Elmeszelte a NOK-ot az Alkotmánybíróság

A Nemzeti Otthonteremtési Közösség körül nagy a csend, bár azt hallottam pletykálni, hogy nagy (törvény) változás és így nagy “áttörés” előtt állnak, sokan már ugrásra készen várják a változást. (Mint mondottam, ügynöki pletyka, de nem lepődnék meg, ha igaz lenne.)

Ennek fog időlegesen keresztbe tenni most az Alkotmánybíróság döntése, amit Krisztián osztott meg velünk.

A NOK törvényben ugyanis ki lett jelentve (persze nem a felesleges konkurencia kizárása miatt, csak pont így sikerült), hogy vagy 2 év várakozási idő van és csak Zrt. léphet a piacra, vagy igazolja, hogy már legalább öt éve fogyasztói csoportot(!) hoz létre a cég üzletszerűen és akkor nem kell várakoznia.

Ezt meszelte most el az Alkotmánybíróság, idézem ” ez a rendelkezés a vállalkozáshoz való jog aránytalan korlátozását eredményezi, tehát alaptörvény-ellenes“.

Akit érdekel, ebben a cikkben van bővebben leírva a lényeg.

Share

6 hozzászólás

 • Lala
  Megpróbálták kiszorítani a konkurrenciát, az ellenséget kiszorítani, ahogy a pályázatoknál is csinálják, de most nem jött össze. Egyébként is ki az a bolond, aki egy ilyen NOK konstrukcióba beleugrik akármekkora is az állami támogatás? Ha jól olvastam az ügyes trükközök vagy szimplán akik mélyebben nyúlnak a zsebükbe mind elviszik pénzt/lakást korábban. A birka többség meg sok sok év múlva jut csak pénzhez, amikor meg ki tudja milyen lesz a lakáspiac? Ennél már talán az is okosabb dolog lenne, ha kaparós sorsjegyet venne a pénzéből.
  Nem is értem kinek jó ez. Illetve persze, akik az elején tudnak lakást venni, mert haverok vagy kiügyeskedik, azoknak jó, de egy átlagos ember pusztán a szerencsére hagyatkozva nagyon sokáig várhat a pénzére.
 • Janos82
  Lala: a multkor szamolgattam, akkor az jott ki, hogy kb 30-40misivel a zsebben mar erdemes lehet belevagni… kivancsian varom, hogy a torvenymodositas utan ez hogyan valtozik.
 • Malom
  Van Rapid verzió, Kiszámoló is írt róla korábban. Az a lényege, hogy kb. a teljes összeget befizeted az elején, és az aprót pedig csöpögteted utána. Az állami támogatást így is a teljes időszakra adják.
 • Elmint
  OFF.
  Puhítani kell még az alkotmánybíróságot, ha ilyen “apróságokon” fennakadnak.
  ON.
 • antenna
  Vagy nem tudnak megfelelni a saját maguk által tákolt törvényeknek, vagy nem is akarnak. Egyik sem biztató.
 • dmry
  no, hajlandó-e a kormány az általa hozott törvények alapján született bírósági ítéleteket betartani/ betartatni, vagy inkább hajlandó annak betartani, némi önkénnyel fűszerezve?
  jó, (el) költői kérdés volt;)