Freevoipdeal helyett sipdiscount

Már írtam az olcsó internetes telefonálásról itt. A cikk írásakor a freevoipdeal volt a legolcsóbb ajánlat magyar vezetékes és mobil hívásra egyaránt. Egy perc mobilhívás 1 eurócent volt, a vezetékes a feltöltéstől számított 120 napig ingyenes (maximum 300 perc/hét erejéig), utána szintén 1 eurócent volt a díja.

Ez combos 3 forint percenként, amennyiben az Európán kívüli címedet adtad meg regisztrációkor. (Egyébként további 20% ÁFA terheli a végösszeget.)

Azóta a freevoipdeal két lépcsőben 1,3 centre emelte a díjat (A vezetékes maradt egy cent). Ezért (részben) váltottam a sipdiscount tarifáira.

Ez ugyanannak a cégnek a két viszonteladója, így minden marad a régiben, csak mások a tarifák. Azért írtam, hogy részben váltottam, mert a mobilos alkalmazás gond nélkül lekezeli, hogy hol egyik, hol másik szolgáltatóhoz jelentkezel be a két (vagy több) regisztrációddal. Mikor melyik olcsóbb, azzal lépsz be, majd azzal a tarifával indítod a hívást.

A Sipdiscount egy eurócentért adja a mobilhívást, illetve feltöltésenként szintén 4 hónapig ingyenes a vezetékes hívás. Azonban utána már 1,5 eurócent egy perc vezetékes, ha nem töltöd fel újra az egyenlegedet.

Ennél nagyobb különbség a callback tarifánál van. Mivel az internetes telefonálás hangminőségének legfontosabb kulcsa a jó minőségű internetkapcsolat, ezért mobilnetről ritkán sikerül telefonálni. (A szolgáltatók szándékosan rontják az összes internetes hangtovábbítás minőségét az olcsóbb netes csomagjukban.)

Azonban ilyenkor a callback funkciót kell használni. Először felhívatod magadat a VOIP szolgáltatóval, majd amikor felveszed, kapcsolják neked azt, akit hívni akartál. (Ez csak leírva komplikált, a telefonkönyvben a telefonszámra bökésnél a callback gombot választod ki a voip call helyett. Ennyi az egész.) Ilyenkor a netes kapcsolat csak a kérés elküldéséhez kell, a hangminőség nem függ a te netes kapcsolatodtól és nem is fogyasztja a drága mobilos megabyte-jaidat.

Ekkor fizeted a saját magad felhívását, a másik szám hívását és egy egyszeri kapcsolási díjat.

Ez az egyszeri kapcsolási díj a freevoipnál 3,9 eurócent, a sipdiscountnál 5 eurócent.

Vagyis csak a callback funkciót használva az alábbi perdíjakkal beszélhetsz két magyar mobil között:

voip

(Minden feltöltésnél a 10 euróra még 0,7 euró kezelési költséget is felszámol a rendszer, ez is már benne van a feltüntetett árban. Tipp: amint látod, bármikor megemelhetik az árat, bár a négy forintos percdíj sem eget rengető. De fontos, hogy feltöltésnél odafigyelj, hogy az automatikus feltöltés biztos ne legyen kipipálva fizetés előtt.)

Két dolgot láthatunk: a szokásos két percen belüli hívásoknál nincs komoly eltérés a két tarifa között, illetve, hogy mennyivel olcsóbb a legdrágább első perc is, mint a legolcsóbb feltöltőkártyás magyar mobil percdíj. Pedig ez már a méregdrága callback tarifa.

Mióta ezt használom, 10 euró (3 ezer forint) lebeszélése is 4-5 hónapig tart, főleg úgy, hogy a hívásindításaimat igyekszem wifiről indítani 3 forintos tarifa mellett. (Az már tényleg apróság, hogy ha a másik fél is ezt az alkalmazást használja, akkor ingyen is fel tudod hívni, hasonlóan a skype-hoz.)

Olcsó mobilnetet pedig sokféleképpen szerezhetünk. A Tesco mobil például minden hónapban ad ingyen 10 MB-ot, ami callback hívásokhoz szerintem elég egy hónapra, ha másra nem használjuk a netet. De vehetünk 500 forintért Telenor kártyát, 3 hónapig ingyen 100 MB internettel havonta, vagy Lidl kártyát 1000 forintért két hónapig 133MB nettel 90 forintért.

De ha nem akarsz mindig új kártyák beszerzésével szórakozni, nekem nagyon bejött a Telenor 5 Ft/MB netes csomagja. Rengeteget netezek rajta, igaz, a böngészőben ki vannak kapcsolva a képek és a telefonomra tűzfalat tettem, hogy ne akarjon minden alkalmazás kimenni a netre magától. 3 hónap alatt nem sikerült elhasználnom 500 MB-ot, pedig nagyon igyekeztem. Ez is remek csomag VOIP-os callback telefonáláshoz.

Ezekről bővebben itt.

Ha a helyedben lennék, kipróbálnám ezt a lehetőséget, mert komolyan spórolhatsz rajta. Ha külföldre is szoktál telefonálni, vagy fordítva, külföldről sokat szoktál hazatelefonálni, akkor nem is kérdés, hogy érdemes váltanod.

(A program használható számítógépen is, de az erre alkalmas okostelefont már újonnan is megveszed 20 ezer alatt, használtan meg egy marék gombért is odaadják.)

Még egy információ: a rendszerrel lehet SMS-t is küldeni, de az elég esetlegesen érkezik meg, ezért én nem szoktam használni.

Share

67 hozzászólás

 • Bence
  Ennek a cégnek van egy rakás weboldala. Azt olvastam róluk, hogy indítanak egy új honlapot, ahol nagyon olcsó árakkal kezdenek. Ezek az árak utána fokozatosan mennek fel. Amikor már túl drágák, akkor megint indul egy új honlap az olcsó árakkal, és így tovább. Közben megmaradnak a régi oldalak is. DE ha akármelyik oldalukra már regisztráltunk egy adott telefonszámmal, akkor ugyanazzal már nem tudunk regisztrálni az olcsóbb oldalra. Vagy ez nem így van?

  Én annak idején az actionvoip.com oldalra regisztráltam, de mindig túlszámláznak mindenféle meg nem nevezett indokból. ez az ajánlott oldal nem számláz túl? Hiába olcsó valami, ha átvernek.

  az a lényeg, hogy sok pénzt senki ne fizessen be ilyen helyre.

 • Kiszamolo
  Én már a negyedik helyre regisztrálom a telefonszámomat gond nélkül. Csak a felhasználónevedet kell változtatni, a számod lehet ugyanaz.

  Amint írtam, én most egyenesen felváltva használom a két csomagomat ugyanazon a mobilon. Na nem spórolás miatt, hanem mert még maradt a freevoipon egy kis pénz, amit le fogok beszélni.

  Ez nem egy cég, hanem egy cégnek a rengeteg viszonteladója, akik X összegért kapják a perceket, aztán variálják, hogy náluk melyik lesz olcsóbb, melyik drágább.

  Az áremelés benne van a pakliban, de a freevoip is már egy éve legalább olcsó, még ha most éppen drágult is 4 forintra, ami szintén azért nem túl drága.

 • Zoltán
  Én a javaslatodra feltöltöttem 10 Euróval, mielőtt külföldre jöttem. Ingyenes wifit szinte minden városrészben találni (Sydney-ről van szó). Igyekszem a városi számokat hìvni, hogy elérjem az othoniakat. Három hónap alatt internet nélkül sem sikerült elköltenem az elsö eurót belőle!
  Többször beszéltem még otthonról a kintiekkel fél órákat, majd innen kintről szinte naponta beszéltem szüleimmel.
  Csak ajánlani tudom!
  És köszönöm Kiszámoló!
 • szocske
  Sziasztok!

  Nem tudom volt-e már szó a Reenger-ről?
  A fizetős része nem olyan olcsó, viszont a regisztráció után az első 15 napon ad napi 3 db ingyenes hívást bármilyen irányba (20 perc után megszakad).
  Ráadásul ezt a 15 napot eddig már 3x hosszabbították, szóval a regisztrációmtól számítva már 45 napig van napi 3 ingyenes hívásom.
  A minőség mobilneten és wifin is teljesen jó és az is tetszik benne, hogy ad egy magyar vezetékesnek minősülő számot, ezért bárki elér mobilon vezetékes percdíjakkal (sokaknak van olyan vezetékes csomagja, ahol átalánydíjért akármennyit telefonálhat).
  Egyetlen hátrányát tapasztaltam, hogy a 2 éves androidos telefonom hardvere kicsit gyenge hozzá, így mióta feltettem gyorsabban merül és néha meg-meg akad a telefon. De aki csak hívni akar róla, annak ez nem gond, mert elég olyankor elindítani, amikor kell. Hívásfogadásnál már probléma lehet ez…

 • Zsolt
  Én is köszi a korábbi cikket. Külföldön és itthon is sokat használom a freevoipdealt. Nekem mobilhívásnál a hang késik kicsit wifivel is, de a vezetékes olcsó telenoros mobilnettel is hibátlan.

  Tipp: ha valamilyen ügyfélszolgálatot kell hívni, keresd meg a szolgáltató weboldaláról a külföldről is hívható vezetékes számot, és akkor kevésbé idegőrlő a Für Elise hallgatása, mert legalább ingyen van. Például a UPC-t el lehet érni a +36 1 688-1221 számon is.

 • Olinka
  Régebben úgy ment ez a dolog, hogy weboldal induláskor ingyenesnek volt meghirdetve egy célország, de be kellett fizetni 10$-t. Ezek után kb 2-3 hónappal megemelkedtek a díjak, 10$ hamar elfogyott. Majd megjelent egy másik weboldal, ahová 10$-ért lehetett regisztrálni és ingyenes hívásokat vagy SMS-t adott újból. És így ment 3 havonta.
  Még összehasonlítók is készültek, hogy éppen hová érdemes befizetni:
  Ez az összehasonlító már kb 10 éve üzemel: progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-1.html
 • Kiszamolo
  Elég használhatatlan az összehasonlítás.

  Egyrészt az egy centesnek mondott perdíjak nem egy centbe kerülnek, hanem drágábbak és a szerény 3,9 centes kapcsolási díjakat is elfelejti feltüntetni. Megnéztem hármat, egyik sem volt jó.

 • Olinka
  Én már egy ideje nem használok ilyen voip dolgot, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire használhatóak az összehasonlító adatok. Meg gondolom létezik 100 másik oldal is a Betamax szolgáltatásainak az összehasonlítására, ami újabb és más díjakat is tartalmaz.

  Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a szolgáltatásokat üzemeltető cég üzleti modellje valószínűleg erősen alapoz arra, hogy rendszeresen változtatják az árakat az egyes oldalakon nem független módon. Tehát, amikor megpróbálod összehasonlítani a percdíjakat, akkor azt is bele kell számolni, hogy 1-2 hónap alatt a befizetett összeg így vagy úgy, de teljesen el fog fogyni.

 • Olinka
  Ha kattintasz a “features and fees” linkre a táblázat bal felső részét ott megtalálod az összekapcsolási díjakat is és a “free days” és “free minutes” funkciót is.
 • Kapcsolasi dij & co
  Ahogy nezem “Features and fees” manu alatt ott vannak az egyeb dijak.
 • Kiszamolo
  Nekem 4 hónap alatt sem tudott elfogyni, pedig ezt használom. 🙂

  10 euró egycentes percdíj mellett ezer perc ugye, ami nekem rengeteg, főleg, hogy a vezetékes ingyenes.

 • Gergő
  voipratetracker.com/compare_rates?ct=hungary&period=month&country_select=Update

  itt összehasonlíthatók a viszonteladók tarifái. Kattints pl. a cellphone-ra, s a szerint rendezi sorba.

 • Acmed
  Én a freevoipdealt használom több mint egy éve vezetékes telefon helyett, csak egy VOIP router kellett hozzá. Előtte havonta 6-15E Ft között telefonált a feleségem vezetékesen, most nem tudja az 1 ezer Ft-ot sem letelefonálni. Pedig nagyon igyekszik 😀
  Mobilon is ezt használom, de ott nem ilyen jók a tapasztalataim. Többször tudom a mobilnetet használni beszélgetésre, mint a callback funkciót. Az valamiért állandóan szétkapcsol. Lehet, hogy a telefonnal van a baj, és nem a rendszerrel, nem tudom.
 • Cleoncina
  Én kb. már 6 hónapja töltöttem fel a freevoipos számlámat 10 euroval, de kb 4 euro még mindig van rajta, pedig használom elég rendesen… szóval köszi Kiszámoló 🙂 Egyedül ami kicsit macerás, hogy a tel.ban lévő számokat nem tudtam áttölteni a voipos programba.. Ezt esetleg vki megírná, hogy kell/lehet?
 • Ricsi
  Sziasztok!

  Egy kicsit más ajánlat, de hátha valakinek hasznos a Rebtel. Hasonlóan működik mint a fentiek, feltöltesz rá pénzt telefonálhatsz különböző percdíjakon, stb. Ami szerintem versenyképes, hogy nemzetközi hívásokat akár ingyen is tudsz bonyolítani, pénzfeltöltés nélkül. Ez úgy működik, hogy az oldalon beregisztrálod a partnert akit hívni szeretnél, generálódik egy helyi magyar telefonszám a számodra amelyen eléred a partnert (a saját mobilról hívva), viszont a partnernek is generálódik egy helyi szám az ő országában amit megkap sms-ben. Mikor hívjátok egymást a hívott fél kinyomja és egyből hívja az ő helyi számát majd létrejön a kapcsolat. Az egész műveletben mindketten csak a helyi szám hívásának díját fizetitek ami elég olcsó is lehet ha sok helyi perc lebeszélhetőséged van pl.
  Akár olcsóbbra is kijöhet ez a lehetőség, viszont inkább bejáratott partnert tudsz így hívni.

 • Kiszamolo
  ???? Nekem a telefon (android) saját telefonkönyvét hívja meg automatikusan.
 • Kiszamolo
  Nekem még soha nem kapcsolt szét a callback és nem is vette még senki észre, hogy internetről hívom. Szerintem valami beállítási probléma lesz.
 • Kiszamolo
  Én is vennék ilyen rendes telefonnak látszó VOIP telefont az asszonnynak. Azon hogyan tudom beállítani a szolgáltatót és a jelszavakat, meg hogy mit írjon ki hívóazonosítónak?

  Hol lehet olyat olcsón kapni? (ebay, dealextreme, stb.)

 • PL
  Én a Siemens Gigaset A510IP vezetéknélküli telefont használom otthon. Jelenleg br. ~18eFt az ára. Összesen 6 VOIP account-ot lehet beállítani egyszerre, hívásindítás mehet fixen az egyiken, vagy beállítható úgy is, hogy hívásonként kiválasztom, melyik számon menjen ki a hívás. alapból egy kézibeszélő jár hozzá, de rakható hozzá még további 3 vagy 5, de azok drágák.
  Nálam a bejövő is VOIP, Ephone budapesti szám 99Ft/hónap, kimenő hívásra meg “számhozzárendelt” vezetékes+2 mobil.
 • Cleoncina
  wifin keresztül okostel. sim kártya nélkül -ezért nem ajánlja fel a tel.könyvet. Sim kártyámat nem tudom beletenni mert más szolgáltató, így nem tudom bemásolni a tel. telefonkonyvébe..próbáltam valahogy neten keresztül adatok exportálása..de nem sikerült
 • Ursus
  Örülök, hogy nem csak én használom ezeket a megoldásokat. 🙂
  Még egy tipp jó mobilnetre: a Vodánál rendszeresen vannak olyan csomagok, ahol feltöltésért cserébe adnak ingyen netet egy hónapra. Régen 100 MB, most 1 GB jön. Cserébe magasak a percdíjai, de ugye voipot használok… A vodánál feltöltött pénzt pedig elköltöm vonatjegyre, belépőre, stb. mobil vásárlással.

  : ebayen én is vettem ilyen voip routert. Nagyon hasonlóan működik, mint egy sima router: valahol belemegy a net utp kábellel, és be tudod dugni a hagyományos vezetékes telefonodat. A beállításokat egy, a hálózaton lévő számítógép böngészőjéből éred el, itt tudod megadni a voip szolgálatatód nevét, jelszavadat, stb. (Az én kütyümön 2 szolgáltatót is meg lehet adni, 2 telefont lehet rádugni.)

  És hogy én is kérdezzek: hogy tudsz felhívni másik voipost a mobilalkalmazásból? Nem csak számokat tudsz tárcsázni?

 • Gabail
  Én egy ilyen telefonnak látszó VOIP telefont vettem a családnak: voipango.com/en/VoIP-Telephones/Grandstream/GRANDSTREAM-GXP1400-HD.html Webes felülete van, egyszerű beállítani. Sőt, mivel értek hozzá 😉 van egy saját SIP szerverem a neten, a tágabb család és ismerősök ezen keresztül beszélünk természetesen ingyen. Mindenkinek saját melléke van, és akit akarok, kiengedem valamelyik freevoip-os accounton is.
 • Kiszamolo
  A megoldás: tedd be a kártyát egy másik androidos telefonba, a kártya tartalmát másold fel a Google fiókodba és már látni is fogod a mostani telefonban.
 • Géza
  Én a voip-os klónprogramokat, több mint 10 éve használom. Régen nagyon rossz volt a vonal minősége, vagy gyenge volt az otthoni netem.
  Asztali gépről, vagy laptopról érdemes headphonet használni a mikrofon és a hang minősége végett.
  Eddig kipróbáltam a voipstunt, justvoip, 12 voip,…

  Régen ezt az összehasonlító oldalt néztem, de az megszűnt. telefonaljsmsezzingyen.hu

  telefonaljingyen.hu/lehetosegek
  telefonaljingyen.hu/gyakori-kerdesek/referenciak-2

  érdekeség: telefonaljingyen.hu/virtualis-telefonszamok

  Egyes országok hívása közben a vonal minősége szakadozik most is. Itthon is van különbség, ha Inviteles, UPC-s vagy Telecom-os számot hív az ember.
  Régen 5-6 éve sok voip-os program engedett a regisztáció után díjnemetes hívásokat indítani (credit feltöltése nélkül). Volt olyan szolgáltató, melyik 30 napig engélyezett napi 2 percet vezetékes irányba.

 • Géza
  A külföldi virtuális hívószámok igényléséről tapasztalat érdekelne. Én még nem igényeltem. pl. ilyet: legjobbpercdijak.hu/voip/virtualisszamok/

  Van egyáltalán értelme ilyet igényelni? Vagy csak akkor ha folyamatosam, egy adott távoli országgal beszélnék.

 • Géza
  A voip-on való hívásfogadás nem mindig csörög ki. pl. amelyik mobil szám pillanatnyilag be van állítva az valamikor a mobilon kívül csörög a netbookon is amikor online a voip. A voipot csak laptopról és netbookról használom, okostelefonról nem.
  A hívás fogadására valaki használta már, úgy ha mondjuk le van merülve a mobiltelefon és annak ellenére tud hívást fogadni a gépén? Nekem 3 esetből 1-szer csörög ki a laptopon.
 • Achmed

  Én a Vaterán vettem egy routert beépített VOIP-pal. Van rajta két vonalbemenet vezetékes telefonnak, egy sima telefont rádugtam, beállítottam a routert – ugyanúgy kell konfigurálni mint a többit -, a szolgáltatónál meg kellett hozzá nézni a SIP beállításokat ( freevoipdeal.com/en/sip ), és azok alapján a VOIP menüpontot beállítgatni. Nem vagyok informatikus, szerintem minimális angoltudással és kis ügyességgel bárki meg tudja csinálni.
  Persze megvétel előtt érdemes az eladótól érdeklődni, hogy támogatja-e az adott szolgáltatót a router.

  A FreeVoipDeal ilyen szempontból tökéletes, egy feltöltés után 120 nap ingyen vezetékes hívást ad országon belül, és nincs kapcsolási díj sem.

 • Stanlee

  Kulfoldi virtualis szamot nem adnak mindenhol. A linkelt oldalon irja Nemetorszagot. Normalis vezetekes szamot csak akkor kap az ember, ha itt lakik, es a lakcimbejelento masolatat megadja a szolgaltatonak. Egyebkent kap egy sima dragan hivhato szamot, amit senki nem fog felhivni. Az aruk amugy eleg magas. Az ephone ennel mar sokkal jobb, es reszletesen leirjak rendeles elott, hogy milyen feltetelekkel lehet vezetekes szamot kapni az adott orszagban.
 • Jenő
  “nekem nagyon bejött a Telenor 5 Ft/MB netes csomagja”

  Megerősíted, hogy ehhez 2 SIM-es telefon kell?

 • Beavis
  Én több mint két hónapja használom a FreeVoipDeal szolgáltatását, eddig majdnem fél €-t sikerült már lebeszélnem. Múlt hónap végén amikor túlforgalmaztam a mobilinternet tarifát és lekorlátoztak 32 kybte-ra, akkor is tökéletes volt a hangminőség, szóval ennyi is elég hozzá.

  Azt esetleg tudja valaki, hogy egy VOIP “előfizetést” használhatok-e párhuzamosan több mobilon?

  2013-12-11 – 10:51
  Nekem is “behúzza” a telefonkönyvet, de csak a SIM kártyán lévőket, ami a telefonban van elmentve, azokat nem.

 • Stanlee
  igen is meg nem is. Az en szolgaltatom engedi hogy egy adott idopillanatban tobb sip klienssel is beregisztraljak, de csak es kizarolag egy klienssel tudok telefonalni egy adott idopontban. Tehat ha mondjuk a baratno is akar telefonalni, amikor te beszelsz az elofizetesen, az mar nem fog menni. Van par szolgaltato, aki enged parhuzamosan beszelgetest, de az mar tobbe kerul.
 • PL

  FreevoipDeal-ban 5db saját telefonszámot tudsz regisztrálni, és mind az 5 használható egyszerre, 5* bejelentkezve ugyanazon felhasználónév/jelszó párossal.
 • Kiszamolo
  Szerintem azért, mert csak a telefonra van mentve, nem a gugli fiókodba. Nekem már a második telefonon gond nélkül beolvassa mindig és frissül is azonnal.
 • sajtoskifli
  A Viber-ről mi a véleményetek? Wifivel simán működik, nem?

  Van ötlet arra, hogy a feketelista hogy működik ezeken? Úgy nézem, hogy csak a “sima” telefonhívásoknál lehetséges?

 • P.
  A freevoipdeal-nel nem lehet EU-n kivuli orszagot kivalasztani hogy ne kelljen sarcot is fizetni. gondolom eu-s a ceg (luxemburg talan)?
 • Kiszamolo
  Dehogynem lehet.
 • P.
  OK, hol es hogyan, mar csak azert, mert nekem csak az a 28 orszag jelenik meg, ami mind EU tag. Vagy trukkozni kell, menjek fel tor-al, regeljek ujra amcsi IP-rol vagy valami anonim proxi kell hogy kirakja pl. azt hogy USA az orszag?
 • problemamegoldo
  P: ha már egyszer regisztráltál EU címmel, többé nem választhatsz nem EU címet. Amint elfogy a feltöltésed regisztrálj egy új nick-et EU-n kívüli címmel, nem kell tor és IP cím rejtés, nem figyelik.
 • Zsoca
  A SIPDiscount honlapján a percdíjaknál a “Hungary (Mobile)” mellett ott van hogy “SuperDeal!**”, a lista végén pedig az van hogy “** SIPDiscount reserves the right after a certain amount of calls to start charging the default rate. FREE CALLS are available for users with Freedays.” Most ez azt jelenti hogy a bruttó 0,012€ csak adott mennyiségű mobilszám hívására érvényes és utána drágább lesz? Mert nekem ez jön le.
 • Kiszamolo
  Egyrészt 120 nap múlva, ha nem töltöd fel, akkor fizetős lesz a vezetékes, másrészt ha valami brutál sokat beszélsz, akkor nem lesz érvényes a tarifa. De ez a brutál sok tényleg sok, ezt magánember nem lépi át soha, csak telemarketinges cég.
 • Cuccster
  Sziasztok!

  Roaming esetén érdekelne, hogyha callback-et használok, számít-e , hogy nem a saját hálózatomon vagyok épp? Túrázgatok külföldön, és hát a hegyekben nem sok választási lehetősége van az embernek, melyik hálózatra csatlakozzon.. Haza pedig kéne telefonálni.. Telenor roaming 1MB 170 FT kb, az gyors felcsatlakozáshoz elég is lenne..

 • Tamás
  Kedves Kiszámoló!

  Amennyiben az Ön által is használt kombinációt használnám (Sipdiscount + Hipernet Praktikum internet csomag), tudok fogadni hívást?
  Ahogy néztem a Telenor oldalán, ezzel a csomaggal nem lehet hang alapú hívást indítani és fogadni.
  Tehát a kérdésem arra vonatkozik, hogy példának okáért a Sipdiscount képes-e az általam beregisztrált telefonszámra továbbítani az irányomba indított külső hang alapú hívásokat? (Mint ahogy a callback funkció esetében.)

  Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.

 • Kiszamolo
  A megoldás lehet a kétkártyás telefon, vagy egy okostelefon a netes kártyával és egy másik egy olcsó telefonban.
 • gabka
  Üdv!

  Olvasgatok a VOIP-os telefonálásról, mivel most t-home telefonom és adsl internetem van, de érdekelne a téma, hogy lehetne csökkenteni a telefonálás költségeit. (tehát pl úgy, hogy t-nél a legolcsóbb telefon csomagot választanám, amit nem használnék) mivel még így is olcsóbb lenne nettel együtt, mint magába a csak a net.

  Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor szükségem lenne egy VOIP-os modemre? Ekkor ennek a modemnek internet kapcsolatot kellene létesíteni (vagy ez a modem lenne a mostani adsl modem helyett???), és csinálni egy fiókot pl freevoipdeal-nél majd a modemre kellene rádugni a vezetékes telefont és nem az analóg vonalra, mint eddig?

  Ha jól értelmezem a dolgokat ekkor 120 napig ingyen lehetne vezetékesen telefonálni? Mivel főleg arra használnám, mobilra nem igazán.

 • delspam
  Hát, hogy nekem ez előbb nem jutott eszembe.

  Már hónapok óta szívok azzal, hogy a párom (aki otthon van gyesen), folyamatosan 16-25e forintos számlákat csinál. Mivel most otthon van simán a vezetékes netről hívhatja az embereket, sokszor (hivatalok) vezetékes számot.

  Jó régen még nézegettem ezeket a voip dolgokat de nem akartam előfizetni, meg akkor még nem is volt sok magyar tapasztalat.

  Csak szeretném megköszönni, az egész blog nagyon jó, de ez a cikk biztosan több 10e forintot spórol nekem.

 • krimi
  Sziasztok!
  Amíg nem töltöm fel a számlám addig nem tudok telefonálni sem?
  Hogy tudom a feleségem is felhívni majd, milyen beállításokat kell megcsínálnom? Vagy neki is regisztrálni kell a szolgáltatónál (freevoipdeal)?
  Segítségeteket előre is köszönöm.

  Üdv.

 • blackbile
  Erre varrjál gombot:

  browsercalls.com/rates#letter-H

  Magyar mobil: 0,0012USD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem, nem elírás.

 • krimi
  Hi,

  Ez tényleg nem semmi de ez vajon mit takar?
  SuperDeal!**
  Rákerestem a kétcsillagos hívatkozásra de nem találtam semmit.
  Szerintetek??
  Nem valami rang esetleg?

  üdv

 • Ricsi
  sziasztok!

  kicsit belefolytam én is a témába és elvesztem a sok szolgáltató rengetegében, aztán találtam ezt az összehasonlító oldalt:
  abvuk.co.uk/

  szerintem elég jó, még chartokkal is kimutatja melyik szolgáltatónál hogyan emelkedtek az árak, stb. országra lehet benne keresni, rajzol pár grafikont.
  Be lehet pipálni azt a funkciót, hogy csak azon oldalak között keressen ahol nincs kapcsolási díj!
  Üdv

 • Krisz77
  Sziasztok. jó látni hogy ilyen sokan üzik ezta sportot:)
  Èn kb 7 éve hasznalom a voipot. Kezdtem a Voipwise, Jumblo, Rynga,Freevoipdeal,most pedig Browsercalls.
  Nagyon jok a tapasztalataim mivel elég sokat utazok Europaban igy az évek alatt sokat sporoltam a telefonköltsegeken ezzel a lehetöséggel.
  Nekem Konkretan Otthonra egy Gigaset C610 ip telefon van amin a vezetekes mellet A freevoipdeal van bekonfiguralva. Egyebkent egy jo minüségü IP Telefon, nem viszhangzik nem recseg ami Mobilrol nem mindig mondhato el.
  Masik Megoldasnak egy Dual simes Kinai telefont Rendeltem Hongkongbol ThL w8s igy Barhol tudom hasznalni akar itthon akar Külföldön.Mobile voip app-al a browsercalls-t hasznalom Fillerekét hivok mobilt. Viszont amit el kell ismernem Nem vagyok iphone fun de a legjobb minöségü Voip hivast eddig ezen tudtam elérni.Egy másik Összehasonlito Tablazat
  http://hanstel.hu/index.php
  Üdv.