Ingatlan árverés-átverésről még egyszer

Írtam egy cikket fél éve az állítólagos végrehajtott ingatlanok megvételéről közvetítőkön keresztül:

Bedőlt ingatlanok féláron

Bár már sokan megégették magukat, még mindig próbálkoznak az ügyeskedők.

Most éppen Máténál próbálkozott be az ingatlanos, belvárosi lakást kínált féláron, ehhez csak 10%-ot kell előre befizetni, hogy a tiéd lehessen. Az ő jutalékát nem lehet ügyvédi letétbe tenni, nem tudja, melyik banké az ingatlan, mert annyival állnak kapcsolatban, nem, nem lehet megnézni a tulajdonlapot sem, amíg nem fizet.

Ez a történet már így is önmagában bűzlik, akkor különösen, ha tudod, hogy változtatták a törvényt tavaly tavasszal, hogy ne lehessen akármennyiért eladni a végrehajtott ingatlanokat. Ha például ez az adós egyetlen lakóingatlana és már legalább hat hónapja ott is lakik, még egy év után is csak a becsérték 90%-át elérő licit tekinthető érvényesnek, addig csak 100%-on vagy felette lehet licitálni rá. (A becsérték ebben az esetben jellemzően a piaci ár.) De ha nem is ez az egyetlen lakóingatlana, akkor is először csak 70% lehet a legalacsonyabb érvényes ajánlat. (Más, nem lakóingatlanokra adható akár 50%-os ajánlat is, ingóságra ennél kevesebb is.)

További hab a tortán, hogy az összes árverést megtalálod te magad is ezen a weboldalon, mert kötelező oda feltölteni azokat a transzparencia és az adós, illetve a hitelező jogai miatt.

Itt is láthatod, hogy a legtöbb ingatlan annyiért van árverésen, amennyi a becsült értéke, a többi 70, illetve 50%-os áron várják a sorsukat. Ez utóbbiak nem feltétlen lakóingatlanok, de amelyik mégis az, azt te is megtalálod a listában. Az, hogy mennyire értelmes a törvény, amelyik piaci áron indít egy licitet felfelé, ráadásul még limitet sem tartalmaz, hogy csak a 30 millió forint alatti ingatlanoknál kell alkalmazni, azt most hagyjuk.

Érdemes lejárat szerint sorba tenni a liciteket, akkor látod, jellemzően mennyiért mennek el az ingatlanok, már ha egyáltalán. Használd a részletes keresést eldugva a lenyíló fül alatt, ha nem vagy kíváncsi például a Békés megyei ipari ingatlanokra vagy zártkertekre. A pipálgatás után még a keresés gombot is meg kell nyomnod külön.

Tehát (általában) nem lehet féláron ingatlant venni, mert a törvény tiltja és nincs olyan titokban tartott árverés, amiről te vagy más ne szerezhetnél információt. Ha pedig más is tud róla, mi szükséged van ezekre az emberekre, illetve mi biztosítja, hogy más nem ad nálad jobb ajánlatot?

Innentől már csak az a kérdés, ki dől még be mindig ezeknek a csalóknak?

(Igen, vannak kiskapuk, ha az adós és az összes hitelező megegyezik, hogy X összegért adják el az ingatlant, de akkor nincs több tartozása az adósnak, akkor el lehet térni a törvényben meghatározott százalékoktól. De mekkora az esélye, hogy pont neked ajánlják ezt a néhány tucat ingatlant és pont Budapest belvárosában? S miért menne bele akár az adós, akár a hitelező, vagy a követelést megvásárló faktorcég, hogy féláron elkótyavetyéljenek egy egyébként két nap alatt eladható belvárosi ingatlant?)

Share

86 hozzászólás

 • vedini
  Remelem sokan olvassak es nem hagyjak csobe huzni magukat
  Koszi a cikket
 • mitel hentes
  Több ismerősöm vásárolt már butaságrészvényt a fáraók örök lakhelyébe (piramisjáték), és ott mindig azzal jöttek, hogy a magas hozam a halandó ember által érthetetlen, elérhetetlen tőkeáttétes, bankok közötti, csak millió dollárral elérhető, kriptovalutás, jegybanki garanciás (!), stb. trükk miatt van.

