Életbiztosítás: forradalmi változások

Három éve megkötöttük az egyesületi életbiztosítást, aminek mára lett 1700 tagja.

Azonban több igény felmerült a biztosítással kapcsolatban.

Az egyik, hogy sokan kevesellték a 20 milliós felső határt, többen szerettek volna ennél lényegesen nagyobb biztosítási összegeket. (Soknak tűnik a 20 millió forint haláleset vagy rokkantság esetén, de tulajdonképpen nem az. Ha a havi fizetésed 6-800 ezer forint, ez csak 2-3 éves fizetéseddel egyenértékű.Utána mi lesz a gyerekeiddel vagy veled, ha rokkantságról beszélünk?)

Másik kérés volt, hogy legyen biztosítás egyéb esetekre is. Ha valaki háromgyerekes apa vagy anya létére kerül táppénzre vagy kórházba, esetleg lesz rákos vagy kap szívinfarktust, akkor komolyabb biztosítási összegre van szüksége ezekre az esetekre is. Szerettek volna többen táppénz-kiegészítést és kórházi ápolási térítést is.

Volt akinek nincs gyereke vagy idős szülője, akit eltartana, ezért felesleges neki 20 milliós haláleseti biztosítás. Viszont szeretett volna biztosítást rokkantság, táppénz, műtét és egyéb esetekre.

Mások szerettek volna választható csomagokat.

Dobpergés.

Hatásszünet.

Függöny fel.

Reflektorok be.

Másfél év munka után megszületett a Kiszámoló Életbiztosítás 2.

Akár 40 milliós biztosítás akár havi 5.990 forinttért. (Egyesületi támogatással együtt számolva.)

A magasabb biztosítási díjat csak úgy lehetett elérni, hogy az NN biztosítónál is kötöttünk szerződést. Próbáltam az Uniqánál magasabb limiteket elérni, de nem engedték. (Egyébként az NN sem volt hajlandó 20 milliónál többet adni.)

Most lett 4-4 csomag a két biztosítónál, mindenki választhat egyet-egyet a két biztosító ajánlatából.

Mindenkinek kellene mindkét biztosítónál választani egy-egy csomagot. Ha nem szeretnél többet fizetni, mint most, a B és E csomag együtt olcsóbb is, mint az eddigi. Vagy a B és F alig drágább, viszont 40 milliós. Persze nincs benne pár dolog, ami a mostaniban igen, de hát ezért olcsóbb vagy add nagyobb haláleseti kártérítést. Ha te semmiképpen nem vagy hajlandó választani az NN-től, nem tudok veled mit csinálni, viszont a többség érdekében mégis megtehetnéd. (Az egyesületnek akkor is kell levelet küldened.)

Update 2: Elnézést kérek, de nem hiszem el, hogy ekkora kihívás és probléma sokaknak egy ilyen dolog. Direkt azért van mindkét biztosítónál 1.500 meg 2.700 forintos csomag, hogy akinek anyagi gondjai vannak, ő akár kevesebbet is fizessen, mint eddig. Kinyomtatni három nyomtatványt meg kitölteni egy űrlapot bőven számolva is 20 perc. Viszont egy csomóan problémáznak, hogy ő csak Uniqát akar, ő csak NN-t akar, ő csak később akar dönteni, ő most nem ér rá nyomtatni. Tényleg ekkora gond ez háromévente?!

Próbáljuk meg felfogni, hogy havonta 1700 ember adatait kell feldolgozni, megnézni, hogy fizetett-e, hogy pontosan annyit fizetett-e, nem utalt-e kétszer, ugyanazt a csomagot írta-e a biztosítónak, mint az egyesületnek és a végén melyiket fizette be és a többi. Ez a sok kavarás nélkül is embertelen feladat. Vannak jogi dolgok is, se én, se a biztosítók nem azért íratnak alá annyi papírt, mert unatkoznak. Hanem mert kell. Kérek mindenkit, vegyen már erőt magán és ha nincs kizáró ok (elmúltál 55 éves, azóta beteg lettél, stb. ) egyszer áldozzon rá 20 percet háromévente, hogy megtegyen ennyit, ha már fillérekért van neki biztosítása. Köszönöm előre is az együttműködést.

Azonban dolgod is lesz, el kell küldened három levelet és ki kell töltened egy online űrlapot. (Ez azoknak szól, akik már most is tagok és van biztosításuk is. Ha neked még nincs biztosításod nálunk, menj az eletbiztositas.kiszamolo.hu oldalra és csinálj mindent úgy, ahogy ott le van írva. Nézd meg a csoportos.kiszamolo.hu oldalt is, ott az NN tájékoztatóját találod.)

Első lépésként válassz magadnak egy-egy csomagot. Az Uniqa biztosításainak betűjelei A, B, C, D, az NN betűjelei E, F, G, H.

Jól fontold meg a választást. Kattints erre az oldalra: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/elerheto-biztositasi-csomagok/

(Az egyéb dokumentumokat, mint feltételek és egyebek, itt találod. Olvasd el őket.)

Update: Rolandnak hála itt találsz egy excel táblát, ahol az összes választási lehetőség fel van sorolva, díjakkal és biztosítási összegekkel. Ez segít dönteni.)

Miután megvan a két választott csomagod, töltsd ki ezt az online űrlapot.

Figyelj oda, hogy úgy tagold az adatfelvitelt, ahogy kérik. Ez a biztosítónak kell, így rögzít fel téged. Főleg a cím beírására figyelj. A számítógépes feldolgozás miatt van ilyen lehetetlenül tördelve.

Ezután nyomtasd ki ezt az oldalt, az első oldalt már egyszer beküldted, a második viszont új. Ezt a második oldalt töltsd ki, (tagsági szám is kell!) írd alá és küldd el az egyesületnek. (Az első oldalt értelemszerűen felesleges, hiszen azt már egyszer beküldted.)

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

Továbbra se küldd ajánlottan!!!!!!

Most az Uniqának írsz egy levelet, kivéve, ha maradsz az eddigi csomagban, ami most az A jelű. Tehát ha az Uniqánál maradsz az eddigi csomagban, akkor az Uniqának nem kell írnod. Ha másik csomagot választasz, csak akkor.

Nyomtasd ki ezt a nyomtatványt. (Elvileg géppel is kitölthető)

A biztosítotti nyilatkozatot is mindenkinek ki kell töltenie, ha változik a csomag!!!

Figyelj oda, hogy az első oldalon jó nagy “X”-szel jelöld be, melyik csomagot választottad.

Arra is figyelj, hogy minden, de minden helyen aláírj minden lapot, ahol kell.

Ha az A vagy B csomagot választod, nem kell egészségügyi nyilatkozat.

Ha a C vagy D csomagot, akkor viszont kell az egészségügyi nyilatkozat újra. Ekkor írd rá ennek is a jobb felső sarkába, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” és a tagszámodat. (Ez azért kell, mert egyébként nem tudják, hogy új jelentkező vagy, vagy régi, aki csomagot választ.)

Haláleseti kedvezményezetti űrlap akkor kell csak, ha szeretnél most új kedvezményezettet megadni. Egyébként ne csinálj vele semmit, a régi marad érvényben. (Tipp: másold le magadnak, hogy neked is legyen egy másolat, mert a biztosító nem fogja visszaküldeni.)

Tehát: az első három oldalt MINDENKINEK ki kell töltenie, aki csomagot vált. A következő egészségügyi nyilatkozatot csak annak, aki a C vagy D csomagot választja és ő írja rá arra a lapra, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” a jobb felső sarokba.

Ezután ezt a levelet küldd el a már ismert címre:

Uniqa Biztosító

Csuk Corina r. “Kiszámoló”

1134 Budapest,

Róbert Károly krt. 70-74.

Már csak az NN-nek kell egy levelet írnod.

Ezt a nyomtatványt nyisd meg és ha lehet, géppel töltsd ki és utána nyomtasd ki. (Ha nem megy, akkor tollal.) Itt is minden, de minden kérdésre válaszolj és mindenhol írd alá. Itt is másold le magadnak a haláleseti kedvezményezetti nyilatkozatot, hogy meglegyen.

Ezt küldd el az alábbi címre:

NN Biztosító 1364 Budapest, Pf. 247 címére, a borítékon feltüntetve, hogy KISZÁMOLÓ EGYESÜLET 

Már majdnem készen vagy.

Ezen az űrlapon jelezd, hogy ezt a cikket olvastad, hogy feleslegesen ne keressünk ezügyben e-mailben vagy telefonon.

Mivel január elsejétől indulunk, minél hamarabb kellene küldened a leveleket, hogy a biztosító el tudja bírálni a jelentkezésed. Mivel decemberben már az új díjat kell fizetned, még novemberben el kellene ezt intézni.

Novemberben még a régi díjat kell utalni, viszont decemberben már az újat januárra. Ezért ne felejtsd el visszamondani a jelenlegi fizetési megbízásodat és beállítani az újat.

A pontos utalnivalót és közleményt majd e-mailben küldjük el a biztosító visszajelzésével együtt.

(Az egyesületi támogatást kivettük a havi díjból, mert nem volt értelme eleve hozzáadni, hiszen úgysem lesz kerek a szám. Azt is majd külön kell utalni, de erről is bővebben az e-mailben.)

Share

300 hozzászólás

 • Zsuzsa
  Érdeklődnék,hogy van e korhatár a biztosítás megkötésekor?

  Zsuzsa, 55 év a belépési korhatár.

 • Gyula
  Kedves Miklós!
  Az NN esetében csak 55 éves korig él a biztosítás? Vagy esetleg félreértek valamit?

  Köszönöm!

  Gyula, nem, a belépési korhatár 55 év.

 • alice
  Táppénzes napi térítés akkor is van, ha nincs olyan jogviszonyom, amiben táppénzre lennék jogosult /gyes/?
 • nyman
  Az űrlapban van hiba. A nemeknél csak Férfi és Nő van. Nekem ugyan elég ennyi opciói is, tudok választani

  De nehogy jöjjön erre valami TASZkalap és belekössön.
  🙂

 • Norbert
  Sziasztok, ha mindeninek van teendő, nem küldenétek róla egy emailt? Én csak egy barátomtól értesültem, lehet sokan nem tudnak róla. Köszönöm
 • Kiszamolo
  Gyula, elírták, a belépési kor 55 év, de mindjárt írok nekik.
 • Kiszamolo
  Lala, lehet.
 • Kiszamolo
  Vera, azzal nem kell törődni, már többször volt róla szó. Azért van benne, mert ez alapjáraton céges biztosítás és a gyesen lévők után nem fizet díjat a munkaadó. De itt te fizeted magad után.
 • Vera
  Értem a GYES-t. És akkor ugyanígy a munkanélküliség sem kizáró ok? (GYES után nem mentem vissza dolgozni, szerződést bontottunk.) Nyilván akkor is én fizetem magam után, tehát ugyanígy nem érvényes? Erről van valami írásos kiegészítés, amit megkaphatnánk/olvashatnánk? Ez azért jó lenne.
 • Kiszamolo
  Vera, igen, a biztosítót ez nem érdekli, mert van utánad fizetve biztosítási díj.
 • Humorrendőrség

  A TASZkalapozást gondolom szellemesnek szántad, de inkább primitívre sikerült.

  Baráti üdvözlettel.

 • engye62
  Miklós!

  A UNIQA feltételeinél 65 év a korhatár az NN-nél 55.
  Ezek után nevezhetnék az 57 évemmel a UNIQA-hoz?

  Engye, nem, 55 év a belépési korhatár mindkét biztosításnál.

 • Dexter
  Az ilyen kérdések jogszerűek? NN kérdéssor. Használt e valaha kábítószert, kokaint, heroint, extasyt, egyebet? Ha igen, mit és mikor?
 • Talios

  Új belépőnek mennyivel több a teendője?

  https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/a-belepes-menete/

 • masol
  Kedves Miklós!

  Előfordulhat hogy pórul járok úgy, hogy az NN nem fogadja el a jelentkezésemet?
  Én szívesen választok egy B+F-et, de így “lebutítom” a mostani Uniqa biztosítást, és ha NN elutasít akkor bár maradtam volna a régi A-nál.

  Köszönöm

 • mtoma73
  Kitöltöttem mindent, már csak a postázás van hátra.
  Az Uniqua haláleseti kedvezményezettnél még ott van, hogy a Szerződőnek is alá kell írni.
  Akkor most Miklós te majd bemész az Uniqa-hoz és ott írod alá, vagy az Egyesületnek kell elküldeni ezt az 1 lapot és te viszed be, ahogy régen volt, ha jól emlékszem?
  Engem nem érint, csak ahogy töltöttem ki a papírokat, láttam.
  Az NN-nél mindenképp ki kell tölteni az Egészségi nyilatkozatot, vagy itt is csak bizonyos választás esetén? A postban csak az Uniqa volt említve.
 • X
  Mi történik, ha valaki nem csinál semmit. Mármint az automatikus utalás megy, de papírt nem küld sehova? Mert mondjuk nem olvassa a kiszámolót már.
 • dyl
  Három éve kötöttem Kiszámoló Életbiztosítást, közben elmúltam már 55 éves, akkor számomra nincs semmilyen lehetőség és az eddigi is megszűnik?
  A régi egyébként meddig érvényes?

  Dyl, marad az Uniqa és nem tudsz kötni NN-t. Nem változik semmi.

 • Karcsika
  “Ezen az űrlapon jelezd, hogy ezt a cikket olvastad, hogy feleslegesen ne keressünk ezügyben e-mailben vagy telefonon.”
  Kitöltöttem, erre elküldéskor ezt az üzenetet kaptam:

  “A biztosításhoz szükséges dolgokat megcsináltam”

  Nem, nem csináltam még meg, csak átolvastam mi vár rám, kinyomtattam a doksikat és igazoltam, hogy olvastam ezt a cikket.

 • Apróbetüs
  Aki gyesen van nem lehet biztosított? És az sem akinek nincs 30 órás jogviszonya ?

  De. Az a kitétel arra vonatkozik, ha a munkaadód fizetné a biztosítást, aki nem lenne a munkaadód, mert éppen gyesen vagy. Rád itt nem vonatkozik.

 • dyl
  Kiszámoló tájékoztató: belépési korhatár 55 év, kilépés 60 év. Uniqa biztosítási feltételek: belépési korhatár 65 év, kilépés 65 év. NN biztosítási feltételek: belépési korhatár 55 év, kilépés 65 év.
  Melyik az igaz?

  Ha 55 év a belépési korhatár, akkor az eddig bent lévők közül ki fognak esni azok, akik időközben betöltötték azt, mivel újra kellene kötniük a biztosítást, amit nem tehetnek meg.
  Az újra kötéssel a többiek sem járnak jól, mert vsz nem lesz jogfolytonosság, így a türelmi-várakozási idők is újra indulnak.
  A biztosító viszont jól jár, kiszórja az eddig csak befizető, most már kockázatosabb idősebbeket , nem kell megvárnia az eredetileg meghatározott 60 éves kort.
  Azok, akik az eredeti feltételekkel kötöttek biztosítást, becsapva érezhetik magukat, a biztosításuk egyoldalúan megszűnik és újat sem tudnak most már kötni.

 • Kiszamolo
  Dyl, nem, nem szűnik meg, csak nem köthetsz NN-t.
 • Kiszamolo
  X, mindenki kapott vagy hamarosan kap e-mailt
 • Kiszamolo
  M Toma, igen kéthavonta bemegyek aláírni.
 • Kiszamolo
  Masol, add be gyorsan az NN-t és hamar megtudjuk, elfogadtak-e. Utána még tudsz írni az uniqának.
 • Kiszamolo
  Talios pár dologban, de le van írva.
 • Kiszamolo
  Dexter, miért ne lenne?
 • Kiszamolo
  Engye, azt ne vedd alapul, az Uniqa a normál feltételeket küldte, abban tényleg ez van, de 55 év a belépési korhatár. El fognak utasítani.
 • Péter
  Kedves Miklós!

  Ebben az esetben, ha “nem nyilatkozom” van lehetőség kilépni a biztosításból, vagy autatikusan megszűnik?

 • Nándor
  Kedves Miklós!

  Én az NN-el elvből nem szerződök, korábban megjártam már velük.
  Maradok az Uniqa A biztosításban, kitöltöm az Egyesület-es és UNIQA-s papírokat és visszaküldöm. Az NN-t nem!
  Az Egyesületnek változatlan összeget kell utaljak ha maradok az A csomagban?

 • Balázs
  Sziasztok! Nem egyszerű a döntés, elég bonyolult és ennyi “apróbetűt” én még soha nem láttam, de biztosítóknál ez természetes. 🙂

  Roland táblázatát (is) köszönöm. Szerintem van benne egy lényeges elírás az A11-es cellában. “Bármely okú, 10%-os elérő mértékű egészségkárosodás”, a százalékos érték (sajnos) 70% a biztosító leírásában. Nehogy a döntésnél bárkit ez befolyásoljon…

 • Kiszamolo
  Nándor, igen
 • Kiszamolo
  Péter, miért vagy miről nem nyilatkoznál?
 • Péter (egy másik)
  Én három hete indítottam el a belépésemet (2 db levél + online form), azóta semmilyen visszajelzést nem kaptam.
  1. Normális ez? Vagy elrontottam valamit?
  2. A változással kapcsolatban nekem mi a teendőm?

  Péter, normális, van neki átfutási ideje.

 • Péter
  Tehát mégegyszer nekifutok!

  Ha nem küldök vissza nyomtatványt, akkor mi történik. Illetve most ki lehet szállni a biztosításból?

  Péter, bármikor ki lehet szállni.

 • NAR
  Uniqua feltétel:

  “Nem minõsül közlekedési balesetnek
  – a gyalogost ért olyan baleset, amelynek bekövetkeztében nem hatott közre mozgó jármû;
  – a kerékpárost ért olyan baleset, melynek bekövetkezésében nem hatott közre más mozgó jármû;”

  Tehát ha gyalogost ütök el biciklisként, akkor a gyalogost közlekedési baleset éri, de engem nem. És persze ha kerékpárúton keresztben hagyott e-rolleren töröm össze magam, vagy jeges macskakövön, vagy kivilágítatlan úton kátyúban, az sem. Mondjuk nem tervezek ilyesmit tenni, de jó tudni…

 • tré
  Kedves Miklós!
  SA szombati kérdésfeltevés óta sokmindent elolvastam. Így pl. tudom, hogy elvileg a válasz “nem”. Azért ha szépen kérjük, lehet mégis csak az NN minit kötni? Mindketten 55 alattiak vagyunk, az egészségügyi űrlapon minden negatív, még a szemüveg dioptriája is. 🙂 És úgy tervezzük, hogy túléljük a Kiszámoló Egyesületet. Jelenleg ez felelne meg legjobban a szükséges-elégséges feltételeknek.

  Tré, lehet, de akkor írj róla külön, mert egyébként várnám az Uniqa visszajelzését is az idők végéig.

 • Alista Maxim
  1000 köszönet érte, pont ilyenre vártam évek óta!
  Gyors kérdés: rendőr, mentős, tűzoltó is köthet ilyet? Köszönöm!
 • LSV
  Olyat miért nem lehetett, hogy szimplán maradjon a régi csomag? Értem, hogy néhány (X) embernek volt magasabb igénye, de feltételezem min a 90%-nak megfeleltek az eddigiek is, így a néhány ember miatt mindenkinek ürlapokat kell töltögetni és postára kell mennie, mert nyilatkozni _kell_. A konteosok most biztos törik a fejüket, hogy vajon milyen okból kényszerítenek mindenkit új biztosítás megkötésére, főleg ha a régi csomag ugyanazokkal a feltételekkel lesz elérhető.
  Remélhetőleg két év múlva nem lesz megint extra igény, és nem kell újra eljátszani ezt a belépési folyamatot.
 • Fx
  Januárban lesz egy előre tervezett sérv-műtétem (elvben rutinműtét). Értem a köz-jót, de elég butaság lenne erre az időre pont megszüntetni a biztosítást. Az jó, ha most megkötöm az NN-t és a műtét után a Uniqa-t? Mondjuk februárban.
 • Petike
  Hú, kiszámoló, nem irigyellek… Egy részletes és teljes leírás után ennyi értetlennek elmagyarázni még külön-külön is… 🙂
 • Attila
  Sziasztok,

  Ennek az életbiztosításnak az egészségpénztári elszámolására van valami mód?

  Sajnos nem.

 • Csaba
  0. kérdés: ez az uniqával egy új szerződésnek számít? Tehát az előző x hónap/év mintha nem is lett volna, minden “időszámítás” újra kezdődik?

  Csaba, nem , jogfolytonos a biztosítás.

 • Steve
  Sziasztok,

  Van egy hiba az xls-ben:

  “Bármely okú, 10%-os elérő mértékű egészségkárosodás” szerepel a 11. sorban, míg a szövegezésben 10=70!! Kérlek javítsátok.

 • pumpedjanó
  Kedves Miklós!

  Köszönjük szépen a sok befektetett munkát!

  Egy technikai kérdésem / kérésem lenne, ami miatt egyébként is szerettem volna már írni. Az utalásoknál a közleménybe a tagszámot, a tag nevét és azt a szöveget kell beírni, hogy: “TAGDÍJ ÉS BIZTOSÍTÁSI DÍJ”.
  Tehát pl:
  “1234 GIPSZ JAKAB TAGDÍJ ÉS BIZTOSÍTÁSI DÍJ”
  Lehetne ezen valamit módosítani? A korábbi bankomnál, az Ersténél meg tudtam adni ilyen hosszúságú közleményt állandó átutalásnál, de átmentem a Raiffeisenhez nemrég és itt állandó átutalásnál csak 32 karaktert lehet megadni, tehát nem fér ki a teljes közlemény (esetinél lehet hosszabbat is, de szeretnék beállítani állandó utalást).

  Nem lehetne ezen a hosszú közleményen egyszerűsíteni, pl, úgy, hogy csak a tagsági számot és a nevet kelljen megadni?

 • G
  Van egy elírás a letölthető Excel táblában: a “Bármely okú, 10%-os elérő mértékű egészségkárosodás” valójában 70%-os!
 • gl
  Kedves Miklós!

  Nem találom a leírást arról, hogyan lehet kilépni a csoportos biztosítás alól? (mármint normál úton, nem a díj fizetés nem elutalása miatti kizárással) Jó lenne ezt a “Kérdések és válaszok” rovatba is beleírni szerintem.

  Köszönöm előre is a választ!

 • perdendo
  Meg szeretném változtatni a haláleseti kedvezményezetteket, ki is töltöttem mindent, de nem tudom, hogy az Uniqa-nak küldjem el ezt aláírva vagy a Kiszámoló Egyesületnek?

  Rajtam kívül a szerződőnek, vagyis a Kiszámoló Egyesületnek is alá kell ezt írnia.
  Esetleg elsétálsz majd az Uniqa-ba és ott írsz alá minden ilyen papírt?

 • Kiszamolo
  perdendo, az Uniqának. Írd rá, hogy módosított.
 • Kiszamolo
  gl, vagy kilépsz és a kauciót visszakapod, vagy a kaució lesz az utolsó havi díjad. Ez utóbbi annyiban jobb, hogy nem kell visszautalni pénzt.