A legolcsóbb mobil-internet nyomában

2013-02-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A mai okostelefonok világában nagyon frusztráló tud lenni, hogy hiába van nálunk okos készülék, ha internet hiányában szinte semmit nem tudunk vele kezdeni. Se a térkép nem jön be, se az időjárás-előrejelzés, se a vasúti menetrend, se a tévé műsor és még hosszan lehetne sorolni az internettől függő alkalmazásokat.

Ezért a legutóbbi, legolcsóbb mobil percdíjat kereső bejegyzés után most utánajárunk, melyik mobil szolgáltató mennyiért méri nekünk a kilobájtokat.

A felhasználói igények hatalmas skálán szóródnak, akár csak a szolgáltatók kínálata. Van, akinek elég havi 10 MB, csak vész esetére, van aki cipőkanállal belefér 100-150 MB-ba havonta és van, aki kisvárosban, falun lakik, ezért rendes internet helyett használja a mobilnetet.

A mobilnetet kérhetjük a telefonálásra használt kártyánk mellé szolgáltatásként, illetve külön SIM kártyán, csak netezésre. Általában az utóbbi az olcsóbb megoldás, de akkor kell még egy telefon a normál kártyánknak. (Vagy veszünk kétkártyás telefont.)

Ha másodkártyával internetezünk, az azért is előnyös, mert kihasználhatjuk az esetleges kiskapukat, amiket a szolgáltatók hagynak.

A legtöbb szolgáltatónál új feltöltőkártyás előfizetés vásárlása, vagy meglévő előfizetés mellé először aktivált internet esetén akciós áron internetezhetünk az első 1-3 hónapban. Mivel a feltöltőkártyás előfizetést akár havonta kidobhatjuk a kukába, nézzük meg ennek fényében, melyik a legolcsóbb lehetőség a mobil internetezésre.

A Telenor-nál az új Praktikum kártya mellé kapunk 3 hónapig ingyen 100 MB internetet, ami a negyedik hónaptól 999 Ft lesz (lenne). Mivel egy új Praktikum kártya 1.590 Ft, amiből 400 Ft lebeszélhető, így egy hónap 100 MB-os internet 300 Ft-ba kerül az első három hónapban. Részletek itt. (Ha készülékkel együtt vennéd a kártyát, a Telenor azzal fenyeget, hogy 20 ezret kiszámláz, ha egy éven belül felmondod az előfizetést. Nem egész tudom, ennek mi az értelme, de mindenesetre vegyél csak SIM kártyát, ha ki akarod utána dobni az előfizetést.)

Azonban vehetsz Telenor kártyát a hipermarketekben is és akkor csak 500 Ft a díja. Ezen túl van feltöltőkártyás internet-csomagja is a cégnek, ahol 1 MB 5 Ft, így csak annyit fizetsz, amit valóban fel is használsz (például 100 MB 500 Ft) Részletek itt. Ez a kezdőcsomag is sokkal olcsóbb a hipermarketekben, nagyon úgy tűnik, hogy feltöltőkártyás előfizetéseket legdrágábban a szolgáltató üzleteiben árulják.

A T-mobile szerény 30 MB-os internetes akcióval várja az új ügyfeleket, az ő esetükben a Domino kártyánál az első két hónapban 90 Ft a havi díj a normál 600 Ft helyett. A 100 MB-os csomag itt is havi 1000 Ft, az 500 MB-os csomag pedig 2000 Ft, de ezekre sajnos nincs kedvezmény. A 30 MB-os akció részletei itt.

A Tesco Mobile minden előfizetéséhez havi izmos 10 MB internetet ad ajándékba, amit újabban azonban azonnal le is korlátoz túllépés esetén. Így ha csak vészhelyzetre kellene havi 10 MB, akkor a Tesco kártya a te választásod, minden hónapban megkapod ezt a mennyiséget ingyen. Sőt, február 14-ig két SIM kártyát kapunk egy áráért, így mindjárt 20 MB ingyen internetünk van havonta, csak győzzük cserélgetni a kártyákat. (Kicsit off: Most akciós a kártyafüggetlen, kétkártyás Samsung is a Tesco Mobile-nál, mindössze 3.990 Ft. Vettem már egyet, de ennyiért veszek még egyet, nagyon jó, strapabíró kis készülék, két hétig bírja egy feltöltéssel.)

A Blue Mobile most akcióban 999 Ft-os SIM kártyával vár minket (600 Ft lebeszélhető kedvező percdíjakkal), amihez két hónapig 90 Ft-ért kérhetünk 133 MB internetet havonta, vagy 333 MB-ot 790 Ft-ért. (Az akció után, a harmadik hónaptól az ár 990 és 1290 Ft/hó)

Ha 400 Ft a SIM kártya nem lebeszélhető része, akkor ezt hozzáadva a havi díjhoz az első két hónapban 290 Ft 133 MB és 990 Ft 333 MB internet.

Blue Mobile tarifák itt.

Ennél több adatforgalomra vágysz, nem rettegsz az előfizetéstől és van Digi-s ismerősöd? Digi előfizetők havi 1.500 Ft-ért kaphatnak havi 1 GB mobil internetet, míg a UPC ügyfelei mindezért 1.680 Ft-ot kell, hogy fizessenek. Digi tarifák itt.

Amint láthatjuk, némi trükközéssel és kártya cserélgetéssel akár ingyen is lehet havi 100 MB internetünk, ami már elég egy visszafogott útközbeni netezésre, főleg, ha Opera Minit használunk és kikapcsoljuk használat után az internetet, hogy az alkalmazások ne reklámok letöltögetésére használják el.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, február 7-én indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram