Dropshipping: akár pénz nélkül is elkezdheteted

Ha már szóba került az internetes vásárlás tegnap, egy másik lehetőségről is szeretnék írni.

Sokan szenvednek attól, hogy szeretnének vállalkozni, de igazán se nagy ötletük nincs, se komoly tőkéjük.

Nekik remek lehetőség a dropshipping, ami már közel húsz éve létező lehetőség, bár csak az utóbbi években lett igazán közismert.

Mi a dropshipping lényege? Röviden annyi, hogy te úgy értékesítesz termékeket, hogy valójában minden lényeges dolgot egy másik cég csinál a háttérben.

Van egy webáruházad, ami elektronikai termékeket, sportruhákat, kitűzőket, konyhai eszközöket, vagy bármi egyebet árusít.

Azonban amikor befut egy rendelés, neked mindössze annyi a dolgod, hogy továbbítod a rendelést a mögöttes cég felé, aki a te nevedben, a te logoddal becsomagolja az árut és kipostázza azt a vásárló felé.

Ez működik országon belül (magyar nagyker vállalja, hogy közvetlen szállít a vevőidnek a te nevedben), Európából és természetesen Kínából is.

Neked nem kell árukészletet fenntartani, nem kell invesztálni a raktározásba, csomagolásba és semmi egyébbe, mindössze a marketingről és a saját weboldaladról kell gondoskodnod.

Kezdő vállalkozásoknak ideális állapot, a legrosszabb esetben egy konyhakészen vehető webáruház költségét bukod és az idődet, amit belefektettél.

Az első probléma a nagyker megtalálása, amely vállalja a mögöttes munkát.

A megoldás a Google. Csak írd be a megfelelő kulcsszavakat (dropshipping, wholesale, warehouse és a többi). Sajnos az igazi gyártók és nagykerek marketingje pocsék, ezért időt kell rá szánnod, de találni fogsz olyat, aki vállal ilyen terjesztést.

A kínai áruházak közül jóformán mind vállal ilyet, mint szinte mindenki az Ali Express-en, vagy a Deal Extreme.

(Az ugye megvan, hogy neked egyáltalán nem csak a magyar piacon lehet eladni a termékeket, hanem bárhol a világon? Nyugodtan csinálhatsz amerikai, szlovák, vagy német webshopokat és dolgozhatsz helyi dropshipping cégekkel. Persze azért a jogi és adózási hátterének járj utána előtte.)

Ha egy kicsit utánaolvasol fórumokon, sokan keresnek havi 10-15 ezer dollárt havonta így. Csinálnak 20-30 weboldalt és azokat reklámozzák. (Egy random példa)

A legelső kérdés, miért vásárolna valaki tőled. Ha erre a kérdésre megtaláltad a választ, nyert ügyed van. Pont azért vesznek tőled fűmagot, gereblyét, függönykarnist, vagy bármit, amiért mástól vennék meg. Ha megbízhatónak tűnsz, ha tényleg megkapják, amit rendelnek, miért ne tőled vennék? Egy másik kereskedő sem tud olcsóbb lenni, mint te.

Vagy igen, de neked jobb a marketinged. Jobban megtalálod a célcsoportot a Facebook-on, vagy a Google-ben. Bizalomgerjesztőbb az oldalad, vagy jobban ösztönöz a vásárlásra.

Igazán sikeres akkor leszel, ha egy rétegterméket találsz, amit kevesen árulnak, nem akkor, ha te vagy a századik az adott termékkörben. Egy ismerősöm drága francia írószereket árult így. Milliomos nem lett belőle, de sok munkát nem is tett bele, a fizetését pedig megduplázta egy-egy jobb hónapban.

Természetesen lesznek problémák is.

Első ilyen probléma, hogy mondjuk Kínából vagy az Egyesült Államokból küldik a terméket és sokára ér a vásárlóhoz. Erre két megoldás van: gyorsabb (de drágább) postázási megoldással rendeled vagy az európai raktárból.

Visszaküldés: előfordul, hogy a vevő rosszat rendelt, vagy nem tetszik neki. Ilyenkor a te címedre küldi vissza. Te vagy eladod megint a terméket a legközelebbi vevőnek, aki ilyet keres, vagy benyeled a veszteséget. Fontos, hogy kezeld a minőségi kifogásokat, mert egyébként nem leszel hosszú életű a piacon.

Minőség: olcsó húsnak híg a leve, válogasd meg, kivel dolgozol együtt. Ne olcsó akarj lenni, hanem jó, ne árulj mindenféle gagyi terméket. A dropshipping nem hulladék termékek drágább eladását jelenti, vagy hogy a vevő helyett rendelsz valamit egy gagyi webshopból, hanem kiskereskedelmi forgalmazást raktárkészlet nélkül.

Árazás: számold ki, mennyit költesz mondjuk Facebook hirdetésre, mire egy vevőd lesz belőle. Azt add hozzá a beszerzési árhoz, plusz az egyéb költségeidet és némi profitot. Ha a kaspó szettet 4.500 Ft-ért kapod és háromezer forintot költesz reklámra, mire eladsz egy készletet, akkor olyan tízezer forint körül kell eladnod darabját.

Vám és adózás: ha Unión kívül érkezik a csomag és 22 eurónál drágább, könnyen lehet, hogy áfát kell a címzettnek miatta fizetni, aki ezt nyilván zokon fogja venni. Erre készülj fel, vagy úgy hogy Unión belülről érkezik az áru, vagy fizesd ki a vevő költségét.

Kezdő vállalkozást KATA-sként érdemes elkezdeni, de arra figyelj, hogy ott nincs költségleírás, vagyis a teljes árbevételed után fogsz adót fizetni, nem csak a haszon után. Megoldás lehet még, ha Romániába költözöl és ott csinálsz céget (Cikk). Ha megy az üzlet, majd ráérsz beszélni egy adótanácsadóval, milyen adózással jársz a legjobban.

Rengeteg weboldal és fórum foglalkozik ezzel a témával, ha egy kicsit rákeresel, rengeteg ötletet és tippet kapsz. Amit én szerettem volna, hogy felhívjam a figyelmedet a lehetőségre, miszerint nagy ötlet és komoly tőke nélkül is lehet vállalkozni, akár munka mellett is. Persze itt sem adják ingyen a sikert, időt és energiát kell belefektetned, hogy megtaláld a megfelelő partnereket, megtanuld az online marketing alapjait, fejleszd a lehetőségeidet.

De egyáltalán nem olyan nehéz az elindulás, mint elsőre látszik. Ha szeretnéd kipróbálni, vágj bele, túl sok vesztenivalód nincs, a tőkehiány már nem lehet kifogás. Sok sikert előre is.

Share

91 hozzászólás

 • Imre
  Itt csak az a – szó szoros értelmében – egymillió forintos kérdés, hogy miért éppen tőlem vásárolnának?
  Ha tartalommal akarom felfuttatni a webáruházat, akkor tök jó, mert az még szűz terület. De iszonyú munka van vele.
  Ha viszont hirdetéssel, akkor sokba kerül és ott állok egy tizenkettő egy tucat webáruházzal, ahol sokan csak akkor rendelnek, ha a legolcsóbb, viszont akkor nincs profit.
 • Kiszamolo
  Imre, én is ismerek olyat, aki ebből él, nem is rosszul.

  Persze, kell hozzá ész, tanulás és munka, de egyáltalán nem egy olyan nagy mutatvány.

  Van egy ügyfelem, az affiliate-ből (amikor mást reklámoz és azután kap jutalékot) keres sok-sok tizmillió forintot évente tisztán.

  Van ebben pénz, csak csinálni kell. Persze nem annyi, hogy csinálok egy webáruházat, aztán várom, hogy odataláljanak a vevők maguktól.

 • Imre
  Elárulja az ügyfeled a know how-t? 🙂
 • Kiszamolo
  Imre, a titok ott a neten. Írd be a google-be, találsz kismillió fórumot, meg olyan oldalakat, amik csak erről szólnak, hogyan kell jól csinálni.

  Az affiliate-nél meg annyi a titok, hogy mivel te is fizetsz a reklámért, amivel a másikat reklámozod, nagyon kell figyelni, hogy hol, mennyiért reklámozol, mennyi az átkattintás, melyik reklámforma jön be, a nap melyik szakában érdemes reklámozni, hol, stb.

 • Kovács
  A webáruház úgy működne, hogy listázom a termékeket egy weboldalon, a vásárló megvásárolja, a pénz azonnali fizetéssel megérkezik a Paypal fiókomba vagy a bankszámlámra. Én fogom a postázási adatait, majd egy kínai nagykereskedőnél megrendelem a terméket, s szállítási címként a vevő adatait adom meg. Kifizetem a nagykereskedőt, amennyivel kevesebbet kell fizetnem nála, mint a vevő fizetett nekem, az a hasznom.

  Magyar cégként akarom kínai terméket eladni, így vámot is kellene fizetnem. A kérdés az, hogyan vámoltassak el egy olyan terméket, amely nincs nálam, hanem a nagykereskedő közvetlenül a vevőmnek küldi? Ha ez a kérdés megoldódik, akkor már csak be kell fizetnem a vámot.

 • Kovács
  Jogilag van esetleg olyan ‘kiskapu’, hogy mit szolgáltatást /közvetítés/ értékesítek, nem terméket?
 • Gab
  10 éve van webáruházam… de micsoda tippek 🙂 4500 a kaspó 3000 a reklám, adjuk 10 -ért. Igaz kaspónk nincs, pénzünk se, azt már tudjuk, hogy dolgozzon valaki más de mindent tudunk a marketingről, meg a célcsoportról valahonnan, valamiért mindenben jobbak vagyunk annál akinek van háttere, áruja, termékismerete. 🙂 Ennél ütősebb konkurenciám sose legyen 🙂 Létező és működő dolog amiről írsz, de hozzáadott érték nélkül semmit se ér az egész. Nem az a lényeg milyen árrést akar valaki, hanem hogy az egészhez mit tesz hozzá.
 • Kiszamolo
  Igen, Gab, erről szól a cikk. Hogy ma már nem az a kérdés, hány tízmilliós raktárkészleted van, hanem hogy mit adsz hozzá.

  Mert rengeteg cég van, aki a háttérben megcsinálja a logisztikát.

  Neked ahhoz kell érteni, amit és ahogy árulsz.

 • maveryck
  Gab-nak teljesen igaza van.
 • Kiszamolo
  maveryck, miben is?

  A cikk arról szól, hogy a webáruházat ma már úgy is elkezdheted, hogy nem ruházol be tízmilliókat, mert nagyon sok cég ráállt arra, hogy az ilyen webáruházakat kiszolgálja.

  Meg arról szól, hogy bár tőke nem kell hozzá, de tanulás, idő, munka igen.

  Meg arról, hogy nézz utána, mert sokan csinálják és sokaknak megy (meg persze sokaknak nem). Én is ismerek ilyet, akinek jól megy.

  Erre jön azzal, hogy neki 10 éve van webáruháza és elismétli, ami le van írva a cikkben.

  Tényleg tökre igaza van mindenben. Csak talán még a cikk mondanivalóját sem értette meg, de hogy maximum felületesen olvasta el, az biztos.

 • nxu
  A jótállást ne felejtsük el azért műszaki cikkeknél 🙂
 • maveryck
  Nagyon nem szereted, ha nem értenek veled egyet, ezt lehet itt általában Tőled tapasztalni. Kár, mert jókat szoktál írni, csak nem viseled a kritikát. Majd szervezünk neked egy békemenetet:)
 • qkac12
  Mi van akkor, ha a nevedben atombombát kézbesítenek, amikor az ügyfél csak napszemüveget rendelt? Vagy mérgező, rákot okozó anyagokat? Vagy vírusos pendrive-ot/mobiltelefont… Persze teljesen “véletlenül”… a dobozon meg rajta van a neved, a logód, a címed… aztán majd lehet járni pereskedni meg bíróságra, fogadhatsz ügyvédet, stb… A küldő cégről van bármiféle azonosító a csomagon? Úgy érzem, ez olyan, mintha stop loss nélkül tőzsdéznénk, “ez úgy sem történhet meg” alapon.
 • FoX
  Nem olyan régen én is nézelődtem a témában, de nem tartott ki sokáig a lelkesedésem. Sajnos itthon még nagyon gyerekcipőben jár a dolog, legalábbis én úgy tapasztaltam. A nagykerek sem feltétlenül rajonganak az ötletért egyelőre, de hallottam olyat is, ahol lenyúlták a vevők adatait a saját partnerüktől.
  A bürokratikus oldala is elég nehéznek tűnt, bár abban nem mélyedtem el olyan nagyon.
  Pedig az ötlet jó, és biztosan megéri végigcsinálni, mert itthon is nagy ugrás előtt áll ez a piac szerintem.
 • Kiszamolo
  maveryck, ez nem kritika volt. A kritika minimum a cikkről szól.

  A hozzászólás nem a cikkről szólt, mert vagy nem értette, vagy nem olvasta.

  Leírom, lassan, tagoltan, röviden: A cikk arról szól, H O G Y A N L E H E T E L K E Z D E N I E G Y I L Y E N V Á L L A L K O Z Á S T T Ő K E N É L K Ü L. létező és sikeres lehetőség segítségével.

  Ennél rövidebben és egyszerűbben nem tudom se leírni, se összefoglalni.

  Ha erről szólt volna a hozzászólás, akkor lett volna kritika.

  Így csak szövegértési probléma hozzászólásba öntése volt, semmi több.

 • Kiszamolo
  A nagymagyar valóságban én is tartanék attól, hogy a nagyker lenyúlja a címlistámat. De azért csak van itthon is nem ilyen rövidlátó vállalkozás.

  A kínainak meg mindegy, kinek küldi a csomagot.

 • Kiszamolo
  qkac, vaddabb dolgot nem tudtál kitalálni? Mondjuk valaki a te nevedben küld levélbombát a miniszterelnöknek. Legalább ennyire életszagú a hozzászólásod.

  Egyébként stoploss nélkül tőzsdézek, mert az semmire nem jó, csak hogy biztos veszítsek.

 • qkac12
  Ugy latszik, nem sikerult megerteni a hozzaszolasom lenyeget, a feltett kerdesemre pedig nem kaptam valaszt. A lenyeg, hogy nem az van a csomagban, mint amit az ugyfel kert. (Eletszerubb pelda: csak 10 dollaros szemuveg van a csomagban a 10000 dollaros helyett. Esetleg az ugyfelet aramutes eri es meghal). Hogy tudom igazolni, hogy nem en vagyok a hunyo?.
 • P. G.
  Néhány gondolat jut erről eszembe, a cikkhez csak közvetve kapcsolódóan. Egy fiatal amerikai, Timothy Ferris, aki valahogy így vált anyagilag függetlenné. Kitalált egy terméket (étrendkiegészítő), legyártatta egy céggel, más cégekkel a logisztikát oldatta meg. A “vállalkozás” szinte önműködő volt évekig. Könyvet is írt: Négyórás munkahét / The 4-hour Workweek. Az étrendkiegészítő már nem fut a piacon, de nem is ez a lényeg. Egy egész filozófiát, életmódot talált ki: hogyan kell kiszervezni a munkát (gyártás, logisztika, ügyfélszolgálat, még akár indiai személyi asszisztens is), hogy minél több szabadideje maradjon az embernek saját magára. A srác megtanult spanyolul, járja a világot, Argentínába költözött egy időre, tangózni kezdett. A vállalkozásban nem a profitszerzés az abszolút cél, hanem a bevétel előteremtésére fordított idő minimalizálása. A divatos lifehacking irányzatba tartozik
 • P. G.
  Folyt.: a másik, egy ideje piszkálja a csőrömet, ha vállalkozásba kezdenék Mo.-on, bizony kihasználnám a legális adóoptimalizálást. Céget alapítani jobb adózású országban is lehet, pláne, ha a tevékenység nemzetközi jellegű. Pl. megveszek/legyártatok valamit x országban, y-ban eladom, de közbe z államban lakom. Cégként jogszerűen megválaszthatnám, hol akarok lenni, pláne, ha minél kevésbé helyhez kötött a tevékenység (nemzetközi kereskedelem, szellemi tevékenység, szolgáltatás). Persze, ha magyarországi illetékességű maradok, a cégből kivett pénz után itthon is kell adózni.

  A harmadik: van termékötletem (egészségügyi/kozmetikai termék), ami egy nagyon szűk piaci résben versenyképes (konkrétan nincs versenytárs), a népesség 0,5-2 %-a szorul rá. Addig nem akarok pénzt ölni bele, amíg a gyártást és a logisztikát nem látom, hogyan tudnám kiszervezni. + a réspiaci marketing külön kihívás.

 • Zoltán
  A dropshipping “kereskedők” a legalja. Akinek van normális webáuháza, az mind szív az ilyenek miatt.
  A dropshippen az eladó nem látta az árut, nem tud garanciát nyújtani, nem tart be semmilyen vásárlókat védő törvény, az esetek 99%-ban pedig adót is csal. A vatera is teli van velük. A hülye vevő meg azt hiszi olcsón vásárol, aztán amikor nem kapja meg, rájön hogy átverték. Utána meg picsog, minden normális webshopba, hogy ő csak akkor fizet, ha látta az árut.
  Gratulálok, hogy ezeket reklámozod.
 • Kiszamolo
  Zoltán, ne keverd már össze a dropshippinget a vaterán hirdető hülyegyerekkel, aki a nevedben rendeli meg a gagyi kínai telefont az aliexpressről.

  Ezért kell írni róla, mert ennnyire nem tudja itthon senki, miről van szó.

 • Kiszamolo
  qkac, ilyenkor szívsz. Ezért kell megválogatni, kinek adod el az áruját.

  De még egyszer: a dropshipping nem azt jelenti, hogy ótvar kínai termékeket árulok, darabonként megrendelve az ebayről.

  Hanem márkás, jó termékeket a ruhától az írószerig, a fűmagtól a kapanyélig, az USÁ-ból, német cégtől, akárhonnan.

 • Zoltán

  Ne a vaterán akadj meg, akkor is ugyanazok a problémák vele.
 • Gábor
  “Sajnos itthon még nagyon gyerekcipőben jár a dolog, legalábbis én úgy tapasztaltam.”

  Valamilyen szinten igaz. Viszont arra kíváncsi lennék hogy hány %-uk keres ezzel elfogadható összeget (pl. 500$/hó felett)
  Én régen elkezdtem , de annyira macerás volt az egész (ahonnan tanultam az enm adott rendes supportot, csak felvette a lóvét a tanfolyamért) hogy abbahagytam.
  pl.Keress az ebayen olcsóbb terméket amit az amazonon eladasz.DE naponta váltotik a termékek ára , rohadt nehéz olcsóbb terméket találni(kurva szar mikor 3 óra hosszat ránolt homlokkal ülsz a gép előtt és úgy érzed 1 terméket sem találtál, és ha találsz is azt még fel kell töltened pl. ebayra-(csak egy termék feltöltése 10-20-30 perc) és akkor találj legalább 100 terméket.Ja:az ebayen van feltöltési limit.A számlákat ok nélkül zárolják csak levelezéssel oldják fel (igen ezt az egyik műsorban is láttam ahol a ceo nyilatkozott

 • Gábor
  folyt.
  erről,pl, magyarokat kb . a pakikkal egyszinten kezelik eleinte.
  Ja ha találsz is terméket sokmindent nem tölthetsz fel (pl adidas márka)de nem csak ez hanem millió egy márka van amit nem tölthetsz fel ,mert zárolják a számládat az ebayen.A másik a paypalos ée egyéb fizetések mangementje.Igen ott van a vevők kezelése is(sokszor kibaszásból reklamálnak)
  Célirányos Support nélkül még angol tudással is nehéz ez.

  Viszont van aki tényleg jól keres.Egyik ismerős usa-ba árult kínai koporsót,nagyon ment.A másik nagyméretű szexuális segédeszközöket ,ez is ment van aki havi 2millát keres vele valóban.De a többség csak szenved és aki elkezdi szerintem 2-5% keres vele havi legalább minimálbért

 • Peter
  Én örülök a cikknek, nem muszáj belekötni mindenbe.. Már több mint 10 éve a netből élek,de nem webshopom van, és pont új ötleteket keresek megint, a dropshoppingról nem igazán hallottam korábban. Tényleg csak a körítés számít, nem az, hogy konkrétan te a két kezeiddel csomagolod-e be a terméket. És igen, nagy munka van vele, mint minden weboldallal, olyan hozzáállással kell csinálni, hogy az adott területen ez lesz a piacon a legjobb. A kérdés tényleg a vám, kell-e, ha nem te veszed meg az árút, csak értékesíted, de gondolom ezt egy könyvelő / a dropshopping cég megmondja.
 • Gábor
  folyt.
  de tételezzük fel megkeresel vele meló után havi 100eFt-ot tisztán.
  Kérdés hány munkaórát ölsz bele naponta? A munkaórákat élvezed e? Vagy gyűrött homlokkal ülsz a gép előtt termékeket keresgélve.
  Különbség van aközött hogy valami kreativitást igényel és élvezed vagy gányolás az egész.Nekem az utóbbira hasonlított,de énnem sok munkaórát öltem bele.
  Az egész onnan jött (a másik ok) hogy egy ürge kitalálta a dropshipping oktatást , és az oktatóanyagot eladta sokszázezer embernek a világon.Na ez a nagy pénz :D, bár állítólag havi többszázezer dollárt keresett az ürge csak a dropshippingel.

  Én szivesen tanulnám ha tudom hogy keresek vele és a munkamenete jó, nem pedig agyvérzést kapsz a fenti dolgok miatt.

  Akinek van tapasztalata kérem írja meg.Kíváncsi vagyok konkrét havi bevételekre.Ki mennyit tud csinálni? Ki az aki nem tud áttörő eredményt elérni a befektetett munkaórát tekintve

 • ügyvéd
  Fel nem fogom miért kéne pont a ruhát, az írószert, a fűmagot, és a kapanyelet a neten rendelni…
  Ez mind mind PONT csupa olyan dolog amit soha nem vennék meg anélkül, hogy kézbe veszem, fel/kipróbálom!
  Hiszen még egy kapanyél is lehet pont sz.r kézbe véve…. A ruhákról nem is beszélve. Akkor meg szopatom magam azzal, hogy visszaküldöm a feladónak? Nemmááááá
 • F.Timi

  Az ügyfeled milyen hirdetési rendszerrel hirdet affiliate linket? Az ebay affiliate programját nézem, és ahogy beleástam magam, az Adwords pl. tiltja ezeket a linkeket.

 • Kulimasz
  6 országban van/volt webshop érdekeltségünk. Itthon kb a 30. aruházon is túlvagyunk közel tíz számjegyű bevétellel.
  ha nincs raktárkészleted vagy a szállítás túl hosszú, bukta.
  ha nincs utánvét lehetőség, bukta. Ugyanis Mo-on csak ez működik, nyugaton pedig a bankkártya.
  ha marketingben nem otthon, bukta. Ez pedig brutál költség.
  +1 az áfacsalókkal így is nehéz versenyezni.

  Jól működő affiliate partnert nehéz találni, de ebben még mindig jobban hiszek

 • ügyvéd
  Ruhát én boltban veszek általában hosszas próbálgatás után. (Egy farmert mondjuk már akkor sem veszek meg ha csak fel kéne belőle hajtani 2 centit.) Írószert vagyis papírt, tollat és borítékot a sarkon az iroda mellett, fűmagot soha többet mer úgyis elgazosodik 😀 kidobott pénz tehát, kapálni meg nem szoktam, bár van többféle is, de szerintem az én életemben a nyelek már nem kopnak el, de ha mégis kéne akkor a kertészeti boltban venném ami szintén útba esik.
 • Kopter Geza

  Mondjukrá modellezés. Fószer rendel koptert, mellé LiPo akkut, rárakja a töltőre, amit NEM LiPo akkura állít be. Az túltölti, kigyúl az akku és kiég a ház / lakás. Mivel a töltő NEM EU szabvány, nincs hozzá magyar nyelvű leírás, valszeg lesz a hatóságnak az eladóhoz is egy-két szava.
  A júzer új firmware-t tölt az ESC-re, de megnyom minden kapcsolót a konfig felületen, elállítgatja, ami vidám szikrázás mellet elfüstöl. Akkora user error mint a ház, de a vevő az eladót hibáztatja, mert nem volt a géphez kézikönyv, hiába van millió és egy howto videó a neten. Ez utóbbiról pl. nekem panaszkodott a magasfeszültségű amerikai RC Groups-on.

  Gondolkodtam rajta, hogy dropshippinggel nekiállok én is a biznisznek, de annyi buktatója van az egésznek, hogy nem normális.

 • Kopter Geza
  Amúgy szerintem ennek az egésznek akkor lesz nálunk nagy reneszánsza, amikor sikerül lezsírozni a kínaiakkal és oroszokkal, hogy azt amit eddig röpcsivel küldtek majd vonattal jöjjön kínából. Mindenesetre a LiPo akkus mizéria is megoldódna a menetrendszerű féléves LiPo tilalommal.
  Mondjukrá abban tényleg lenne ráció, ha valaki lepapírozná a kínai kütyüket és gyártana hozzájuk magyar használati utasítást. De mire kiszűri a szemetet, lefordítja a chinglisht, LYULY….
 • Itoperatorguy
  Sziasztok! Akit konkrét részletes magyar példa érdekel annak ajánlom ezt a cikket. Kb 2 éve futottam bele nem tudom mennyire igaz. Nekem annak tűnt: perenyiandras.com/webaruhaz-keszitese-hogyan-epitettem-fel-egy-cash-flow-pozitiv-ecommerce-vallalkozast-balirol/
 • komisz_kolok
  Utalnek beallni a karogok köze, ezert csak nehany gondolat:
  – mire talalkozol egy ilyen cikkel, a kiszamolon, vagy akarhol, az mar a biztos jele, hogy lekestel a dologrol 😉
  – itt, Ausztriaban, nekem ugy tünik, az Amazon megeszi az egesz piacot (finoman reagalok ugye a tegnapi cikre is) Senki nem tud az egynapos kiszallitassal, meg a prime-os ingyenes visszaküldessel versenyezni. Mi mar ruhat is ugy veszünk, hogy siman berendelünk harom meretet ugyanabbol, es kettöt visszaküldünk. Van hogy müszaki cikket par Euroval olcsobban tudnam megrendelni mashol, de cserebe ott a biztonsag, hogy indok nelkül visszaküldöm, ha megsem tetszik.
  A postas ahogy latom, nyolcvan szazalekban amazonos csomagokat cipel, a maradek meg par nagy, Zalando v Universal, töredeke noname.
  – inkabb azt gondolom a cikk jo mondanivalojanak, hogy akinek megeri az ideje, hogy ezzel foglalkozzon, vagjon bele…
 • komisz_kolok
  … ki tudja,mit tanul belöle, milyen lehetösegre bukkan közben, ami tenyleg bejöhet, es megerheti hosszu tavon is
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  “majd ráérsz beszélni egy adótanácsadóval”

  nyilván ráérsz akkor, de csak eggyel beszélj, mert ha többel, biztos hogy egymásnak is ellentmondanak (ha egyáltalán mondanak valamit) még ennél egyszerűbb témában is…

 • Damn good auto
  A dropshipping nem felel meg a magyar adójogi és webáruházakra vonatkozó szabályozásokra. Aki ilyet csinál Magyarországról, az feketén tolja, úgyhogy szerintem ezt nem kellene itt reklámozni.

  1. Termékértékesítésnél általában ÁFÁ-t kell felszámolni. Persze nem mindegy, hogy a vevő EU-n belüli vagy sem, cég vagy magánszemély, sőt gyakran még a vevő lakhelye tovább bonyolítja a számítandó ÁFÁ-t. Na ezt amelyik dropshipper lekezeli, azt megnézem.

  2. Természetesen csak cégként lehet eladni, mert az üzletszerűség nem engedi magánszemélynek az eladást.

  3. Magyar cégként adsz el kínai terméket, akkor arra vámot kell fizetned. Mindegy, hogy dropshipping, te magyar cég vagy. Számold ki és fizesd be a vámot.

  4. Ha a vásárló visszaküldi a terméket, mi lesz a már felszámolt áfával és vámmal? Tudod ügyintézni ezt?

  Ezek voltak az adójogi kérdések, mindjárt írom a webshopokra vonatkozó részt is.

 • Damn good auto
  Folytatás:

  5. Kell ÁSZF a weboldalra, illetve, mivel személyes adatokat kezelsz, ezért a NAIH-tól adatvédelmi számot kell kérned. Az ÁSZF-be bele kell írnod, hogy az általad kezelt személyes adatokat kinek adod át, az hol tárolja, milyen műveleteket végez vele. Írtatok már ilyet? Az EU és az USA között a Safe Harbor egyezmény engedi meg, hogy a Safe Harbor tagok felé személyes adatot küldj, akkor is, ha nem EU tag. Pl. a Google adatlapja itt van: safeharbor.export.gov/companyinfo.aspx?loc=swiss&id=36224
  Biztos vagy benne, hogy a kínai cégnek van ilyen adatlapra? Nem, mert ez USA-EU egyezmény. Tudod mennyire büntetnek meg egy céget nem megfelelő adatkezelésért?

  6. Mi történik a peres ügyekkel? Ha beperel egy USA vásárló, akkor kimész pl. a tárgyalásra New Yorkba, és/vagy fizeted a new yorki ügyvédeket?

 • Damn good auto
  Nagyon sokan vagyunk internetes vállalkozók, akik legális üzletből élnek meg, a dropshipping nem ilyen. Pénzt ebből csak úgy lehet kivenni, ha paypalre fizetnek a vásárlók, azt meg kiszámlázod valamilyen kamu szolgáltatással, s hazautalod. Aztán, ha elkap a NAV, bizonyíthatod, milyen legális üzleted is hozott ennyi pénzt.

  Ráadásul a paypal és a többi ewallet nem szereti a dropshippinget, ha észreveszi, akár fél évre is zárolja a pénzed. Ezt pedig könnyen észreveszi, elég, ha a vásárlások 2%-át visszatéríttetik a vásárlók, máris vizsgálat indul. Dropshippingnél meg már ahhoz is vért kell izzadni, hogy csak a vásárlók 2%-a kérje vissza a pénzét. Hiába írod ki, hogy ez dropshipping, elég kevesen tolerálják a több hetes kiszállítást.

  De ha tudtok legális megoldást, szóljatok. A know how megvan, csak Magyarországon ebből legálisan nem lehet pénzt kivenni.

 • Damn good auto
  Bocsánat, most olvastam el a kommenteket végig. Na az atombombás hozzászólással én is egyetértek. Csak persze nem atombombával, hanem bármilyen más műszaki cikkel.

  Régen ebay-eztem, vettem occó HP laptop töltőt, az eldurrant, s magával vitte a laptopom is. A töltőn nyertem 5000-et, a laptop volt 100k+. A kínai led-es égő elkezdett leolvadni világítás közben, szerencsére nem gyújtotta fel a házat, csak amperszaga lett.

  Na most cégként a nevemet adni ilyen termékekhez, aztán rettegni a több tízezer eladás után, hogy mikor csap valakit agyon az áram, mikor gyullad fel a ház, mikor akad a torkán egy hülyegyereknek a játék egy darabja, na az brutál. És hiába mondhatom, hogy a gyerekek mindent lenyelnek, ha nincs rajta a megfelelő minősítés a játékon, meg hiába vagyok csak kereskedője a terméknek, nekem kell tartanom a hátam. Nem hivatalos termékeket én még normál webshopban sem árulnék.

 • Am Erika

  a cikkben 5 helyen is megemlíted Kínát, ne csodálkozz, hogy sokan rögtön az ótvar kínai termékekre és levélbombára asszociálnak 🙂

 • expect
  Öööö, izé, két napja tabletvásárlás kapcsán a hasonló üzletvitelt folytató gsm boltokat még eléggé leszóltad, hogy onnan aztán épelméjű ember nehogy rendeljen, most meg kvázi ajánlót írsz erről? Kicsit több következetességet elbírna a blog.
 • SL
  Ja, USAbol meg Nemetorszagbol, a cikkben megis ali expressrol meg dealextreme-rol beszelsz, amire azert inkabb a kinai gagyi a jellemzo. Az en problemam az hogy mar nem csak a vatera de az ebay is tele van ilyenekkel. Normalis minosegu dolgot akarok kapni, ezert olyat keresek aki nem kinabol szallit. Talalok egy londoni “eladot”/ “boltot” akirol vegul kiderul hogy Shenzenbol szallit. Hat kosz, de nem. Akkor inkabb megrendelem magamnak.

  Tenyleg nem ertem ezeknek a letjogosultsagat. Szerintem egy normalis bolt tartson raktarkeszletet, mert kinabol rendelni em is tudok “ingyen”.

  Ja nem arul gagyit. Honnan a fenebol tudja hogy nem gagyit arul ha nem is latja a termeket?

 • Nagy Ferenc
  Azért arra kíváncsi lennék, hogy az “Ultimate” fejlesztési csomagot, nálunk ennyiért valaki képes lenne produkálni? Azonban ennyi problémát egy kezdő válláról levenni, szerintem csábító.
  És még feltételezhető, hogy értenek is hozzá…
  Persze akinek nem való…

  bit.ly/2oKxK85

 • G. Bea
  Ma indul éppen ezzel kapcsolatban egy ingyenes 21 napos tréning : bit.ly/2pGnlrD
 • Ákos
  Sajnos a legtöbben csak addig jutnak el, hogy csináljunk webshopot, de mögötte nincs tudás, szakértelem, szolgáltatás, ügyfélszolgálat, egyáltalán semmi, csak a pénz kéne, tisztelet a nagyon kevés kivételnek. És ebben a körben nem hullik a férgese, mert amíg lósz*r van, veréb is lesz. 🙁
  Bízom benne, hogy post nyomán a nagyon kevés kivétel fog gyarapodni.
 • Kérész Krisztina
  A fene se tudja, de én elvből nem rendelek kínai vagy Kínában készült terméket webáruházból.
  Akkor se ha piszok olcsó.
  Nekem nem a webáruház a lényeg, hanem a termék. Az meg lehetőleg magyar legyen, magyarországi gyártással. Ha nem az, akkor kelet-európai. Ha az se, akkor nyugat-európai, de az már nagyon elvétve szokott előfordulni. Engem pont nem a webáruház érdekel, hogy kiaz miaz, hanem a termék. Ismeretlen (éppen létrejött) oldalról meg nem rendelek. Pont ezért nem mert nagyon egyszerű létrehozni egy ilyen oldalt, aztán megugrani a lóvéval.
 • Kiszamolo
  SL: //kiszamolo.hu/igy-vasarolj-az-interneten/