Új év, új tervek

Év végén az okos ember leül és végiggondolja, hogyan és mit csinált a maga mögött hagyott évben és mit és hogyan fog csinálni az előtte álló évben.

A kevésbé okos emberek (a maradék 98%) csak hagyja, hogy megtörténjen vele az élet, ahogy megtörtént vele az elmúlt évben, sőt évtizedekben is. Célkitűzések nélkül elég nehéz bármit is elérni, hiszen fogalmad sincs se arról, hogy hol vagy és hogy kerültél oda, se arról, hogy hová szeretnél eljutni, se arról, hogy ezért mit kellene megtenned.

A célkitűzések és a tervek hiánya miatt sikertelen olyan sok ember.

A múlt évben figyelmetekbe ajánlottam egy munkafüzetet (Cikk itt), ami komoly segítségetekre lehet ebben.

Most írtak az oldal üzemeltetői, hogy megjelent az újabb munkafüzet a következő évre. Mivel a kiadvány tavaly is jó volt, szívesen ajánlom nektek idén is, itt tudjátok letölteni.

Ha maradtak kérdéseid, vagy többet szeretnél tudni róluk, nézd meg az oldalukat (link) vagy a facebook oldalukat (link)

Share

24 hozzászólás

 • dinnyesbacsi

  nem jó a letöltés link

 • Kiszamolo

  nekem jó volt, de most újat tettem be, próbáld ki most.

 • vViktor

  nekem megnyitotta

 • Gergely Tomanovics

  Nekem megnyitja, csak a form mezőibe nem enged írni.

 • GRatta

  Épp ma gondolkodtam azon, hogy ideje elkezdeni összeírni a jövő évi terveket 🙂
  Köszi, ez hasznos “segédanyag” lesz.

 • Smaragd

  Elgondolkodtató kérdések vannak ebben a munkafüzetben. Köszi, Kiszámoló.

  A célok és tervek tényleg segítenek gyorsabban és célirányosan elérni azt az életet, amilyet szeretnénk. Elméletben már mindent tudok a témáról, de most a gyakorlatban is hasznosítani fogom ezeket. Csak győzzem a sok tervet véghezvinni. 🙂

 • Zabalint

  Igazad van, hogy fontos tervezni, de azt sosem értettem, hogy miért kellene ezt az újévhez kötni. Az embernek rövid- közép- és hosszútávú céljai vannak, ezek közül a középtávúak is ritkán köthetőek naptári évekhez.

 • pdw

  Zig Ziglar — ‘If you aim at nothing, you will hit it every time.’

  Ez illik ide 🙂

 • sz.krisz

  @zabalint Egyrészt hagyomány, másrészt a legtöbbünknek ilyenkor van ideje tervezni. 🙂

 • kanguru

  Kedves Miklós!
  Örömökben és sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánok Neked és szeretteidnek!
  Kálmán

 • Kiszamolo

  Zabalint, éppen lehetne mondjuk szeptember 22.-én is áttekintetni az elmúlt évet és megtervezni a következőt, csak az olyan furcsa lenne, meg aztán kézenfekvő akkor lezárni egy évet, amikor az valóban le is zárul és elkezdeni egy újat, amikor az kezdődik.

  A középtávú céloknak is kell legyen évente fejlődése, miért ne lehetne azt is átnézni, hogy a középtávú mondjuk diplomaszerzésben, vagy lakásra gyűjtésben mennyit haladtam idén?

 • Kiszamolo

  Kanguru, köszönöm, neked is.

 • daniel21

  Nálam sem érhető el az oldal,

 • Kiszamolo

  Nem külföldön vagytok?

  Egyébként menj a másik belinkelt oldalra és keresd meg ott a munkafüzetet.

 • jurta

  @zabalint Egyetértek, egy ideje már nem értem ezt a görcsös ragaszkodást az évekhez, a naptári évhez meg pláne. Még ha az éveket meghagyom is, szerintem a mi lakóhelyünkön és társadalmunkban a nyár közepe lenne az ideális időpont a váltásra.

  Ráadásul nem hiszem, hogy bármire is elég évente csak egyszer áttekinteni az életed. (Az ideális személy szerintem kb. minden napot ezzel kezdene – röviden, nem egy ekkora munkafüzetnyi gondolkodással -, ehhez lehet közelíteni.)

  Amellett a munkafüzet jó, jobban tetszik, mint a tavalyi (lehet, hogy én változtam), és muszáj valahonnan elindulni, sok embernek ez is hatalmas előrelépés ahhoz képest, amihez szokva van.

 • Jenő

  Jó, jó, de ez melyik pszichológiai iskolát követi? Beleolvasva a régit. Én újabbat használok. Amit @kiszamolo nyilván nem enged belinkelni ide, szóval soha nem fogjátok megtudni, hogy mit.

  Bujék mindenkinek!

 • Kiszamolo

  Jurta, te azt hol olvasod, hogy évente csak egyszer kell tervezni, vagy gondolkodni?

 • jurta11

  nem hittem volna hogy magyar arcok gyartottak. a kis magyar zaszlo a sarokban lebuktatta oket + a magyar nevek alul. ez tok jo, es ujabb lecke arra hogy egy globalis vilagban az angol az alap, a magyar, finn, eszt, stb kis mellekes nyelvek meg max. egy kissebb par millios csoportot erdkelnek (akinek az anyanyelve)

 • Gábor

  Nálam sem működik a link, az alap oldal sem jön be.

 • LSV

  Hmmm, nem töltöttem még ki, csak beleolvastam, ami kissé le is hangolt. Semmi érdemlegeset nem tudok az elmúlt évemről (ezek szerint f.s évem/életem volt?!).
  Rossz is lenne szembenézni, ha a kitöltésnek is ez lenne az eredménye.

  Egyet még nyáron megfogadtam, hogy kiszámolós tanácsadásra elmegyek, erre hamarosan az anyagi keret is összeáll, így 2015-t ezzel kezdem.

 • studkell

  LSV: igen, pont erre jó az évértékelő füzet. Hogy tényleg elgondolkozz, mit tettél és mit nem tettél az év során. Szembesít a lustaságoddal, hogy a következő évben többet tegyél. Ezúton is köszönöm a készítőknek!

 • LSV

  @studkell Már ki is nyomtattam, majd ha mindhárom gyerkőc elalszik akkor nekiülök… Persze feleségem szerint csak én vagyok elégedetlen, de úgy érzem hiába van két munkám, és elfogadható bevételem mégsem tudom normálisan szervezni az életünk, hisz minden hónap 3. hetén már nullán vagyunk, és a gyerekeket sem tudom annyi és olyan helyre elvinni ahogy azt én szeretném.
  Az évtervezőtől, és a tanácsadástól remélem helyre billen a szervezőkészségem…

 • szárnyas freivadász

  Tervezni csak akkor van értelme, ha tényleg van szabad akarat 🙂
  Erről és a predesztináció viszonyáról mit mondtak a teológián?

 • Györgyi

  Én is letöltöttem, de nemigazán tudok mit kezdeni vele. Értelmét sem látom. Abban lenne ráció, hogy összeírom, mi az, amit elvégeztem az elmúlt évben abból, amit terveztem, esetleg mit csináltam, amit élveztem, vagy ami a jövőmre nézve pozitív hatással lehet. De ezek a “mi volt az év legakármilyenebb akármije” jellegű listáktól csak dobok egy hátast. Tegye fel a kezét az a felnőtt ember, akinek 365 napon belül van mindig egyetlen legbölcsebb döntése, legnagyobb meglepetése, legnagyobb tanulsága, legnagyobb csalódása stb… Inkább sok apró, de helyes döntés, tanulság, meglepetés, csalódás stb. van, amik összeadódnak és formálják az életünket.