Elmeszelte a NOK-ot az Alkotmánybíróság

2020-01-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Nemzeti Otthonteremtési Közösség körül nagy a csend, bár azt hallottam pletykálni, hogy nagy (törvény) változás és így nagy "áttörés" előtt állnak, sokan már ugrásra készen várják a változást. (Mint mondottam, ügynöki pletyka, de nem lepődnék meg, ha igaz lenne.)

Ennek fog időlegesen keresztbe tenni most az Alkotmánybíróság döntése, amit Krisztián osztott meg velünk.

A NOK törvényben ugyanis ki lett jelentve (persze nem a felesleges konkurencia kizárása miatt, csak pont így sikerült), hogy vagy 2 év várakozási idő van és csak Zrt. léphet a piacra, vagy igazolja, hogy már legalább öt éve fogyasztói csoportot(!) hoz létre a cég üzletszerűen és akkor nem kell várakoznia.

Ezt meszelte most el az Alkotmánybíróság, idézem " ez a rendelkezés a vállalkozáshoz való jog aránytalan korlátozását eredményezi, tehát alaptörvény-ellenes".

Akit érdekel, ebben a cikkben van bővebben leírva a lényeg.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram