Freevoipdeal helyett sipdiscount

2013-12-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már írtam az olcsó internetes telefonálásról itt. A cikk írásakor a freevoipdeal volt a legolcsóbb ajánlat magyar vezetékes és mobil hívásra egyaránt. Egy perc mobilhívás 1 eurócent volt, a vezetékes a feltöltéstől számított 120 napig ingyenes (maximum 300 perc/hét erejéig), utána szintén 1 eurócent volt a díja.

Ez combos 3 forint percenként, amennyiben az Európán kívüli címedet adtad meg regisztrációkor. (Egyébként további 20% ÁFA terheli a végösszeget.)

Azóta a freevoipdeal két lépcsőben 1,3 centre emelte a díjat (A vezetékes maradt egy cent). Ezért (részben) váltottam a sipdiscount tarifáira.

Ez ugyanannak a cégnek a két viszonteladója, így minden marad a régiben, csak mások a tarifák. Azért írtam, hogy részben váltottam, mert a mobilos alkalmazás gond nélkül lekezeli, hogy hol egyik, hol másik szolgáltatóhoz jelentkezel be a két (vagy több) regisztrációddal. Mikor melyik olcsóbb, azzal lépsz be, majd azzal a tarifával indítod a hívást.

A Sipdiscount egy eurócentért adja a mobilhívást, illetve feltöltésenként szintén 4 hónapig ingyenes a vezetékes hívás. Azonban utána már 1,5 eurócent egy perc vezetékes, ha nem töltöd fel újra az egyenlegedet.

Ennél nagyobb különbség a callback tarifánál van. Mivel az internetes telefonálás hangminőségének legfontosabb kulcsa a jó minőségű internetkapcsolat, ezért mobilnetről ritkán sikerül telefonálni. (A szolgáltatók szándékosan rontják az összes internetes hangtovábbítás minőségét az olcsóbb netes csomagjukban.)

Azonban ilyenkor a callback funkciót kell használni. Először felhívatod magadat a VOIP szolgáltatóval, majd amikor felveszed, kapcsolják neked azt, akit hívni akartál. (Ez csak leírva komplikált, a telefonkönyvben a telefonszámra bökésnél a callback gombot választod ki a voip call helyett. Ennyi az egész.) Ilyenkor a netes kapcsolat csak a kérés elküldéséhez kell, a hangminőség nem függ a te netes kapcsolatodtól és nem is fogyasztja a drága mobilos megabyte-jaidat.

Ekkor fizeted a saját magad felhívását, a másik szám hívását és egy egyszeri kapcsolási díjat.

Ez az egyszeri kapcsolási díj a freevoipnál 3,9 eurócent, a sipdiscountnál 5 eurócent.

Vagyis csak a callback funkciót használva az alábbi perdíjakkal beszélhetsz két magyar mobil között:

voip

(Minden feltöltésnél a 10 euróra még 0,7 euró kezelési költséget is felszámol a rendszer, ez is már benne van a feltüntetett árban. Tipp: amint látod, bármikor megemelhetik az árat, bár a négy forintos percdíj sem eget rengető. De fontos, hogy feltöltésnél odafigyelj, hogy az automatikus feltöltés biztos ne legyen kipipálva fizetés előtt.)

Két dolgot láthatunk: a szokásos két percen belüli hívásoknál nincs komoly eltérés a két tarifa között, illetve, hogy mennyivel olcsóbb a legdrágább első perc is, mint a legolcsóbb feltöltőkártyás magyar mobil percdíj. Pedig ez már a méregdrága callback tarifa.

Mióta ezt használom, 10 euró (3 ezer forint) lebeszélése is 4-5 hónapig tart, főleg úgy, hogy a hívásindításaimat igyekszem wifiről indítani 3 forintos tarifa mellett. (Az már tényleg apróság, hogy ha a másik fél is ezt az alkalmazást használja, akkor ingyen is fel tudod hívni, hasonlóan a skype-hoz.)

Olcsó mobilnetet pedig sokféleképpen szerezhetünk. A Tesco mobil például minden hónapban ad ingyen 10 MB-ot, ami callback hívásokhoz szerintem elég egy hónapra, ha másra nem használjuk a netet. De vehetünk 500 forintért Telenor kártyát, 3 hónapig ingyen 100 MB internettel havonta, vagy Lidl kártyát 1000 forintért két hónapig 133MB nettel 90 forintért.

De ha nem akarsz mindig új kártyák beszerzésével szórakozni, nekem nagyon bejött a Telenor 5 Ft/MB netes csomagja. Rengeteget netezek rajta, igaz, a böngészőben ki vannak kapcsolva a képek és a telefonomra tűzfalat tettem, hogy ne akarjon minden alkalmazás kimenni a netre magától. 3 hónap alatt nem sikerült elhasználnom 500 MB-ot, pedig nagyon igyekeztem. Ez is remek csomag VOIP-os callback telefonáláshoz.

Ezekről bővebben itt.

Ha a helyedben lennék, kipróbálnám ezt a lehetőséget, mert komolyan spórolhatsz rajta. Ha külföldre is szoktál telefonálni, vagy fordítva, külföldről sokat szoktál hazatelefonálni, akkor nem is kérdés, hogy érdemes váltanod.

(A program használható számítógépen is, de az erre alkalmas okostelefont már újonnan is megveszed 20 ezer alatt, használtan meg egy marék gombért is odaadják.)

Még egy információ: a rendszerrel lehet SMS-t is küldeni, de az elég esetlegesen érkezik meg, ezért én nem szoktam használni.

Previous Post
Elkezdődött

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram