Emgoldex – a legújabb piramisjáték?

Gábor kérdezte, mi a véleményem az Emgoldex-ről, megéri-e beszállni.

Nos, rövid guglizás után sokat meg lehet tudni a cégről. Pontosítok: a cégről szinte semmit, ellenben a technikáról rengeteget.

A működési elve egyszerű: van egy 2010-ben alapított cég, amelyik a messzi Emirátusokban vesz aranyat, majd Németországba szállítja. Eddig ez rendben is van, bár már eleve óvakodnék az ilyen egzotikus helyen üzemelő, frissen bejegyzett cégtől. Felmerül az a kérdés is, hogy ha Hamburgban (Németországban) van a világ egyik legnagyobb aranytőzsdéje, akkor miért az Emirátusokba jegyzik be a céget és miért szállítják az aranyat kontinenseken át, amikor a szomszédban is lehet kapni? Mert egy uniós céget könnyű utolérni és perelni?

A cég komolyságát jelzi, hogy a megadott dubai címre, ugyanabba az egy irodába, a 704-es szobába az alábbi cégek is be vannak jegyezve, ugyanazzal a postafiókkal (valószínűleg offshore cégek):

My Business Consulting JLT
STRATEGY Links Ltd – Real Estate Consulting services
MPH Consulting Services
AALPS INVESTMENT

(A németországi cím alatt is található egy Antje Haas nevű logopédus és egy RTF Bau nevű cég is, bár az lehet, hogy egy irodaház, ezért sokat nem jelent.)

Update: nem az, hanem egy társasház. Fotók ebben a cikkben (kattints rá.)

A nagy trükk a következő: fizess be 540 eurot, szervezz be legalább két ismerősödet, akik szintén befizetik ezt a pénzt és máris akár 7.000 euro üti a markod. Ilyen egyszerű. (Illetve kicsit bonyolultabb, mert asztalok vannak, de ennyi a lényege.)

Az, hogy van arany is a képletben, csak a csali a horgon. Vagy parasztvakítás, ha úgy jobban tetszik. A lényeg a két ismerős beszervezése, akiknek további ismerősöket kell beszerveznie.

Sok okos telekommenteli a netet, hogy ugyan nem tudja, hogyan kapta meg a 7.000 euroját, csak mert két ismerősét be tudta szervezni, de megkapta.

Arra a kérdésre, hogy mégis 3×540 euroból hogy tud a cég kifizetni 7000 eurot, nem nagyon tőrödnek. Ajánlják, hogy szervezz te be két embert és fizess helyettük. Aztán a legrosszabb esetben, ha ők nem tudnak újabbakat beszervezni, 120 euro bukással kiszállsz.

Az emberi butaság félelmetes. Ide másolok pár linket, ahol ti is szörnyűlködhettek, mit képesek elhinni az emberek: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=99599&p4=0

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__2216741-emgoldex-vannak-pozitiv-vagy-negativ-tapasztalataitok

Hirdetik még dolgozz otthon, online munka és ezer másik címen.

Drága Olvasóim, könyörgök, ti meneküljetek az összes ilyen lehetőségtől, hívják azt Emgoldexnek, vagy bármi másnak. Ahol előre kell befizetned és a hasznod más emberek belépése után lesz, az egyszerű pilótajáték, akármilyen szofisztikált matematikai zsonglőrködés mögé rejtik is.

Update: Valaki az Emgoldex nevében zaklat, hogy ne vádaskodjak, az nem pilótajáték. Mivel nincs kedvem pereskedni, kijelentem, hogy tévedés volt az emgoldexet pilótajátéknak hívni, ez egy becsületes MLM játék.

A piramisjátékot onnan lehet felismerni, hogy nem csatlakozhatsz befizetés nélkül, illetve nem vehetsz ki pénzt anélkül, hogy valaki mást beszerveznél. Ha ennél az Emgoldexnél a “marketingmunkádat” fizetik meg, ahogy állítják, akkor miért nem dolgozhatsz anélkül, hogy befizetnél közel kétszázezer forintot?! Miért fizet egy cég több, mint 6.000 eurót csak azért, mert két embert beszerveztél? És miből fizet, ha nem az új belépők pénzéből? (Ez a klasszikus pilótajáték receptje.)

Update: de az emgoldex nem az, lásd feljebb.

(Egy ismerősöm a Lyoness-be akart beszervezni, lelkesen magyarázta a szinteket, meg ha előre befizetek ennyi százezret, akkor ezekre a szintekre ugrok és ott már ennyi jár vissza, aztán eldönthetem, továbblépek-e és a többi. Amikor megmondtam neki, hogy egy egyszerű pilótajátékba ugrott be, meg volt sértődve. Ez kemény munka, nem pilótajáték. Ha még országos szinten beszerveznek félmillió embert, ő is gazdag lesz. Azóta sem az, pedig teljes lelkesedéssel próbálkozik. Kalapot le, a Lyoness mögé is sikerült egy nagyon túlkomplikált matematikai modellt bigyeszteni, de abból is kihámozható a lényeg: fizess előre és erre vegyél rá másokat is. Ott arany helyett vásárlói kártya van, ennyi a különbség. A Lyoness lényege nem a vásárlói kártya, mint sokan hiszik, hanem olyan emberek beléptetése, akik hajlandók pénzt fizetni, hogy aztán majd sokkal többet kapjanak vissza.)

Végezetül egy ismert történet, miért is garantált bukta minden “szervezz be még két embert” típusú játék. A történet szerint a sakk feltalálója szerényen csak azt kérte az uralkodótól, hogy az első kockára tegyen egy búzaszemet, a másodikra kettőt, a harmadikra négyet és így tovább. Pont ahogy az összes ilyen piramisjáték működik. A 64. kockába már 18.446.400.000.000.000.000 búzaszemet kellett volna rakni. Ha jól számolom, ez 18 trilliárd szem búza lenne, ez kb. fél méter vastagon beborítaná az egész Földet..

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo

Share

164 hozzászólás

 • Els
  Írjatok 🙂

  Ajánlom figyelmetekbe az alábbi kis magyarázatot melyet a youtube videó szemléltet, talán megértitek, bár azt is kétlem…. Jobb lenne ha eltüntetnéd ezt a céget becsmérlő undorító blogot, és tájékozódnál megfelelően mielőtt leírsz valamit.

  http://www.youtube.com/watch?v=3I4Fz7d051U

 • Els
  Az elméleted megbukott! Nem nyertél!
 • Kiszmol
  Ha már szóba került a “cég”, tudnál valami kézzel foghatott írni a cégről?

  Hol lehet megtekinteni a tavalyi mérlegét, az eredménykimutatását, auditálja-e valaki a céget?

  Milyen alaptőkével alapították és melyik a számlavezető bankja?

  Vagy van egy cég valahol Arábiában, amiről semmit nem tudunk, aki azt ígéri, hogy becsszó megkapod a pénzed, mert én nem vagyok olyan?

 • Els
  Úgy látszik nem tudsz a sorok közt olvasni de sebaj 🙂

  Ha kérdésed van a céggel kapcsolatban kérdezd meg őket az info@emgoldex.com-ra címzett leveleddel. Biztos vagyok benne, hogy mindenre kielégítő választ kapsz.

  Miért nem írsz neki ? Mellékeld az blogod linkjét is, bár ezzel nem kell fáradnod én már megtettem helyetted. Gondolom így is keresni fognak téged….DDDD

 • Kiszmol
  Hú de megijesztettél, én meg elküldöm a PSZÁF-nak a céget, hogy ő keresse őket, biztos jó kis muri lesz.

  Látom, a tények nem nagyon zavarnak, amire nincs válaszod, csak azt tudod írni, kérdezzek meg másokat.

  Egyébként írd be a gugliba az imádott céged nevét, kidob majd 200 hasonló oldalt, ahol elmondják a cégről ugyanezt az igazságot.

  Küldd el azokat a linkeket is nekik, bár sok újat nem fognak ott hallani, hiszen ők (veled ellentétben) pontosan tudják, mit csinálnak.

 • LobeltLedfold
  Ez fenomenális! Annyira teccett hogy még a linkelt fórumokat is elolvastam illetve a linkelt munkát a piramisjátékok-mlm témájában. Oltári, szanaszét küldtem egy rakat havernak hogy jöjjenek és élvezzék, mert ez a kommentáradat ezzel a dinamikával egyedülálló :-)))

  God bless Emgoldex, ilyen vidám reggelem régen volt :-)))

  És ráadásul szerintem (első sorban a többi fórumon) tényleg vannak olyanok, akik frankón HISZNEK abban, hogy ez nem piramis… hanem “üzlet”. Napalm kellene nekünk nem devizahiteles mentőcsomag… a hülyeség határtalan.

 • Kiszmol
  Örülök, ha sikerült egy vidám reggelt szerezni. 🙂

  Ha vannak troll haverjaid, azoknak is szólj, mert csökken a lendület. 🙂

 • probert85
  Üdv!

  Elolvastam a cikket, és erősen elgondolkodtató. Beleolvastam a hozzászólásokba is, és megmondom őszintén nem olvastam végig, mert elszomorít mi folyik itt, és szégyenlem magam, hogy valamilyen szinten részese vagyok ennek… Megírt valaki egy cikket, ami az ő saját véleményét tükrözi, és minden tiszteletem az övé mert, ahogy olvastam a többi cikkét is az oldalon, nagyon alapos, és utána számol rendesen a dolgoknak. Kifejtett egy véleményt, amit mások rögtön tényként kezelnek és vérre menően bizonygatják igazukat a hozzászólások között. Miért vélemény? Mert ő sem nézett bele a cég pénzügyeibe, ahogy én sem, ezért a rendelkezésre álló információk alapján levont egy következtetést. Ezt a következtetést mindenki levonta, és ebből lett egy Emgoldex-es oldal, akik foggal körömmel bizonygatják, hogy szerintük mi van, és egy másik oldal, akik a meglévő infók alapján piramisjátéknak bélyegezték ezt a rendszert. De kérem, mi nem piramisjáték ma? A cikk szerzője egy másik cikkében a jelenleg meglévő nyugdíj rendszerünk első pillérét az úgynevezett felosztó-kiróvó rendszert is piramisjátéknak nevezte… Mivel a cikk dec. 12-én jelent meg, kíváncsian várom, hogy hányan emelik fel a szavukat januárban, miszerint nem fogják befizetni a járulékukat, mert az egy piramis rendszerbe kerül…?
  Az Emgoldex-ben is, mint mindenhol máshol dolgozik mindenféle ember, a bunkótól, a rábeszélősön és a jó szándékúan hiszékenyen keresztül addig, aki esetleg tényleg valami jót akar csinálni. Egy multi-nál is megvannak ugyanezek. A lényeg, hogy vannak emberek, akik lehetőséget láttak ebben a dologban, és megpróbálnak élni vele, aztán vannak emberek, akik nem látnak benne lehetőséget. Egyéni elbírálás kérdése, hogy ki még mit lát bele és mit nem. Az pedig, hogy ez tényleg egy piramis játék-e vagy sem, majd talán 10 év múlva egyértelműen el lehet dönteni.
  Hadd kérdezzek valamit! Tudtok hamburgert sütni? Gondolom a válasz igen, miért ne tudnátok? Akkor miért nem abból éltek? Vagy ha mégis abból éltek, miért nem megy olyan jól mint a mekinek? A meki mögött van egy franchise, amit meg kell venni és elég hosszú ideje építik szerte a világon. Egyébként pedig, ha azt hiszitek, hogy a McDonald’s hamburgereket ad el, és abból él, akkor tévedtek! A meki ingatlanokból és reklámbevételekből él. De ez egy másik mese… Jah és az is piramis játék… Meg az egyház is… 🙂 Na de mind1, ennyire ne kanyarodjunk el, mert NEM SZÁNDÉKOM ÚJABB VITÁKAT KIROBBANTANI!!!

  Mielőtt rányomnék a mehet gombra, és elküldeném ezt a hsz-t… Azt még hadd kérdezzem meg:
  Ha ez egy kamu cég és pilóta játék és nincs mögötte semmi, akkor ha te laikusként betérsz a webshop felületére és egy díjmentes regisztrációt követően rendelsz onnan aranyat, 1-100 grammig, azt hogy-hogy megkapod, mint a mekiben a hamburgert?

  Szép napot nektek! 🙂

 • LetLoveRule
  Úristen, mi van itt?
 • Kiszmol
  Hoppá, ilyen normális hangvételű “kontra” véleményt az egész neten nem olvastam még ebben a témában.

  Ezért jár a hónap hozzászólója díj.

  Válaszolva a kérdésedre: az, hogy van egy webáruház IS, ahol tudsz vásárolni a rendszerbe kerülés nélkül, semmit nem változtat azon, hogy a lényeg a belépés, a belépési díj kifizetése és mások rávétele arra, hogy ők is így tegyenek, mert te az ő pénzeikből fogsz meggazdagodni. (vagy nem)

  Persze, hogy van egy fedő funkció, amit egyrészt lehet mutogatni a pénzügyi felügyeleteknek, másrészt el lehet adni a potenciális áldozatoknak.

  Az aranyat nyugodtan ki is veheted az egész rendszerből, akkor is ugyanígy működne az egész. Vagyis az arany adásvétele csak ürügy és nem cél.

 • LetLoveRule
  Szép. Mikor tanulja már meg a nép, hogy ingyenebéd nincs sehol a világon…hiába próbáltak, soha nem tudtak beszervezni semmilyen fantasztikus lehetőségbe és piramis jellegű, vagy multi-level történetbe. Engem ne próbáljanak meg beszervezni sehova, max. egy rockzenekarba.
  Hajrá Kiszámoló, függetleníts és folytasd a véleményed kifejtését további hasznos dolgokról, ezt meg hagyjuk meg azoknak, akiket érdekel…
 • csizkek
  Szerinted ki az az idiota aki ilyen fenyegetozesek utan penzt fizet a rendszeredbe?:) Ez az a blog ahol az emberek szamolni szoktak. A mezeskalacs duma nem ide valo.
 • csizkek
  Szerinted ki az az idiota aki ilyen fenyegetozesek utan penzt fizet a rendszeredbe?:) Ez az a blog ahol az emberek szamolni szoktak. A mezeskalacs duma nem ide valo.
 • TomWeaver
  Tisztelt noname!

  1-Azzal, hogy kiírtam a nevemet, -veled ellentétben- vállalom a tetteim és a tények igazát.
  2- Bármikor bárkinek hivatalos számlával tudom igazolni a bevételt.
  3- Mivel -val.szeg szintén veled ellentétben- minden bevétel után jogszerűen fizetve van a 16% adó -tudod, külföldről származó jövedelem- nem igazán tartok az általad leírt rágalmak okán, esetlegesen felmerülő jogi problémák meglététől.
  3-Amennyiben veszed a fáradtságot és utána jársz ezen adatoknak:

  Gold&Silver
  Physical Metals KG
  Lerchenauerstrasse 18 rgb,
  DE- 80809 München,
  Deutschland

  Regisztrációs szám
  HRA 93019

  vagy ennek:

  EMGOLDEX
  Sheikh Zaued Road,
  Jumairah Lake Towers,
  Indigo Tower, 704
  P.O.Box 340531,
  Dubai, UAE

  Regisztrációs szám
  IC/2681/10

  Amennyiben úgy döntesz, hogy felkeresel engem és kilépsz az internet nyújtotta noname nick-el övezett védfal mögül -bár gyanítom ez sem fog megtörténni- szívesen válaszolok minden kérdésedre.
  Jelentkezni a dotthomas.weaver@gmail.com címemen tudsz.
  Egy biztos! Nem ismerek innen senkit, nem vagyok troll, és veled ellentétben nem játszom meg a nagy demokratát miközben “kuss-t” parancsolok mindenkinek akinek ellenvéleménye van az üggyel kapcsolatban.
  Részemről ennyi.

  Ismételt üdvözlettel:
  Takács Tamás
  dotthomas.weaver@gmail.com
  0670 563 9621

  Felhívom a figyelmed, hogy minden egyes beszélgetés melyet a személyeddel, telefonon fogok bonyolítani, rögzítésre kerül.

  Én vállalom a tényeket. Most rajtad a sor!

 • Kiszmol
  Már felkértük a PSZÁF-ot vizsgálja ki a céget. Ha mindent rendben talál, szívesen megkövetlek és nyilvánosságra hozom a véleményüket.

  Amennyiben rendelkezel a cégről kézzel fogható adatokkal (mérleg, stb.), lécci tedd közkinccsé, hadd lássuk, milyen cégről van szó.

  Mert arab regisztrációs számokkal sajnos nem megyünk semmire.

