Freevoipdeal helyett sipdiscount

Már írtam az olcsó internetes telefonálásról itt. A cikk írásakor a freevoipdeal volt a legolcsóbb ajánlat magyar vezetékes és mobil hívásra egyaránt. Egy perc mobilhívás 1 eurócent volt, a vezetékes a feltöltéstől számított 120 napig ingyenes (maximum 300 perc/hét erejéig), utána szintén 1 eurócent volt a díja.

Ez combos 3 forint percenként, amennyiben az Európán kívüli címedet adtad meg regisztrációkor. (Egyébként további 20% ÁFA terheli a végösszeget.)

Azóta a freevoipdeal két lépcsőben 1,3 centre emelte a díjat (A vezetékes maradt egy cent). Ezért (részben) váltottam a sipdiscount tarifáira.

Ez ugyanannak a cégnek a két viszonteladója, így minden marad a régiben, csak mások a tarifák. Azért írtam, hogy részben váltottam, mert a mobilos alkalmazás gond nélkül lekezeli, hogy hol egyik, hol másik szolgáltatóhoz jelentkezel be a két (vagy több) regisztrációddal. Mikor melyik olcsóbb, azzal lépsz be, majd azzal a tarifával indítod a hívást.

A Sipdiscount egy eurócentért adja a mobilhívást, illetve feltöltésenként szintén 4 hónapig ingyenes a vezetékes hívás. Azonban utána már 1,5 eurócent egy perc vezetékes, ha nem töltöd fel újra az egyenlegedet.

Ennél nagyobb különbség a callback tarifánál van. Mivel az internetes telefonálás hangminőségének legfontosabb kulcsa a jó minőségű internetkapcsolat, ezért mobilnetről ritkán sikerül telefonálni. (A szolgáltatók szándékosan rontják az összes internetes hangtovábbítás minőségét az olcsóbb netes csomagjukban.)

Azonban ilyenkor a callback funkciót kell használni. Először felhívatod magadat a VOIP szolgáltatóval, majd amikor felveszed, kapcsolják neked azt, akit hívni akartál. (Ez csak leírva komplikált, a telefonkönyvben a telefonszámra bökésnél a callback gombot választod ki a voip call helyett. Ennyi az egész.) Ilyenkor a netes kapcsolat csak a kérés elküldéséhez kell, a hangminőség nem függ a te netes kapcsolatodtól és nem is fogyasztja a drága mobilos megabyte-jaidat.

Ekkor fizeted a saját magad felhívását, a másik szám hívását és egy egyszeri kapcsolási díjat.

Ez az egyszeri kapcsolási díj a freevoipnál 3,9 eurócent, a sipdiscountnál 5 eurócent.

Vagyis csak a callback funkciót használva az alábbi perdíjakkal beszélhetsz két magyar mobil között:

voip

(Minden feltöltésnél a 10 euróra még 0,7 euró kezelési költséget is felszámol a rendszer, ez is már benne van a feltüntetett árban. Tipp: amint látod, bármikor megemelhetik az árat, bár a négy forintos percdíj sem eget rengető. De fontos, hogy feltöltésnél odafigyelj, hogy az automatikus feltöltés biztos ne legyen kipipálva fizetés előtt.)

Két dolgot láthatunk: a szokásos két percen belüli hívásoknál nincs komoly eltérés a két tarifa között, illetve, hogy mennyivel olcsóbb a legdrágább első perc is, mint a legolcsóbb feltöltőkártyás magyar mobil percdíj. Pedig ez már a méregdrága callback tarifa.

Mióta ezt használom, 10 euró (3 ezer forint) lebeszélése is 4-5 hónapig tart, főleg úgy, hogy a hívásindításaimat igyekszem wifiről indítani 3 forintos tarifa mellett. (Az már tényleg apróság, hogy ha a másik fél is ezt az alkalmazást használja, akkor ingyen is fel tudod hívni, hasonlóan a skype-hoz.)

Olcsó mobilnetet pedig sokféleképpen szerezhetünk. A Tesco mobil például minden hónapban ad ingyen 10 MB-ot, ami callback hívásokhoz szerintem elég egy hónapra, ha másra nem használjuk a netet. De vehetünk 500 forintért Telenor kártyát, 3 hónapig ingyen 100 MB internettel havonta, vagy Lidl kártyát 1000 forintért két hónapig 133MB nettel 90 forintért.

De ha nem akarsz mindig új kártyák beszerzésével szórakozni, nekem nagyon bejött a Telenor 5 Ft/MB netes csomagja. Rengeteget netezek rajta, igaz, a böngészőben ki vannak kapcsolva a képek és a telefonomra tűzfalat tettem, hogy ne akarjon minden alkalmazás kimenni a netre magától. 3 hónap alatt nem sikerült elhasználnom 500 MB-ot, pedig nagyon igyekeztem. Ez is remek csomag VOIP-os callback telefonáláshoz.

Ezekről bővebben itt.

Ha a helyedben lennék, kipróbálnám ezt a lehetőséget, mert komolyan spórolhatsz rajta. Ha külföldre is szoktál telefonálni, vagy fordítva, külföldről sokat szoktál hazatelefonálni, akkor nem is kérdés, hogy érdemes váltanod.

