A legolcsóbb mobil-internet nyomában

A mai okostelefonok világában nagyon frusztráló tud lenni, hogy hiába van nálunk okos készülék, ha internet hiányában szinte semmit nem tudunk vele kezdeni. Se a térkép nem jön be, se az időjárás-előrejelzés, se a vasúti menetrend, se a tévé műsor és még hosszan lehetne sorolni az internettől függő alkalmazásokat.

Ezért a legutóbbi, legolcsóbb mobil percdíjat kereső bejegyzés után most utánajárunk, melyik mobil szolgáltató mennyiért méri nekünk a kilobájtokat.

A felhasználói igények hatalmas skálán szóródnak, akár csak a szolgáltatók kínálata. Van, akinek elég havi 10 MB, csak vész esetére, van aki cipőkanállal belefér 100-150 MB-ba havonta és van, aki kisvárosban, falun lakik, ezért rendes internet helyett használja a mobilnetet.

A mobilnetet kérhetjük a telefonálásra használt kártyánk mellé szolgáltatásként, illetve külön SIM kártyán, csak netezésre. Általában az utóbbi az olcsóbb megoldás, de akkor kell még egy telefon a normál kártyánknak. (Vagy veszünk kétkártyás telefont.)

Ha másodkártyával internetezünk, az azért is előnyös, mert kihasználhatjuk az esetleges kiskapukat, amiket a szolgáltatók hagynak.

A legtöbb szolgáltatónál új feltöltőkártyás előfizetés vásárlása, vagy meglévő előfizetés mellé először aktivált internet esetén akciós áron internetezhetünk az első 1-3 hónapban. Mivel a feltöltőkártyás előfizetést akár havonta kidobhatjuk a kukába, nézzük meg ennek fényében, melyik a legolcsóbb lehetőség a mobil internetezésre.

A Telenor-nál az új Praktikum kártya mellé kapunk 3 hónapig ingyen 100 MB internetet, ami a negyedik hónaptól 999 Ft lesz (lenne). Mivel egy új Praktikum kártya 1.590 Ft, amiből 400 Ft lebeszélhető, így egy hónap 100 MB-os internet 300 Ft-ba kerül az első három hónapban. Részletek itt. (Ha készülékkel együtt vennéd a kártyát, a Telenor azzal fenyeget, hogy 20 ezret kiszámláz, ha egy éven belül felmondod az előfizetést. Nem egész tudom, ennek mi az értelme, de mindenesetre vegyél csak SIM kártyát, ha ki akarod utána dobni az előfizetést.)

Azonban vehetsz Telenor kártyát a hipermarketekben is és akkor csak 500 Ft a díja. Ezen túl van feltöltőkártyás internet-csomagja is a cégnek, ahol 1 MB 5 Ft, így csak annyit fizetsz, amit valóban fel is használsz (például 100 MB 500 Ft) Részletek itt. Ez a kezdőcsomag is sokkal olcsóbb a hipermarketekben, nagyon úgy tűnik, hogy feltöltőkártyás előfizetéseket legdrágábban a szolgáltató üzleteiben árulják.

A T-mobile szerény 30 MB-os internetes akcióval várja az új ügyfeleket, az ő esetükben a Domino kártyánál az első két hónapban 90 Ft a havi díj a normál 600 Ft helyett. A 100 MB-os csomag itt is havi 1000 Ft, az 500 MB-os csomag pedig 2000 Ft, de ezekre sajnos nincs kedvezmény. A 30 MB-os akció részletei itt.

A Tesco Mobile minden előfizetéséhez havi izmos 10 MB internetet ad ajándékba, amit újabban azonban azonnal le is korlátoz túllépés esetén. Így ha csak vészhelyzetre kellene havi 10 MB, akkor a Tesco kártya a te választásod, minden hónapban megkapod ezt a mennyiséget ingyen. Sőt, február 14-ig két SIM kártyát kapunk egy áráért, így mindjárt 20 MB ingyen internetünk van havonta, csak győzzük cserélgetni a kártyákat. (Kicsit off: Most akciós a kártyafüggetlen, kétkártyás Samsung is a Tesco Mobile-nál, mindössze 3.990 Ft. Vettem már egyet, de ennyiért veszek még egyet, nagyon jó, strapabíró kis készülék, két hétig bírja egy feltöltéssel.)

