E-mail gondok

Kaptam ma hajnalban egy felháborodott e-mailt egy ügyféltől, aki tanácsadáson vett részt, mert hogy ő fizetett én meg az e-mailjeire sem válaszolok.

A levélben láttam az elküldött e-mailjeit, valóban írt, azonban én a kettő közül egyet sem kaptam meg, a dátumok szerint is ellenőriztem. Az egyikben egy német nyelvű dokumentumot kellett volna elemeznem, arra minimum reagáltam volna, hogy nem tudok németül.

Itt jön a kérdés: az ő e-mail címe van fenn valami spamszűrő listán, vagy az indamail, ahol én vagyok ennyire megbízhatatlan?

Ha küldtetek olyan mailt, amire nem reagáltam, akkor lécci a kommentekben a pontos dátummal együtt írjátok meg. Ha a nevedet nem akarod kiírni, akkor monogrammal és tárggyal.

Nem tudok minden mailre válaszolni, van, hogy egy nap 20-30 érkezik. Főleg ha komplikáltat kérdeztél, akkor félreraktam későbbi válaszra, aztán a sok új betemette és elfelejtettem.

Viszont kíváncsi vagyok, hogy ez most egy egyedi eset (és nem is nálam van a gond), vagy ez már régóta előfordul, csak eddig senki nem tette szóvá.

Köszi a segítséget.

Share

19 hozzászólás

 • Nethuszár
  Érdemes lenne szerintem postafiókot ott létrehoznod ahol a tárhelyet bérled. Növeli a bizalmat, ha az email cimed nem igyenemailt kináló szolgáltatónál van ….
 • Kiszamolo
  Amit amúgy is át kellene irányítanom, az smtp (kimenő levelek) beállításaival meg állandó gondjaim lennének, főleg, ha mobilról válaszolok. Több internetszolgáltató sem támogatja az idegen smtp-t a vírusok miatt. Ezért kell netes felületről válaszolnom most is, a tárhelyszolgáltatók netes felületei meg nem éppen leányálom általában. 🙂
 • enMegmondtam
  Gmail? Minden problémád megoldható benne…
  Nem vagyok oda a G-ért, mint cég, de az a helyzet, hogy a szolgáltatásaik többsége nagyon jó.
 • Kiszamolo
  gondoltam rá, bár az is lehet, hogy nem nálam van gond.
 • amargo
  Használj google vagy outlook-os (live.com) smtp szervert.
 • phicapricorni
  Én is csak ajánlani tudom a G-t. Még sosem veszett el egy levelem sem. Minden platformon van hozzá alkalmazás és rengeteg funkciót nyújt.
 • Árpád
  régebben a cégnél nekünk is voltak gondjaink az indamail és a citromail spamszűrőjével,szóval bármi lehet, indokolatlanul spam mappába dobálta a leveleinket, mert a szerverünk egy upc-c cimtartomány része volt, amit valamelyik spamnyilvántartó oldal belistázott…no comment…
  “Több internetszolgáltató sem támogatja az idegen smtp-t a vírusok miatt.”
  alapvetően egyik sem támogatja az autentikáció mentes(!) smtp-t, vagyis hogy azonositás nélkül tudj levelet küldeni ezresével… viszont ha a saját mail szervereden beállitod/beállittatod hogy a kimenő levelezésedhez használjon SSL titkosítást, más portot mint a szabványos titkositatlan, és felhasználónév jelszó párossal tudjon csak küldeni…ezt beállitod a levelezőprogramodban is (pl outlookokban az emailcim további beállitásainál a kimenő levelek kiszolgálója illetve a speciális fülön találod… ) és elvileg működni fog… nekem így megy jóideje itthonról a céges levelezés…
  (ha így sem menne akkor a netszolgáltatód ügyfélszolgálata segít, régebben pl a upc webes felületén valamit át kellett kattintani, hogy bent a cégnél a saját smtp-t is tudjuk használni) … sok sikert..
 • SzA
  Googlenél ráadásul használhatsz egyedi email címet, azaz használhatod a .hu email végződést.
 • steckler
  Nekem sajnos nem jött válasz. Lehet, hogy nem is kaptad meg a levelemet vagy túl komplikált és hosszú volt a kérdéseim.
  A levelet január 3-án 17.07-kor küldtem neked, tárgy információ volt. A következő címről: steckler kukac mail pont md.
  A levélben kérdeztem a menekülővalutákról AUD, NKR és a Nikkei-en való részvények vásárlásáról.
  Hosszasan kitértem a volt szovjet térség banki helyzetére is. Így gondolom, ha megkaptad már be tudsz azonosítani, ha nem akkor elküldöm neked még egyszer a levelet.
  Az emailekkel kapcsolatban én nekem is volt számtalanszor hogy valamit én nem kaptam meg vagy akinek küldtem, ez főként freemail, citromail-es helyeken fordult elő, de hotmail-en is tapasztaltam már ilyet. Az oka szerintem az hogy sok idegen levelet spamkét kezel és a kéretlenbe teszi automatikusan, de lehet, hogy tévedek nem vagyok informatikus.
 • Kiszamolo
  Ja igen, arra emlékszem. Egy fél évre való téma lenne a blogon a kérdéseid. 🙂

  Grúz bankok meg világ devizák. 🙂

  Bocs, arra akartam válaszolni, csak kegyetlen erőfeszítés lett volna, aztán eltemetődött a levéláradatban.

 • jurta
  Egyszer átfutottam ezt a csomagjukat, szerintem egyfős, egycímes “cégnek” (Kiszámoló) tökéletes pénzkidobás lenne.
 • TT
  Nekem is volt ilyen, ahogy írtam is korábban, nincsenek jó tapasztalataim indáról, anno ezek miatt váltottam gmailre. Szerintem fokozatosan át kéne állni, újaknak már azt megadni.
  “Főleg ha komplikáltat kérdeztél, akkor félreraktam későbbi válaszra, aztán a sok új betemette és elfelejtettem.” – az ilyen leveleket amikre még válaszolni akarsz meg kéne vhogy jelölni, zászlóval, olvasatlanként hagyva, stb. Gmail szerintem elég jól kezeli a nagyobb menniységű levél beérkezését. Szóval szerintem válts, inda és fremmail nem való olyan munkára amiből jövedelmed származik/származhat :).
 • Bazsi
  Inda- illetve citromaillel vannak problémák (velem is előfordult hogy mások akik indások (vagy régi vipmail) nem kaptam meg a levelemet aztán ment a hiszti. Ajánlom, hogy válts szolgáltatót (gmail jó nagyon, bár regisztrációnál már tudtommal telefonszámot is kér _kötelezően_,amiért irgumburgum.)
 • vikbhun
  en is sajat domain-nel hasznalom a gmail-t. Mivel nem cegkent hanem maganemberkent teszem ezt, nekem ingyenes. Kb ket eve tettem at a levelezest a gugliba, nem tudom hogy azota is ingyenes-e privat hasznalatra.
 • Kiszamolo
  hogy kell áttenni?
 • tgwh
  Tegnap 13:08-kor én kérdeztem egyet a gmailemről 😀
 • jurta
  Ezt írd meg, kérlek, az én kedvemért is, ha még ingyenes.
  Én csak cégeknek szóló ajánlatot láttam erre a megoldásra.
 • vikbhun
  rossz hirem van, ugy tunik mar nincs ingyenes google apps:

  http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=en-uk&hlrm=en&answer=2855120

  “Starting on December 6, 2012, Google will no longer offer new accounts for the free edition of Google Apps. Google Apps free edition is sometimes referred to as “Standard Edition.”

  If you already have the free edition, you can continue to use it for free. This change has no impact on existing users of the free edition.”

  de legalabb nekem ingyenes maradt

 • Misi
  Igaz a Google Apps már fizetős, de továbbra is be tudod állítani, hogy a saját e-mail címedet használja a Gmail. Itt egy videó, hogyan is kell beállítani: http://www.youtube.com/watch?v=SeJZ15hMXps
  A saját e-mail címednél meg beállítod, hogy minden levelet irányítson át a Gmail-es címedre. Gyakorlatilag ezzel a módszerrel egy Gmail fiók alatt tudod kezeleni az összes e-mail címedet a Gmail összes előnyével együtt. Természetesen ha az indamail spamnak nyilvánít egy levelet és nem továbbítja a Gmailnek, akkor az a Gmail alatt sem fog megjelenni.