(A program használható számítógépen is, de az erre alkalmas okostelefont már újonnan is megveszed 20 ezer alatt, használtan meg egy marék gombért is odaadják.)

Még egy információ: a rendszerrel lehet SMS-t is küldeni, de az elég esetlegesen érkezik meg, ezért én nem szoktam használni.

Share

67 hozzászólás

 • Zsoca
  Miklós, mi a véleményed erről a browsercall-ról, ez a € 0.0007 percdíj, hát hogy is mondjam, ahogy a svindlerekkel kapcsolatban mondani szokás: ha túl szép ahhoz hogy igaz legyen akkor valószínűleg nem az! Vagy mégis?
 • MRI
  Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni valakitől. Ezidáig voip12 -őt használtam, amellyel meg voltam elégedve. Viszont az androidos telefonomra a MobilVoip applikáción belül a voip 12 mellé fel szeretném a freevoipdeal-t is telepíteni, hogy bármikoe válthassak a két szolgáltató között. Külön-külön mindkét számla működik az applikáción belül de csak az egyik. Úgy nem tudom beállítani, (new user alatt sem) hogy a hívás megkezdése előtt pl egy legördülő listából kiválasztva döntsem el hogy melyik szolgáltatót kívánom használni. Vagy erre nincs is lehetőség?
  Tudna valaki ötletet adni? Előre is köszönöm.
 • Kiszamolo
  most a browsercall a menő a 0,3 forintos percdíjával (nem tudni, meddig).

  Egyszerű: Regisztrálj más néven a másik helyre. Pl. ha most macika55 vagy, legyél macika66, jelszó ugyanaz.

  Amikor váltani akarsz, nyomsz egy kilépést a jobb felső sarokban és belépsz a másik neveddel.

  Akár 20 ilyen accountod is lehet, 20 különböző tarifával.

 • MRI
  Kedves Kiszamolo! Köszönöm gyors válaszod, hétvégén kipróbálom. Üdv. MRI
 • ssarosi
  Na én most fürödtem be a voip-lord.com német szolgáltatóval.
  0,006 cent (kb. 1,90 HUF) volt a vezetékes és 0,026 cent (kb. 8,40 HUF) a mobil, a hangminőség és szoftver támogatás, hívás lista weben stb kiváló.
  Három napja meg eltűntek, nem elérhető sem a weboldaluk sem a voip.
  10€ ugrott, szinte semmit sem beszéltem le belőle, csak próbálgattam mert az egyik magyar szolgáltatótól akartam megválni.
  Most egy kicsit elgondolkodtam érdemes e…
 • Ancsa
  Sziasztok! 🙂

  Segítséget szeretnék kérni a freevoipdeal bizonyos használatáról.Nekem a bátyám regisztrált,tényleg nagyon jó,a páromat is simán hívtam kint Norvégiában,de azt vette észre,hogy a pannon(kártyás)Tőle vesz le egész szépen,a vodafonos előfizetést még nem mertük kipróbálni,mert nem tudjuk ott mennyi a romaring.A bátyám azt mondja mikor barátnője kint van külföldön és előfizetéses,Tőle meg nem számláz.Akkor ez hogy van?Gondoltunk arra,hogy a páromnak is megcsináljuk ugyanezt,de hogy állítsuk be a telefonunkat hogy egyikünk se járjon pórul?.Spéci telcsit nem akarok venni,van matávom,de nem hiszem hogy ez erre jó lenne..Androidos samsung telcsink van..Köszönöm a választ!Üdv:Annamari

 • N.

  Ha jól értem, az a probléma, hogy amikor külföldön van a hívott fél (roamingol), akkor a fogadott hívás után is számláz a szolgáltató. Ez bizony így van (meg lennék lepődve, ha az említett Vodafone-os előfizetésnél tényleg nem számláznának, de lehet, hogy ott van valami keret, amit lehet roamingra használni).

  Akkor tud ingyenes lenni a hívás mindenkinek, ha mindkét telefon fenn van interneten, és nem a telefonszámot hívjátok a GSM hálózaton, hanem tisztán VOIP-VOIP hívás épül fel. Így a mobilszolgáltató nem is tud a hívásról (nem az ő hálózatukon megy a kommunikáció), ezért nem tud számlázni sem.

  Ezek csak elméleti dolgok, a freevoipdealt nem ismerem, ezért pontosabb “útmutatót” nem tudok adni, de elvileg így kell neki működni.

 • Sasóka

  Itt a probléma abban keresendő, hogy külföldön a hívás fogadásáért is fizetni kell.
  Ezen probléma kikerülésére vagy a korábban említett (ingyenes) voip-voip hívást lehet használni, vagy ő hívjon fel téged a neten keresztül. Miután te itthon vagy, ezért a hívásfogadásért neked nem kell fizetni.
 • Mreg
  Én kipróbáltam, de elég gáz tapasztalataim vannak. Egyrészt használom a VoipConnect progit, de nem tudok vele melléket tárcsázni, tehát felhívtam a KIKA-t mondjuk, és végtelen sokáig kérlelt, hogy nyomjam meg az 1-es, 2-es vagy stb. gombot, és kezdi elölről mondani, én meg semmit nem tudok megnyomni mert a VoipConnect nem reagál rá. Márpedig elég gyakori, hogy gombokat kell nyomogatni a telefono, erre tehát alkalmatlan a szolgáltatás?

  Másik: Linux alatt létezik rá installálható program? Mert Linux alatt egyelőre csak a neten keresztül tudnám használni, de az valamiért használhatatlanul szar. 5 percig várok, mire csönget, és aztán interferál vagy lefagy.

 • Stanlee
  SIP hardware-rel a DTMF mukodik, legalabbis az utobbi idoben eleg jol elboldogultam a telefonos menusorokban. De ez nem azt jelenti, hogy mukodni is fog mindenhol. Ugyanezzel a kombinacioval tavaly nyaron nem ment a british telekom telefonos konferenciaja, de csak az nem ment egyedul.
 • Mreg
  Sziasztok, én VoipConnectet használok, gondolom ti is sokan, de mellékeket nem tudok tárcsázni, pedig a legtöbb hívásom hivatalos szervhez van, ahol ezerféle gombot kéne nyomogatni, és persze fél órákat hallgatom a háttérzenét közben, szóval ehhez igazán jó lenne az olcsóbb VOIP telefon, dehát befürödtem, mert nem tudok melléket tárcsázni és használni a nyomógombokat. Ti tudjátok? Ha igen hogyan?
 • Stanlee
  Szia! browsercalls-ot hasznalok, SIP-hardware-en keresztul, ott mukodik a DTMF uzemmod minden gond nelkul. A voipconect ugye a dellmont klonok szoftvere, ha a SIP engedelyezve van a klonnal, probalkozzal meg egy masik voip szoftverrel, pl. Zoiper-rel.
 • Uff
  írod :”…amennyiben az Európán kívüli címedet adtad meg regisztrációkor.”

  kérdésem: tapasztalat szerint sikerült Európán kívüli cím megadásával felhasználni a magyarországi hívás irányokban a Free hívásokat is (ld. “Freedays”) a sipdiscountnál ?

  Vagy pedig esetleg érzékeli a rendszerük – pl. az IP cím alapján – hogy bár én madagaszkári címmel regisztráltam, de Mo-ról indítom a hívást, és így a felajánlott Freedays elvész ?

 • Stanlee
  Nem ellenorzi a rendszer, hogy milyen IP cimtartomanybol hivsz, tehat ha USA cimmel regisztralsz es egy kongoi IP cimrol inditod a hivast, akkor sem vonnak meg semmit.

  Arra kell a freedays-nel figyelni, hogy van Fair Use Policy, ugyanazon IP cimrol 7 napon belul nem lehet tobbet, mint 300 perc a freedays terhere beszelni, utana a normal aron szamlaz a rendszer. Pl.: ha aug 1-en 200 percet, majd aug 3-an 100 percet beszeltel ugyanarrol az IP cimrol, akkor aug 8 ig mindenfelekeppen normal dijon beszelsz. Az IP cimet minden egyes Dellmont klon hasznalatanal kell erteni, tehat ha 3 kulonbozo freedays-et ado klonnal regisztralsz, mindegy melyiknel szedted ossze a 300 percet, a masik kettonel is a normal arazasba kerulsz bele. Remelem ertheto voltam.

 • mreg
  Én VoipConnect-et használok OSX alatt. Ha van kapcsolás, akkor jó, de sajnos néha hiába tárcsázok és próbálkozok százszor is, nem akar kapcsolni. Elég sok időt elherdál az ember a próbálgatással, csak akkor jó, ha nem sűrgős és van időm. A másik pedig az, hogy melléket nem tudok hívni, és nem tudom követni az automata utasításait, hogy nyomjam meg a 2-es gombot például, szóval lőttek az összes hivatalos hívásnak. Vagy valaki tud olyan VOIP telefonálást, amelyik elboldogul az ilyesmivel is?
 • Mac93
  Sziasztok!

  Nem rég vágtam bele ebbe a VOIP telefonálós életformába, Vodafone Tuti mellé rendeltem az 1GB megújuló internetcsomagot, hogy bárhonnan tudjak telefonálni Voippal, de ott a lehetőség sima vodás hívás indítására is.

  A FreeVoipDeal szolgáltatónál vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami kiskapu a 27%-os Áfa kikerülésére? Mert ugye alapesetben az a 10 Euro-s 3000Ft így 4000Ft-ba kerül.
  Ha az adataimnál más országot választok akkor megváltozik az előhívó típusa (pl.: +36 helyett +1-re vagy akármi.).
  Tehát, ha csak a fizetés erejéig megváltoztatnám az országomat egy kedvezőbb Áfával rendelkezőre, fizetés után vissza tudnám állítani hátulütők nélkül?

 • Kiszamolo
  Mac, valóban az általad választott ország hívószámát ajánlja fel,de át tudod írni. Ha pl. Vietnamot választottad, mert ott élsz, a hívószámnál csont nélkül átírod +36-ra az ország hívószámát és kész is vagy.