Fontos levél SZÉP Kártya ügyben

Jogszabályi változás miatt tértivevényes levelet vagy e-mailt kapsz a SZÉP kártya-szolgáltatódtól. Nem kell mást tenned, mint átvenni a levelet vagy kattintani a linkre. Ha azonban nem teszed, a munkáltatód nem fog tudni jövőre feltölteni pénzt a kártyádra.

Bővebb infó erre.

Köszönjük Gábornak a hírt.

Share

7 hozzászólás

 • dieter
  Igen, de ez csak a folyamat első lépése! Ezzel csak a SZÉP kártya szolgáltató és közted jön létre a szerződés, melyben megkapod az alszámlákhoz tartozó IBAN számokat. Ezután ki kell tölteni egy nyilatkozatot a munkáltatónál (szerencsésebb esetben elég leadni a könyvelőnek) amelyben a kapott számlaszámokat kell megadni.
 • valaki
  dieter
  A SZÉP kártya szolgáltató leadja az infót a munkaadónak, nem kell csinálnod semmit, csak megnézni a mait (legalábbis nálunk – MKB).
 • Spurdisznó
  Én egy kicsit csodálkoztam, hogy az új szerződés kötése hogyan megy az OTP-nél.

  Idézet az emailből:

  “A szerződés a megtekintésétől számított 15 napot követően automatikusan elfogadottnak minősül. ”

  Tehát nem is kell elfogadnom, aláírnom, vagy akármit is csinálnom, ha megnéztem a szerződésjavaslatot, 15 napon belül megkötötnek minősül. Ilyen lehetséges?

  Egyébként valaki elolvasta a szerződést? Ráadásul maga a szerződés is hivatkozik egy jó hosszú külső dokumentumra, (Üzletszabályzat), amiben ugyancsak elég sokmindenre feliratkozik az ügyfél.

  Így lehet hivatalos szerződést kötni? Mondjuk mi lenne, ha küldenék egy szerződésjavaslatot OTP-nek, amiben a 2019-es profitjukról lemondanak az én javamra, és átvétel után 15 napon belül automatikusan megkötötnek minősül, ha nem tesznek semmit? (ez vicc akar lenni, de kb ugyanígy járnak ők el a szép kártya esetén…)

 • alma
  Sziasztok!

  Én is kaptam erről tájékoztató e-mailt.

  Viszont nekem már nincs szükségem a SZÉP kártyámra és a hozzá tartozó számlákra (a kártya érvényessége amúgy is lejárt). Ha nem veszem át a levelet, akkor megszűnik a számla-, kártyaszerződésem? (arról semmit nem írtak mi lesz, ha nem veszem át a levelet, csak győzködni próbáltak, hogy vegyem át)

  Köszi!

 • Hitel
  Spur, nem rossz ötlet, én megpróbálom. Küldök minden pénzintézetnek.
 • Gabor

  Kétszer sikertelen kiküldött tértivevényes levél átvettnek minősül. (beáll a kézbesítési vélelem)

  Jelezd nekik levélben 15 napon belül

  Itt egy formanyomtatvany pl
  magan.szepkartya.otpportalok.hu/fooldal/

  Letölthetö dokumentumok / Keretszerzödes elutasitas (5.)

  szepkartya.otpportalok.hu/letoltheto-dokumentumok/EdzYFodZRA6O83HpgkpF25M5k11meg11neCxRUe11meg11X99per995vxFoptrUbngUjxNhDAq53Be/

 • Miki
  Van értelme SZÉP-kártyát/számlát fenntartani, ha már idén se kaptunk rá semmit?