingback: Ingyenes bankszámla, melyiket válasszam? Pénzügyi tanácsadás | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről

 • Tomika
  Nekem OTP Prémium Plussz számlacsomagom van. Van hozzá webkártyás szolgáltatás, megtakarítási számla, valamint kötöttem hozzá egy EUR-számlát is. Vélemény?
 • Kiszámoló
  havi 4000/1000 ft havi díj és még fizetsz is pluszban egy csomó mindenért?!
  https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Lakossagi_szla_ktg_H_20120301.pdf

  Szerintem válassz bármilyen másikat, drágábbat aligha fogsz találni.

 • Tomika
  Nem biztos, hogy olyan drága…

  Nekem havi 979,- Ft, mert teljesítem azt a feltételt ami kell hozzá. Ezért van egy folyószámlám, egy megtakarítási számlám, egy web-számlám – amiről biztonságosan tudok vásárolni a neten – valamint egy EUR-számlám. Az átutalások, valamint az első 4 kp-felvét ingyenes, ami nekem elég szokott lenni. Az OTP-direkt is ingyenes az SMS szolgáltatással együtt.

  Szerintem ezekért a szolgáltatásokért nem drága a 979,- Ft…
  Persze, ha egyszer nem teljesítem a feltételt akkor 4.000,- lenne, de előtte szólnak, hogy kell-e ennyiért is, vagy visszaszerződök másik számlatípusra.

 • marczinorso
  mi a bajod a magnet bankkal?

  köszönöm.

 • Kiszámoló
  Kicsi, kevés a fiókja és furcsa az üzletpolitikája.
  De ha nem tartasz sok pénzt rajta, megpróbálhatod.
 • Nekem Erste Online csomagom van. Ez már nem köthető, de elég jó.

  http://www.erstebank.hu/file/LBBH_m4_20120202.pdf

  545 Ft/hó ugyan, de netbankból minden ingyenes.

  /Off: Gratulálok az oldalhoz, hasznos tanulnivalók vannak rajta!

 • marczinorso
  miért furcsa?
  ez egy kicsit elnagyolt ítéletalkotás egy komoly pü. bloghoz…
 • Tsilla
  Végre az ERSTE is előrukkolt egy 0 Ft-os csomaggal, havi 150 ezer Ft jóváírás a feltétel. A bankkártyáért viszont fizetni kell.
  http://erstebank.hu/file/LBBH_m3_3_20120410.pdf

  Ettől vannak jobb számlacsomagok, viszont a hitel miatt sok ember nem tud bankot váltani.

 • Zsuzsa
  A K&H bankban a netes utalás utalásonként 50.- Ft!
 • Kulcslyuk szelleme
  Az 50Ft a Lakossági Bankszámla esetében van. Zéró csomag esetén 0Ft.
 • Ágika
  Sziasztok!

  A jövőben euróban fogok kapni pénzt havonta rendszeresen, amit itthon forintban szeretnék elkölteni.
  Addig eljutottam, hogy valószínűleg jobban járok, ha nyitok egy eurós számlát és egy pénzváltónál váltom forintra. Tudtok javasolni valamit, hogy milyen számla lenne ehhez a legjobb?
  Köszi szépen! 🙂

 • Kiszamolo
  Igen, Szlovákiában nyiss számlát. Magyarországon fizetsz sokat az érkezésért is, a pénzfelvételért is.
 • Janos
  Szerintem a citibank nulla forintos szamlacsomag azert eleg jo. Ott utdsz ingyenesen penzt felvenni ( eurot is ), es nem fizetsz se az erkezesert, se semmiert ( ha legalabb 150.000 e forintnyi penz raerkezik 1 osszegben ) Van euroszamlajuk is, es legalabb magyarorszagi bank, ennek minden elonyevel es hatranyaval:)