A Blue Mobile most akcióban 999 Ft-os SIM kártyával vár minket (600 Ft lebeszélhető kedvező percdíjakkal), amihez két hónapig 90 Ft-ért kérhetünk 133 MB internetet havonta, vagy 333 MB-ot 790 Ft-ért. (Az akció után, a harmadik hónaptól az ár 990 és 1290 Ft/hó)

Ha 400 Ft a SIM kártya nem lebeszélhető része, akkor ezt hozzáadva a havi díjhoz az első két hónapban 290 Ft 133 MB és 990 Ft 333 MB internet.

Blue Mobile tarifák itt.

Ennél több adatforgalomra vágysz, nem rettegsz az előfizetéstől és van Digi-s ismerősöd? Digi előfizetők havi 1.500 Ft-ért kaphatnak havi 1 GB mobil internetet, míg a UPC ügyfelei mindezért 1.680 Ft-ot kell, hogy fizessenek. Digi tarifák itt.

Amint láthatjuk, némi trükközéssel és kártya cserélgetéssel akár ingyen is lehet havi 100 MB internetünk, ami már elég egy visszafogott útközbeni netezésre, főleg, ha Opera Minit használunk és kikapcsoljuk használat után az internetet, hogy az alkalmazások ne reklámok letöltögetésére használják el.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, február 7-én indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

49 hozzászólás

 • Kunci
  Bár nem nagyon reklámozzák de ha az Invitelnél van szerződésed akkor még a Diginél is valamivel olcsóbban, kb. 1200 Ft/hó áron juthatsz 1 Gb-s mobilnethez.

  Azt sem árt tudni, hogy a Diginél is és az Invitelnél is Telenoros kártyát kapsz

 • pdw
  Amivel meg lehet sporolni az adatforgalom az rootolt telefon hasznalata + adfree nevu app. Opera Minivel meg vigyazunk mit nyitunk meg, jelszavas oldalakat semmikepp se hasznaljunk (mobilbankot ne is emlitsuk, de en azt semmilyen mobil eszkozrol nem ajanlanam).
 • Ákos
  Az sem árt, hogy mielőtt megrendeljük a mobilnetet, kicsit elgondolkodunk, hogy tényleg kell-e. Nekem is van okostelefonom, de főleg wi-fivel használom, be van állítva rajta egy Voip szolgáltató – szerintem a Voip megérne egy posztot, pl: a http://www.freevoipdeal.com-nál jobb percdíjak nem nagyon vannak – rajta van a Skype, E-mail, de lemondtam a mobilnetet mert minek? Hofi is megmondta: otthon van pia, munkahelyen van pia, útközben meg csak kibírom valahogy.:-) Majd bekapcsoltatom, ha szabin leszek.
 • tangerine
  Nekem ugyan van mobilnetem, de az legalább annyira frusztráló, hogy ha használja az ember, akkor 1-2 óra alatt lemerül a telefon.
  Azaz nem használom, csak vésztartaléknak van. Otthon van rendes net, meg a melóban is, kettő között meg kibírom nélküle. Külföldön túrákra nagyon jó lenne, de arra meg qva drága. Szóvan nem soxart ér az egész.
  Egyszer volt jó igazán, mikor egy belföldi nyaraláskor a kiírással ellentétben nem volt wifis-net. Vagyis volt, a szembenlévő szállodában, azaz a kapuban állva lehetett volna netezni. Vicc az egész. Megért volna egy panaszkönyvet, vagy fogyasztóvédelmi eljárást. Szerencsére volt, mobilnet, konektorba dugva, megosztva a netet egész használható volt, el is fogyott a havi 500 MB limit hamar, ami kiderült, hogy nem is limit, mert ment tovább. 🙂
 • VargaS
  A Telenornál 4108 havidíjjal, 10/2-s mobilinternetet van korlátlan letöltéssel..
 • Kiszamolo
  Természetesen a cikk azoknak szól, akiknek kell mobilnet. 🙂

  Ha a munkahelyeden van net, otthon van net és a kettő között 20 perc a távolság, tényleg ne vegyél mobilnetet.

 • törzsmókus
  > mi gátol meg bennünket, hogy inkább egy újabb SIM kártyát vegyünk

  például az, hogy a vodafone ászf tiltja (amikor legutóbb utánanéztem, 1 embernek 2 kártyája lehetett max, most hadd ne keressem ki)

 • tangerine
  Igazából olyan mobilnet lenne jó, ami feltöltős, nem havidíjas. Az ember hónapokig nem használja, fizet a semmiért, aztán egyszer kellene, akkor meg, pikk-pakk elfogy a havi keret, aztán jobb esetben belassul, rosszabb esetben horror felár.
 • napalm
  szia!
  egy linket adhatnál a pontos infóhoz.
 • Kiszamolo
  Évente vehetdz kettőt, csak nem akartam ennyire cifrázni.

  Tehát mi akadályoz meg hogy minden rokonod nevére kérj évente két kártyát?

 • Ákos
  Ott van pl: a Telenor Djuice ami feltöltős.
 • Stiel
  És szegény rokonoknak honnan lesz olcsó mobil-internete? 🙂
 • Benoe
  A t-nél nekem elég sokáig működött, hogy kértem két hónap 90-ft-os 30mb-os csomagot, majd felajánlotta 2 hónapig 90ft-ért a 100-ast is, utána már nem ajánlotta fel, de a listából újra kiválaszthattam a 30MB-osat 90-ért és így tovább…
  A trükk az, hogy ha nem nézed meg a hónap végén, akkor a következő hónapra automatikusan az eredeti, magasabb összeget vonja le, de ha lejárat előtt váltasz egy másik kedvezményesre…
  Ráadásul, ha elfogyott a keret, nem számláztak többet, csak lassítottak rajta, ami még így is sok mindenre elég volt (még akár maps navigációra is)
  Nem tudom, hogy ez működik-e még, mert már más szolgáltatónál vagyok.
 • Istvan
  Kedves Kiszámoló!

  Én pont most keresek valami olcsó dual SIM-es telefont. Meg tudnád mondani, hogy ez a Samsung készülék, amit a Tesco Mobile-nál vettél működik-e Tesco-s SIM kártya nélkül? Én pl 2 db Telenor kártyával szeretném használni, és nem tudom, hogy így is működne-e.

  Köszönöm!

 • Tomy
  Nem elhanyagolható kedvezmény a T-Mobilenál, hogy ha T-Home előfizető vagy (TV, internet), akkor 25%-ot adnak a Mobilnet havi díjából.
 • Árpád
  Üdv Mindenkinek..

  én ezt tervezem,és esetleg van akinek a feltöltős telenor praktikum+net tarifacsomag is elég lehet, minden feltöltéshez jár ingyen 20-80MB adatforgalom, amit egy évig használhatsz fel…pl havonta töltesz rá 5000-ret az 80 mega, otthon wifi, mindenhol wifi így gyűlik a sok megabájt, aztán elmész nyaralni, persze szigorúan belföldön, és van neted, vagy dekkolsz valahol 2 órát várakozva és közben netezel…(én pl anyukámékat viszem nagybevásárolni, de általában a kocsiban megvárom őket…ilyenkor jól jönne… de van hogy előtte otthon betöltök 10-20 oldalt wifin…)

 • Jenő
  Ez a csak adatkártya a telefonba trükk tényleg működik, próbáltátok is? Akkor zseni vagy, rájöttél, mire jó a 2 SIM-es mobil. 😉
 • tgwh
  De most őszintén, ilyen kis kijelzőn mit akarunk netezni? Samsung dual sim…
  Én wifi-n kibírom, ha meg nincs, akkor így jártunk. Különben is, minek nyaralás közben a neten lógni?
 • Matthew
  Éppen tegnap kérdeztem rá Ténél lesze-e 500 megás csomag. Naponta 1-2 órát nyomkodom bkv-n (semmi jutub meg komolyabb megazabáló) és lazán elfogy a netem… Igy tehát be kell osztani az 500 megát a munkanapok számával. 500 megás csomag a legnagyobb jelenleg, míg sok országban fele ennyiért van gigás nagyságú. Vicc :/
 • Bud Fox
  Jómagam úgy közelítem meg a dolgot, hogy felesleges a mobilinternet, mivel van wifi egyre több helyen, úgy meg ingyenesen lehet netezni.
 • Istvan
  Engem nem netezés miatt érdekel ez a dual sim-es Samsung telefon, csak pont ebben a bejegyzésben került szóba. Nálam arról van szó, hogy volt egy saját telefonom, és most kaptam a munkáltatómtól is egyet. A cégeset használhatom privát hívásokra is, a percdíjai pedig sokkal kedvezőbbek, így el is kezdtem használni, így viszont horhatok két telefont. Okos telefonra nincs szükségem, viszont 4000 forintot megérne egy olyan új készülék, ami tudná kezelni mind a két kártyát. Az itteni Tescoban nem tudták megmondani, hogy működik-e az ő kártyájuk nélkül is.
 • Kiszamolo
  Bármilyen kártyát kezel.
 • Istvan
  Köszönöm, akkor veszek egyet én is … 🙂
 • Árpád
  Matthew: Opera Mini-vel használod ??? merthogy az kb tizedére tömöriti az adatokat átvitel közben, persze egy kicsit romlik a képek minősége, de nem számottevően… a programok frissitése le van tiltva a mobilneten keresztül(mármint csak wifin keresztül legyen engedélyezve…)
 • Kiszamolo
  Csak óvatosan, én majdnem ráfáztam: http://kiszamolo-offtopic.blog.hu/2013/02/07/a_tescoban_hasznalt_telefont_ujkent_arulnak

  Tesco Expresszben sikerült vennem.

 • Zoltttan
  Kicsit off, de itt jött először szóba.
  Tegnap vettem én is egy itt emlegetett akciós dual SIMes Samsungot a Tescoban.
  Van akinek használtat adnak újként, ezt már megtudhattuk. (http://kiszamolo-offtopic.blog.hu/2013/02/07/a_tescoban_hasznalt_telefont_ujkent_arulnak)
  Nos, az enyém sim-lockos!
  Én azért vettem meg, mert azt hittem, hogy kártyafüggetlen.
  Annak az elvárásnak még lehetne némi értelme, hogy a kettő közül az egyik SIM legyen benne tescós, bár lehet, hogy már akkor sem venném meg. A helyzet viszont az, hogy az enyém csak akkor csatlakozik, ha a tescós SIM mellett a másik slot üres.
  Lehet hogy két tescóssal is menne, de azt nem tudom, és nem is akarom tesztelni 🙂
  Ha T-mobilos, vagy külföldi SIMet teszek be a tescós mellé, valamilyen hálózati kódot kér a két PIN után, ami persze a leírásban sincs megadva. Tesco nélkül, T-mobil + külföldi SIM esetén ugyanaz.
  Ennek így semmi értelme nincs, a honlapjukon a hirdetésben is azt írják, hogy megy akár külföldi simmel is.
  Ráadásul csak otthon derült ki a turpisság, vihetem vissza. Mindenkinek javaslom, hogy még a boltban próbálja ki, ha venni akar!
  Van akinek kártyafüggetlenül adták egyáltalán?
 • Kiszamolo
  Tegnap vettem, T-mobile-os kártyával gyönyörűen megy.
 • Zoltttan
  Mi? Tescós SIM nélkül is!?
  Akkor már megint én vagyok a pechfogel… Mobilvásárláskor már többször előfordult velem sajnos… 🙁
  Kösz a gyors választ, holnap viszem is vissza!
 • szeketto88
  akkor neked a myphone 3010 kell.Egyszerre kezel 2 sim-et es 10k forintbol meg tudod venni 😉
 • Istvan
  Én is vettem egyet tegnap este, és tökéletesen működik a 2 db Telenor-os kártyával, köszönöm a segítséget!
 • Barnabás
  Az említett dual simes mobil ledobja a halozatrol a masodik kartyát ha az elsőn telefonálok vagy alácsörög a másik kárytyára érkező hívás?
 • Kiszamolo
  nem tudom, de ha valaki kipróbálja, engem is érdekel a válasz.
 • ventispecial
  1 hét alatt 2 poszt? nem arról volt szó, hogy főállású blogger? 🙂
 • Istvan
  Én ezt már próbáltam, ha beszélsz a telefonon, és a másik sim-re hívnak, akkor a hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható üzenetet kapja a hívó fél.
  Ez ugye nem a legjobb, mert azt hiheti, hogy ki van kapcsolava a telefonod, és esetleg nem is próbál visszahívni kicsit később.
 • Kiszamolo
  Köszi. Mondjuk négyezerért ez belefér, főleg hogy ha márnponta kétszer hívnak, az nekem már egy forgalmas nap. 🙂
 • Istvan
  Irigyellek, nekem sajnos nagyon sokat van a fülemen a céges telefon … :-/
  Engem ez azért zavar, mert a Telenor nem küld sms-t arról, ha volt nem fogadott hívásom, mikor nem volt elérhető a kártyájuk. Ha jól tudom más szolgáltató küld.
  Illetve ez nem a készülék hibája, szerintem a sokkal drágábbak is ezt csinálják.
 • Jenő
  “Ezen túl van feltöltőkártyás internet-csomagja is a cégnek, ahol 1 MB 5 Ft, így csak annyit fizetsz, amit valóban fel is használsz (például 100 MB 500 Ft) Részletek itt. Ez a kezdőcsomag is sokkal olcsóbb a hipermarketekben, nagyon úgy tűnik, hogy feltöltőkártyás előfizetéseket legdrágábban a szolgáltató üzleteiben árulják.”
  Ezt lehet tudni, hogy a Telenor feltöltőkártyás internet-csomag mennyibe kerül pontosan a hipermarketekben, illetve mennyi beszélhető le a csomagból? Köszönöm.
 • 1olvaso
  Én is vettem egy tecso dual simest, felismeri az idegen kártyákat, hívást rendben fogad, de kezdeményezésnél k b 10 mp után mind a kettőn megszakít. Vmi 5let? Lehet, h csak vmit be kell állítani?
 • Kiszamolo
  menü-beállítások-hívás-összes hívás-hívásidő korlátozása-Aktívál: ki
 • 1olvaso
  Yess, kössz!!
 • 1olvaso
  Domino Web feltöltős mobilnet a t-mobile-tól, szerintem feltételekben és ár-érttek arányban a legjobb, habár nem telefonba, mivel csak adatkártya. Hanem notebook, netbook, ilyenekhez. Egyébiránt a t-mobile engedélyezi a voip telefonálát, akit ez a téma érint, és azt is, hogy smatphone legyen a modem, tehát még a sticket sem kell feltétlenül megvenni. Nekem a stickes van, de nyilván kapható csak kártya is. Ez esetben a Mobile Partner progit kell letölteni és azzal is működik rendesen. Én ezt használom hétvégén, belföldi utazásnál, nyaralóban, de jó akár tartósabban, vagy ahol nincs jobb net lehetőség. T-mobile-os stick + kártya + 1 GB grátisz viszonteladóknál, pl. Auchan, Tescoban 3990-ért kapható. A gratis 1 GB-t ugyan rafkósan elsikkasztja a t-mobile ha tényleg telefonon aktiváljuk. Talán, ha t-pontban, akkor nem, de én nem igy tettem. Viszont az adatforgalmat korrektül számolják és a stick-ben lévő progin napi / heti / havi adatlimit is beállítható. Be lehet regelni felhasználóként és mindent lehet követni a t-mobile oldalán. Ja és semmilyen feltétel nincsen, megveszed, aktiválod, feltöltesz rá pl. 3 e Ft-ot és használod amig el nem fogy, és így. Amelyik hónapban (30 nap) nem használod, ott figyel az egyenleg és rád vár….
  http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/domino/domino_web
 • Medve81
  Március 1-től szép kis kedvezmények 100 és 500 MB-os mobilnetre a T-Mobilnál (havidíjas és Domino)!

