A legolcsóbb mobil percdíj: 3 Ft/perc

Újabb cikk a témában itt. Olvasd el, változtak a tarifák.

A jövő hónaptól újból emelik a telefonálás különadóját a céges ügyfeleknek, percenként 3,81 forintra. Így már egy átlagos bruttó 18 forintos üzleti percdíjból 7,83 forint ÁFA lesz és különadó. Plusz a telekom-különadó, a frekvenciahasználat díja, a megnyitott számmezők után fizetendő adó és a többi, a telefonálást közvetlenül és közvetetten terhelő sarc. A percdíj mintegy 60%-a a végén az államnál köt ki ilyen vagy olyan címszóval.

De szerencsére ez minket már többet nem érdekel. Itt az idő, hogy átszokj az internetes telefonálásra.

Két-három éve próbáltam a VOIP (Voice over internet protocol) telefonokat, de nagyon nem győzött meg a hangminőségük. Sisteregtek, visszhangoztak és gyakran érthetetlen volt a beszéd.

Az elmúlt pár évben sokat javult a szolgáltatás, többen győzködtek, hogy most már igazán használhatóak. Hallgatva a többiekre, beadtam a derekamat és megkockáztattam 10 eurót, feltöltöttem az egyenlegemet, amit azóta sem bántam meg.

Percdíjak

Magyarországi hívásokra legolcsóbb a Freevoipdeal, vezetékes magyarországi számokat feltöltéstől számított 120 napig ingyen hívunk, utána a mobiltarifával, ami nettó egy eurócent, azaz 3 forint percenként. A szolgáltatást szintén igénybe vevő ismerőseinket pedig ingyen, hasonlóan a többi ilyen lehetőséghez (Viber, skype, stb.)

Ha ez kevés, a VOIP programok legnagyobb erőssége, hogy az egész világot hasonló tarifákkal hívhatjuk, alig találunk 15-20 forint feletti percdíjat. Sőt, az egyiptomi szállodából is három forintért hívhatjuk fel itthoni ismerőseinket mobilon. Éppen most kellett külföldre telefonálnom, a mobilszolgáltatóm mókás 204 forintot kért volna percenként, itt megúsztam 15 forintból.

Ha még ez is kevés, kívánságunkra a hívott félnek a saját számunk kerül kijelzésre, így nem is tudja, hogy nem a mobilunkról hívjuk. A kijelzett számból többet is megadhatunk, a feleségem ismerőseinek az ő számát íratjuk ki, ha én telefonálok, az enyémet írja ki a program. Egy keretet ugyanis többen is tudunk használni, például a feleségem odahaza a számítógépen és én útközben a telefonomon is.

Az külön tetszik, hogy mindig kiírja az aktuális percdíjat a hívás közben, illetve mindig látom a még hátralévő egyenleget is.

Hangminőség

A hangminőség teljesen elfogadható, ha az internetkapcsolat minősége is megfelelő. Idehaza a legolcsóbb és leglassabb UPC net van (10 Mbit letöltés, 1 Mbit feltöltés, átlag 23 ms válaszidő) és soha nem volt (komoly) gond a minőséggel, a hívott fél soha nem tudta, hogy nem mobilról hívom. Működött androidos telefonról (kínai olcsó telefon) és számítógépről is, az utóbbi még szebben szólt. (Tipp: ne sajnáld a pénzt egy normális, zajszűrős mikrofonnal felszerelt fejhallgatótól. Én négyezerért vettem az enyémet, de profi. A telefonhoz nem kell headset.)

A próba kedvéért lementem az Auchanba is és ott csatlakoztam az androidos telefonommal a helyi ingyenes wifire (1,1 MB letöltés, 0,8 MB feltöltés, 320 ms válaszidő). Itt még használható volt a telefon, de már voltak problémák. Néha belassult a beszéd, aztán begyorsult, egy-két szó kimaradt, egy rövid időre a hívott panaszkodott, hogy nehezen hall.

(Az internetkapcsolatod minőségét itt tudod ellenőrizni, illetve innen tudod is telepíteni az androidos telefonodra. Így hívás előtt meg tudod nézni a kapcsolat minőségét.)

A mobilszolgáltatók közül a kék és a piros az olcsóbb mobilnetes csomagoknál szándékosan akadályozzák a VOIP és egyéb programok használatát, a rózsaszínről nincs információm. Ezért ha olcsóbb mobilneted van, ne csodálkozz, ha használhatatlan a program minősége. De szerencsére már szinte mindenhol találsz wifit, illetve drágább mobilnetes csomagnál érdemes próbálkoznod.

A hívásaimat igyekszem minőségi wifi kapcsolat közelébe időzíteni, de a biztonság kedvéért van nálam egy bluemobilos feltöltőkártyás telefon is. Olyan keveset kell ezek után rendes mobilról telefonálnom, hogy nem éri meg előfizetést fenntartani. (A legolcsóbb mobil percdíjról cikk itt, a legolcsóbb mobilnetről cikk itt.)

További lehetőség gyenge internet kapcsolat esetén a call back funkció. Ez be van építve a programba. Ekkor megadom a két telefonszámot, mindkettőt felhívják és így tudunk beszélni, ehhez nem kell internet, csak a számok megadásához.

Ebben az esetben én fizetem mindkét hívás díját, plusz egy egyszeri nettó 4 eurócentes (12 forintos) kapcsolási díjat. Azaz két magyar mobil között az első perc 18 forint, a többi 6 forint. A call back hívás minősége nekem rosszabbnak tűnik, mint a jó minőségű wifis hívás, bár nagyon ritkán használom.

A hívás minősége függ az egyszerre kiszolgált ügyfelek számától is, ezért a legzsúfoltabb csúcsidőben előfordulhatnak minőségi problémák. De ezért az árért az ember bevállalja ezt a rizikót, maximum a százmilliós üzleteket nem innen bonyolítja az ember.

Telepítés lépésről-lépésre

Menjünk erre az oldalra és első lépésként regisztráljunk. Választott becenév, jelszó kétszer, e-mail cím, ellenőrzés és a pipa kivétele.

Ezután töltsük ki a nevünket és a címünket. Ha nem akarjuk elszámolni költségnek, sok jelentősége nincs. Ha EU-n kívüli címünk van, megspóroltuk az ÁFÁ-t is. Úgyhogy ha külföldön élsz, állítsd be azt az országot.

Most jön a fizetés. Válasszuk ki a 10 eurós keretet, majd válasszuk ki, mivel fizetünk. (Bankkártya, paypal, stb.) Ha neked még idegen ez a terep, ebben a cikkben jól leírtam mindent, hogyan kell csinálni. Nem egy nagy hanyattesés, neked is menni fog.

Ha például paypallal fizettünk, levonja a 10 eurót és 5% kezelési díjat, valamint ha uniós címünk van, akkor 20% áfát is. Ezzel az összeggel terhelik meg a számládat.

Ha ezzel megvagy, telepítsd a programot innen, vagy androidos telefonodra innen. Majd lépj be a regisztrálásnál megadott becenévvel és jelszóval. (Ugye felírtad, mi az?) Egyéb mobilokra is elérhető, mint Iphone, Symbian, Windows, Blackberry, keresd itt.

Ezután már beszélhetsz is. De előtte még érdemes megadnod a vezetékes, vagy mobilos számodat is, amit egy automata felhív, vagy SMS-t küld (kívánságod szerint) és a kapott számot beírva tudod igazolni, hogy a te számod. Ezután már ezeket a számokat is megadhatod, hogy írja ki a hívott félnél. De minden telepítésnél újra át kell állítanod a beállításoknál, mert alapesetben ismeretlen számot ír.

Ha ismered a barátaid becenevét ehhez a programhoz, őket ingyen tudod hívni, csakúgy, mint a skype-nál.

Arra figyelj, hogy ne a megszokott 06-30 formátumban, hanem a nemzetközi +36 (ami Magyarország előhívószáma) írd be a telefonszámokat.

Ugye, hogy nem is volt nehéz? Remélem, te is sokat fogsz spórolni mostantól a telefonáláson. (További spórolási tippek itt.)

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? Gyere el az Akadémiára. Részletek itt.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

39 hozzászólás

 • Csaba
  Amióta a feleségemnek is lett okostelefonja, azóta mi is így oldjuk meg az olcsóbb, pontosabban az ingyenes telefonálást. Ha van wifi, akkor simán Skype-pal, ahhoz előfizetés sem szükséges.

  Szóval jó ez, meg a cikk is, hátha többen megismerik a lehetőséget és hajlandóak megismerkedni vele.

 • Lui
  Jó cikk, én már régóta használok ilyet. A gond csak annyi, hogy ezek az ingyenes hívások és olcsó percdíjak általában akciós jellegűek, tehát egyik napról a másikra könnyen megemelkedhetnek, figyelni kell rá.