  Az ismerősök nem is azért ugrottak be, mert értették a dolog lényegét, hanem azért, mert barátaik, rokonaik ajánlották, akiknek már bejött. Nem meglepő, a piramisjátékok kezdeti szakaszában mindig van “hozam” kifizetés, ami az új belépők pénzéből jön, és a rendszer felduzzasztása a célja.

  Miért ugrottak be és ugranak be a csalóknak az emberek? Mert irigykednek azokra a rokonaikra, barátaikra, akiknek már bejött. Az irigység a motiváció.

 • Csaba
  Megnéztem egy agglomerációs kisvárosra.

  1/1 tulajdoni hányad a licit, a teljes lakás becsértéke
  (kikiáltási ára) 260.000 Ft/m2, piaci (hirdetési) ár: 400.000 Ft/m2
  azaz a piaci ár 65%-án van meghirdetve, tehermentesen

  “Az ingatlanra a kikiáltási ár legalább 50%-ának
  megfelelő összeggel tehető érvényes vételi ajánlat.”

 • Tequila
  Az elmúlt hónapban figyelemmel kísértem két lakásárverést is. A nyertes licit mindkét esetben magasabb volt a piaci árnál. Az egyik esetben legalább húsz százalékkal. Ráadásul az ingatlanok nagyon rossz állapotúak voltak.

  Azóta is azon gondolkodom, kinek éri meg piaci ár felett vásárolni nagyon lepusztult lakást, amihez csak hónapok után jut hozzá.

 • Kiszamolo
  Csaba, ha a becsérték nem valós, az adós vagy a hitelező élhet panasszal és új értékbecslést kérhet.
 • Péntek13
  Vannak itt érdekes lehetőségek: 1/4 panellakás özvegyi joggal terhelve 🙂

  Más. Mivel jár, hogy ingatlan lakottan? 100 évig ott maradhatnak a dédunokái és még az épület karbantartását is fizetheted, vagy ha önként nem mennek el egy hónap után segítenek a hatóságok kitenni?

 • András
  Kb egy éve követem az MBVKs VIII VII és IX kerületi lakásokat, lementegetem a pdf-eket és lejárat után kéthetente megnézegetem mi mennyiért ment el és nevetséges a dolog, az árverések kb 90%-ban az aktuális piaci ár közelében, sőt sok esetben jóval felette mennek el pecók, úgy hogy vagy lelakatolt az ingatlan vagy még benne lakik az előző tulaj szóval meg sem tudod nézni mit veszel…. érthetetlen számomra, főleg hogy a lakások nagy része minimum rossz, de inkább pusztulat állapotban van…
 • százegy
  Én nem hittem az ilyenekben, de rápróbáltam egyre, a neve nem ugrik be, a Bécsi úton béreltek egy elég nagy, korrekt irodát. Az előző évi árbevételük 10 millió környéke volt, veszteséggel. Sokan voltunk, többen vártak. Elmondták a rizsát, kell valami 600-700 előre, meg pár százalék, hogy kilakoltatva, üresen adják át. Én is azt mondtam, semmi gond, ügyvédi letétbe teszem a pénzt, teljesítés után megkapják. Rohangáltak egy nagy papírtömbbel, hogy ennyi ingatlan van. De csak vigyorogtam, mondtam, mutassanak egy párat az adatbázisból. Nem lehetett előre megnézni. A beetető duma még az volt, hogy a cég résztulajdonosa az OTP egyik magasrangú vezetője, ezért vannak jó lakásaik. Mondtam, előre 2 forintot se fizetek, mint azt közöltem már időpont egyeztetéskor. Mókás volt, 3-4 szobában folyt a beetetés, 2-3 ember várt, kb. félóra alatt, amíg ott voltam. Nagyüzemi átverés volt.
 • százegy
  András

  A piacon jobb vételek vannak, mint az MBVK oldalán. Horrorárak vannak szerintem is. Majd valaki, aki belelát, majdcsak megokosít minket, hogy miért vesz valaki túlbonyolított módon túlárazott lakást úgy, hogy nem egy esetben vásárlás előtt meg se tekintheti. Néha azon gondolkoztam, hogy talán egymásnak verik fel az árakat. Ha balek veszi meg licitálva, eladják neki, egymás közt meg nem vonják le a 10% foglalót. xD

 • Andru

  Nem tudom, hogy az irigység motivál-e ilyen marhaságra bárkit, de az biztos, hogy az emberek egy része simán azt gondolja, hogy ha a Pistának bejött, nekem kétszer annyira be fog. Okosabb vagyok, szebb is vagyok, szorgalmasabb is vagyok 🙂
  Úgyhogy van abban valami, amit írsz.

  Másrészt meg, fogadjuk el: a trükközés országa vagyunk. Ha valamit görbe úton meg lehet szerezni, az tutira csak jó lehet. Szerintem aki így vesz lakást piaci áron vagy fölötte, az egyszerűen azt hiszi, hogy tutira megéri valamiért, valami extra jár vele, mert trükkös és azzal mindig jár extra. Ami voltaképpen igaz is 🙂

 • barna
  Azért nem véletlenül csinálták meg olyan formátumban és programnyelvben a weblapot, hogy ne nagyon lehessen igazán normálisan keresni az adatokban.

  Amúgy ha nálam hajtanának végre ezek a végrehajtók, akkor tuti beperelném őket, hogy messze nem teszik meg a tőlük elvárható dolgot azért, hogy normális áron menjen el a cucc. A fényképek kritikán aluliak, előfordul, hogy nem is az adott dologról van ott fotó, a leírás használhatatlan…stb.

  Múltkor írtam az egyik végrehajtónak, amiben rákérdeztem az egyik műszaki cikk típusára. 1 hónap (!) múlva válaszolt, amikor már le is járt a licit.

  Az hagyján. Volt olyan, hogy licitáltam és a szuper titkos licitálás jegyében és a hiper-szuper adatvédelem fényében a drága végrehajtó (valószínű az alkalmazottja) kiküldte az összes licitáló email címére, hogy ekkor és ekkor lehet megtekinteni a dolgot. Úgy, hogy az összes címzett email címe látszott.

 • VJ
  A minap epp az emlitett oldalon bongesztem. Ingosagok kozott becserteken multi-nyomtato 100e. Minimum ar szinten 100e. Ujat lehet venni 70e-t (a hasznalnak raadasul nem ismert a multja, a kora, meg sem lehet nezni, lehet van rejtett hibaja is..) Kinek eri ez meg?

  Masik ingatlanok kozott, garazs 500e persze a haszonelvezeti jog rajta marad. Amit nem lehet ugyan atruhazni es orokolni sem, a haszonelvezo halalaval atszall a tulajdonosra, de az meg lehet 60 ev… ezt is ki fogja megvenni? Es van mar ra ervenyes licit…

  Lehet a rokonok vasoljak fel? Tudja valaki mi lehet a trukk?

 • lakigizi
  Ezek után pláne nem értem, hogyan vett ismerősöm árverésen egy jó kis garzont egy éve 13 millióért a Boráros téren. Miközben ez baromira a piaci ár alatt van (most már érhet vagy 20-at).
 • Business man
  @Kiszamoló :

  OFFTOPIC:

  Szia Miklós, küldtem tegnap egy email a ‘kiszamolo@gmail.com’ címre, “Balesetbiztositás” címmel. Megérkezett ?

 • Excelbuherátor
  A legalja, pusztulat lakásokat olyan nepperek veszik meg, akik egy minimális (2-5 milliós) befektetéssel lakhatóvá (inkább csak annak tűnővé) teszik, és másfél-kétszeres áron eladják. Így lesz egy külvárosi parasztház mellett álló valamikori disznóólból, és kamrából, önálló lakrész, és az egy parasztházból azonnal “két- vagy többlakásos társasház osztatlan közös tulajdonú telken”. Rengeteg ilyenbe futottam bele. Sőt! Van olyan, amikor csak leverik a repedezett vakolatot, behúznak pár elektromos kábelt, meg levakolják a fürdőszobát, pár vízkiállással, majd 75%-os készültségi szintűként meghirdetik. (Megtörtént: XV. kerületi kertes háznak hirdették, kiderült, hogy osztatlan telek fele, ahol egy valamikori fészer, vagy műhely van “lakásnak” kialakítva. A tulajdonjog lehetett kb. 10mFt, az elvégzett munkán és anyagon láttam, hogy kb. 3mFt az “árcédulán” meg 25mFt szerepelt…)
 • Hitel
  Ha nem lezsírozott akkor nem valamilyen pénzmosás áll a háttérben…ez tényleg nagyon furcsa. Valaminek lennie kell…
 • Mankel
  Én is ezen a módon jutottam az lakásomhoz Pécsen. (nem közvetítőn keresztül) Két marha nagy szerencsém volt.
  1. Még a 90%-os szabály előtt vásároltam.
  2. A lakáson ugyan volt bejegyezve haszonélvezet, de haszonélvező már meghalt.
  Lehet ezen a módon jó üzleteket kötni, csak a zavarosban kell halászni. Igazából el kell végezni a házi feladatot. Lakás kinéz, tulajdoni lap lekérdez (kötelező megadni a helyrajzi számot az alapján könnyű rátalálni) ezt online le lehet kérdezni 1000 forintba kerül. Azon rajta van az ingatlan teljes története többek között a haszonélvező neve és születési dátuma. Ebből már azért elég jól tippelhető, hogy él-e még. Ha 65+ korú egyszerűen elbattyogsz a környékre és megkérdezed a szomszéd nénit, na ő tuti tud mindent, de elég sok külső jel van amiből jól megtippelhető, hogy az ingatlan lakott-e.
  Én a becsérték 65%-ért vettem a lakásomat ezzel a módszerrel
 • Mankel
  @Péntek13: Kell birtokba adást kérni a jegyzőnél (ezt érdemes a kifizetésnél azonnal az árverést lebonyolító végrehajtó iroda elrendezi) 90 nap az elbírálási ideje és kirakják neked a lakót rendőrrel.

  @VJ: Nincs rajta nagy trükk vagy tudja az illető, hogy a haszonélvező már nem él vagy 70 és a halál között van. Vagy egyszerűen úgy van vele, hogy 500 ért eltűnni nem fog, az ára valószínűleg csak nő, negyed áron veszi meg, azt egyszer csak rá száll garázs. A fenntartási költségek meg a haszonélvezőt terhelik.

 • 1956
  Más téma:

  ,,Emelkedik a CSOK összege a kistelepüléseken 2018.07.24 10:16
  A CSOK összege növekedni fog az 5000 fő alatti településeken, konkrét összeg még nincs, de jelentős összegű emelést tervez a kormány – mondja Gulyás.”

  Na jöhetnek a lepusztult túlárazott kádárkockák Bivalyhalálf***-n.:D:D

 • gaborr
  Én is jó ideje követem az MBVK-s árveréseket, főleg II, XII, XI kerületekkel. Teljesen értelmezhetetlen árakon mennek el a normális ingatlanok. Ingatlan.com-on olcsóbban lehet találni jobb ingatlanokat, olcsóbban, és meg is tudod nézni őket. A “gyenge” minőségű ingatlanokat meg senki sem viszi el.
  Szeritnem egyfajta “szerencsejátékos” izgatottság lehet a licitálókban, hogy csakazértis az enyém lesz.
 • ügyvéd
  Miért vesznek árverésen a piaci árnál magasabban? Egyszerű: Most van a mánia a csúcson.
  Az emberi butaság döbbenetes történetei rajzolódnak ki a honlapon….

  Az átverős cégek is ezért “virágoznak”…

 • somi
  “Miért vesznek árverésen a piaci árnál magasabban? ”
  Winner’s curse.
 • Csabai papa
  Sziasztok! Egyszerű a válasz, piaci ár fölött a végrehajtás kérőnek/hitelezőnek éri meg licitálni, így azonnal tulajdonba kerül, nem kell kivárnia a végrehajtás hosszú folyamatát.
 • ügyvéd

  Ne terjessz hüjjjeségeket! A végrehajtást kérők általában BANKOK, Önkormányzat, Lakóközösség, stb. = “egyikük” sem vásárol árverésen!!!! Pláne nem a piaci ár felett.
  Kéretik tudomásul venni, hogy bizony idióták vásárolnak jobbára a felvert liciteken!!!
 • HNR
  Tavalyi MBVK árveréseink:

  13.3-ért vettük, 4 hónap múlva 17-ért elment,
  13.3-ért vettük, 3 hónap múlva 22-ért elment,
  14.5-ért vettük, még megvan, kicsi +-ban tudnánk kiszállni….

  Tavalyelőttiek:

  12-ért vettük 5 honap múlva 15.6-ért elment;
  11.5-ért vettük 7 honap mulva 14.8-ért elment;
  10.6-ert vettük, 2 év után most májusban vehettük birtokba, kb 20-22-t ér;
  18.6-ért vettük, még nem vehettük birtokba, kb. 32-34 most a piacon….

  Mindez 300 (!) árverésből, rengeteg türelemmel.

  Nem kérek “okos” kommenteket, 16 éve végrehajtással foglalkozom, most 27000 ügy van nálam…

  Évről évre nehezebb jó áron venni, most már szinte lehetetlen. (Azért idén is vásároltunk, jóval magasabb kockázat és várható “futamidő” mellett.)

  Ha van rá igény, röviden azért az árverésekről , jogszabályokról és a kockázatokról szívesen mesélek…

 • HNR
  A vhkérők néhanapján történetesen lehet (!) hogy vásárolnak árverésen.

  Szélsőséges esetben látszólag piaci ár felett is.

  Viszont kb. 1000-ből egyszer… tehát évente 2-3 esetben…

  A licitálók nagy része szerintem is bolond , izé , pénzügyileg nem megalapozott , magas kockázatú döntést hoz.

 • Csabai papa
  Köszönöm az udvarias tájékoztatást! Egyet felejtettél el: ÁLTALÁBAN! Végrehajtást nem csak ők kérnek, kérhetnek. Vagy Te nem hallottál követelés értesítésről, leginkább bankok adták el csomagban a követeléseiket 6-8 évvel ezelőtt. Ha követnéd az oldalt láthatnád, hogy az eljárások nagy része 2010 körül kezdődött. Én több ilyen céget ismerek.
 • Tomikaa
  “Miért vesznek árverésen a piaci árnál magasabban? ”

  Nagyon egyszerű: követelésvásárlás árverés előtt.

  Lehet hogy úgy tűnik, hogy valaki 30 milliót fizet 35m2-ért… de ha előtte megvett az egyik hitelezőtől egy 20 milliós adóslevelet 5 millióért, akkor a matek azt mondja, hogy már az első licitnél az 5 milliója 20at ért, így ha 35nél áll meg a licit, akkor neki 15be fájt.

  Még van egy pár ilyen okosság, csak sok a banánhéj is (gyerektartási, kamu kölcsönszerződések, stb.), na meg összezárnak a sorok. Mit gondoltok, hány igazán értékes ingatlan kerül ki ezekre az oldalakra, és hány talál gazdát még ezelőtt? 🙂

 • Kiszamolo
  HNR, már meg is rendeltük a cikket. 🙂

  Hogy kezdted el, mikkel szívtál, mibe szaladtál bele, mennyi munka volt vele, hogy változott a piac.

  Hogy működik a végrehajtás és hogyan nem, stb.

 • Numi, na mi? Numida!
  Családi vita megoldásaként testvéremmel vállaltuk, hogy összesen 6 M Ft-ért megvesszük apánktól a lakást, ahol anyánk 7 éve egyedül lakik, ezentúl haszonélvezőként. Mivel testvéremnek nincs erre fordítható szabad pénze, ő 3 M Ft banki lakáshitelt igényelt a számlavezetőjétől, ezért az eleve két ügyvéd által írt adás-vételi szerződésbe minden belekerült, amit a bank előre kikötött.
  Erre a a szerződés aláírása után a bank még két hónapig húzta az időt, pl. engem is bevontak adóstársként, végül most a bank kijelentette, hogy nem ad lakáshitelt a testvéremnek, azért mert gyanúsan kis összegű a vételár (az amúgy 25-30 M Ft értékű lakásért), és hogy van rajta egy olyan jelzálog, amiről viszont az adás-vételi szerződés kereken leírja, hogy a vételár befizetésével lekerül a tulajdoni lapról.
  Most akkor bármely banknál csak a jóval drágább személyi hitelre számíthat a testvérem? 🙁
 • Greenberet
  Egy ilyen írás engem is érdekelne!!
 • ifo2
  Lehet volt már, de Ingatlanok esetében böngészésre mbvk.hu helyett tudjátok licit.info/ -t használni.
 • glezmen
  Mikor en vettem vegrehajtoi arveresen ingatlant (csak azert kellett hogy a szolgalmi jog lekeruljon az enyemrol, 500ezer becserteku ‘rom’ volt), megtalalt egy ceg akik jottek megnezni. Jott a szokasos “jo akkor nem licitalunk, de egyezzunk meg ugy hogy mindenkinek jo legyen”. Vegul megvettem 250ezer plusz a “meggyozopenz”-ert, en nagyon jol jartam.

  A lenyeg: a faszi azt mondta a telefonba, hogy azert vasaroljak meg ezeket a baromi olcso, kvazi lakhatatlan ingatlanokat mert ennyiert barki megveszi toluk hogy vallalkozast tudjon ra bejelenteni. Hogy ez mennyire igaz, nem tudom, nem hiszem hogy kamuzni akart volna (semmi oka nem volt ra, engem igazabol tokre nem erdekelt hogy miert kellett volna neki).

 • Ildikó70
  A CSOK emelése a kistelepülésen egy dologra jó lesz! Akinek sok gyereke van megveheti ingyen azokat a főleg kádár-kocka házakat, amiből kihaltak a tulajok.
 • Kiszamolo
  business, válaszoltam rá.
 • Anita
  , na mi? Numida!

  Kérdezz meg egy hitelközvetítőt, tanácsadót, melyik banknál érdemes próbálkozni, ez nem kerül semmibe.

 • Mm

  Keresd Solymosi Gábort profi hiteltanácsadót, sokunknak segített már itt az oldalon.

  Szerk.: http://olcsohitelek.com/

 • ügyvéd

  Gondolkodjunk ! 😀 Lehet nehéz de próbálj követni. Ha egy árverésen a piaci ár fölé megy az ár, akkor ugye legalább KETTEN licitálnak, de a licitnaplók alapján általában 3-4 ostoba, akik általában mind a piaci ár közelébe vagy fölé kínálnak!
  Ennek fényében az “elméleted”? 😀
  + a végrehajtó is megmondta.
 • peetki
  “Tomikaa”

  Én lehet hülye vagyok, de nem értem amit írsz:
  “Lehet hogy úgy tűnik, hogy valaki 30 milliót fizet 35m2-ért… de ha előtte megvett az egyik hitelezőtől egy 20 milliós adóslevelet 5 millióért, akkor a matek azt mondja, hogy már az első licitnél az 5 milliója 20at ért, így ha 35nél áll meg a licit, akkor neki 15be fájt”

  Lehet fizetni a lakásért “adóslevéllel”???

 • Tamás74
  Vannak ott jó ingatlanok is, jó áron, csak nagy türelem és némi szerencse kell hozzá.

  Ez azért nem úgy működik, hogy hopp felcsapom az oldalt és féláron az enyém bármelyik ingatlan.

  Nyilván sokan ismerik a lehetőséget, egy jó helyen vagy jó állapotban lévő, és lehetőségekkel kecsegtető ingatlanra más is ráugrik, az ár pedig piacira vagy az fölé is felmegy. Utóbbi a vaterán/ebayen is gyakran előfordul, nem kell ehhez ingatlanpanama…

  Az újabban indult árverések becsértéke már a mai viszonyokhoz, árakhoz igazodik, az új törvényi szabályozással együtt meg is szűntek az alkalmi vételek…. Már csak ott teremhet babér, ahol a becsérték megállapítása évekkel ezelőtt történt és az adós nem támadja meg a végrehajtást.

  De ha valamilyen szempontból ígéretes az ingatlan, akkor általában 4-6 licitáló is van és az árverés a piaci ár közelében fejeződik be.

 • sanyi
  Szerintem vegrehajtokent, vegrehajtoval kivalo kapcsolatot apolokent, viszonylag konnyu profitot realizalni az arveresi rendszeren, vegrehajtasokon, mindenki masnak pedig nehez. HNR feltetelezem valamelyik a ketto kozul, a 27000 ugy pedig elorevetiti az eljatszhato szerepeket.

  Ez a mvbk oldal is felemas mert persze minden info nyilvanos, de azert ha megnezem, az erdekes arveresek jelentos resze az utolso egy (1) oraban zajlik/aktiv elotte utana semmi – ezt csak nehanyan tudjak meglepni, de nem az atlag.

  El van baszva az egesz szabalyozas, felelossegi kor, feladatkor az “ugyfel” szemoszogebol, akarcsak a kozjegyzoi tevekenysegek, amelyek szinten nagyon kedvezoek annak a par szaz embernek.

  Es ha minden klappol, meg akkor is ott vannak az arveresek jogi korlatai mint pl szavatossag hianya

  sanyi

 • ügyvéd

  Te is ülj le fiam: KARÓ!
  Te se terjessz hüjjjeséget! Mint ahogy petki kolléga megírta: CSAK PÉNZZEL LEHET AZ ÁRVERÉSEN FIZETNI, NINCS BESZÁMÍTÁS!
 • ügyvéd
  A mérhetetlen licitálói/követelésvásárlói ostobaság színes történeteivel sajnos azért nem tudlak bennetek szórakoztatni, mert ha akár az én akár a horrort mesélő kollégák ügyfelei magukra ismernének, azt nagyon nagyon nem szeretném. Sajnos nem tudom annyira anonimizálni a történeteket, hogy ezt kiküszöböljem, vagy ha igen, akkor meg a történet látná kárát…
 • ügyvéd
  Követelésvásárlás:
  Mióta az ingatlanmánia tetőzik, engem is megkeres fű&fa 😀 ezeknek a “nagyszerű” követelésértékesítő cégek ajánlatai véleményezésével.
  (Nagy gyűjteményem van a mindenféle atomtitoktartási&egyéb kamuszerződéseikből.)
  Szóval: Csak egy dolgot szoktam kérdezni az érdeklődőktől: Ha Te/Ön ilyen lehetőség birtokában lennél, vagyis jóval piaci ár alatt szert tudnál tenni követelésekre, és ezáltal ingatlanokra, “odaadnád” szinte ingyen másnak?
  NAUGYE…

  MIND CSALÁS! Egyetlen bank sem ad el ilyen cégeknek követelést. Ha mutatnak is tulajdoni lapot, amin banki követelés szerepel SOHA nem igazolják, hogy azt akárcsak szándéknyilatkozat szinten meg tudnák szerezni. Horror esetekben olyan banki követelést “árulnak” amely csak jelzáloggal fedezett fedezetére már árverés is van tűzve a követeléshez képest töredék áron!!!!! Stb…

 • zotyadaf

  Hogy érti azt, hogy 27000 ügy van önnél?
  Kicsoda ön, végrehajtó?
  Ha igen, hogy vásárolhat árveréseken törvényesen?
  Vagy a családja vásárol amit ön kinéz nekik?
  Esetleg lezsíroz?
  Ez így működik, hogy önök lefölözik a jó bizniszeket?
  És utána még dicsekednek is?
  Ön vagy ostoba, vagy gerinctelen f….
  Vagy csak hazudozik….
  Meséljen kicsit az életéről.
  Úgysem fog….
 • Csabai papa
  Kedves Ügyvéd! Az utolsó 8 évben túl vagyok néhány száz ingatlan tranzakción, álltam kapcsolatban követelés kezelőkkel. Nem kell több licitáló, hogy piaci ár felett tegyél ajánlatot. Az ilyen licitnapló igen rövid, senki nem licitál rá egy piaci ár feletti 50%-os ajánlatra. Természetesen csak az első ranghelyen lévő hitelezőnek éri meg ez a megoldás. Lásd fentebb Tomikaa írását! De inkább hagyjuk, te úgyis mindent jobban tudsz…
 • Trek
  Leírok egy érdekes esetet – várom rá a véleményeket, magyarázatokat.

  Adott egy (nagyon) vidéki árverezett ingatlan:
  Fotó alapján föld/telek
  Besorolás: egyéb
  Fekvés: belterület
  Művelési ág: nincs
  Bejegyzett földhasználat: nincs
  Jogi jelleg: nincs
  Kikiáltási ár: 1.800.000
  Minimál ár: 900.000

  Első licit árverés vége előtt 3 nappal: 900.000
  Második, egyben utolsó licit ugyanattól(!!) a licitálótól 1 nappal az árverés vége előtt: 3.500.00 = Nyertes licit

  Valaki elmagyarázná, hogy lehet esetleg ebben valami trükk…?

 • ügyvéd

  Tomikaa?? Úgyanúgy halványlilaibolyafingja sincs neki erről, mint ahogy Neked sem. ÁRVERÉSEN (LICITEN) NINCS BESZÁMÍTÁS!!!!!!
  Nehéz felfogni?
 • ügyvéd
  Föl nem fogom emberek miért vitáznak jogi tényeken!
  Persze nálunk a focihoz meg a joghoz minden hüjjjeeeeeeeeee ért! 😀
 • expect
  @ügyvéd
  Én bevallom, hogy életemben nem vettem részt árverésen, de az említett Tomika nem beszámításról beszélt, hanem arról, hogyha megvett egy követelést negyed áron és utána megveszi az ingatlant, akkor látszólagos piaci ár feletti végösszegnél is a valóságban olcsóbban vette, mint a piaci ár, mivel saját magának törleszt.