Curve pénzküldés bárkinek

Volt már szó a blogon a Curve nyújtotta lehetőségekről.:

Curve kártya tudnivalók

Most István küldött egy levelet egy új pénzküldési szolgáltatásukról, nem kell más hozzá, mint a fogadónak legyen bankkártyája:

Nem láttam még hírt róla a kiszámolón, de hátha valakit érdekelne:

A curve pár héttel ezelőtt bevezette a “send” szolgáltatást, amivel bárkinek illeték nélkül küldhetünk pénzt a világ minden pontjára (feltéve ha rendelkezik bankkártyával).

Ha a fogadó curve felhasználó, akkor a kontaktok közül kiválaszthatjuk, ő az alkalmazáson belül kap értesítést arról, hogy pénzt akarunk neki küldeni és kiválaszthatja, hogy melyik bankkártyája mögött álló számlaszámra érkezzen a pénz.

Ha nem curve felhasználó, akkor az alkalmazás egy linket generál amit el kell neki küldeni. A linken a fogadónak meg adnia a bankkártya adatait

A küldő oldalán a küldés bankkártyás fizetésként jelentkezik a fogadó félnél pedig visszatérítésként jelenik meg kb. 2-3 nap alatt. Gondolom – de ez csak tipp – azt a lehetőséget használja ki a curve, hogy egy vásárlás értékét nem csak a vásárlás során használt bankkártyára lehet visszatéríteni.

Kipróbáltam, működik, hátha valakinek hasznos lesz. Hivatalos fizetésre nyilván nem alkalmas, illetve ha nem ismered jól a fogadót akkor el tudom képzelni, hogy nem akarja majd megadni a bankkártyaszámát. Napi limit van, ez 500 GBP-nak megfelelő deviza. Másik megkötés, hogy saját magadnak nem utalhatsz így.

Ha nem tudod, mi az a Curve, kattints a cikk elején lévő bejegyzésre.

Köszönjük a hírt.

Share

23 hozzászólás

 • EL Presidente
  Nos, akkor
  ELSŐ
  😛
 • Maki
  Nem szerencsés szerintem a névválasztás…. “Ha a fogadó curve”…
 • bapszy
  Nekem a Curvvel egy bajom van csak… Nem lehet Maestro kártyát mögé tenni.
 • B
  én úgy látom hogy ha olyannak akarok küldeni pénzt akinek nincs Curve-ja, akkor előbb neki is csinálni kell egy profilt.
 • krisz
  Van curve cash nevezetű tárca a curve-ön belül amire normál esetben a cashback megy a vásárlás után, gond nélkül le tudod vásárolni, már csináltam párszor. Szóval kb. mint revolut, ott is levásárloni tudod az utlat összeget (vagy kivenni ATM-ből)
 • RevolutRezső
  Nekem is úgy tűnik, hogy akinek küldöd annak is szükséges regisztrálnia.
  Mondjuk attól még hasznos.
 • Hufeisen
  Most lehet, h én értettem félre valamit, de azt a linkes megoldást én nem látom.

  Can I send money to someone who doesn’t have Curve?

  Yes! You can do this by tapping on the contact you’d like to invite to Curve. You’ll be given the option to enter the amount and currency of choice, (although this will be converted back into GBP) and select a payment card to use. You’ll then tap ‘Confirm & Send’ to finalise the transaction.

  Can you send money as a bank transfer?

  No, you can’t send money as a bank transfer. The payment will be made from any of your payment cards directly to the other person’s Curve Cash card.

 • Jóska Pista
  Még decemberben kipróbáltam. Szerintem a fogadó félnek nehézkes, az átlagemberek 80 (90?)%-a képtelen megbirkózni a fogadással.
  A másik nagy baja a lassúsága.
  Nálam a tiltott kategóriába került. Revolut ingyenes és azonnali.
 • Axt
  Nem értem én ezt. Mivel jobb egy kártyaszámot megadni, mint számlaszámot ahogy eddig tettük?
 • Kiszamolo
  Axt, az utalás az utalás annak a költségével, a kártyázás ideális esetben neked ingyenes.
 • Bölájz
  Hollandiában pl. a Maestro a népszerűbb. Egyszer csak eljutnak oda is…Aliexpress-en is jó ideig nem lehetett Maestro-t használni, már igen. Mondjuk lehet nem a legjobb példa, nem egy súlycsoport a kettő.
 • Ne Dugd Ki
  Azért a visszatérítés funkciót használni átutalásra 🙂 nem tűnik rendeltetésszerű használatnak. Szerintem a Curve nem számolt a magyar tranzakciós adóval, és az emiatt ébredő ügyféligénnyel 🙂
 • naa
  Hasznos lehet ez is, majd egyszer kipróbálom. Mivel ez egy külön limit a kápéfelvételre a Revolut ingyenes 70ezrén felül, így küldhetsz pl. a hitelkártyádról pénzt a párodnak vagy a 18 feletti gyerekednek, aki aztán felveheti ATM-ből ingyen vagy költheti.
  Ugye itt se a folyószámládon meglevő pénzt utaltad, hanem a hitelkártyádról “utaltál” másvalakinek 1 lépésben, amit majd mondjuk 1 hónap múlva kell visszafizetned a hitelkártyádra. Néha likviditási gondok esetén, ha épp nincs szabadon pénzed, jól jöhet ez is, de a Curve kártya legfőbb érdeme, hogy 1) az ingyenes készpénzfelvételi limitet növeli meg a Revolut limitjén felül. 2) külföldön ha vásárolsz, akkor a forint hitelkártyádat teheted mögé, és nem kell feltöltögetni a Revolutot.
  Jó mindegyik.

  Viszont nekem úgy tűnik, a Curve Cash kártyára megy ez, mondjuk mindegy végül is, arról is ugyanúgy lehet költeni, tökmindegy

 • Petike
  Hmm… Bankkártyás fizetésnek minősül? 😀
 • elnezest
  Félig OFF:
  a Revolut feltöltése hitelkártyáról valóban bankkártyás fizetésnek minősül és nem kp. felvételnek? (én egyszer Transferwise-on utaltam így, de azt kp. felvételnek kezelte. Persze lehet, hogy a Revolut másként kezeli)
 • Lackó
  Ha szlovák számlámról szeretnék utalni magyarországi számlámra pénzt ez hogyan tehetem meg a legköltségkímélőbben? Vagy maradjak az esetleges középárfolyam melletti pénzváltásnál ismerősök által?
 • Feldscher
  A “Curve kártya tudnivalók” alatt is pedzegették már a témát:
  Összességében elég bonyolultan hangzik (főleg pl. a Curve, Revolut, több hitelkártya kombinálgatása), és összességében a cégek jellegéből (befektetők pénzeiből élnek) jár kockázatokkal is (?). Kockázat továbbá, ha elnézel valamit, mondjuk… mert hát minél több dologra kell figyelned, ez annál valószínűbben be fog következni. Ha van egy 100 Ft-os számlád, és arról vásárolgatsz az egyetlen kártyáddal, akkor kb. nem nagyon tudsz “hibázni”…

  Arra volnék tehát kíváncsi, hogy a két képzeletbeli görbe (kockázatokat ebben az esetben nehéz számszerűsíteni) adott esetekben hol metszheti egymást. Átlag családnak is megéri? Mik azok a pontok ahol nagyobbat lehet nyerni az ügyön?

 • 12
  Üdv! Elnézést, de számomra nem egyértelmű, hogy akkor ingyenesen lehet utalni Curve-el (pl otp számlára) vagy a másik félnek is kell a regisztráció? Revolutnál nincs ilyen lehetőség?
 • Hufeisen
  Transferwise, vagy még olcsóbb, de kicsit körülményesebb/lassabb a Revolut.
  Én Ausztriából ez utóbbit használom, mert van időm…
 • naa
  , a Curve-ön nem tartasz egyenleget, kivéve a Curve Cash-t amit visszatérítésekkel vagy az ilyen másik kártyáról érkező tranzakciókkal tölthetsz.

  100 Ft-os számla nem nagyon van már (ugye a tranzakciós illetéket meg kártyadíjat stb. is beleszámolod a 100 Ft-ba), kivéve a fehér holló, amiket itt is emlegetnek, vagy akinek régről van valami. És ritkán vannak hozzájuk olyan biztonsági szolgáltatások, mint ezekhez (pl. azonnali freeze/unfreeze bármikor, bármennyiszer, fáradság mentes virtuális kártya (nem kell töltögetni, a tranzakció után lefreezeled és kész)
  De általában devizaváltásokra azok is drágák, vacak árfolyamon váltanak.
  A Revolut, Curve azoknak jó elsősorban, akik devizát is váltanak néha, vagy pl. nagykorú gyereknek tökéletesek.
  A Revolut amúgy banknál tartja a pénzedet, ha a R tönkremegy, attól még te megkapod a pénzt. Ha a bank megy tönkre, az meg nem a R hibája.

 • szanna
  Sziasztok!

  Bár nem curve, de a revoluttal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Eddig abban a tudatban voltam, hogy a revolut középárfolyamon vált, de ma 340 Ft váltott nekem egy eurót. Kicsit meglepett, mert ennél még az OTP is jobban váltotta volna. :/
  Köszi a segítésget! 🙂

 • Ne dugd ki
  Szanna
  Tegnap vasárnap volt 🙂
 • Sanyika
  Számomra a Curve legnagyobb előnye, hogy a külföldi (Us, Uk) hitelkártyáimon a költés egybol a kártya valutában megy, es local spend-nek minősül, mintha az országban költöttem volna. Mind UK, mind a US kartyak 90 százalékánál büntetik a külföldi költést, es igy mar nem minősül annak. Réteg igény, de imádom 🙂