Bankszámlanyitás külföldön

Hirtelen nagyon sokan szeretnének külföldön bankszámlát nyitni, amihez elméletileg, mint uniós állampolgár, jogod is lenne.

(Idézet az EU oldaláról: Banks cannot refuse your application for a basic payment account just because you don’t live in the country where the bank is established. Bővebben)

Elméletileg, mert a gyakorlat némileg mást mutat. Nagy ívben téve a jogaidra, sok helyen nem hajlandóak neked számlát nyitni, mondván nincs olyan értékelhető ok, ami miatt neked kellene az a számla.

De mivel mindenkit a gyakorlat érdekel és nem az elmélet, legyetek olyan jók és osszátok meg a tapasztalataitok egymással. Hol és hogyan sikerült bankszámlát nyitni külföldön, hol milyen indokkal pattintottak le, hol mit kértek és így tovább. Ha céges számláról van infód, az is jöhet.

Előre is köszönjük.

 

Share

162 hozzászólás

 • Eur Revolutról Wise-ra hogyan?
  OFF kérdés
  Hogy tudok Revolturól Wisera utalni EUR-t? Van EUR egyenlegem hozzá.
  Beírom hogy fogadó bank országa Belgium, EUR a pénz neme, és bemásolom a Wise eurós IBAN számot a számlaadatokból. De azt írja ki hogy az nem jó.
  Nagyon köszönöm, ha valaki segít.
 • Dobrev Klári zsebkendője
  Vivid és wise szerintem jó, nekem mindegyik van, de egyiket se használtam még. Curve kártyához hozzá adtam mindegyik virtuális kártyáját, így pénzt is tudok felvenni ha úgy van.
  Itthon meg lehet nem is nyitok másikat ha Raiffeisen bedobja a törölközőt..
  Ha meg van még wirex is, ez kriptos cucc, de vannak bankszámlai is, litván ha minden igaz.
  Crypto.com pedig angol számlaszámokat ad.
 • NamaStay
  Szlovákia
  Jelenleg szigorúbbak a banknyitási feltételek, mint pár évvel ezelőtt voltak, ennek ellenére nem lehetetlen a számlanyitás. Általában személyi igazolvány, lakcímkártya és adókártya kell hozzá, ill.ki kell tölteni egy kérdőíves nyomtatványt, ahol általános kérdésekre kell válaszolni. A legtöbb bank esetében lehetőség van más pénznemben is megnyitni a számlát, nemcsak EUR-ban. Vannak ingyenes számlavezetést kínáló bankok, mint pl.a FIO Banka, vagy a 365Bank, ill.jelenleg a Szlovák Takarékpénztár /ERSTE/ kinál ilyen lehetőséget az 1.évben. Szinte az összes-a tágas régióban előforduló-bank képviselteti magát Szlovákiában, a számlavezetés általában /ahol nem ingyenes/ 6-8 Euro havonta. Mindenütt van online bankolási lehetőség, mobil alkalmazás, bankkártya. A itteni bankok a VISA kártyát preferálják, ezt általában ingyenesen adják, sokszor éves kártyadíj sincs. Folyt.köv.
 • Kovácsné
  Franciaország: francia lakcímet kell igazolni, a lakcímkártya mint olyan nem létezik, így vagy névre szóló közműszámlával lehet, vagy nyilatkozattal a tulajtól, akinek az ingatlanában laksz (attestation de l’hébergement), a tulajtól személyazonosító irata másolatának kíséretében, amiért nagyon szeretni fog. Így is sok idő, 2 hónap-fél év, mire végigfut az ügy.
 • Alfa
  az említett szlovák bankokban szerintem nem tudsz online számlát nyitni, kivéve ha van szlovák mobilod, szlovák címed, stb.
  Többször végignéztem már a lehetőségeket én még nem találtam külföldi online EUR bankszámlanyitási lehetőséget.
  Vszleg személyesen be kell menni valahova.
  Ha mégis van, az engem is érdekelne.
 • Géza
  Németország: DKB – németeknek is nehezen nyit (egy udvarias levélben megköszönik az érdeklődést, és közlik, hogy nem kívánnak számlát nyitni, indoklást nincs), de nem diszkriminálja a külföldieket. Inkább azt próbálja belőni, hogy mennyire vagy nagy ügyfél (önbevallásos alapon kérdezik a jövedelmedet, vagyonodat a számlanyitási nyomtatványon). Eddig hitelkártyája volt ingyenesen, azt is adtak valami minimális hitelkerettel (talán 50 EUR), mostantól betéti kártya lesz ingyen, és a hitelkártya vastagon fizetős.
  Consorsbank: gond nélkül nyit bárkinek, de kártyája csak hitelkártya van, és azt meg nem ad, ha nem tud leellenőrizni a német KHR-ben (Schufa). Fenyegettem őket az EU-val, de nem hatotta meg őket.

  Az meg a legviccesebb, hogy több banknál is azt láttam, hogy a videobankos azonosítás csak németországi lakhellyel lehetséges. Ha Németországban laknék, bemennék a bankba.

 • Jóljárt jános
  Lajtánál – erste, neten időpontfoglalás a személyes nyitáshoz, magyar papírok kellettek, angol – német nyelv, alapból mastercard és miden egyéb szolgáltatás. Nem ingyenes. Normális ügyfélszolgálat, igaz már elég régen nyitottam. Netes alkalmazás az összes banki funkcióval.
 • Mit ne
  A DKB-val én is így jártam. Szerintem összetettebb a szűrőjük, mert 60 kEUR bevallott éves jövedelemmel utasítottak el.

  Az N26-ról szinte csak rosszat hallani. Ennek ellenére kipróbáltam: tényleg vállalhatatlan. Az összes eddigi ügyfélszolgálati és chatbotos szívásod szorozd meg hárommal, és közel jársz.

 • Zabalint

  DKB online regisztráció olyan, hogy a világ összes országát kiválaszthatod lakcímben, aztán az utolsó lépésnél kiírja, hogy csak német, osztrák vagy svájci lakcímmel nyithatsz náluk számlát. A nagyobb német bankok online felülete legalább az első lépésnél nem enged tovább, mivel lekorlátozza mely országokat választhatsz.
 • Zabalint
  Mi is most nézegetjük a lehetőségeket, szlovák bank nem jöhet szóba (a háborút is figyelembe véve, semmivel sem kevésbé veszélyeztetett ország), osztrák vagy német bankokat preferálnánk. Több német banknál már az online regisztrációs folyamatnál kiderült, hogy nem lehet (el is mennénk személyesen, ha lenne értelme), két osztrák banknál pedig úgy tűnik lehet az alapján amit eddig megtudtunk.

  Nem is a vagyonmenekítés lenne a cél, hanem hogy ha mégis beütne a legrosszabb scenario akár a háború miatt, akár a hatalmon lévő bolsevik banda miatt, akkor ne csupasz seggel kelljen menekülni, illetve forrósodó helyzet esetén legalább esély legyen még hová utalni. Bróker számla nem alkalmas erre, hiszen rossz esetben azon kívül, hogy ott a befektetések eleve padlón lennének, az ahhoz való gyors hozzáférés nehezebb lenne(vásárlás, kaucio lerakása, és persze munkavállaláshoz is számla kellene).

 • c1rd
  kbc.ie-n van online számlanyitási lehetőség, ír bank (euró számla) és angolul lehet (kell is) beszélni velük telefonon, de elég hosszadalmas folyamat
 • Mollaka
  Ausztria: easybank (A BAWAG-é)
  két éve simán tudtam nyitni online, elkezded a folyamatot, majd amikor leesik a weboldalnak hogy magyar vagy, “downgrade”-el egy ingyenes basic accountra. Full online access és ingyenes mastercard.
 • Mollaka

  Nekem ue volt a baj és ne röhögj, de annyi volt a Wise app baja, hogy szóköz volt az IBAN bankszámlaszámban. Amint kiszedtem a szóközöket, elfogadta
 • Husz János Puszita

  Melyik bank az Bécsben? Bankot akarok váltani éppen.

 • TT
  Tetszik az új “borítókép”.
 • Gyula
  kb 5 éve van N26 számlám. -val ellentétben nekem csak pozitívak a tapasztalataim. Évekig oda érkezett a fizum. Online support jellemzően percek alatt válaszolnak.

  Viszont nem lehet náluk nyitni számlát Magyarországról. Idén járt le a kártyám és a régi címemre küldték ki az újat. Megreklamáltam és simán kiküldtek egy újat ingyen az új címre.

  Nem értem a kiszámoló averzióját az online bankokkal szemben hiszen a wise-t nagyon szereti (illetve szerette a múltkori nagy csalódásáig).

 • arul
  Friss osztrák tapasztalat keddről:
  A Fertő tó közelében lévő kisvárosokban próbálkoztunk, majdnem mindenhol van magyar ügyintéző (a Bank Austria honlapja szerint a legközelebbi magyar nyelven is szolgáltató fiók Schwechátnál van, de mi találtunk Eisenstadtban is) bár a legtöbb magyar home officeban volt, és csak telefonon volt elérhető.
  Bank Austria (Unicredit) és Raiffeisen osztrák kötődést vár el, lakcím v munkahely, nekünk ilyen nincs.
  Az Erste magyar adóigazolassal adott volna folyószámlát, de következő hétre kellett volna időpontot egyeztetni.
  Bank Burgenlandnal nyitottunk végül, magyar személyi, lakcímkártya és adókártya kellett hozzá. Magyar ügyintéző fiú volt, magyarul ismertette a takarékszámlát és a folyószlacsomagokat.
  A honlapon megvannak a kondíciós listák, a papírok németül vannak. Angol nyelvű mobil app van hozzá, meg mastercard. Háttere a Grawe biztosító.
 • Baliberg
  Írország friss tapasztalat: távolból esélytelen, helyben is nehéz, többnyire helyi közműszámlát kérnek mint lakcím igazolás.
  Barátnőm most költözött, helyi tb (PPS), hivatalos munkaviszony, ír telefonszám, albi szerződésben is benne a neve, de minden közmű az én nevemen van hűséggel (én korábban költöztem), így nem tudják fogadni a kérelmét, vicc…
  Egy bank (AIB) tud olyat, hogy appban regisztrálsz, utána levélben küldenek egy kódot amivel tudod aktiválni a regisztrációd és kész. Kb. 1 hónap átfutási idő kb és kell egy ír cím.
 • nyman
  Írországban van számlám, dolgoztam ott. Volt címem és adóazonosítóm (PPS) és már elég rég nyitottam, ezért már irreleváns a nyitással kapcsolatos infó. Ekkor minden ingyenes volt. Van ír hitelkártyám és több megtakarítási számlám is.

  Ingyenes alap számla nyitható EUs állampolgárként is. citizensinformation.ie/en/money_and_tax/personal_finance/banking/standard_bank_account.html

  De ez akkor marad ingyenes, ha jól értem, ha az ír minimálbérbél kevesebb az évi jóváírás. A többi számla itt összehasonlítható: bonkers.ie/money/

  Amire esetleg érdemes figyelni, ha két sör között beugrik valahova az ember számlát nyitni. Az egyik, hogy kártyát nem biztos, hogy minden bank kiküldi külföldi címre. A másik, hogy tranzakciókhoz, azonosításhoz, belépéshez kellhet SMS kód, amit van aki csak ír számra küld.

 • cseta
  Ausztriaban a sparkasse/erse banknal siman lehet online szlat nyitni.

  Aki szeret kirandulni annak:
  sparkasse.at/erstebank/privatkunden/konto-karten/vorteile-services/services/fremdsprachen/ungarisch

 • Szovjet

  Nem tetszik a borítókép. Az “ukrán hősök” békeidőben semmiben sem különböznek a szovjet mentalitástól, sárba tiporták az etnikumok jogait (magyarok Kárpátalján, oroszok Kelet-Ukrajnában), kifejezetten civilizálatlan társadalom. A háborút elszenvedő ukrajnai polgárokat persze sajnáljuk, de kíváncsi vagyok, összeállna -e a Nyugat és a fél világ pl. USA ellen, ha hasonló mondvacsinált okokkal háborút indítana egy Vietnam, Irak vagy Afganisztán, Líbia ellen. Képmutató a NATO-politika, az “egyszerű népek” meg birkaként bekajálják a mantrát, fejvesztve akár a 3. világháborúba is rohannának.

  Jelenleg az őrült orosz hadserege ellen küzdenek hősiesen. Köszönjük nekik, hogy ők állítják meg az elmeháborodott invázióját a saját életük árán.

  Ha majd az USA ilyen mondvacsinált okkal háborút indít, akkor majd meglátjuk. Ha a világ túlfelén lesz, kevésbé fog izgatni minket, ahogy Indonéziát sem nagyon izgatja most Ukrajna.

 • Jaxi
  Az oroszellenes szankciók kapcsán eszembe jutott néhány apróság csak a XXI. századból:

  2001: Afganisztán megtámadása
  2003: Irak megtámadása
  2011: Líbia megtámadása
  folyamatos katonai hadműveletek Pakisztánban, Szíriában, Szomáliában
  Vajon ezek során hány amerikai bank lett lekapcsolva a SWIFT-ről? Megtiltották a légtárhasználatot amerikai repülőknek? Kizártak amerikai sportolókat nemzetközi versenyekből? Hány amerikai politikus és nagytőkés lett kitiltva az EU-ból? Államosították, vagy einstandolták az amerikaiak külföldi vagyonát?
  Erről valahogy mindenki megfeledkezik.

  Afganisztán: 2001 new yorki terrortámadásról még gondolom nem hallottál soha, igaz? Na miért rohanták le Afganisztánt, ki bujkált ott és ki bújtatta ott?
  Tálib rémuralom is megvan?

  Irak: előtte Irak művelt egymillió halálos áldozattal járó iráni háborút, lerohanta Kuvaitot, a saját népe ellen gáztámadást intézett, stb. Tény, tömegpusztító fegyvert nem találtak. De Szaddam Huszeinnél sokkal jobb embereket is felakasztottak már.

  Líbiában az ENSZ(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) döntésére avatkoztak be, nem az USA, hanem egy koalíció, a cél Kaddhafi hadseregének a megállítása volt és a légtérzár kikényszerítése. Az USA ki is szállt elég hamar a légtérzár fenntartásából.

  Művelődj: hu.wikipedia.org/wiki/2011-es_l%C3%ADbiai_intervenci%C3%B3

  Oroszország akkori véleménye a beavatkozásról: “Medvegyev szerint Oroszország helyesen cselekedett, amikor nem vétózta meg az ENSZ BT ülésén a légtérzár felállításának tervét, mert az szerinte helyes és szükséges. Egyúttal bírálta Putyint is, amiért a katonai beavatkozást a keresztes háborúhoz hasonlította.”

  Ezeket párhuzamba állítani Putyin cár hódításaival elég gyenge eresztés.

  S ha még igaz is lenne az USA bűnei (mert ha nem is ezekben az esetekben, de a hetvenes-nyolcvanas években csináltak durva dolgokat a szovjetekkel egy időben), ez semmit nem vonna le Putyin bűneiből.

 • nyman

  “…minden közmű az én nevemen van …, így nem tudják fogadni a kérelmét, vicc…”

  Akkor az ír gyakorlat nem olyan sokat változott az elmúlt másfél évtizedben. Akkor is voltak ilyen nehézségek a számlanyitásnál. Az egyik fiókból valami miatt elküldtek, mert nem volt 100%-osan meg minden, bementem egy másikba. Végül az első számlámat a negyedik helyen sikerült megnyitnom. Ahol megnyitották, annak a banknak az egyik fiókjában voltam már előtte úgy egy órával.

  Vannak ügyintézők, akik rugalmasabbak, vagy adott esetben nem elég tájékozottak. Ez egyébként Mo-n is igaz.

  Ami még az ír gyakorlat volt, hogy bankszámla nélkül nem lehet bérelni, cím nélkül nem lehet PPS-t kérni, PPS nélkül meg nincs számla. 🙂

  Ahogy látom ez még van ahol minding kell. moneyguideireland.com/should-banks-be-asking-for-pps-numbers.html

 • Tanyasi paraszt
  Szerintem online nyitva a wise és a vivid tűnik a legbiztosabbnak.
  Egyik belga, másik német számlaszám.
  Tudtommal van aki wiseról fizeti az itthoni tb-t, minden gond nélkül.
 • Klinsmann
  Itt Ausztriában szinte az összes bank kér állandó osztrák lakcìmet kb a Trump éra óta. A szaki azt mondta elég 2napra valahova bejelentkezni, utána már nem fogják megszuntetni a szamlat ha a tulaj elhagyja az országot. A legtöbb bankban azt mondták a fizetés magyar számlára is at ér. Ismerősnek akartunk nyitni, de mindenhol elhajtottak. Online akartunk 1 német számlát ott nyitottak is volna de az ügyintéző azt mondta az Ismerős beszéljen németül nehogy csalás áldozata legyen. Ott is elhasaltunk. Maradt egy otp deviza számla.
 • Erste Bécs
  Sziasztok! A bécsi Erste központban dolgozok, a héten lementem a fiókba megkérdezni, mi a helyzet a számla nyitással magyar állampolgárok kapcsán. A válasz az volt, hogy vagy osztrák munkaszerződés, vagy osztrák lakcím (ideiglenes vagy állandó) előfeltétel a nyitáshoz. A határ menti Erste fiókok lehet hogy rugalmasabbak, de Bécsben ezt az infót kaptam sajnos.
 • Szovjet
  “Köszönjük nekik, hogy ők állítják meg az elmeháborodott invázióját a saját életük árán.” – Kiszámol.
  Jó oké, értem a lelkesedésed, de eléggé túlburjánzott az euroatlanti hiszti, jobb lett volna több diplomáciával rendezni. Egyre inkább sarokba szorítanak egy olyan országot, amely jelentős háborút talán sohasem vesztett. Ellenben megnyerte a Nyugatnak a 2. világháborút. Szavaidon azt érzem, a hős ukránok megállítják az orosz előrenyomulást, akik enélkül egészen az Atlanti-óceánig vonulnának. Jaj, nyugi, csak a fehérorosz, ukrán érdekszféra kell nekik, nem több. A háború nem megoldás, autoriter őrültnek tartom Putyint, de százmilliók lobogtatják az ukrán zászlót, szajkózzák a “szorítsuk sarokba Oroszországot”, de nem képesek ésszel felérni a konzekvenciákat. Rossz vége lesz ennek, az orosz nép mentalitását nem ismeritek. Ennyi lett volna, nem térítem el tovább a tematikát, bocs.

  Tárgyalni?! Miről és kivel?! Putyin elhatározta, hogy leigázza Ukrajnát és kész. Mint amikor Izraelt kérték számon, miért nem tárgyal azokkal a terrorszervezetekkel, amelyeknek egyetlen célja volt, Izrael elpusztítása.

  Tárgyalni azzal lehet, aki hajlandó rá.

 • Kárpátalja
  Kérlek, hogy azt a sárga kék zászlót és az ukrán szöveget vedd le az oldaladról, amíg hatályban van az ukrajnai kisebbségi nyelvtörvény és a nagykövetük minősíthetetlen stílusban támad minket, miközben a magyarok rekord mennyiségű támogatást bizosítanak az onnan menekülőknek!

  (Amíg nem szeded le, bojkottálom az oldaladat és erre fogom kérni minden ismerősömet is. Remélem azt is tudod, hogy egy olyan országot támogatsz, ahol rendszeresen megfélemlítik a magyar kisebbséget, miközben mi most is segítjük az UKRÁN nemzetiségű menekültjeiket is. Mikós, nagyon csalódtam benned.)

  A nagykövetük Orbán pávatáncára utalt, szerintem semmi sértő nem volt benne, a magyar kisebbségnek a legtöbbet a kormány oroszpolitikája ártott, a nyelvtörvényről meg majd tovább vitatkozunk, ha nem lesz háború.

  Ha egy népet támogatsz, amelyik éppen háborús támadás alatt van, az nem azt jelenti, hogy egyet értesz a kormánya minden politikai döntésével.

  Ezzel a logikával kérd számon azokat is, akik segítenek az ukrán menekülteknek.

  “Majd akkor segítek, ha visszavonták a nyelvtörvényt! Addig mindenkiben csalódok, akik segítenek nekik!“

  Ugye észrevetted, hogy most ugyanezt csinálod?

  Nem az van odaírva, ha még nem olvastad volna, hogy tisztelet az ukrán nyelvtörvénynek.

 • Sógor koma
  “sárba tiporták az etnikumok jogait (magyarok Kárpátalján, oroszok Kelet-Ukrajnában), kifejezetten civilizálatlan társadalom. ”

  A magyar külügy kitartó munkával elérte, hogy a kárpátaljai magyarok helyzete a háború után még ennél is sokkal rosszabb legyen. Államilag szervezett, vagy csak fű alatt megtűrt pogromok, kollektív büntetés “Putyin utolsó csatlósainak” – ez mind benne van a pakliban a háború végső kimenetelétől függetlenül.
  Sikerült pont annyira Putyinhoz dörgölőzni, hogy egyformán leköpjenek az EU-ban és Ukrajnában is.

  Témához: évekkel ezelőtt nyitottam osztrák számlát. Idén év elején kerestem volna olcsóbbat, de a legtöbb helyről elhajtottak valami mondvacsinált indokkal az osztrák lakcím ellenére. Nem nagyon lehet válogatni.

 • alapos
  ” Nagy ívben téve a jogaidra, sok helyen nem hajlandóak neked számlát nyitni, mondván nincs olyan értékelhető ok, ami miatt neked kellene az a számla.”

  Ha valaki járatos a jogban, ezt a részét kifejtené? Nem a szokásos szittya narratívából, de akkor tényleg mi értelme van az EU-nak, ha egy ilyen helyzetben, ami jogilag elvileg járható, az az alap állapot, hogy mégsem? Miért kellene erre külön értékelhető ok, ha egyébként megfelelek annak, hogy EU-s állampolgár vagyok, büntetlen előélet, igazolt adózott jövedelem, stb?

 • Álszentekéavilág
  Eddig vertétek az asztalt, hogy fegyvert mindent kell küldeni az ukránoknak. Most meg már azon fáradoztok, hogyan tudnátok lelécelni, ha baj van. Ti sem a sajátotokkal ütitek a csalánt. Elég álszent társaság írogat ide. Felfordul az ember gyomra, hogy ilyen emberek a szomszédai, munkatársai, de akár a baráti körben is lehetnek ilyen alakok. Igazi haladó liberálisok vagytok, ha nem ért veletek valaki egyet. Akkor a másik már orosz barát, putyinista. Amúgy meg, ha akkora gebasz lesz. Európa lángokban fog állni. Nem lesz olyan hely, ahol biztonságban legyen az ember. Pénz lehet a számlákon, de étel nem lesz a boltokban.

  Tehát követve a logikádat, mindent meg kell adni Putyinnak, el kell tűrni, hogy leigázza Ukrajnát, aztán ki kell lépni minden kelet-európai nemzetnek a NATO-ból, mert a diktátor ezt parancsolja és az sem baj, ha Magyarország is újra orosz hatalom alatt lesz.
  Mindent adjunk meg az őrültnek, nehogy felbosszantsuk.

  Ezt nevezem hozzáállásnak.

  Egy Putyinfélét vagy megtörsz, vagy meghozod az étvágyát. Te ez utóbbira szavazol.

  A többi hozzászólásod majd megjelenik, ha meg tudod válogatni a szavaidat.

 • Álszentekéavilág
  Nem érdekel, hogy kirakod-e vagy sem. Te nyugodtan uszíthatsz az rendben van. De ha valaki mást ír, akkor az már orosz barát. Látod, pont erről írtam és te egyből tiltasz. Kettős mérce. Amúgy meg sehol nem volt egy trágár szó sem csak leírtam rólatok a véleményem. Köszönöm, most már tudom, hogy te is ugyan olyan hazaáruló vagy mint a fideszes, dk-s emberek. Azért remélem jössz majd velem a frontra, ha mégnagyobb baj lesz és nem elmenekülsz. Bár ezt belőled és a hozzád hasonlókból nem nézem ki. Értelmes embernek tartottalak, de valami eltört nálad elég régen.

  uszítok? Neked elgurult a gyógyszered. Hazaáruló lettem, mert elítélem az orosz vérontást? Tudod te egyáltalán mit jelent a hazaáruló szó?! Mész a frontra, mert nem nézi a világ tétlenül egy őrült háborúját, akinek már agyára ment a hatalom?

  Ne haragudj, de ne erőltesd, olyan marhaságokat hordasz össze, hogy reagálni is felesleges rá.

 • where its going to?
  Amugy csak egy kis erdekesseg 🙂
  A bitcoin emelkedett es most megtorpant kicsitt mikozben az otp lefelezett.

  Arrol nem beszelve hogy a bitcoin arfolyama dollarba van az otp meg forintban, szoval meg bo 10 szazalekot ra lehet szamolni.

  Ertem en hogy betilthatjak kockazatos meg miegymas, de a mostani adatok azt mutatjak hogy kevesbe kockazatos mint az otp es a forint kitettseg. Nyugtan dorgoljetek majd az ellenkezojet az orrom ala amikor nem igy lesz.

 • Vero
  Bank Burgenland Oberwarti fiók: magyarul beszélő alkalmazott, normál számlát nem hajlandóak osztrák munkahely vagy lakcím nélkül, de egy Sparbuchot (olyan mint a régi magyar takarékbetétköny) magyar okmányokkal nyitottak (ehhez természetesen meg kell jelenni). Fizikálisan és online is be lehet rá fizetni, kamatot alig adnak rá, de csak a fizikai Sparbuchhal tudod felvenni a pénzt a fióknál személyes megjelenéssel 3.5 euro a felvétel díja (akkor is ha sok pénzt veszel fel.). Ha közel laksz, akkor ez jó lehet. Utalni viszont nem tudsz róla! Csak felvenni tudod kpban.
 • Sanya
  , @szovjet

  Amit műveltek azt úgy hívják hogy relativizálás. És az égvilágon senkit nem érdekel ilyen helyzetben sem a nyelvtörvény, sem Irak, sem az oroszok elszigetelése miatti nyavalygás. Erős képmutatás amit előadtok.

 • Broáfka Ottokár
  Az, hogy az ukránok most Magyarország reakcióját kéri számon na az aztán tényleg a pofátlanság kimaxolása azután hogy minden módon gátolják a magyar közösség életét. Nem emlékszem az ukrán költők, orvosok, ügyvédek v. tökömtudja kik felszólalásaira mikor ŐK nyomtak el másokat. Fordítva persze kicsit jobban fáj a dolog.

  Meg ez a pofátlan blöff, hogy akkor holnap már fel kell őket venni az EU-ba. Na ne röhögtessük már egymást ennyire elvtársak…

  Az meg, hogy Ukrajna most megállítja az orosz inváziót szintén a kabaré kategória. Ha valami megállítja őket azok a szankciók, nem ukrajna. Várjuk majd az értekezést az izraeli háborús bűnökről is.

  Ja és sem az ukrajna elleni háborút sem az orbáni politikát nem támogatom a legkevésbé sem.

 • NN
  Svajci tapasztalataim :
  Rafko (Raiffesen): “Mégis hogy a francba képzeli, hogy külföldiként szamlat akar nalunk nyitni?”
  UBS, Postfinance: Ha van svajci bejelentett lakcime, akkor oké.
  EU: Bocs, Miklos de szerintem itt nem a “jogod van – nincs jogod” kérdésen fog megbukni a dolog, hanem a lakcimen. Igen, jogod van, de (szerintem) ahhoz jogosan ragaszkodhat a bank is, hogy az adott orszagban legyen bejelentett lakcimed. Nem varhatod el a banktol, hogy idegen orszagba emelt költségen levelezgessen. (Franciaorszagban is volt bankszamlam gond nélkül – amig ottani lakcimem volt.)
 • Kárpátalja
  Kiszámoló: Csak azért reagálok, mert kitetted a hozzászólásom, még ha nem is értesz vele egyet, ez becsülendő. Viszont az kell mondjam továbbra is, hogy nincs igazad. Pénzügyileg ugyan tájékozott vagy, de ebben az ukrajnai kérdésben nagyon nem. Nézz utána az előzményeknek, fellelhetőek a neten. Nem linkelnék képeket, mert rosszat álmodnál, ha megnézed. Ha tájékozódni szeretnél az információ elérhető.
  Én évek óta olvasom az ezzel kapcsolatos információkat, ezt az információ hátrányt nehezen hozod be pár nap alatt. Én beszélgettem sok onnan távozott ukránnal, nem magyarral (népesség csökkenés több millió 2014 óta) és egytől egyig az volt a véleményük, hogy korrupt vezetés, szar helyzet, onnan menni kell. A vezetésüknek a szar helyzetben komoly szerepük van, ahogy most a háború kirobbanásában is.
  ReSanya: ez kevés, tájékozódj. Az USA tízszer rosszabb, még se volt ennyi szankció/felháborodás

  Értsük már meg: SZERINTEM IS VELEJÉIG KORRUPT VOLT Ukrajna, szerintem is sok minden gáz volt ott. De ennek mi köze van ahhoz, hogy egy elmeháborodott lerohanta az országot és ártatlan embereket ágyuznak?

  A magyar kormány nem korrupt? Nekünk nincs elég oligarchánk? Itt nem uszítanak hét éve a külföldiek ellen?

  Akkor Magyarországot is le lehet rohanni és mindenki, akinek ez nem tetszik, az hülye, mert nem tudja, hogy a kormány mennyit lop?

  Te lennél a legjobban felháborodva, ha a kormány politikájával azonosítanának téged.

 • h-laszlo
  Tök érdekes, mert ugyanennél a banknál (csak más fiókban) elmondása szerint nyitott folyószámlát. Egyébkén én is nézegetem a lehetőségeket (áprilisi esemény számomra kedvezőtlen alakulása esetén “menekülési tartalék” képzése okán). Bár még a fősuli miatt kb. másfél évig fogva vagyok (egyébként nem tudna valaki fenékbe billenteni, hogy tanuljak? 🙂 ).
 • porthosz
  Kiszámoló:

  Szerintem nyugodtan bannolhatod az orosz propagandát, van egy szint aminél meg kell húzni a határt.

  Engem például sosem zavart ha valaki gazdasági kérdésekben teljesen mást gondolt mint én és érveket meg álláspontokat ütköztetünk, legyen szó ingatlan piacról vagy bitcoinról, de amikor emberek annak tapsolnak hogy a szomszédban szanaszét repülnek az emberi testrészek, attól felfordul a gyomrom.
  Sajnos ismét szemtanúi vagyunk annak, hogy az emberi mélysötétségnél nincs sötétebb az egész univerzumban.

  Más:
  nekem nagyon úgy tűnik, hogyha valaki nem szeretné magyar bankban tartani a pénzét, akkor a wise/revoluton kívül elég nehézkes bankszámlát nyitni lakcím hiányában. Talán ez a Burgenland bank amit többen írtak hogy megy.

 • Fabatka
  Maradjunk annyiban, hogy az ukrán vezetés naiv volt. Egyételmű, hogy háborúba nem fognak beszállni katonai haderővel a nyugati országok. Egyszerűen nem érdekük. Az elmúlt két év megtépázta a gazdaságot mindenhol, élezte a társadalmi feszültségeket, a háború a költségeivel és a negatív társadalmi megítélésével nem kell az EU országoknak. Putyinnak sem kell mindent megadni, de egyúttal nem lehet teljesen leírni és ignorálni sem. Egyedüli bűnbaknak sem jó beállítani ebben a helyzetben. A volt szovjet tagországok az ő területei, ugyanúgy, ahogy más országok nyugatiak. Ezt el kell fogadni a békéért. Történelmileg, kulturálisan is közelebb áll Ukrajna Oroszországhoz, mint Nyugat-Európához.
  Más, külföldi bankszámlanyitás. Angol és holland bankszámlával nem lehet próbálkozni itthonról. Rengeteg papírt kérnek, alapvető a munkaszerződés, bevétel igazolás és adott országbeli lakcím/számla.
 • Kavics
  mandiner.hu/cikk/20180625_ukran_biztonsagi_fonok_az_oroszok_allhatnak_a_lembergi_pogrom_mogott

  Azért ne felejtsük el, hogy a nyelvtorveny az oroszok ellen lett kitalálva, és azt se, hogy ukrán-magyar ellenetét alapvetően a Oroszoknak volt fontos, hogy legyen valami oka, hogy OV miden ukrán csatlakozási lépést megakadályo…

 • ggg
  Már nem csak a “régi” nyelvtörvényről van szó
  telex.hu/kulfold/2021/03/05/minden-tisztsegtol-megfosztja-ukrajna-a-kettos-allampolgarsagu-karpataljai-magyarokat

  Orbán Viktor pedig hét éve uszít tudatosan idegenek ellen és riogatja velük a lakosságot.

  S mi köze ennek ahhoz, hogy Putyin mit művel ártatlan emberekkel?

