Ezmiez???

2016-01-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Tamás küldött egy igen furcsa honlapot.

A leírás szerint 7 millió forint értékű megújuló energiát termelő rendszert telepítenek a jelentkezők házára, amiből fedezheted a saját energiafelhasználásodat, a többit eladják az áramszolgáltatónak, amiből további 10%-ot kapsz, így nem hogy ingyen lesz a rezsid, de még pénzt is keresel.

Amiért igen furcsa az egész:

- Maga a honlap minden, csak nem bizalomgerjesztő. Két mobil telefonszám, sehol egy cégnév, vagy cím.

- .com végződésű weboldal, amit alig egy hónapja jegyeztek be, a bejegyző cég sem tűnik szakmabelinek.

- Telepítenek egy napelem-rendszert, egy hőszivattyút és két-három szélgenerátort a tetőre. Ezzel fedezik a teljes rezsit, sőt több tízezer forint plusz pénzt is termelnek a háziaknak. Az egyik helyen havi 40-50 ezer forintot írnak, vagyis a saját fogyasztáson túl további 400-500 ezer forint energiát termel a rendszer. Hát, érdekes rendszer lehet, ha kijön 7 millióból (teljes megtérülési idő 14 hónap és még a saját ház fogyasztását is állja...) és elfér egy átlagos háztetőn. arra a két-három szélgenerátorra is kíváncsi lennék, ahogy arra is, miért telepítenek méregdrága hőszivattyút, ami energiát nem termel, csak fogyaszt és mindössze meleget állít elő helyben.

- A galériában egy ház van lefényképezve, a fotók pedig a netről származnak, például innen és innen. Apróság, de a képen található napelem mennyiség még egy ház energiaellátásához is kevés.

- Referenciát nem tudnak adni, mert az mégis hogy néz ki, hogy idegen magánemberekhez becsönget valaki, hogy megkérdezze, hogyan üzemel a rendszer.

- A legjobbat a végére hagytam: mindent ingyen kapsz, de azért előre fizess be előre 350 ezer forintot, hogy részesedj az áldásból. Ezt a pénzt előre kell befizetni és nem lehet ügyvédi letétbe sem tenni. Siess, mert csak 6.000 család részesedhet belőle és január 31 a végső határidő. Elég szoros határidő ez egy olyan honlaptól, amit öt hete jegyeztek csak be.

Nem ítélkezem, de azért néhány kérdés felmerült bennem, miközben a honlapot olvasgattam. Bár gondolom a hatezer jelentkező már régen megvan és nyilván nem én vagyok a célcsoport.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram