Egy remek szolgáltatás Gránit bankos számlákhoz

Bár már hallottam róla, most láttam élőben a gránitbankos bankkártyához kérhető mobilapplikációt.

A legjobb funkciói, hogy egyrészt bármikor zárva tarthatom a kártyámat. Egy mozdulattal zárolhatom a kártyát a mobiltelefonomon keresztül és akkor senki semmire nem tudja használni, se pénzfelvételre, se online vásárlásra, se normál vásárlásra.

Amikor vásárolni akarok, vagy pénzt felvenni, egyetlen mozdulattal aktiválom a kártyát a mobiltelefonon futó alkalmazásban, majd használat után mindjárt le is zárom. Ráérek a pénztárnál sorban állás közben aktívvá tenni a kártyámat.

Olyat is tud az applikáció, hogy beállítom, mennyi idő múlva zárolja magát automatikusan.

A másik, amit tudok folyamatosan állítani, hogy mennyi legyen a limitem a vásárlásokhoz vagy pénzfelvételhez. Még ha aktív is a kártyám, mert éppen fizetek a boltban, az online vásárlást és a készpénz-felvételt akkor is tarthatom nullán.

ora

(Persze nem kell hozzá okosóra, de csak ilyen képet találtam, hogy érzékeltessem, mennyire egyszerű állítgatni a limiteket.)

Szerintem ezek olyan funkciók, amit minden banknak be kellene vezetni.

Akár neten, akár a hatos villamoson, vagy egy ATM automata megbuherálásával ellopják a bankkártyádat vagy annak az adatait, semmit nem tudnak kezdeni vele, kivéve persze ha pont abban az ötször két percben próbálkoznak, amikor naponta aktív a kártyád és beleférnek abba a kétezer forintos keretbe, amit beállítottál offline vásárlásra.

(Itt írtam arról néhány videóval, mennyire egyszerű ellopni a kártyád adatait.)

Van még egy iSMS-nek nevezett funkció is, ahol a banki sms-eidet az applikációra kapod meg ingyen. Amire viszont vigyázz, ha nincs aktív internetkapcsolatod vagy nem fut az applikáció, akkor normál SMS-t kapsz helyette, ami örvendetes, de azért sokba kerülhet, ha túl sok mindenről kérsz SMS-t. (Update: állítólag beállítható külön, hogy sms-t akkor sem kérsz, ha nem elérhető az applikáció.)

Nekem nagyon tetszett az applikáció, illetve ezeket a limitállítási és lezárási funkciók, nem is értem, miért nem alap ez minden banknál.

Ha a Gránit Banknál nyitnál számlát, akkor azzal számoljál, hogy egy online bankról van szó. Ami azzal jár, hogy talán egy olyan fiókja van az országban, ahol pénzt is be tudsz fizetni. Ennek a kellemes oldala viszont, hogy mivel nincs fiókja minden sarkon, nagyon olcsó tud lenni számlavezetésben.

A vállalkozói számláiról itt írtam régebben, a magánszámláit itt találod.

Share

54 hozzászólás

 • Hudi
  @gcs85:

  Nekem volt lehetőségem a módosított Webkincstár elindulását kipróbálnom is és megkommentálnom is (volt egy pont aznapi újrabefektetés). Nekem nem sikerült pozitívumot tapasztalnom. Sőt ….

 • gcs85

  Jaja, tudom, hogy nem egy bank, “csak” egy front end, de szerintem nagyon jó, amit csinálnak. Már nagyon ráfért egy kis innováció erre a szektorra.
  Igen, már terjeszkedtek újabb 6 ország felé, de eredetileg csak a DACH régióban kezdtek. Azonnal nyitottam náluk, még tavaly áprilisban talán (Ausztriában élek.).

  Olvastam pár hete hogy a cash-in-t fizetősé tették, de csak 100€ felett, alatta még mindig ingyenes. Szerintem ez teljesen érthető, egyrészt amúgyis csak Németországban van ez a lehetőség, másrészt nyilván a boltok is pénzt kérnek tőlük ezért. De minden más továbbra is ingyenes, és igéret szerint az is marad.

 • punga
  Arra nem gondolt senki sem, miért ennyi a betéti kamat? ha valaki jegybanki kamatnál magasabbat ad betétre, vagy aközelit, akkor ott bizony súlyos forráshiányok vannak.
 • Fairy
  A Gránit bank Demján biznisze volt, de idén kivásárolta az állam:
  hvg.hu/gazdasag/20160105_Tokeemeles_a_Granit_Banknal_Demjan_tiszte
  Én ebből egyiknek sem adom szívesen a pénzem.

  Ettől függetlenül a paranoia funkció nem rossz ötlet, bár ha igazi biztonságot akarsz, akkor azért az egyetlen mobiltelefontól függő védelem az elég gyenge. De nyilván többnyire ennél kevesebb is elég.