  http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/1101_net_csomagok

 • Tényleg senki soha nem mozdul ki az otthonából vagy a mukahelyéről? Tiszta hülyeség ez a feltételezés, hogy otthon van wifi, melóhelyen is, akkor minek mobilnet…
  Otthon meg a munkahelyen is van számitógép, akkor minek okostelefon? Hülyék!
  Engem 500 mega alatt nem is érdekel hogy van e net, a minimum az 1 giga….valahol ott kezdődik az értelme az okostelefon-internet kombónak.

  Kár hogy feltöltökártyához normális árban még nem adnak 1 giga netet! Nehogy már kimozdulj otthonról…

 • Kiszamolo
  Te előveszed a gépet, csak hogy lásd, jött-e levél? Hogy elintézz egy telefont? Szerintem még felesleges az egy gigás mobilnet arra az időre amíg hazaérsz.
 • szocske
  sziasztok!

  Nincs véletlenül valakinek azzal tapasztalata, hogy a tescomobile-os nem független telefonok elfogadják-e a vodafone SIM-et is, vagy csak a tescomobile-ost?

 • Boldi
  Tudomasom szerint elfogadja a vodafone-os kartyat is!
 • Endre
  Olcsó mobil net + olcsó telefonálás internetről:

  Praktikum + Net Mini Expressz SIM kártya 300Ft-ért kapható sok hypermarketben. A 300Ft lebeszélhető. Kapsz hozzá 10MB adat keretet. Ezenkívül Klikk szolgáltatással 3 hónapig havi 100MB ingyen. Ha túlléped nem kapcsol ki, csak lassít. Nem vagyok benne teljesen biztos, de valószínű a 3 hónap után is megy a NET ha nem töltesz rá pénzt, csak lassabban.
  Aztán mehet a kukába újabb 300Ft-ért új kártyával kezdheted előlről. (Megkérdeztem a szolgáltatót, elvileg egyszerre több kártyát is regisztrálhatsz.)
  Amikor lassú a NET akkor is elegendő pl. egy SIP használatához,amivel pár forintért hívhatsz belföldi és nemzetközi mobil számokat (www.mobilevoip.com). Én a http://www.freevoipdeal.com szolgáltatásait használom. Nagyon olcsó de a http://www.browsercalls.com tarifái a legolcsóbbak. Kb. 2-3 Ft ért hívható belföldi és nemzetközi mobil.
  Tudsz jobbat?

 • Kiszamolo
  Éppen most írok róla, egyébként tudtommal nincs olcsóbb net.
 • andatti
  Hali!
  Én is Browsercalls-t használok telefonálásra, vezetékes röhej áron /nincs 30 fillér/ a mobil a sorozatos emeléseknek köszönhetően alig több, mint 2 Ft. Jelenleg a családban másnak van okostelefonja, így én kölcsön szoktam kérni, mivel ő nem használja… Hát a havi 200 Mb internet keret, ami benne van az előfizetésében nagyjából semmire nem elég, ha voip hívásokat indítok, simán lemegy 30-50 Mb pár hívásból, egy facebook fellépés, ha óvatos vagyok 15-30 Mb, pedig videót, képet meg se nézek nagyban, csak adatfolyam… meg időképet nézek, napi párszor. Nekem a munkahelyemen nincs net és sokat vagyok bent. (bizt.őr 24 órában, ebben a hónapban épp 15x) A cikkolvasásokhoz is kell a nagyobb csomag.
  Némi frissítés, hogy a tavaly hsz-ben ajánlott invitel mobil sticknél már nincs 1 GB forgalom, 2 GB-ot ad 1900 Ft-ért ügyfélnek úgy, mint a Digi 2 GB 1900 Ft de DIGI 1 GB-t 1490-ért még megvan