  Egy kis technikai infó:
  Aki nem akarja letölteni az androidos appot és újabb androidot futtat a készüléke, az használhatja a beépített alkalmazást is, a tárcsázóban kell nyomni egy opciókat, majd ott lesz legalul hogy internetes telefon. Ekkor kézileg kell 1-2 paramétert beállítani az adott szolgáltatóhoz ez alapján:

  https://www.freevoipdeal.com/sip

  iPhonera viszont mindenképpen kell egy app, én az ingyenes vaxphone és a 3cx appot ajánlom. Szintén kézzel kell bekonfigolni

  http://www.3cx.com/voip/voip-phone/

 • Lui
  Sőt, lehet kapni VoIP képes asztali és hordozható telefonkészülékeket is, ezek direkt kapcsolódnak az otthoni internetre (pl. a routeredre) wifin, vagy a bázisállomása kábelen. Illetve kapható csak ATA egység (olcsóbb), amivel a régebbi analóg készülékeket lehet illeszteni VoIP-hoz.

  ipon.hu/webshop/group/voip/686/?listorder=1

 • jurta
  Jók ezek a cuccok, csak akkor nem kényelmes áttérni rájuk, ha az ember gondosan kiválasztotta a számára optimális mobilszám-flottát, megküzdött, hogy felvegyék oda, majd mikor sikerült, aláírt 2 év hűséget.

  “Az internetkapcsolatod minőségét itt [speedtest] tudod ellenőrizni”

  Ha nincs letiltva. Vagy az őt működtető flash.
  Volánbuszon meg MÁV-START-on szoktam wifizni, a buszon meg tudom mérni speedtesttel a sávszélességet (inkább sávvékonyság), a vonaton nem.

  “Ezért ha olcsóbb mobilneted van, ne csodálkozz, ha használhatatlan a program minősége. De szerencsére már szinte mindenhol találsz wifit”

  De akkor a wifin el kell küldeni a telefonos fiókom jelszavát, nem? Az meg felkínálás mindenkinek, aki arrafelé van. (A titkosítás is csak akkor ér valamit, ha a jelszót csak én tudhatom és azok, akikben megbízom. A kávézókban és hasonló helyeken mindenki megkapja a jelszót, aki kéri.)

 • Lui
  Pontosan, ha nyitott wifin csatlakozol és titkosítatlanul küldi a jelszót az accounthoz, akkor könnyű elkapni. Márpedig úgy tudom hogy a SIP szabvány nem titkosított.

  De a UPC-nél is elkaphatják a jelszavad, az otthoni netet használva. Lényeg tehát a titkosítás.

 • HNR
  Nagyon jó flottákat lehet találni barátoknál, ügyfeleknél.

  Nekem 5900+ÁFA/hó összegért 9999 perc lebeszélhető, flottán belül ingyen, 2178+ÁFA/hó 3Gb adat.

  Ezt egy 50 fős flottánál küzdöttük ki, kéknél vagyunk, melynek a minősége az utóbbi kb. 2 évben ********* volt, de mintha mostanában számottevően javult volna …
  (nálam “fizetős irányban” havi 1500 perc körüli a kezdeményezett hívások összege, tehát kb. 4 forintért tudok így telefonálni)

  Emellé van IP alapú “vonalas” száma az irodának (kötelező, nem tudunk tőle szabadulni), ami ha WiFi-re csatlakozom, akkor az Androidos telefonomra csörög ki, ha nem vagyok saját vagy free Wifi közelben, akkor átirányítódik a mobil számomra. (Ezt az utóbbi esetet kell elkerülni, de ez rendkívül ritka)

  + kötelező a fax 990/hó, ez is elektronikus, küldeni havi max. 5 oldalt küldünk, emailben kapjuk, webről küldjük, dátumbélyegzővel stb.

 • Teo
  Nekem Nokia E6 van, ami nem androidos, de okos telefon. Nem is működne így?
 • Kiszamolo
  Ezeken müxik: http://www.freevoipdeal.com/mobile_voip

  Nekem rossz minőségű volt Nokia Communicatoron (symbian), de azóta javulhatott.

 • lukit
  Egy időben a feleségemmel mi is nyomtuk, de 1-2 hónap múlva tisztán látszott, hogy ha nem az otthoni wifiről telefonálunk, akkor csak a xarakodás van vele. Begyorsul – nem hallod – nincs mobilnet 5 mp-ig – sms-t lenyeli – stb. A hívások fele szerencsétlenkedésbe torkollt és ekkor jött a drága hívás. Átnéztem pár flottát, a megoldásportálé jött be legjobban. Havi kb 4750 Ft, 4000 lebeszélhető, mp. alapú számlázás, mobil 15,7Ft/perc, stb. és így mindig lehet telefonálni és értik is.
 • GabenHUN
  Azt nem tudjatok, hogy egy 1 perces ilyen telefonalas kb. mennyi adatforgalmat general?
 • Kiszamolo
  talán 1 MB? Valami ilyenre emlékszem. De mobilneten nem lesz felhőtlen a telefonálási élmény, hogy finoman fogalmazzak.
 • Kiszamolo
  én tudok 10,7 bruttóért, 200 MB internettel, csak azt várom, hogy az új emeléssel mennyi lesz a percdíj, utána akarok róla írni.

  Ha viszont sokat vagy wifi közelében, szerintem nagyon jó, én egy bluemobile feltöltővel kombinálom.

  Arról meg leszoktam, hogy akkor telefonáljak azonnal, amikor eszembe jut. A hívások 90%-a ráér akkor is, amikor van wifi.

 • AAA
  GabenHUN
  Úgy emlékszem a skypenak olyan 100Kbit/s kell, szóval nem sok, hogy használható legyen, hasonló sebességre lehet szüksége a többi ilyen szolgáltatásnak is. Viszont ahogy a cikkben is szerepel, a mobilszolgáltatók szándékosan tesznek arról, hogy mobilneten keresztül használhatatlanok legyenek ezek, mert óriási kiesést okozna nekik.
 • slyderman02
  Kipróbáltam ezt a cuccot, de valamiért csak 2 percet engedett,hogy ingyen telefonáljak, miért van?Lehet amiatt, mert a megszokott 0630-s verziót használtam?
  Remélem tudtok választ adni a kérdésemre..:)
 • ihatezoom
  Erről egyszer már írtál egy spórolós bejegyzésben, én is csak 10 EUR-t töltöttem fel kipróbálásra és azóta is ezt használom (Actionvoip).
  Az a nevetséges, hogy nem jutott előbb eszembe.

  Thanx!

 • pKn
  Attól függ, egyébként mennyi költesz a telefonálásra, nagyon sok végtelen perces előfizetési mód van, amikből csak kevés a publikus. Pl. forensis flotta 8888 bruttó, 1Gb adatforgalommal, a flotta nyitott, forensis autóklubhoz kell regisztrálni ingyenesen. Pl. allcom , itt a szintén ingyenes lyoness tagság kell, ez bruttó 10-11 között van a telefonra, a netre is vannak csomagjaik, és lyoness visszatérítés jár a havidíj után. Pl. Vodafone RED. ez 13-14-16, nem emlékszem pontosan, de 2 év a hűségidő.
  Nem korlátlan, de az ország legnagyobb flottája lehet az IKEA flotta, ikea kártyát kell hozzá kiváltani ingyenesen az ikeában, és minden ikea flottással ingyen beszélsz a havi kb, 3000 bruttóban, ikea kártyánként 2 előfizu vehető.
  Hameg van mobilnet a telótokon, akkor miért nem viber? az van minden platformra, most már PC-re is. Gugli Hangouts is.
  Külföldre szintén az allcom, feltöltőkártya.
 • milyen feri?
  en mar tulvagyok a kezdeti euforian, es amikor csak lehet, nem skype-rol telefonalok. csikorog, elvesznek szavak, nyügös fos. tudom, hogy a privat vpn miatt van, de azt meg nem fogom minden alkalommal lekapcsolgatni, ha telefonalni szottyan kedvem.
 • Deviáns
  Én a rózsaszín mozaik xs-ben vagyok, 3200Ft, 100% lebeszélhető, 40Ft/perc környéki percdíjak, 200MB bennefoglalt adatforgalom. Otthonról Viber wifiről (zömében ide esik a telefonálásom), de 3g-n is használom néha, nem tapasztaltam korlátozást. (plusz az előgizetésben kb 80 perc lebeszélhető)
 • Stanlee
  Nekünk a cégnél van VoIP-ünk, írtam is róla a logout.hu-n. Havi szinten ca. 20-25 ezret spórolunk csak vele, nem sok, de a hardver árát visszahozta pár hónap alatt. Ha valamelyik külföldi partnerünkre rájön a szófosás akkor nagyon értékelem, hogy nem a mobilról hívom, vannak viszonylatok amiben egy hívás esetén akár 4000 Ft-ot is megtakarítunk, van ahol kevesebbet.

  Amúgy ezeket a betamax/dellmont resellereket én nem díjazom, mivel tőlünk relatíve távol lévő szervereik vannak, és már csak amiatt is rosszabb lehet a hívásminősége, mert sokáig tart, mire elér oda az adat. Esti csúcsidőben szokott néha rosszabb lenni még a hívás, ha a hálózat túlterhelt.

  Fair use policy: 7 napos átlagban az ingyenes irányokba nem lehet több, mint 300 perc és a feltöltést követő 120 napon belül ingyenes a hívás, utána mindig fizetni kell az amúgy elég alacsony díjat.

 • cleoncina
  10év céges tel.om van, tel.díjat azóta nem fizettem. Internetezni nem szoktam telefonon. Mhely váltás miatt vissza kell majd adnom a tel.számomat.Most próbálom felmérni,hogy milyen telefont stb. lenne érdemes beszereznem. Olvastam a cikkeidet és ha jól értelmezem:
  -szerezzek egy olcsó androidos tel.-t (ami a telenor praktikumos kártyával is működik)
  -vegyek egy praktikumos CSAK sim kártyát (ezzel 3 hónapig 100mb internet kedv.)
  – lehetőleg az andr. tel.al valahol csatlakozzak wifire és úgy ezzel a voip cuccal telefonáljak.
  -ill. létezik olyan adroidos dual tel. amibe bele tudok rakni egy internetezésre használt kártyát (praktikum, 3 havonta újat) és egy állandót (pl. tesco blue m-s? v. a mostanit amíg nem adom le)
  -ha nyaraláskor nem csak kis képernyőn szeretném elolvasni a blogodat a tel.on 🙂 ,akkor a laptopomhoz vegyek egy feltöltőkártyás internetet ( praktikum hipernet )
 • EnGé
  Magán felhasználásra még csak-csak, de üzleti célra szvsz azért komolytalan. Irígylem azt, aki időziteni tudja a bejövő hívásait 🙂 Nekem 8 sim ~25-26.000HUF/hó tokkal, vonóval, egymás közt ingyen, kis külföld, a zöm belföld,(elég sok, de nem túl hosszú hívás) ~100SMS , éjjel-nappal, bárhol, tökéletes minőségben. piros. Riasztórendszerek is vannak a telefonokhoz rendelve, így a VoIP-os hipszterkedés kizárva. Internet alig-alig, talán 2000Ft-nyi. Csak mail..
  Persze, spórolni jó, de azé’….
 • “Irígylem azt, aki időziteni tudja a bejövő hívásait :)”
  ő szerintem a kimenő hívásokra gondolt.
 • EnGé
  Nyilván, hiszen az kerül neki pénzbe. Ám én akkor vagyok teljesen nyugodt, ha mindig stabilan elérhető vagyok, körülményeskedés nélkül. Spórolásnak meg inkább leszokom a dohányzásról 🙂 Izé… megpróbálom.
 • Zsoca
  Amiről nem esik szó hogy PC-n is remekül lehet alkalmazni. Így az üzletemből a laptopról egy headset segítségével a partnerekkel/ügyfelekkel 33Ft/12,5Ft (mobil/vezetékes) helyett 3,5Ft/0Ft percdíjjal kommunikálok. Ezzel a voipos megoldással nem csak a mobil de a vezetékes telefonálás költségét is szépen le lehet faragni.
 • cth
  Ja pont ezt tettem be egy masikba.

  Ha az ember regisztracional pl. az usa cimet ir, akkor brutto harom forint.

  Ha mas orszagot akar hivni a zember, akkor backsla.sh/betamax

  Illetve pl. annyi van csak, hogy 10 euros feltoltesert 10.75-ot terhel.

 • szabi
  Androidos telóból érdemes erősebbet venni, vagy ez nem befolyásolja a voip telefonálási élményt? Ha igen, mire kell figyelni? Többmagos proci? Több RAM?
 • Kiszamolo
  Nekem egy kínai koppincs telefonom van, Atab 5, 35 ezer volt, dual 1 GHz proci, 512 RAM, semmi csicsa.

  Gond nélkül megy vele, szépen szól.

 • szocske
  ha van külön hipernetes SIM-ed, akkor szerintem ne vegyél 3 havonta egy új praktikumot az ingyen 100 MB-ért, hanem tedd a két simes telefonba a hipernetes SIM-et, és ha laptopon akarod használni, oszd meg wifin keresztül a netet.
  mondjuk ha rendszeresen VOIP-re is akarod használni a mobilnetet, akkor a 100 MB nem sokra lesz elég. Én nem internetezek ész nélkül mobilról, csak amit szükséges, így kb. havi 150 MB szokott lenni a forgalmam.
  Ha viszont megosztva laptopról is elkezdem használni, akkor máris pörögni kezd a számláló, 1-2 óra alatt elfogy 100 MB.
  De pl. internetes rádió hallgatásakor is elmegy óránként olyan 50 MB, gondolom a voip is hasonló forgalmat generálhat.
 • Szilvi
  Az én telefonom elvileg tudná a voipot, de a “kedves” Vodafone letiltja ennek a használatát kb. 10000 Ft-os előfizetés alatt. 🙁
 • blackbile
  2005 ősze óta használom a Betamax csoport voip szolgáltatásait…

  Itt minden együtt, régebben friss volt, most 3 szolgáltatót néztem meg és az rendben volt:

  backsla.sh/betamax

 • blackbile
  A sipdiscount még 1 cent magyar mobilra…
 • Lehetséges-e?
  FreeVoipDeal esetén.

  Lehetséges, hogy ha callback-et használok (2 perc időtartamban), hogy
  vezetékes mo-i telefonszámra, akkor 7 eurocentbe kerül a hívás,
  ha pedig mobilra, akkor 12 eurocentbe ill.
  sima Wifi-s VoipCall mobil szám hívásnál 2 eurocentbe?
  Ezen értékek jöttek ki nemrég a telefonáláskor.

 • Feri
  Az normális, hogy ha a SIPDiscount-nál kiválasztom a 10 eurós feltöltést, amit azután Paypal-lal akarok fizetni, akkor összességében 12,20 Euróval akarja a Paypal-omat terhelni?
  Mi az a plusz 22%?
 • Kiszamolo
  Magyar lakcímet adtál meg, nem a vietnami címedet írtad be. 🙂

  A 2 euró az áfa

 • Feri
  : Számít az bárhol, ha én mégis megadom (a természetesen nem létező) fülöp-szigeteki címemet? Retorzió?
 • Kiszamolo
  Nincs.
 • Taváris
  Én is beleestem abba a hibába, hogy magyar címet adtam meg. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Egyszer be kell fizetnem 12.20-at 10.61 helyett (itt már veszítek közel 500 forintot).

  A percdíj including VAT értéke pedig 0.01 helyett 0.012, amivel szintén percenként veszítek.

  Tehát a kérdésem, hogy most akkor 12.20-at befizetek és 0.012-t von percenként (azaz KÉTSZER sarcolnak meg), vagy a 0.012*1000 perccel jön ki 12 körüli összegre és a táblázat csak ezt bontja le percenkénti összegre?

  A második kérdésem az lenne, hogy ha hagyom teljesen elfogyni a pénzt (egyáltalán lehet-e teljesen lefogyasztani, vagy van valami alsó limit ami alatt már nem lehet telefonálni) és újra regisztrálok EU-n kívüli címmel, akkor milyen kellemetlen meglepetések érhetnek? Gondolok itt olyanokra, minthogy nem tudom újra verifikálni a korábbi fiókomhoz csatolt számokat a fiók törlése után?

 • Kiszamolo
  Egyszer fizetsz.

  Annyiszor regisztrálsz, ahányszor csak akarsz, nincs semmi korlát. A számod is lehet ugyanaz.

 • BartaG
  Üdv.
  A párom Ausztriában dolgozik. Magyar mobilszámunk van mindkettőnknek. Ha VOIP-ról hívom (Freevoipdeal) őt, akkor csak én fizetek? Felmerült ui., hogy mivel külföldön van, lehet, hogy ő is fizet kb 30 Ft-ot percenként. (Telekom)
  A másik kérdésem ezzel kapcsolatos: “Ha ismered a barátaid becenevét ehhez a programhoz, őket ingyen tudod hívni, csakúgy, mint a skype-nál.” Ezt hogyan lehet megcsinálni? Konkrétan rákérdeztem erre a Freevoipdeal-nél és azt válaszolták, hogy ez nem így van.