Fejlemény Four Generations Property ügyben

Úgy látszik, megsértődött a Four Generations Property, hogy írni mertem róla, mert ügyvédi felszólítást küldött, hogy azonnal távolítsam el a posztot, mert egyébként nagyon pórul járok. (Update: az új nevük Largus örök életjáradék, a honlap a régi, a logo is kisértetiesen hasonló lett a régihez. Szintén hozzájuk tartozhat a Célingatlan facebook oldal, mert az is a Largusra linkel.)

Four Generations Property: átverés vagy lehetőség?

A szokásos körök után az ügyvéd az alábbi dolgokat kifogásolta:

Az Ön általa a hivatkozott cikkben megjelent tényállítások túlnyomó része valótlan, cáfolható, a teljesség igénye nélkül:

1. a hivatkozott otthonteremtési alternatíva ténylegesen önkéntes műnyilvántartásba vételre került {Ügyiratszám: Y1300329/3)

Ööööő, nincs valami apró különbség a “szabadalommal védett” és az “önkéntes műnyilvántartásba vétel” között? Én sehol nem írtam, hogy nem vették önkéntes műnyilvántartásba, ellenben ők igen, hogy szabadalommal védett.

Ezen a számon egy 2013-as “szakirodalmi mű” van nyilvántartva, erre hivatkozott az ügyvéd. Nyilván a Four Generations Property nemzetközi cég írta Kinga és Krisztián álnéven, hiszen azt állítják, hogy “A Four Generations Property, mint a szabadalom tulajdonosa”. (Képet lásd kicsit lejjebb.)

Itt pedig egy képernyőmentés arról, hogy a cég szabadalommal védettnek mondja a konstrukcióját:

Ezt írja a szabadalmi hivatal az önkéntes műnyilvántartásba vételről (ami egyébként szerzői jogokkal rendelkező irodalmi, művészeti és egyéb műalkotásokra van kitalálva, amint fentebb is látszik és nem lakáskonstrukciók “szabadalmi levédésére”):

A mű önkéntes műnyilvántartásba vétele semmiféle, a szellemi alkotáshoz fűződő jogot nem keletkeztet, “csupán” bizonyítási eszközként szolgál annak igazolására, hogy az alkotás a tanúsítvány kiállításának napján a tanúsítványhoz hozzáfűzött műpéldány szerinti formában létezett, illetőleg, hogy azt a szerző a magáénak elismerte. 

2. a cég elnevezése: SE azaz európai részvénytársaság (nemzetközileg használt neve a latin Societas Europaea kifejezés, röviden SE) egy választható cégforma az Európai Unióban (EU) működő gazdasági társaságok számára.

Biztos bennem van a hiba, hogy sehol nem láttam leírva a cég weboldalain, hogy SE és sehogy nem találtam a Google-lel ilyen nevű céget. (Konkrétan nulla találat a saját oldalakon kívül, ami azért nem semmi manapság.) Számoljuk meg, hányszor látjuk leírva a cég neve után, hogy SE:

3. A cég egyébiránt Prágai székhelyű tehát Cseh, semmi ezzel ellentétes állítás nem található egyik felületen sem.

S semmilyen ilyen állítás sincs sehol, de még csak halvány utalás sem. Ahogy én sem mondtam, hogy nem cseh. Egyébként helyesen kisbetűvel kell írni, hogy prágai és hogy cseh.

4. iroda: Az iroda szolgáltatója REGUS tőlük béreljük az irodát, hálózatuk közel 3000 irodaházat foglal magában, mintegy 900 városban, 120 országban. A bérlőik között van például az AMAZON a Linkedin az UBER a Discovery Channel, ha nekik jó akkor talán másnak sem lehet kifogása ellene, hogy ezen a szolgáltatón keresztül béreljen egy cég irodát. Az egy szem telefonszám megjegyzésnek sincs semmi értelme, hiszen a legtöbb cégnek egyetlen központi telefonszáma van, még az olyan jelentős ügyfélkezeíést bonyolítóknak is mint az bankok vagy a mobil szolgáltatók.

Ha valakinek nem esne le, arról a cégről van szó, akitől az irodát bérlik. Nem egész értem, ez hogyan jön ide, de rendben van, egy komoly cégtől bérelnek irodát. Én mindössze annyit írtam, hogy még az egy szem telefon is az irodaház nevén van, ezért ebből sem tudunk meg semmit.

5. cégjegyzékszám: Nem hamis csak mivel nem magyar cégről van szó, illett volna gondolni arra, hogy nem fog megfelelni a hazai cégnyilvántartási formátumnak a cégjegyzék szám.

Ha nem magyar (amiről egy szót sem szóltak), akkor nem hamis. Ezért írtam ezt a cikkben:

“De ha nem hamis, még nagyobb a gond. Ugyanis ahogy azt az egyik hozzászóló kiderítette, egy rosszhírű cseh cég fut ezen a cégjegyzékszámon, melynek neve PERFECTUM CONSULTING CZ SE, másik álneve a Global Property (GP) Capital SE. Nos, ez a cég szerepel az MNB feketelistáján, konkrétan betiltották a működését.”

De ha valaki nem hisz nekem, itt ellenőrizheti magának, milyen cég fut ezen a cseh cégjegyzékszámon.

(Egyébként a fentebb említett két magyar “szabadalmi szerző” a Four Generations Propertyben nincs is benne, már csak azért sem, mert nagyon úgy tűnik, hogy a cég nem is létezik, de a betiltott Perfectum Consultingban tulajdonosok (Lásd itt.))

6. valótlan tényállítás, hogy a cégnek van magyarországi telephelye! Ez sem igaz sehol nem szerepel, hogy Magyarországi telephellyel rendelkezik a cég, ismét egy légből kapott állítás, ami semmi mást nem céloz mint a botránykeltést!

Hát, ha valótlan a tényállás, akkor nem én mondtam valótlant. A cég állítja az interneten, hogy VEZÉRIGAZGATÓSÁGGAL rendelkezik a Váci úton, valamint MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETTEL. (Második képet lásd lejjebb.)

7. Megbízóm, az OTTHONPARK Bt. vonatkozásában az alábbiakat tette Ön közzé:

A kizárólagos magyarországi képviselő az Otthonpark Stúdió, ami ugyanúgy egy nemlétező cég, ugyanott van az irodája és ugyanúgy nem tud róla az internet semmit.

Ez is hamis állítás a cég igen is létezik, mégpedig 2013 óta, (Cégjegyzékszám: 01-06-786461). Kizárólagos együttműködése a két gazdasági társaságnak 2019. decembere óta áll fenn.

Nem, kedves ügyvédnő, Otthonpark Stúdió továbbra sem létezik. Otthonpark Bt. létezik. Amiről ezt írtam:

Egy Otthonpark nevű Bt. működik, arról annyit tudni, hogy egy katás bt-ről van szó, aminek az árbevétele az elmúlt 3 évben még a 12 millió forintot sem érte el. (Az adószámából kiderül, hogy áfamentes és még soha nem adott le mérleget, tehát csak katás lehet.)

Ez az árbevétel vagy adózási kérdéseket vet fel, vagy tényleg 10 ingatlant sem értékesít évente a kizárólagos magyarországi képviselet, beleértve az idei évet is. (Ugyanis év közben is áfakörösökké váltak volna, ha elérik a 12 millió forintos árbevételt idén.)

Egyébként azóta erősen átalakult a kapcsolat oldal: bekerült az Otthonpark Bt neve, ami addig nem volt ott, csak a fantázianév és a Four Generation Property budapesti vezetékes telefonszáma helyett odakerült egy felhívhatatlan, hibás telefonszám (Vagy elírás és kimaradt egy számjegy.)

Hogy mióta van együtt a két cég, azt nem tudom és nem is érdekel annyira, a cikk a FGP-ről szól és nem az Otthonpark Bt-ről. Egyébként érdekes módon ez utóbbi ment ügyvédhez és nem az előbbi, pedig állítólag csak egy hónapja dolgoznak együtt és képviselete is van annak a cégnek is Magyarországon.

8. azt már – jogászként – szóra sem méltatom, hogy Ön nem ismeri a különbséget az Életjáradéki és a Tartási-gondozási szerződésjogi konstrukciója között. Mindkét polgári jogi intézmény bizonyos szerencse elemet is tartalmazó szerződés, tehát garanciát Ügyfelem sem ígért senkinek a jogügylet megkötése után.

Hát, ehhez képest elég agresszíven hirdetik az 50%-os vételárat, például itt is:

Amint bárki látja, én nyitott vagyok a párbeszédre és szívesen megvitatom a dolgot ha kell, a Fogyasztóvédelem előtt, ha kell, akkor pedig a Bíróság előtt és szívesen beszámolok továbbra is a fejleményekről.

Sőt, a cikk többi állításáról is szívesen vitatkozom, ami valamiért kimaradt az “Ügyvédi Felszólítás”-ból, mert van még sok állítás a cikkben, amiről egy szó sem esett.

De ha bármiben tévedek, szívesen korrigálom. Sőt, ha bemutatják a nemzetközi holding valódi céges adatait, az elmúlt évek adóbevallását vagy bármilyen iratot, szívesen közzé is teszem.

Mert még véletlenül sem szeretném senkinek a rossz hírnevét kelteni, amint látszik, az ügyvédi véleménynek is azonnal helyet adtam.

Update: bíróság helyett inkább törölték az összes oldalukat egy hétvége leforgása alatt. Nagyon várjuk, most milyen új névvel fognak újra feltámadni.

Share

153 hozzászólás

 • Malom
  Az egyik landing page-ük (lakasneked.hu) aljában található szöveg azért van odabiggyesztve, hogy ne kapjanak MNB-s barackot a fejükre?

  “Társaságunk szolgáltatása a magánszemélyek közötti szerződéskötés támogatása és közvetítése. Saját állományt nem gyűjtünk, pénzügyi szolgáltatást illetve terméket nem értékesítünk.”

  Kedves FGP / OtthonPark / akárki, aki tolja az üzletet!
  Az ügyvédi hercehurca helyett a fórum olvasói inkább a tényekre kíváncsiak. Én is vennék 50%-on lakást, várom a listát hogy mi közül válogathatok. Azonnali lehetőségre azonnal fizetek. Ez azonban korábban sem talált meghallgatásra, csak a szabadalommal meg a nemzetközi hype-al jön a mikrovállalkozás.

  Az ügyvédi tanácsadási órákat pedig inkább GDPR kompatibilitási munkára fordítsák, ne Kiszámolót kezdjék ekéztetni! A honlapon szereplő jogi tájékoztatóban konkrétan semmilyen azonosítható cégadat nincs.

 • jami

  A vagyoni jogokat lehet átruházni, a szellemi (pl. szerzősség) nem ilyen. Innen nézve totál értelmetlen az önkéntesen műnyilvántartást azért használni, hogy a műhöz ragasszuk a szerzőt de arra tök jó, hogy lehet azzal villogni, hogy a Szabadalmi hivatalnál nyilvántartásban van. Publikálni kell, akár önkiadásként elhelyezve egy archívumban, ahol ott a feltöltés dátuma…
  Ami nem a PIPACSban (Publikus Iparjogvédelmi Adatbázis Család) van, az nem szabadalom…
 • Kiszamolo
  Alfa, szerintem egyenesen onnan jött a megtévesztő neve ellenére.
 • Kiszamolo
  Pártatlan, nagyon átlátszóan nyomod. Legalább másik nevet választanál…
 • Kiszamolo
  Jaja, Gondolkodó, tényleg indifferens, hogy mind a fent nevezett, nem létező csodacég, mind ez a másik ott van a csalásgyanús vagy akár konkrétan eltiltott cégek listáján.

  (Mert bizony a FGP is ott van a szégyenlistán.)

  Ilyen céggel tényleg öröm üzletet kötni, kár belekeverni, hogy a pénzügyi felügyelet eltiltja őket vagy csalásgyanúsnak ítéli.

  Apróság, lapozzunk, szót is kár rá vesztegetni.

 • Ne Dugd Ki
  Van itt ez a cikk (na jó, hirdetés):
  piacesprofit.hu/cegkartya/ujdonsag_a_megtakaritasok_piacan/
  piacesprofit.hu/cegkartya/otthonteremto_utalvanyok/

  Nem fogjátok elhinni, ki benne a főszereplő. Úgy van, az instant tudás személyesen, az életjáradék levédője, Hliniczky Krisztián (ha csak névazonosság, akkor elnézést kérek).
  A cikkben szereplő cégek neve: Perfectum Consulting Zrt., Perfectum Consulting Zrt.

  Itt meg olyanokat írnak, hogy ezek a zrt-k tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak:
  gvh.hu/dontesek/versenyhivatali_dontesek/dontesek_2012/8021_hu_vj-5201264
  Ha a GVH mondja ezt, az nem jó hír.

  Ez egy eredeti magyar találmány, csak miután a GVH és az MNB felfigyelt a dologra 2012 környékén, levédték az ötletet és kivitték nemzetközibe a céghátteret.

  Köszönet Pártatlannak és Gondolkodónak, hogy nem hagyták annyiban a dolgot 🙂

 • daisy
  Parádés 🙂 Kíváncsi vagyok a válaszra.
 • Sötétség délben
  1. 9. éve nincs már “szabadalmi hivatal”, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) van.
  2. 1995. évi XXXIII. törvény a találmányok szabadalmi oltalmáról
  1. § (1) Szabadalmazható minden új, feltalálói tevékenységen alapuló, iparilag alkalmazható találmány a technika bármely területén.
  (2) ***Nem*** minősül az (1) bekezdés szerinti találmánynak különösen
  c) a szellemi tevékenységre, játékra, ***üzletvitelre vonatkozó terv, szabály vagy eljárás***, valamint a számítógépi program;
  3. Mire jó az önkéntes műnyilvántartás? jogiforum.hu/blog/2/184
  4. Nemzeti Jogszabálytár njt.hu
 • Ne Dugd Ki
  elnézést, a két cég:
  Perfectum Property Zrt.
  Perfectum Consulting Zrt.
 • Axt
  Két Hliniczkyt találtam FB-on, egyik sem túl bizalomgerjesztő 🙂
 • Robi
  Ugye mindenki kedves külső olvasó is tudja, hogy Pártatlan és Igazságos nevű userek a Four Generations Property emberei? Talán Hliniczky Úr személyesen…? 🙂 (Nem ütközik GDPR-ba, hogy leírom a nevét, a műnyilvántartás alapján úgyis nyilvános.) Régi motoros csaló a Krisztián, csak üssétek be a nevet Google-be, idézőjelekben. Van itt GVH bírság, előzetes letartóztatás, minden. De youtoube-on is van néhány érdekes videó: személyi edző, és Rolls Royce tulajdonos is. Minden volt már. Talán akasztott ember – még! – nem. 🙂
 • Robi
  Mármint “Pártatlan”-ra és “Gondolkodó”-ra írtam az előzőt, nem “Igazságosra”.
 • BTM
  Én is elnézést kérek az OFF miatt.
  https://kiszamolo.hu/fejlemeny-four-generation-property-ugyben/#comment-164405

  Érdekel a téma, amire utaltál. Ismersz olyan ügyvédet is, aki vállal garázs adásvételi ügyeket? Konkrétan nem történt értesítés az elővásárlási joggal rendelkező tulajdonosok felé, és ezért az adásvételt kellene támadni. Ha emailt írnál inkább, akkor az itt is használt hárombetűs nevem a freemailen a címem. Köszönöm. Tamás

 • Nincsproblem
  kodex milyen jogi buktatói vannak a garázsvásárlasnak?gondolkodom ilyen befektetesen, ha egyszer visszamennek az árak egy értelmesebb szintre.
 • mitel hentes

  A műnyilvántartás során nincs érdemi újdonságvizsgálat. Semmilyen vizsgálat sincs. Egy borítékba teszik a műnyilvántartás nyomtatott, vagy elektronikus anyagát, iktatják, és a borítékot hazaviszed.  Később, a bíróságon lehet ennek jelentősége, esetleg, más haszna nincs.

  40-50 éves, pénzéhes budapesti “vállalkozókat” láttam ilyen módon “álszabadalmat” gyártani.
  Mottójuk: “Nem lehet kamu, hiszen levédettük! A Hivatal pecsétje van rajta”

  Nem is látták a Szabadalmi Hivatalban az anyagot, csak adtak egy borítékot…
  Ennyit ér ez az egész, egy túlhájpolt időbélyegző. 