 • TomWeaver
  Max Respect
 • TomWeaver
  sejtettem a válaszodat, Ha egy kicsit is tisztában lennél a jogszabályokkal, -nemzetközi webüzletről lévén szó- nem kérnél tőlem olyan butaságokat, melyeket most is kérsz.
  Adó rendben, Kifizetések rendben…3 szakmával rendelkezem de 20 év alatt egyetlen magyar cég vagy munkáltató sem fizetett még olyan pontosan és világosan mint a GSPM.
  Részemről a vita lezárva.
  Kellemes Karácsonyt mindenkinek 🙂
 • probert85
  Köszönöm, a választ és az elismerést…

  Az általad leírt séma igaz a lottóra is… Ott még webáruház sincs, csak reklámok, és mások befizetéseiből gazdagszik meg az a pár, aki eltalálja a számokat…

  A pénzügyi felügyelet ezt a céget nem fogja vizsgálni, mivel nem pénzügyi szolgáltatással foglalkozik, átadja majd valamilyen nyomozó hatóságnak…

 • Kiszmol
  Hoppá. Ugyanebbe az egy irodába Dubaiban az alábbi cégek is be vannak jegyezve (ugyanazzal a postafiókkal):

  My Business Consulting JLT
  STRATEGY Links Ltd – Real Estate Consulting services
  MPH Consulting Services
  AALPS INVESTMENT

  Ez barátom, egy offshore cégeket gyártó iroda címe, ahová egy rakat cég be van jegyezve.

  Köszönjük az infót, tényleg sokat megtudtunk a cég komolyságáról.

 • Els
  Biztosra veszem hogy életed folyamán vásároltál már valamelyik ékszerkereskedésben aranyat lánc/gyűrű/fülbevaló formájában. Tedd már meg lécci hogy megküldöd a cég adatait (előző évi mérlegét, banki adatait, …) és kérdezd már meg lécci, hogyha én nála vásárolok mert te ajánlottad nekem, kapsz-e utána jutalékot. Köszönöm hogy megteszed.

  Kérlek a cég adatait feltétlen tedd közzé, azokét is akik nem Magyarországon vannak bejegyezve! Nagyon rendes tőled.

 • Els
  Gondolom épp keresed az iratokat:-) Kérdezd már meg azt is lécci, hogy lenne egy haverod aki vásárolni nem szeretne, de tudna valakit aki igen. Kaphat esetleg jutalékot .
 • TomWeaver
  butaságot, butaságra halmozol…hallottál kifejezéseket, de nem vagy tisztában a mögöttük húzódó tartalommal…Nincs ezzel baj, csak később meg ne bánd a botcsinálta szakértelmedet. Offshore…Hallottál már a Loyal Bankról? és a Master Card-ról, stb…no comment.
 • Kiszmol
  Erre már kár válaszolni, de azért megteszem:

  Szerinted komoly az a cég, amelyik ötödmagával osztozik egy szem irodán és ugyanaz a postafiókja és a telefonszáma, mint a többinek?

  Te ilyen cégre mernél sok pénzt bízni?

  Ha egyszer összecsomagol és eltűnik, hol fogod megtalálni?

  Részemről a vita lezárva.

 • Darkosia
  Kiszámoló
  Látod, én nem véletlenül emlegettem már tegnap is a moderálást, ha nem szelektíven akkor úgy, hogy minden hozzászólást törölsz és letiltasz.
  Nem kapsz tőlük egyenes választ, bármit bármivel összemosnak, egy ékszervásárlást azzal, hogy százezres pénzeket kéne odaadni hozomra ennek a cégnek, sokadszor kerül önellentmondásra magával de az se számít.
  Az egésznek nincs értelme, nem tudod meggyőzni, hiszen ő is pontosan tudja, hogy igazunk van és ez egy piramisjáték, csak ha már benne van saját jól felfogott érdekéből teszi azt amit. Mégegyszer: nem lehet meggyőzni. Épp ezért ezt a vitát be le kell zárni, nehogy akárcsak 1 megvezethető pénzügyekben kevésbé járatos ember is írjon neki, hogy aztán beszervezhesse.
 • Els
  Kedves Kiszámoló!

  Akkor megkaphatom az iratokat és a cég/cégek névsorát ? Karácsony előtt még gyorsan vennék pár dolgot.

  Kérlek ne felejts el mellékelni a kapott számlád másolatát sem, hogy tudjam biztosan ott vetted, és ne másik üzletbe tévedjek be.

  Nagyon köszönöm kedvességed.

 • Kiszmol
  Én is gondoltam rá, hogy mindenkit kimoderálok, de aztán a hozzászólásokból is sokat lehet tanulni.

  Ha valaki elolvassa a cikket, aztán a hozzászólásokat és ezután még belép, az menthetetlen balek.

  De most már én is belefáradtam, asszem marad a moderáló gomb a vitatkozás helyett.

 • TomWeaver
  Mond csak! véleményed szerint mi nevezhető piramisnak? Igen tudom…minden melynek olyan az alakja mint egy piramis. Képzeld, egy szóval nem állítom, hogy ez nem piramis! sőt elmondom. EZ EGY NAGY ÉS BOLDOG PIRAMIS! De mondok még meglepőbb dolgot. Az összes cég jelenlegi felépítése piramis melynek a tetején nem Te állsz. Van egy főnököd, annak vannak beosztottjai, annak is beosztottjai és vannak a dolgozók…Ezt titulálják cégnek, amely cég belőled él. A különbség csak az, hogy ebben a piramisban mikro piramisok helyezkednek el (mikro mátrixok) és mindegyik piramis csúcs lelép a színről, amint te megjelensz, hogy átadja neked a helyét.
  Mond! Van arra lehetőséged, hogy egy grafikai stúdióban való elhelyezkedésed után oda menjen hozzád a főnök és mosolyogva azt mondja neked:
  Szia! Gyere, vedd át a helyemet, én már megkerestem a pénzemet, most te jössz…- Ugye, hogy nem.
  Rendszer elméleteket kellene tanulni és gazdasági félépítést. Esetleg megpróbálhatnál elnavigálni egy céget a mai világban…Az jó kis tanuló pénz lenne.
  Én nem becsmérelek senkit, de azt is elvárom, hogy mielőtt bárki ítélkezik, azt úgy tegye, hogy utána jár a dolgoknak és ezt ne a barátok megkérdezésével kezdje, hiszen én sem megyek egy kovácshoz azzal a kéréssel, hogy mutassa meg, hogyan kell kenyeret sütni.
 • TomWeaver
  Kifogásokat találni a legkönnyebb!
  A gyűlölet össze hozza az embereket, a szeretet és a tudás pedig előre viszi azon kis csoportokat akik nem vissza felé tekintenek, hanem előre.
  Teljen mindenkinek boldogan a Karácsony. Szeretetben és boldogságban.
  Egy dolgot sose feledjen el egyik tábor sem!
  Annyi igazság létezik ahány résztvevője akad a szóban forgó ügynek. Az egyetemes igazság pedig mindig középen található.
 • Darkosia
  Tom Weaver
  Azt hiszem vannak mazoisztikus beütéseim azért válaszolok.
  Nem az alakja különbözteti meg a cégektől, hanem hogy BE KELL FIZETNI és embereket BESZERVEZNI.
  Pl. a grafikai stúdióban a főnök nem jön oda hozzám, hogy szia, jó hogy jöttél dolgozni, adjál 540 eurót, meg vedd el a barátaid 540 euróját is és azt is add nekem, akkor talán megúszod 200 euró mínusszal, a barátaid meg így jártak…
 • Els
  Azért némi hasonlóság van az ékszervásárlás és a befektetési arany vásárlása között, de akár bármi másról is beszélhetünk. De hát ugyebár te is arra vagy kíváncsi mint mindenki ” MIBŐL FIZETI KI A CÉG A JUTALÉKOT ? “. Mi nem egyértelmű ezen ? Van egy beszerzési ár (adott esetben ez közel termelői árat takar) és egy eladási ár. A kettőnek van egy különbözete, ami a cég profitját képezi. Úgy gondolom nem túlzás egy 20-30 %-os haszonkulccsal számolni és akkor szerintem még nem mondtam sokat. A megrendelések előlegéből termelői áron arany kerül megvásárlásra, azok pedig kisker áron kerülnek értékesítésre a webáruházban, amihez mégegyszer HANGSÚLYOZOM bárki egy INGYENES REGISZTRÁCIÓVAL hozzáférhet. Olvastam már itt olyan butaságot hogy 3x 540 euró befizetéséből kifizették a 7000 euró jutalékot, aki ezt írta szintén gratulálok neki!! Egy matematikai zseni lehetett 🙂 Kellemes délutánt mindenkinek!
 • Els
  De a cégek listája és adatai azóta sincsenek közzé téve……. MIÉRT NINCS ? VÁRJUK! Nem vett még senki sem ékszerboltban aranyékszert ?
 • Darkosia
  Az arany esetében termelői árról beszélni…
  Azt tudod, hogy itt nem meggymagról van szó, hanem valamiről amit a tőzsdén is jegyeznek, hogy mennyibe kerül?
  Amúgy azért nem kapsz cégekről adatokat, mert nem mi akarunk rádsózni valamit, hanem te ránk. Itt trollkodsz tegnap óta, és tukmálod ezt a céget. Légy oly jó, hogy akkor válaszolsz is a feltett kérdésekre, nem pedig kérdéssel hárítasz. Majd ha napokig én győzködlek valamiről, akkor megadom róla a kért adatokat.
 • Els
  Nem adsz te meg semmit, mert nem tudsz. A troll dumádból ítélve elég gyerek lehetsz még, de hát ez a te problémád. A kommentek törlése az egyetlen eszköz ami nektek maradt, mert a szavakban alul maradtatok. Töröljétek hát, még jó hogy lementettük. Lehet utána újra mit közzétenni a neten 🙂
 • csizkek
  “termelői áron arany kerül megvásárlásra, azok pedig kisker áron kerülnek értékesítésre a webáruházban”
  Ez jo:) Termeloi arany a zoldsegdiszkontban a krumpli mellett. Mindketto a foldbol jon.. Utana megy a boltba kisker aron:) Mega lol:)
  Ervelesi hibak mellett, targyi hibak is. Nem valoszinu, hogy 10Ft-ot is rabiznek valakire aki ilyeneket ir)
 • csizkek
  “termelői áron arany kerül megvásárlásra, azok pedig kisker áron kerülnek értékesítésre a webáruházban”
  Ez jo:) Termeloi arany a zoldsegdiszkontban a krumpli mellett. Mindketto a foldbol jon.. Utana megy a boltba kisker aron:) Mega lol:)
  Ervelesi hibak mellett, targyi hibak is. Nem valoszinu, hogy 10Ft-ot is rabiznek valakire aki ilyeneket ir)
 • Els
  Arany termelés: az arany éves kitermelését 2500 tonnára (80 millió uncia) becsülik, mely 2008-as árakon kb. 70 milliárd dollár értéket képvisel. A középkorban (Amerika meghódításáig) a Magyar Királyság számított Európa legnagyobb aranykitermelőjének. Mátyás király korában az éves kitermelést 5000 kg-ra becsülték (évi 0,16 millió uncia). A teljes akkori világ kitermelését lehetetlen megbecsülni, de valószínű, hogy 1 millió uncia (31 tonna) alatt volt évente.

  Forrás: http://conclude.hu

  MÉGIS TERMELIK ?

 • Kiszmol
  Mondjuk ez nem tudom mire volt válasz, de itt a vége, nincs több komment.
 • csizkek
  Szerintem itt mindenki tisztaban van a befektetesi arany fogalmaval, ez csak mellebeszeles. Ugyanugy mint a termeloi-kisker arany ar:)
  Nem az arany a motivacio a rendszerben, hanem az un. binaris mlm altal biztositott alom.
  1.,Ha aranyat akarok venni akkor azt barmelyik kereskedonel meg lehet tenni
  2.,Ha aranyat akarok venni, akkor nem a haveri korom befizetesebol akarom megtenni, hanem a sajatombol
 • próba komment
 • Pingback: Emgoldex pilótajáték | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről

 • KorrektInfo
  Ti itt mind félreértelmezitek ezt a lehetőséget….
  Ott indul, hogy nem két ember után kapod a pénzt, hanem ha Ők is hoznak kettőt!!! Szóval így már 10ember van alattad és ezért kapsz 3500Eurot!
  Tehát mégiscsak össze van rakva matematikailag is….
  A következő 3500-at akkor kapod, amikor még ők is behozzák az embereiket ami 16fő. Szóval azért kapsz 7000Eurot, hogy egy 26+magad által befizetett összeget csinálsz nekik. Itt mindenki jól jár… Rövid, gyors és aki nekem ezt ajánlotta Ő ténylegesen ki lett fizetve és prémiumként kapott egy gyönyörű karórát is…. Tehát ha így nézed még mindig lehúzásnak tűnik?
  Szerintem nem…
  És nevezheted MLM-nek de itt ha megvan a létszám vége és kihullasz a rendszerből, mert nem regisztrálhatsz újra… Tehát igen messze van az átlagos MLM rendszerektől…
 • szehit
  Te Babóca, ugye ez mind csak irónia amit írsz mint a modoros blogon, mert ha nem akkor te sem voltál ott amikor az észt osztogatták.
 • aa

  3- Mivel -val.szeg szintén veled ellentétben- minden bevétel után jogszerűen fizetve van a 16% adó -tudod, külföldről származó jövedelem- nem igazán tartok az általad leírt rágalmak okán, esetlegesen felmerülő jogi problémák meglététől.”

  Megjegyezném, hogy a gazdasági tevékenység EHO-köteles, amely mértéke 27% az szja-n felül.
  Majd a NAV-nak magyarázkodhatsz.

  És aki azt gondolja hogy ez nem piramis, az számolja ki légyszi azt, hogy a 32-33. szinten belépők kinek a belépési pénzéből fogják megkapni a jutalékukat.
  Aki nem akar számolni, az csak józan paraszti ésszel gondolja végig, hogy egy rendszerben csak azt lehet kifizetni, amely összeget valaki már befizette.

  Az arany árfolyamával kapcsolatban meg mindenki nézze meg az 1981-202 között változást.

 • aa
  “Szóval így már 10ember van alattad és ezért kapsz 3500Eurot!
  Tehát mégiscsak össze van rakva matematikailag is….
  A következő 3500-at akkor kapod, amikor még ők is behozzák az embereiket ami 16fő. Szóval azért kapsz 7000Eurot, hogy egy 26+magad által befizetett összeget csinálsz nekik. Itt mindenki jól jár”

  És ha elfogynak az emberek, mi lesz?
  Mert minden piramis addig működik amíg vannak új emberek. Ebből adódik hogy vannak akiket valóban kifizettek (ahogy anno Ponzi is), de előbb -utóbb elfogynak az emberek, és akik, ekkor lépnek be, azok nem tudnak újakat beszervezni, így pénzt sem fognak kapni.

 • Elég nagy errefelé a köpködés. Persze ez azoktól jön akik nem ismerik a rendszer felépítését, és számmisztika alapján kapásból rámondják, hogy ez biz egy piramisjáték.
  Valószínűleg az összes mlm üzletre is ezt mondják, sajnos sem az mlm-nek, sem ennek a lényegét nem értik.
  /Mellesleg szerintem ez is mlm rendszerű./
  Ezen embereknek feltennék egy kérdést: Ha második körben is benn maradsz (amikor már nem kell befizetni 540eurot) akkor azt miből fizeti ki a cég?
  Biztos azt is az új belépőkből. (ha-ha-ha)

  Akkor most jöjjön az okosság:
  A befektetett összegből úgy lesz jutalék, hogy azt közben megforgatja az aranypiacon a cég. Mivel 7000 eurónyi aranyra adunk le rendelést, ők ekkora tétellel kereskednek, mire kifutunk az újabb és újabb vásárlók bevonásának eredményeként minimum 168 ezer eurónyi arannyal kereskednek (24×7000), mire mi megkapjuk a 3500 eurónyi aranyat, ez csak 10 százalékos eladási és vételi árfolyam különbözettel számolva is 16800 euró hasznot jelent a cégnek, ebből kifizet 3500-at… és így tovább.
  Szóval innen van a lé.
  Persze azok akik ezt nem értik meg, azoknak ez még mindig piramisjáték.
  És természetesen ez után is adózol.

 • Anka
  Már ne is haragudjatok, itt semmiféle aranyról nincs szó…ki kapott aranyat a cégtől??? Ezt már feltettem olyannak is aki benne van ebben a sületlenségben, és elhiszik,hogy aranyat foglalnak le a pénzükkel…annyira kapzsik az emberek, hogy ez valami hihetetlen…És egyébként az utóbbi időben, mindenki árulja a pozícióját ebben a játékban, mondván,hogy neki már elég 1 v. 2. ..persze…beragadt a lóvé…és valahogy szeretné legalább a töredékét kivenni. A kipörgésről is annyit, hogy pénzt még senki nem látott, hanem a honlapon lévő kuponokat adják el embereknek, akik kp-ban fizetnek nekik, így ebből nem kell adózni sem…lehet hülyíteni az embereket, de ha nincs konkrét termék vagy olyan szolgáltatás, amit igénybe tudsz venni, akkor ez egy kurva nagy piramis!!! Légből kapott hülyeségekkel akartok pénzt keresni..ennél még nagyobb átba…ás a carbon biznisz…:D
 • angel
  Felesleges a vita – s főleg felesleges ebbe belevonni az “aranyat”.
  Miután az arany (az állítólagos good delivery – de Dubay-ban készített aranytömb)adott időben épp olyan értéket képvisel, mint a “szétosztásra váró” pénz – így nem látom azt, hogy egyáltalán bármi köze is lenne a befektetési aranynak ehhez az “üzlethez”. Legfeljebb az ezzel foglalkozó cégek jó hírének rombolása az aranyhoz való egyetlen kapcsolódási pont. Hiszen komoly emberek látják át, egyre többen a befektetési arany létjogosultságát portfoliójukban – és bizony az EMGOLDEX és a hasonló cégek (mert van ám több is!!!!) a pénzügyi befektetés eme formájának elterjedését gátolják, semmi mással, csak puszta létükkel. Tudjuk jól, hogy általában a gazdasági válságot meglovagolják mindig, mindenűtt különböző szerencselovagok, akik “ragyogó marketingköntösbe” burkolt csillogó reményeket ébresztő üzletekkel próbálják “megetetni” az embereket…. és bizony nyernek rajta – aztán veszik a kalapjukat és “babóca” és társai csalódottan nézhetnek pénzük után….
  Kívánom, hogy ne így legyen, de kicsi a valószínűsége! De meggyőzni nem fogod őt-őket soha! A befektetési arany ellenben – ami itt csupán “fedőnév” -valóban ARANYTARTALÉKOT képezhet bárkinek az életében….
 • Gabesz
  Sziasztok!

  Nekem csak egyetlen kérdésem volna az emgoldexes szervezőkhöz. Mit tudnak az aranyról mint termékről? Ha marketingtevékenységért kapnak közel 600%-os jövedelmet? Mert én ha marketingtevékenységet végzek akkor a termékeimről vagy adott esetben tudok mindent.
  De én szerintem egyetlen egy dolgot sokan nem tudnak az aranybefektetés hosszútávú min. 1-2 éves.
  De szerintem sokan nem néztek meg egyetlen egy ilyen grafikont sem. Engem aki megpróbált beszervezni Londoni tőzsdéről is beszélt hogy ott tudom értékesíteni a 3500 euro aranyat. Ilyet nem találtam a hivatalos emgoldexes honlapon. Amúgy meg én személyszerint ha aranyba szeretnék fektetni megveszem az aranyat és nem szervezgetek senkit. Körülnéztem az interneten és találtam olyan céget ahol megtehetem ezt számlát is kapok róla amin szerepel hogy hány gramm. Még valamit az emgoldexről: próbáltátok felhívni a számot ami kint van a weboldalon? Kicsit mintha orosz akcentusa lenne a hapsinak nem? Próbáljátok meg felhívni és kérdezzétek meg hogy lehet kilépni, csak egy próba.

 • OpenEye
  Egy kis frissítés, mert nem tudom mennyire változott a helyzet a kezdés óta, de a piramisjátékszerűség van keverve ügyesen a termékkel.

  A cég ténylegesen lehet – sőt szerintem biztos -, hogy végez aranykereskedési tevékenységet de ez csak egy minimális “álcatevékenység”.

  Az emgoldex.com oldalról kiemelnék néhány tényszerű dolgot, hogy miért is piramisjáték és miért is nem lesz végül az, illetve mivel próbálja ennek a látszatát elkerülni ügyesen a cég.

  “Hogyan lehet részt venni a marketing programban?
  A részvételhez le kell adni a rendelést befektetési arany vásárlására, 7000 euro értékben, és kifizetni a Rendelési-kupont.”

  Tehát ténylegesen az illető 7000 EUR-ért vesz egy tömböt amiről szerződés köt, ám ha nem akarja ezt a 7000 EUR-t egyben kifizetni erre jön a beszervezős dolog. Mindemellett biztosan lehet venni kis befektetési tömböket is, hisz a kereskedés tényét fenn kell tartani.

  “Mi az a Rendelési-kupon?

  A Rendelési kupon egy egyfajta fizetőeszköz a rendszeren belül.
  Vagyis a társaság egyik sajátos lehetősége, hogy az ügyfelek rendelést adhassanak le és bekerüljenek a Goldex marketing programjába. A szerződéses összeg ebben az esetben 7000 euro, de ez nem kerül egy összegben befizetésre, azonban az ügyfél jelzi szándékát, hogy hosszútávon ilyen értékben kíván aranytömböt vásárolni és bevételeiből törleszti a szerződéses összeget.
  A Kuponba beletartozik: egy 1 grammos aranytömb, előleg befizetés nagyobb méretű tömbökre 100 grammig, ügyfélszolgálati díj és internet szolgáltatási díj, ami 20,00 € egy ciklusra.
  A kupon értéke 130,00 € + 20,00 € = 150,00 € és 500,00 € + 40,00 € = 540,00 €
  A 150,00 € értékű Kupon az Előzetes rendelési asztalra kerül kihelyezésre
  Az 540,00 € értékű Kupon a Főasztalra kerül kihelyezésre.”

  Tehát, ha nem tudod kifizetni a 7000 EUR-t, akkor a maradékot helyetted mások fizetik meg a rendszer által, amihez azért jópár ember kell. De erre figyelmeztet is a rendszer az alábbiak szerint:

  “Felhasználhatom-e a marketing programban gyűjtött kredit pontokat a Rendelés teljesítéséhez?

  A társaság a marketing programot kiegészítő lehetőségként dolgozta ki, hogy az segítse a Vásárlót a rendelés teljesítésében, amelyhez jelentős támogatást nyújtanak a megszerezhető kredit pontok. Igaz, minden attól függ, hogy a Rendelés tulajdonosa mennyi erőfeszítéseket hoz meg azért, hogy előrelendítse a Rendelését, és hogy kredit pontokban részesüljön. A képlet, aminek teljesülnie kell a marketing program alatt az 1+2. Vagyis a Vásárlónak a saját rendelésére két új Rendelést kell hoznia. A kredit pontok csak ennek a feltételnek a teljesítése után kerülnek kiosztásra. A Főasztal első ciklusában, első vagy második szinten hozott két új rendelés az összes többi ciklus alkalmával is beszámításra kerül. Nagyon sok Vásárlónak sikerül a marketing program által teljesíteni a kötelezettségeit, de a Tulajdonosoknak készen kell állniuk arra is, hogy saját eszközeik által fejezzék be a Rendelést.”

  Itt az utolsó mondat a kulcs. Tehát ha valakinek a “rendszerben” nem futott végig a rendelése annak a maradványértéket magának kell befizetnie. Tehát ha valaki egy embert is akár maga alá tud szervezni már nem 7000 EUR-t kell kifizetnie egy a szerződésben foglalt tömbért.

  Miután összegyűlt a 7000 EUR összeg a saját vagy saját és mások befizetésével együtt, akkor az illető kap 7000 EUR-nak megfelelő aranyat cserébe hisz erre kötelez a szerződés. Illetve valószínű, hogy mindenki egyből visszavásároltatja a tömböt aktuális piaci értéken így KP kiutalást kap. Itt már eleve felmerül a kérdés, hogy a cég ténylegesen megveszi-e majd eladja és visszaveszi a tömböt, vagy csak simán az összegyűlt pénzből végzi a visszautalást. Jó kérdés ezt hogyan és ki ellenőrzi?

  Ide van elbujtatva a lényeg, a kérdés, hogy kimindenki mennyi ideig tudja az embereket maga alá berakosgatni a piramis rendszerrel.

  A becsapósdi része ott van, hogy mivel az 540 EUR vagy akármennyi, egy 7000 EUR rendelésnek csak az előlege, így azt kiszedni az ember nem tudja (sem 540 vagy annál kisebb értékű aranytömbökben, se KP-ként), vagy legalábbis erről nem esik szó. Vagy ha ki is kéri, akkor kiesik ebből a játékból. Természetesen legális dolgot mint hagyományos aranykereskedést el lehet bújtatni az egész mögé, de szerintem akinek pici esze van az 100%, hogy mögélát, hogy nem ez a fő célja a társaságnak. Pontosan az, hogy a mátrix/piramis építgetés lebegjen a “befektetők” előtt melyből a cégnek sokkal nagyobb haszna keletkezik minimális ráfordítással mintha arannyal kellene ténylegesen kereskedni.

  Természetesen az olyan dolgok, hogy az aranytömbök megőrzési helyét meg lehet nézni Németországban simán megoldható, hisz ha valaki kifizet 7000 EUR-t egy tömbért azt meg is veszik ténylegesen és be is tudják mutatni. Itt a kérdés, hogy a marketing rendszerbe bújtatott esetben egy tényleges 7000 EUR- értékű “kifizetéshez” mennyi 540 EUR értékű befizetés kell, hogy teljesüljön és ebből mennyit kaszíroz maga a cég. Emögött van az ügyes matematika, mert biztos vagyok benne, hogy a befizetett összegek jóval meghaladják ezt az összeget, hogy extraprofitra lehessen szert tenni egy hagyományos 7000 EUR értékű tömb egyszeri értékesítéséhez képest. 🙂

  Lehet kicsit zagyva a gondolatmenet de nekem ez a véleményem. 🙂

 • thommen
  Sziasztok!

  Én annyit kérdeztem, hogy
  – Mit kapok (fizikailag) 540E-ért?
  – Mondták, semmit ez csupán előleg.
  – Tehát akkor az a 15 ember aki 540E-ért belép alám az se vesz/kap fizikai terméket.
  – Nem, nem kapnak Ők sem.
  – Akkor innentől tökmindegy, hogy aranyat veszek 7000E ért vagy húsvéti nyulat fizikailag nem kell, hogy bármilyen termék a rendszerbe legyen ahhoz, hogy megkapjam a 3500E-t. Akkor ha nincs termék forgalom akkor ez piramis nem de?
  – Hát végül is igen de jól lehet vele keresni….
  Na akkor most menj a jó ku…va anyádba…. mert a piramis azért illegális mert a végén emberek sokasága bukja a pénzét…..
  – Hát hát de bármikor visszakérheted…..
  – Persze ahogy pl. a Sciennetben is visszakapták azok a pénzüket akik több millió értékben vettek különféle jogokat…. És csak a hazai legismertebb példát mondtam de van még ilyenből több száz…. Ha bedől a cég akkor kitől kapsz vissza és mit? Na csá…
  Ja és még azt is mondták, hogy tudják ez piramis és pont azért kellett bele az arany, hogy legálisnak tűnjön…. Na itt gondoltam, hogy kár, hogy nem vittem magammal magnót mert ez alapján simán fellehetne jelenteni őket.