Blog-találkozó és Akadémia: fejlemények

Kerestem termet a blogtalálkozónak, rá kellett jönnöm, alig van kiadó terem, ahová 70-100 ember beférne.

Végül találtam egyet, ami jónak tűnik, alaphangon 80 fős, de bövíthető akár 120 főig is. (Egyébként 20-30 fő felett már nincsenek bérelhető termek, csak 150-200 fősek, nem éppen gombokért.)

Kelenföldön van, a 7-173-as buszokkal gyorsan megközelíthető, parkolóhely rengeteg van a környéken, van hangosítás is.

Apró bibi, hogy fizetni kell érte, nem is keveset.

Ha legalább 50-60 ember eljön, mindenkinek bele kellene adni minumum 600-700 forintot.

Arra gondoltam, hogy kiraknánk egy dobozt, abba mindenki annyit rakna, amennyit akar, aztán ha ki kevesebbet, ki többet beletesz, csak kijön a végösszeg. Ha kevés lesz, majd kipótolom, de akkor várhatjátok, mikor lesz legközelebb találkozó. 🙂

Ennek ismeretében mennyien jönnétek el? Konkrétan olyan 30-35 ember jelezte, de szerintem legalább a duplája a reális. (Persze, akkor még nem volt szó pénzről.)

(Persze, ha tudsz ingyen termet, például a cégetek ebédlőjét, akkor még nem késő jelezned.)

A másik kérdés: melyik nap legyen, este hat jó-e mindenkinek?

Akadémia: lassan összejön az első “évfolyam”. 🙂 (De még tudsz jelentkezni.)

Őket kérdezem, melyik helyszínt preferálják: Kelenföld, Hungária Krt., Astória. Kelenföld mellett a parkolás szól és busszal sincs messze, a másik két helyszín közelebb van, de ott a parkolás lesz gond (bár hat után ingyenes, de lesz-e hely?)

A tananyag honnan induljon? Vegyük alapnak azt, hogy amit leírtam a blogban, azt már tudjátok, vagy kezdjük majdnem nulláról?

Olyan meredek dolgokról, mint opciók, meg határidős kötés akartok hallani, vagy maradjunk az alapoknál?

Arra gondoltam, hogy mivel az első csoport lesz a kisérleti nyulak társasága, rajtuk fogom letesztelni, hogy mi és mennyi fér bele hat előadásba (ha egyáltalán bármi is belefér ennyi időbe), ezért ők valami minimálisat fizessenek, 10-15 ezer forintot, attól függ, mennyi lesz a terem.

A címemet tudjátok: kiszamolo kukac indamail pont hu

Share

5 hozzászólás

 • Benke
  Iskolákban lehet érdemes szétnézni. Ott lehet egy Aula vagy tornaterem megfizethető mértékben kiadóak. Nekik is pénz…
 • Kiszmol
  Ez is iskola. Igaz, főiskola.

  Igazából nem annyira drága (nettó 9-10 ezer/óra), de 3 óra ÁFÁ-val azért már sok, hogy zsebből kifizessem.

  Kell hangosítás is, azt meg most egy alkalomért beszerezni szintén macera.

 • Akulcslyukszelleme
  Én is szívesen lennék kísérleti nyúl.:-) És a blogtalálkozó is érdekel. Nekem Kelenföld messze lenne (azért meg tudnám oldani heti egyszer), inkább a Hungária krt-ra szavaznék. A 18 óra is jó.
  A kiindulási szint szerintem lehetne az ami a blogban már elhangzott.
 • Akulcslyukszelleme
  Tegnap voltam egy ingyenes pénzügyi előadáson, amit az egyik profitorientált cég tartott (gondolom, azért volt ingyenes, mert piacszerzésre használják). Egyrészt szerintem voltak kisebb csúsztatások, egyszerűsítések az előadásban, másrészt túl sok újat nem tudtam meg a két óra alatt (többek között ez a blog is sokat tett ezért).
  Viszont annak ellenére, hogy egy profitorientált cég tartotta, és többször említették, hogy ők tudnak segíteni a befektetésben, nem éreztem azt az őrült nyomást részükről, hogy mindenképpen náluk/rajtuk keresztül fektessem be a pénzem. Persze egy űrlapon begyűjtötték az elérhetőségeket, de ez önkéntes volt, másrészt az adatokat már úgyis tudták, mivel jelentkezni kellett az előadásra.
 • Kiszmol
  Köszönjük.

  Egyébként ha minden jó megy, lesznek vidéki helyszínek is, 20 embert összerántani Szegeden, vagy Miskolcon nem olyan nagy dolog.

  Nekem oda eljutni a nagyobb dolog, de majd nyilván szombaton lesz vidéken.