 • Elfogulatlan
  Lételemük a fenyegetőzés…

  forum.index.hu/Article/jumpTree?a=152706964&t=9205398

  Egyébként meg kedves pártatlanul gondolkodó: ha tényleg korrekt cég vagytok, akkor nyugodtan leget kicsit nyíltabbnak lenni, például közölni a valós cégadatokat, fotókat posztolni az irodáról, ilyesmi…

 • Átutazó
  Azt hiszem ilyenkor szokták mondani, hogy tátott szájjal futottak abba a bizonyos erdőbe. Nyilván nem ismerték előtte Miklós blogját, hiszen akkor tudhatták volna, hogy rossz lóra tesznek vele. Nem hinném, hogy egy ilyen pofon után újra sorba állnának, hiszen láthatták, hogy ez a blöff nem jött be. Köszönöm az újabb remek posztot, csak így tovább!
 • Dobi
  Ez az ügyvéd nem ügyvéd. Max az Ecserin vett egy summa cum laude diplomát, jóárasítva. Ilyen stílussal, nyelvtannal, helyesírással nem lehet senki ügyvéd.
 • Elfogulatlan
  Itt egy újabb fenyegetésük:

  youtube.com/watch?v=qdatPwx3smU

  A videó alá ezt kommentelték pár napja:

  “Tisztelet Szarvas Norbert Úr! […] a sérelmes közlemény haladéktalanul törölje az internetes felületről. Ellenkező esetben, bírosági úton fogunk érvényt szerezni a jogainknak. […] jóhírnév megsértése […] az eredeti ügyvéd által írt változat hivatalos úton hamarosan érkezni fog Önhöz”

 • Nimfas Corporation Property
  Remelem meg sok ilyen level lesz, hogy jo nagy fustje legyen ennek a pitsafust meretu vicc Bt.-nek, es ezaltal a Google csak a leleplezo talalatokat hozza majd orrba-szajba.
  Arrogans nimandok, siman kerhettetek volna elnezest elegansan, majd pedig keztordelve belathattatok volna, hogy a bolhafing Bt.-teket, aminek meg az emailje is gmail-es, csak azert akartatok baromi komoly cegkent feltuntetni, hogy nagyobb legyen a bizalom, de egyebkent ti jot akartok es korrektek vagytok, es bocsi-bocsi.

  Ehelyett vicsorogtok fogatlan keszegkent a capa halojaban, ahol meg az olvaso kutyaja is okosabb nalatok.

  Mikozben szarra rohogom magam a vegtelen ostobasagotokon, addig ez a lila zakos, zold nadragos 90-es evekbeli butikusnaccsag vallakozoi arrogancia okolbe szoritja a kezemet.

  Ha meg sokaig bohockodtok eskuszom intezek egy kis TV-s oknyomozast, es akkor majd kamerak elott is mosakodhattok.

 • Kiszamolo
  Úgy gondolom, kezdem érteni. Valaki kitalálta ezt az egészet 7 éve. Csak aztán betiltotta az MNB, a Versenyhivatal és nagyjából mindenki. Erre csináltak egy külföldi céget, de az is hasonló sorsra jutott. Ezért most egy újabb, immár kitalált név alatt akarják folytatni. Mindenki magyar, a “szerző”, a webdesigner, stb.

  De ha tévednék, valaki mondja el, mi van pontosan mögötte.

 • Tsandor
  Az átlag embereknél ez az ügyvédi fenyegetés 80-90% bejön a maradek kis % ban vagy te kiszámolo blog ✓ csak igy tovabb
 • TG
  Egy rossz vicc csak, nem egy komolyan vehető cég
 • Fanni
  Ahelyett, hogy mindenki azon van, miként lehetne valakinek keresztbe tenni, foglalkozhatna mindenki magával, a saját karrierjével, és a saját életével. Ha valakinek pedig nem tetszik a cég, a szolgáltatás, vagy esetleg a mögötte lévő emberek akkor görgessen tovább így megkíméli magát is a felesleges kommentek írásától. Szép estét!
 • András
  Off – tőzsde kezdése … Szerény, néhány milliós kis megtakarításom szeretném diverzifikálni. Egy része állampapírban van, néhány évig nem akarok hozzányúlni, egy másik részére a tőzsdét gondoltam. Elkezdtem nézegetni az XBT-t, millió opció van, laikusnak kb. átláthatatlan.
  Nem akarok tőzsdeguru lenni, minden nap árfolyamokat figyelni, csak egy inflációt követő, esetleg 1-2%-al fölötte mozgó megtakarítási forma kellene, ill. a ~5%-ával “játszanék” (részvények, tanulópénz).
  A kérdésem az, hogy ti honnan, milyen anyagból kezdtétek a tanulást? Néztem a pénzlabor, minner oktatásait, 50-60 ezer ft, az első 100, a második 6 óra. Megnéztem a kiszámoló akadémiát 2x, elolvastam az összes tőzsde cikket, Miklóssal is leültem 1 éve, nem mondom, hogy okosabb lettem a GYAKORLATI dolgokat illetően:) Valakinek bármi ötlet? Vagy egyelőre pakolgassam továbbra is szépen állampapírba és olvassak mééég?
 • Simon
  Hol is kezdjem… Már eleve ez az oldal ötlet is baromság, hogy kiszámoló a kommentelőkből ítélve ide senkinek nem kell segítség, mert mindenki rettentő módon ért mindenhez, plusz fura, hogy egyetlen egy ellenérv sem került posztolásra szóval az illetőnk nem az igazság oldalán áll különben akkor nem félne a negatív kommentelőktől, kíváncsi vagyok, hogy ez kikerül – e vagy ez is majd megy a kukába.
 • Simon
  Szeretném, ha felfogná mit csinál. Emberek életét keseríti meg azzal, hogy mások életével foglalkozik ráadásul elferdíti az igazságot. Remélem tudja, hogy ez pedig Önnek egy hatalmas Öngól lelkiismeretből, hogy olyan dolgokba üti bele az orrát amihez nem is ért…
 • Elfogulatlan
  A Google-ön most 17 értékelésük van, ennyi csillagosak:

  1 hónappal ezelőtt: 5 5 5 5 5 5 5 5
  1 nappal ezelőtt: 5 5 1 1 1
  8 órája: 1
  1 órája: 5 5 1

  Akkor keletkeznek értékelések, amikor a kiszamolo.hu-n megjelenik egy cikk róluk.

  Egyébként az összes 5 csillagot adó emberkétől ez volt az első értékelés, amit valaha is adott bárkinek is. Vagyis ezek az emberkék csak a FGP-t tartották érdemesnek arra, hogy értékeljék, és persze rögtön 5 csillagot adtak nekik. Az 5 csillagosok között ott van “Miklós Csernok” (kamunak tűnik), “Norbert Szarvas” (kamunak tűnik), de ott van maga a cég is “Mindenkinek Ingatlant” néven (ezek ők, hiszen ezen a néven írtak felszólítást Norbertnek a YouTube-on).

  Szóval legalább saját magukat 5 csillagosra értékelik, tehát van egy egészséges önbizalmuk, ez is valami…

 • Google értékelés
  Google oldalukra nyomjátok az egy csillagot! Hadd szokják!
 • David
  Off
  Sziasztok!
  Nem tudjátok hogy melyik környező országban lehet számlát nyitni? Euróst vagy angol fontosat szeretnék.
  Revolut és társai nem játszanak
 • Kiszamolo
  Drága Simon,

  Senki nem fél a negatív kommenttől. Bár annyit megemlítenék, hogy a hozzászólása semmiről nem szól, így negatívnak is nehéz ítélni.

  Ha érdemben hozzá akar szólni, válaszoljon a rengeteg feltett kérdésre: miért nem létezik ez a cég csak a kitalálói fejében, miért kell ez az egész parasztvakítás, miért kell előre fizetni, hol vannak a most megvehető lakások, miért éri meg a cégnek 2%-ért ezzel bohóckodni, amikor egyszerűen eladhatná a lakásokat 4%-os ügynöki jutalékért és a többi.

  Annyira egyszerű kérdések, de sehol egyetlen válasz sincs másfél hónapja. Néhány céges irat, néhány ellenőrizhető link, néhány magyarázat.

  Csak a “te nem értesz hozzá”, meg “nem úgy van” mellébeszélések,

  Mint ez is.

 • Kiszamolo
  Köszönjük Fanni a minden részletre kiterjedő, hasznos hozzászólást.
 • blc79
  @András
  Én kb egy éve találkoztam az Osztalékportfólió oldallal, augusztusban pedig bele is vágtam a tőzsdézésbe. Javaslom nézz körül náluk gyakorlati infokért, nekem sokat segített.
 • axt
  Na a nagy közfelháborodás hatására rákerestem erre a Krisztiánra a neten, főleg a Youtube-on. Hát gyerekek, erre mondják azt, hogy tipikus szélhámos. Papíron mindenhez ért, de tényleg mindenhez, 2-3 évente teljesen más vállalkozása van, nagyon magabiztosan nagyon megnyerően beszél a nagy büdös semmiről (angolul: bullshit) amit valószínűleg pont annyian bekajálnak, hogy lehessen indítani a következő átverést. Az őt védő kommenteken meg jót röhögtem. Eléggé átlátszó dolog, mikor a blogon előtte soha nem látott személyek kezdik el úgy védeni ezt a csalást, hogy tulajdonképpen nem a csalókat védik, hanem Miklóst támadják. Igazából már rá se kell nagyon mutatni a “vállalkozás” hibáira, mert az önjelölt védők lejáratják akaratuk ellenére is.
 • Fanni
  Örömmel írok mindenre kiterjedő hozzászólást. Mindamellett hogy meg lett írva egy cikk és aki a cikket írja nincs tisztában még azzal sem hogy valójában ő mit gondol vagy mit tud a céggel kapcsolatban. A tegnapi ” úgy gondolom kezdem érteni” kezdetű hozzászólás is pont ezt igazolja. Egyébként is kezd unalmassá válni a semmit mondó hozzászólások hada. Mindenkinek rengeteg ideje van.
 • Matetoth

  Bírom, amikor mások átveréséből élő ember próbál a másik lelkiismeretére hatni.

  Gondolom soha nem kapott reális visszajelzést.

 • Miska
  Nekem akkor vált egyértelműen kamuvá, mikor valaki belinkelte, hogy a Kútvölgyi Gábor fotója innen lett lopva ridge-pharma.com/leadership/#board
  Ezen hatalmasat röhögtem.
  De mikor ott volt még mellette Tolnainé Terike fotója is ilyen 1 megapixeles kamerával készített. Hát az már a csúcs volt.

  Ha megnézitek, már egyik weboldaluk sem működik. Ebből látszik, hogy mekkora egy hatalmas nagy kamu az egész. Örülök, hogy az internet népe ilyenkor összefog mert sok minden vicces dolog derül ki.

  Hajrá srácok!

 • Malom
  Annyira vicces, hogy az új jövevény kommentelők védik itt a nagy nemzetközi cseh céget a kis hazai mikro-Bt-vel együtt, a régi motorosok pedig csak várják a válaszokat…de hiába. Pedig én már nagyon be szeretnék szállni egy lakásba 50%-on. Tudom fiúk, olvassátok ezt, úgyhogy rakjatok már ide egy listát amiből szemezgethetnék! Kár a gőzért, ha nem ez a cél. Itt a többség nem Mari néni, de Mari néniéket is figyelmeztetjük a kockázatokra. Ez egy ilyen világ, mi ezt szeretjük benne!
 • Kiszamolo
  Törölték az összes oldalukat. Vajon mi lesz az új név, amin feltámadnak?
 • Kiszamolo
  Fanni drága, hát persze. Inkább mindent levettek az internetről.
 • Moltiszanti
  Gratulálok Miklós!
  Néhány szelhamossal ha nem is kevesebb, de egy átverős oldallal és ceggel biztosan kevesebb.
  Igazán hasznos amit csinálsz és amit az olvasóközönség meg pluszban hozzátesz az dicséretes. Le a kalappal!
 • Nbazs
  , : Csak két gondolat:

  1: Ne a mai kommentelőkből ítélj. Ha visszaolvasol régebbre, rengeteg olyan infót találsz a kezdetektől kezdve, ami sokaknak segített a felelős pénzügyi kultúra kialakításában, az Akadémia se véletlenül volt, amit aztán ingyenes videósorozatként tett elérhetővé a szerző. Én kimondottam köszönöm, hogy Miklós nem csak a saját karrierjével, hanem másokkal is foglalkozik.

  2: Van egy árnyalatbeli különbség a “más üzletének rontása” és a “figyelemfelhívás a nyilvánvaló félrevezetésre” között. Az egyik össztársadalmilag káros, a másik pedig hasznos cselekedet. Az oldal mindig is igyekezett az “ingyenebéd-várás” helyett a “tegyél is a sikeredért” irányba terelni az embereket, ez remélem meg is marad így továbbra is. Ami pedig nyilvánvaló átverés (ld. anno a Kairos és társai) abba igen is bele kell állni még mielőtt több károsultja lesz mint haszonélvezője.

 • Dr.Lee

  Lehet, hogy Kútvölgyi Úr már dolgozik a név- és ikertestvér-váltáson? Még szerencse, hogy a Google segít felgöngyölíteni a rokoni szálakat. 🙂 És a nyilvános cégadatbázisokat is össze lehet kötni, én már várom a következő felvonást a cirkuszból, mert ezen nagyon jót szórakoztam!
 • Petike
  @kiszamolo: milyen meglepő! Pedig én úgy hittem nekik. 😀
 • Bori
  Malom

  Bár az oldalukat törölték, azért maradt neked egy lehetőség ugyanis van itt egy másik cég az Aranytallér. Ők is féláron kínálják az öregek ingatlanjait, sőt! Például egy 26 milliós panel 10 millióért a tiéd lehet. aranytaller.hu/#ingatlanok

 • QTT
  Na akkor egyelőre ez is megoldódott. Örömmel olvasom, hogy törölve lettek a csodálatos oldalaik. Legalább addig nem lesz átverve néhány ember, amíg új oldalt nem nyitnak. Köszi Miklós! 🙂

  Az utolsó néhány komment, ahol azon sírnak, hogy keresztbe tettek nekik, meg foglalkozzon mindenki magával, egyenesen gyomorforgató…
  Megpróbálják lehúzni az embereket és még ők háborodnak fel, hogy “keresztbe tesznek nekik” azok, akik normális értékrenddel bírnak és nem olyan eltorzult a lelki világuk, hogy ezt van gyomruk megtenni más emberekkel. Akár tudatlanok és felelőtlenek azok az emberek, akár nem.

  Majd, ha sétálok az utcán és látom, hogy valaki épp féltéglával veri be egy autó ablakát, vagy fűrészeli le a bicikli lakatját, nem szólok a rendőröknek, hiszen minek tegyek keresztbe másoknak, inkább magammal foglalkozom. Különben is, biztos csak bezárta az autóba a kulcsát…

 • 2019
  Fanni
  2020-01-19 at 19:19
  Örömmel írok mindenre kiterjedő hozzászólást.

  AKKOR MIÉRT NEM TESZED?????

 • matetoth

  Alig várjuk. Tűkön ülünk. A két hozzászólásod már meg is ingatta a cikkben szereplő dolgokban való bizalmam.

  El is hagyjuk a kiszámolót, mikor végre meglátjuk, milyen megtévesztő dolgokat ír… 😀

 • Vlagyimir
  OFF
  Köszönöm a javaslatokat (bankmonitoron is Rafi Gold 2-őt néztem).
 • Please feel the irony
  Remélem kedves Miklós boldog!

  Egyedül pár hét leforgása alatt tönkretett egy jól működő, ország sőt európai szintű céget. Az hagyján hogy dolgozók tucatjai veszítették el az állásukat. De gondolhatott volna azokra a szerencsétlen emberekre akiknek ez jelenthette volna a kiutat a szegénységből a tisztes nyugdíjra, vagy az egyedüli lehetőséget saját lakás megszerzése. Vagy saját jól menő AirBNB portfólió felépítésére.

  Ehhez értünk mi magyarok: ezek mellé a pokolban az üstnél nem kell őr. Ha valamelyik ki akar mászni, a többi visszahúzza. Hát remélem jól alszik.

  A kairos is maga miatt ment tönkre. Ide jutottunk, hogy egyes önjelölt celeb influenszerek már nem elégednek meg az ingyenéléssel, nem ők másokat is tönkre akarnak és tudnak tenni!