 • Churros
  Gyorsan megnéztem a spanyol Santandert, ahol bárki, EUn kívüli is nyithat számlát (személyesen, de csak útlevél meg egy non-resident igazolás kell a rendőrségtől).

  “maintenance fee of € 16 per month (NIR 0%; APR: -1.32%)”

  bancosantander.es/en/particulares/cuentas-tarjetas/cuentas-corrientes/cuenta-no-residentes

 • Szovjet
  Nem relativizálom, csak a diplomáciai megoldások prioritásában hiszek: lettek volna még lehetőségek, pl. Kínát bevonva. Ha gazdaságilag megfojtják, a legtöbb ország feladná, de az orosz nép más mentalitású; és vajon mihez kezdenek, ha már csak az atom marad?
  Nekem is szimpatikusabb lett volna, ha a fotelkatonák inkább Kiszámoló-milíciát verbuválnak, és mennek a frontvonalra, mintsem elkényelmesedett bloghuszárként beleokoskodnak, de a következmények felméréséhez már nem elégséges a belátóképességük. Fel kellene fogni, a tét a 3. világháború kirobbanása.
  Soha nem állnék ki Ukrajnáért – ha úgy adódna, azonnal összeállna a kisantanttal (pedig nem vagyok jobboldali, sem revizionista). Felrakni az ukrán zászlót, majd ha ég a lába alatt a talaj, pattanni külföldre – no comment.
  Távozok innen, mert beleírt fentebb a szövegembe, amivel átlépte a “demarkációs vonalat” – a nyáj elfogadja, én nem.

  Látod, ezt látjuk pont ellenkezőleg. Ha Hitlert időben megállították volna, elmaradt volna a második világháború.

  De akkor is gyávák voltak az emberek, azt gondolták, mi közöm van nekem a csehekhez, az ő bajuk, csak jaj, ki ne törjön a második világháború.

  Spoilerveszély: pont ez a megalkuvó gyávaság miatt tört ki.

 • Ottó
  Majd azt is írd már meg, hogy az Ukránok nem járultak hozzá kárpátalján egy hozzávetőlegesen 15 ezer magyar katona és civil maradványait őrző tömegsír feltárásához.

  Vagy például, hogy a vereckei hágóban lévő magyar emlékművet rendszeresen megrongálják.

  Ez most komoly? Tényleg megrongált néhány agyhalott egy emlékművet? Ez a legnagyobb bajotok az életben? Orbán meg évek óta uszít a külföldiek ellen, rabságban tart menekülteket. És akkor mi van?

 • Könnyű nekem
  köszi az érdemi infot, igen ritka az most itt.
  Azt is megtanultuk hogy kis pénzintézetbe nem tesszük a vagyonkánkat, pech h kábé csak oda lehet mo-i címmel, most nagy bajban lennék ha lenne mit kivinni.
  Mi a helyzet a nem folyószámla típusú hanem egyéb megtakarítási vagy befektetési számlákkal, az ügyben van vkinél friss tapasztalat?
 • John Smith
  Most először (és szerintem utoljára) szólalok itt meg.
  Kedves Miklós!
  Feltűnően sokan képviselnek az oldaladon egy bizonyos ideológiát. Pénzért, vagy meggyőződésből, mindegy.
  Ha még nem tetted, olvasd el Wass Albert Patkányok honfoglalása c. művét az analógia miatt. (A blog a házad, az ember te vagy, a többit mindenki találja ki maga.)

  Igen, azok az emberek, akik nem csak a közmédiából tájékozodnak, képviselnek egy álláspontot.

  Ha pedig a gyanúsan sok oroszbarát kommentekre gondolsz, hidd el, nem én hívtam ide őket.

 • Nyelvtörvény
  Többször előkerült a nyelvtörvény. Kérdem én, ha nekünk EU és NATO tagságunk van, ők csatlakozni akarnak mindkettő szervezethez, mi segíteni vagy blokkolni is tudjuk a folyamatot, akkor mennyire dilletáns a magyar külpolitika? Két ilyen aduásszal a kezünkben sem voltak képesek elérni, hogy megváltoztassák. Tudom többször akadályoztuk a csatlakozási folyamatukat büntetésből. De a diplomácia nem így működik. Ha nem a Szíjjas vezetné a külügyet hanem egy profi diplomata, akkor már rég le lehetett volna tárgyalni velük, hogy miben tehetünk egymás javára még a vétózás előtt.
  Valószínűleg jobb volt a viszály fenntartása Orbán gazdájának…
 • Lajos a hegyről
  Elég sok a nem friss infó a bankszámla nyitás kapcsán. Miklós, ha kirajzolódik valami “kb. friss” kép a hozzászólásokból és kiderül, hogy valahol lehet számlát nyitni, akkor desztillálod majd az információt egy újabb cikkben? Szép napot!