Egészségpénztár költségemelés

2023-06-15
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az egészségpénztárakkal egyre kevésbé éri meg foglalkozni. Az éves nyereség (azaz adójóváírás) már tizensok éve változatlan összegű, közben az infláció megette az értékét.

A pénztárak pedig folyamatosan emelik a költségeket, így azok a visszatérítés egyre nagyobb részét eszik meg.

Amikor 15,5% kamatot kapsz egy év alatt az állampapírra, az egészségpénztárra pedig 20% visszatérítést a következő év közepén, amiből még lejön a gyakran 6%-os költség is, akkor érdemes elgondolkodni, hogy meddig érdemes ott pénzt parkoltatni. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a parkoltatott pénzre is kapsz valamennyi kamatot, mert a pénztár befekteti azt, de nem mondok nagy újságot, jóval kevesebbet adnak, mint egy lakossági állampapír. Azonban kideríteni, hogy mennyi hozamot termelt a pénztárad, az igazi művészet, mert valamiért ezt nem nagyon kötik a tagok orrára.)

A Generali pénztár július elsejétől 150 ezer forintig 8%-ot, felette 3,5%-ot fog elvonni a befizetésekből. (Még egyszer a teljes hasznod a 20% adójóváírás mínusz a költségek és az elvesztett kamatok.)

Január elsejétől a Vitamin pénztár egységesen 6,9% költségelvonást fog alkalmazni.

Mivel mostanában vannak/voltak a közgyűlések, könnyen lehet, hogy több pénztár is módosította (valószínűleg emelte) a költségelvonás mértékét. Érdemes utánajárnod a pénztáradnál.

Köszönjük Gábornak a hírt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram