Digi roaming

2019-07-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ezt is megéltük, az ingyenesen igényelhető Digi mobilkártyákkal már roamingolni is lehet, hazai árak mellett az Unióban, internet is kérhető, de azért már fizetni kell, igaz csak 500 forintot GB-onként (megabites egységekben). További infók ezen a linken.

Egyébként hajtott a kíváncsiság és mivel amúgy sem volt kihasználva a második SIM a telefonomon, beszereztem egy Digi kártyát. A tapasztalatom szerint teljesen jól működik Budapesten, bár azért vannak hiányosságok, például az Allée területének 60-70%-ában nincs szolgáltatás, ami elég meglepő. Ugyanígy a metróban furcsa volt látni, hogy nincs térerő.

Vidéken még rosszabb a helyzet, Velence nagy részén egyáltalán nem volt jel, ahogy Zalakaroson sem, pedig azért elég felkapott helyekről van szó. Az M7-es nagy része lefedett, kisebb lyukak azért vannak. M5 rendben volt, ahogy Szegeden is gond nélkül ment mindenhol, ahol jártam. (Azért azt hozzáteszem, voltunk olyan településen Zalakaros mellett, ahol Telekom se volt.)

Update: Nyugat-Magyarország még elég szűz terület, hogy finoman fogalmazzak. Térkép erre.

Amikor viszont van térerő, akkor semmi gondom nincs vele. A net is megy rendesen, egyáltalán nem tűnik lassúnak. Youtube, Viber, Voip, böngészés, minden megy fennakadás nélkül. A hangminőség is teljesen rendben van.

Fő kártyának nem tenném meg egyelőre, de ne felejtsük el, ingyenes tesztüzemről van szó.

(Bár pofonegyszerű lenne áthidalni a le nem fedett területek problémáit: átirányítom a bejövő hívásokat a telekomos számomra a két SIM-es telefonomban, ha éppen nem elérhető a Digi. Ha előfordul, hogy pont akkor hívnak, amikor le nem fedett területen vagyok évente ötször, maximum évi 100 forintom bánja az  átirányítást. Persze akit egész nap hívnak, vagy ő telefonál, miközben az országot járja, annak még jó ideig nem lesz opció a Digi.)

Previous Post
Kell-e garázs?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram