Egy százalék felajánlás

2020-03-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallásának és így az 1% felajánlásának is a határideje.

A jövedelemadód kétszer egy százalékáról rendelkezhetsz. Ez már nem a te pénzed, mert be kell fizetned adóba, csak megmondhatod, kinek adják oda.

Az első egy százalékot civil szervezeteknek és alapítványoknak ajánlhatod fel.

Volt aki a Kiszámoló Egyesületnek akarta felajánlani ezt az egy százalékot, amit ezúton is köszönök, de nem érzem úgy, hogy szükség lenne az egyesületben erre a pénzre. Ezt a pénzt ajánljátok fel olyanoknak, akik jó dolgot csinálnak, illetve csinálnának, ha lenne rá elég pénzük. Nekik nagyobb szükségük van erre a támogatásra, mint a mi egyesületünknek.

Azonban ott van még a második egy százalék és ezért írok most.

Ezt az egy százalékot vallási felekezeteknek tudjátok felajánlani.

S ez nem csak a pénzről szól. 2012-ben egy botrányos vallásügyi törvényt hoztak Magyarországon, ami gyakorlatilag újra bevezette a világháború előtti tiltott-megtűrt-támogatott egyházi státuszokat. A nagyegyházakat privilegizálta a kormány, a többieket visszalökte egyesületi státuszba.

A kormányt többször elmeszelték ez miatt, ennek hatására tavaly némileg finomítottak a dolgon. (Akit bővebben érdekel, itt egy cikk, érdemes elolvasni a linket is a végén, hogy értsd, miről van szó.)

A tavalyi enyhítés hatására a vallási egyesületek (az összes nem nagyegyház) kérhettek támogatói számot és ha több éven át össze tudnak gyűjteni kellő számú egyszázalékos felajánlást, visszakaphatják az egyházi státuszukat.

S itt jöttök ti a képbe. Ha nincs olyan felekezet, amihez szorosan kötődnél (a magyarok 91%-a semmilyen vallási összejövetelen nem vett részt az elmúlt hónapban, így lehettek egy páran), akkor szeretnélek megkérni, hogy támogasd az Agapé Gyülekezetet. Nem a pénz miatt (bár nyilván azt is köszönik), hanem hogy újra egyház lehessen és ne egyesület.

Ez egy protestáns, pünkösdi gyülekezet, ha mondanak neked valamit ezek a kifejezések. (Ha nem, az sem gond.)

Be tudod adni a rendelkezésed akár most is neten keresztül, ha van ügyfélkapud. Egy percig tart az egész. Május 20-ig bármikor módosíthatod a felajánlásod ugyanitt. Ami fontos: a neved és a címed felesleges kitölteni, csak akkor kell, ha szeretnéd, hogy átadják az adataidat a gyülekezetnek. Gondolom nem, így névtelen felajánló maradhatsz. Kattints ide, ha most rendelkeznél, tényleg egy perc az egész. 2130 a technikai szám, amit be kell írnod. A rendszer magától hozzápárosítja majd az Agapé Gyülekezetet. A visszavonást ne ikszeld ki, az akkor kellene, ha senkit nem akarsz támogatni, a tavalyi támogatottadat sem.

Ha te még oldschool módon papír alapon működsz, kattints ide nyomtatványért. A civil egy százalék üresen van hagyva, oda írj be, akit szeretnél, vagy hagyd üresen. Fontos, hogy a legutolsó rublikát a lapon ki ne ikszeld, az arra való, ha idén senkit nem akarnál támogatni. Itt sem kell kitölteni a személyes adatokat.

Ezt a levelet küldd be egy boritékban a NAV-nak, keresztbe aláírva a ragasztásnál, rajta az adószámod és a neved.

Ha papír alapú adóbevallást adsz be, akkor ott is meg tudod adni ezt a rendelkezést, nem kell külön, ebben az esetben a 2130 technikai számot írd be a megfelelő helyre.

Mindenkinek előre is köszönöm.

Next Post
Érdekes lesz

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram